Ενισχυτής ή DAC?

Αυτό το έχεις κάνει;

”Απλά για να ακούσεις δυνατά, θέλει δεξί κλίκ στο σήμα των ακουστικών και επιλέγει το High Impentance."

Αυτό το έχεις κάνει;

”Απλά για να ακούσεις δυνατά, θέλει δεξί κλίκ στο σήμα των ακουστικών και επιλέγει το High Impentance."

το εκανα.τα audiotechnica mx 40 ειναι στα 98db.
θα βαλω κατι akg που ειναι στα 115db να δω την διαφορα.

Μου φαίνεται περίεργο γιατί σαν ενισχυτή ακουστικών έχουν το ίδιο τσιπάκι
και τα specs είναι σχεδόν τα ίδια.

Μου φαίνεται περίεργο γιατί σαν ενισχυτή ακουστικών έχουν το ίδιο τσιπάκι
και τα specs είναι σχεδόν τα ίδια.

ηταν πιο δυνατη η st.οχι τργικη διαφορα αλλα ηταν.
οπως και σε ποιοτητα ηχου.

για παμε να τεκμηριωσουμε την κατασταση...
απο το Out της καρτας ηχου,πεφτουμε πανω στο In του ενισχυτη ακουστικων.
στην προκειμενη περιπτωση απο mini jack σε rca.
απο και και περα και μεχρι τα 150 ευρω οι λυσεις ειναι ο schiit magni 3 και αλλη μια που βλεπω με πολυ καλες κριτικες και λιγο φθηνοτερος,ο Topping A30.
για ολοκληρωμενο dac δεν βλεπω κατι αξιολογο με σοβαρο ενισχυτη ακουστικων σε αυτα τα λεφτα.ασε που με dac αχρηστευω και την asus..
οποτε..

Πριν αγοράσεις το οτιδήποτε κάνε ένα ακόμα τεστ. Βγάλε όλους τους οδηγούς της ασους και δοκίμασε πάλι πως ακούγεται μέσω κάποιου player με asio4all. Δεν μπορώ να πιστέψω πως δεν μπορεί να οδηγήσει τα m40x, θεωρώ πως κάτι γίνεται με τους drivers, κάποιο limiter κάτι με το 7.1.

Ο magni3 είναι στα σημεία καλύτερος από τον topping https://www.audiosciencereview.com/...g-a30-and-schiit-magni-3-headphone-amps.4024/ και δεν είναι ακριβός για αυτά που προσφέρει. Όμως αν δεν θες ή δεν σκοπεύεις να οδηγήσεις και ενεργά desktop ηχεία θα πρότεινα να κοιτούσες σε κάποιο φορητό combo σε αυτή την τιμή πχ fiio, ifi αλλά με δοκιμή διότι δεν ξέρω αν θα σου αρκεί η έντασή τους.

βρε τα κουναει μια χαρα.απλα σε καποια χαμηλογραμμενα κομματια,θα ηθελα το κλικ παραπανω.
γενικα ειμαι οκ στις περισσοτερες των περιπτωσεων,αλλα θα ηθελα τον αερα οτι εχω και αλλη ενταση οταν χρειαστει.
ενδεικτικα και μπακαλιστικα,η ενταση κατα μεσο ορο παιζει το ποντεσιομετρο των windows στο 60-70.
ειναι ομως καποια κομματια που ανεβαινω πανω απο το 80,αλλα ουσιατικα απο εκει και πανω,δεν εχει αλλη ενταση.προφανως λογω της αναισθησιας των ακουστικων..

Άντε πάρε ένα ενισχυτή να έχεις headroom και να μην αγχώνεσαι!

αυτο λεω-δωσε γκαζια και καλυτερα να περισσεψει παρα να λειψει!!
φανταζομαι οτι με αυτον τον συνδυασμο asus/schiit magni 3,εχω και υποδομη για να κουνησω οποιοδηποτε ακουστικο(?)

Η Asus θα είναι η πηγή αν σου αρέσει έχει καλώς είσαι ΟΚ.
Θα δίνεις σήμα από την έξοδο line out και όχι από την έξοδο ακουστικών.
Ο Magni 3 έχει ισχύ για το 99% των ακουστικών της αγοράς!

Θα δίνεις σήμα από την έξοδο line out και όχι από την έξοδο ακουστικών.

οπα..!ετσι δεν βολευει..!
γιατι το main Out το θελω για τα m-audio(monitor)που εχω..
γιατι οχι απο την εξοδο των ακουστικων?

Σου είχα γράψει πιο πάνω ότι θα έχεις διενίσχυση με δυσάρεστα συνήθως αποτελέσματα.
Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις δεν χάνεις κάτι.
Αλλιώς υπάρχουν δύο πολύ απλές λύσεις.
1. Δοκιμάζεις τον magni σαν προ ενισχυτή προς τα ηχεία και μπορεί να σου αρέσει πιο πολύ.
2. RCA Splitters https://www.skroutz.gr/s/17730383/Audioquest-RCA-male-2x-RCA-female-M22F-HRD.html

Τα monitors θα τα οδηγείς από τον magni με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και μπόνους την ευκολία του volume control, να μην παίζεις με το ποντίκι. Αφού έχεις και ηχεία πάρε ενισχυτή, αξίζει. Το κακό είναι πως θα γλυκαθείς και θα θες και το dac μετά :drool1:.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής ή DAC?

Τα monitors θα τα οδηγείς από τον magni με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα και μπόνους την ευκολία του volume control, να μην παίζεις με το ποντίκι. Αφού έχεις και ηχεία πάρε ενισχυτή, αξίζει. Το κακό είναι πως θα γλυκαθείς και θα θες και το dac μετά :drool1:.

και πως θα τον εχω σαν ενισχυτη για τα ακουστικα?βαλε/βγαλε..?

Σου είχα γράψει πιο πάνω ότι θα έχεις διενίσχυση με δυσάρεστα συνήθως αποτελέσματα.
Μπορείς βέβαια να δοκιμάσεις δεν χάνεις κάτι.
Αλλιώς υπάρχουν δύο πολύ απλές λύσεις.
1. Δοκιμάζεις τον magni σαν προ ενισχυτή προς τα ηχεία και μπορεί να σου αρέσει πιο πολύ.
2. RCA Splitters https://www.skroutz.gr/s/17730383/Audioquest-RCA-male-2x-RCA-female-M22F-HRD.html

με πατεντα δηλαδη για να τον εχω και σαν pro που λεει και πιο κατω ο zavalos..

Είναι έτσι κι αλλιώς pro, έχει έξοδο rca. Τα ακουστικά μπροστά, τα ηχεία πίσω. Θα πρέπει όμως να αποσυνδέεις τα ακουστικά όταν θα θες να ακούσεις με τα ηχεία ή να κλείνεις τα ηχεία όταν θα θες να ακούσεις με ακουστικά. Τα splitters υποθέτω τα έβαλε ο Sonorus για να συνδέσεις πάνω στα ηχεία και την κάρτα ήχου και τον ενισχυτή ταυτόχρονα για να κάνεις test αλλιώς δε χρειάζονται.

Edit. μπορεί αυτό που έγραψα να μην ισχύει, ίσως όταν συνδέεις τα ακουστικά να απενεργοποιούνται τα rca. Δεν το γνωρίζω όμως αυτό.