Ενισχυτής ή DAC?

Εμένα με μπερδέψατε όμως.
Τελικά τα AKG K240 τα καινούργια τι θα κάνουν σε συνδυασμό με κινητό?

Δε θα παίζουν τίποτα?
Θα παίζουν μόνο σε χαμηλές εντάσεις αλλά σωστά?
Θα παίζουν σε υψηλές μόνο εντάσεις σωστά λόγω έλλειψης οδήγησης και σε χαμηλές θα είναι ψόφια?
Θα παίζουν και θα οδηγούνται αξιοπρεπώς όπως και να έχει?

Τώρα το πώς ακούει κάποιος δεν μπορούμε να ξέρουμε και δεν μου λέει και τίποτα , γούστα είναι αυτά.
Το πώς μπορεί όμως να ακούσεις ένα ακουστικό στα 600 Ω με 88db/mW από κινητό τηλέφωνο με κάνει να αναρωτιέμαι...

Άποψη μου είναι ότι όταν γράφουμε εν είδει συμβουλής σε κάποιο μέλος που ζητάει μια άποψη πρέπει να απαντάμε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα.
Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Εμένα με μπερδέψατε όμως.
Τελικά τα AKG K240 τα καινούργια τι θα κάνουν σε συνδυασμό με κινητό?

Δε θα παίζουν τίποτα?
Θα παίζουν μόνο σε χαμηλές εντάσεις αλλά σωστά?
Θα παίζουν σε υψηλές μόνο εντάσεις σωστά λόγω έλλειψης οδήγησης και σε χαμηλές θα είναι ψόφια?
Θα παίζουν και θα οδηγούνται αξιοπρεπώς όπως και να έχει?

1. όλα ξεκινάνε από τι εννοεί κανείς ακρόαση με τα ακουστικά, διότι όπως είπα η σύγχρονη τάση (=trend) με τα ακουστικά είναι να έχεις massive bass και spl που να σου κολλάει τα πτερύγια των αυτιών στο κρανίο.
2. θεωρώ εδώ και πολλά χρόνια ότι μια λογική ένταση (για να γουστάρεις) είναι γύρω στα 90-95 db. Για να ακούσεις μουσική πολύ πιό κάτω. Φυσικά ο καθένας μπορεί να έχει τις ενστάσεις του.Όμως το να ακούς 90db στα αυτιά σου ώρες χωρίς το αυτί να έχει δυνατότητα ούτε κάν να γυρίσει δεξιά αριστερά δεν συστήνεται. Εκτός αν θεωρούμε ακρόαση να ανεβάσουμε στο όριο πόνου και να πούμε "κοίτα αυτά ανέβασαν 125db και συνεπώς είναι καλύτερα από αυτά που ανεβάζουν μόνο 95". Για μένα κριτήριο σωστής ακρόασης είναι με μέγιστα γύρω στα 95 και μέσες πολύ κάτω.
3. Σε κινητό που είναι σχετικά σύγχρονο και προσέχει το θέμα ήχου (samsung galaxy πχ) παίζουν σήμερα και τα Κ240 των 600Ω πολύ ικανοποιητικά. Στο S6 δεν θες παραπάνω, στο τέρμα, εκτός αν είσαι freak.
Στο S3 ήταν χειρότερα. Υποθέτω σε S7-8-9 θα είναι ακόμα καλύτερα. Τα Κ240DF παίζουν αντίθετα πολυ σιγά. Όπως και τα Κ1000.
4. Με την λογική αυτή λέω ότι τα Κ240 55Ω δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα
5. Φυσικά σε όλα τα παραπάνω η προσθήκη ενός ενισχυτή θα κάνει τα πράγματα καλύτερα, αλλά γενικά δεν ισχύει αυτό το δεν μπορούν να παίξουν με κινητό. Θα παίξουν. Ικανοποιητικότατα. Αν θες να ματώσουν τ αυτιά σου και να δακρύσουν τα μάτια σου...μάλλον όχι.

Άποψη μου είναι ότι όταν γράφουμε εν είδει συμβουλής σε κάποιο μέλος που ζητάει μια άποψη πρέπει να απαντάμε όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα.
Τα υπόλοιπα είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

απάντησα πριν δω αυτά τα 2 ποστ.
Πέτρο, αλλο να απαντάμε αντικειμενικά = να λέμε τι λέει το βιβλίο και άλλο να μιλάμε απο προσωπική εμπειρία.
Εγώ απαντώ ότι τα Κ240 μου των 600Ω παίζουν πολύ ικανοποιητικά με κινητό σαν το S6. Αυτό σημαίνει ότι αν έχω ενισχυτή (πχ fiio, είχα δηλ) και πάω ταξίδι, ΔΕΝ θα τον πάρω μαζί μου.
Και εφ όσον παίζουν τα 600άρια σίγουρα θα παίζουν και τα 55άρια.

Καλά δεν είπε κανείς ότι δεν θα παίζουν.
Θα παίξουν απλά εγώ το θεωρώ ας πούμε λύση ανάγκης που δεν μπορεί να αναδείξει τις δυνατότητες του ακουστικού.
Και μην ξεχνάμε ότι όταν μιλάμε για σωστή οδήγηση η ένταση είναι το τελευταίο.
Υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι που επιβάλουν την ύπαρξη της.
Τέλος πάντων με την πληθώρα των ακουστικών που υπάρχουν δεν βλέπω τον λόγο αν κάποιος για λόγους ευκολίας θέλει να την βγάλει με το κινητό γιατί να επιλέξει ένα "δύσκολο" ακουστικό όταν υπάρχουν πχ 16Ω με άνω των 100db ευαισθησία.
Από την άλλη αν κάποιος έχει ήδη ένα δύσκολο και καλό ακουστικό μάλλον οφείλει να του προσφέρει κάτι καλύτερο.

Με τη λογική by the book αυτό το ακουστικό δεν παίζει υπάρχουν οι εξής κίνδυνοι
1. κάποιος αποτρέπεται από την αγορά ενός καλού ακουστικού (απαιτητικού) που ίσως βρίσκει σε ευκαιρία (επειδή δεν θα παίζει με την χ συσκευή)
2. προτρέπεται προκαταβολικά να αγοράσει ενισχυτή πριν καν δοκιμάσει αν τον βολεύει το χωρίς
3. καταλήγει σε αγορά φτηνού ακουστικού (γενικά αυτά με χαμηλές εμπεδήσεις είναι υποδεέστερα) για να ταιριάξει με την χ συσκευή

Η λύση είναι απλή:
δοκιμή των πάντων με τα πάντα.
Επίσης απόψεις χρηστών που έχουν δοκιμάσει τους συνδυασμούς και ταιριάζουν τα γούστα ακρόασης.

Συμφωνώ διαφωνώντας!
1. Όταν βρεθεί καλό και δύσκολο ακουστικό σε τιμή ευκαιρίας το αγοράζεις έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μάλλον θα χρειαστεί κάτι παραπάνω.
2. Η πρόταση μου όπως ίσως πρόσεξες είναι δοκίμασε με το X3 και βλέπουμε.
3. Ο φίλος δεν ρώτησε - ανέφερε πουθενά για κινητό προφανώς δεν θέλει.
Το κινητό μπήκε στην συζήτηση
τσόντα.
4. Τα ακουστικά με χαμηλή εμπέδηση που παίζουν άνετα από κινητά είναι πλέον κορυφαία και πανάκριβα.
Πχ - Audeze LCD 4z στα 15Ω 98db.
5. Παρόλα αυτά εγώ δεν θα το αγόραζα για να το κλαίω με το κινητό μου.

Καταλήγω λοιπόν σύμφωνοντας μαζί σου και όπως επανειλημμένα έχω γράψει ότι δοκιμάζουμε και αποφασίζουμε.
Ή όπως έγραψα πιο πάνω περί ορέξεως....

Συμφωνώ διαφωνώντας!
1. Όταν βρεθεί καλό και δύσκολο ακουστικό σε τιμή ευκαιρίας το αγοράζεις έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι μάλλον θα χρειαστεί κάτι παραπάνω.
2. Η πρόταση μου όπως ίσως πρόσεξες είναι δοκίμασε με το X3 και βλέπουμε.
3. Ο φίλος δεν ρώτησε - ανέφερε πουθενά για κινητό προφανώς δεν θέλει.
Το κινητό μπήκε στην συζήτηση
τσόντα.
4. Τα ακουστικά με χαμηλή εμπέδηση που παίζουν άνετα από κινητά είναι πλέον κορυφαία και πανάκριβα.
Πχ - Audeze LCD 4z στα 15Ω 98db.
5. Παρόλα αυτά εγώ δεν θα το αγόραζα για να το κλαίω με το κινητό μου.

Καταλήγω λοιπόν σύμφωνοντας μαζί σου και όπως επανειλημμένα έχω γράψει ότι δοκιμάζουμε και αποφασίζουμε.
Ή όπως έγραψα πιο πάνω περί ορέξεως....

εδώ και καιρό είμαι του δόγματος, απλουστεύστε τη ζωή σας!

Καλό είναι ο καθένας να καταθέτει την προσωπική του άποψη κι όλοι να την λαμβάνουν ως τέτοια. Είπα πως για μένα τα akg 240mk2 δεν παίζουν με κινητό. Η ελάχιστη εμπέδηση είναι κάπου 60Ω και σε χαμηλές συχνότητες φτάνει τα 200Ω. Πάλι όμως δεν αναφέρθηκα στα τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν είμαι κατάλληλος να εξηγήσω, αλλά στην προσωπική άποψη από τη σχεδόν καθημερινή χρήση τους (είναι το αγαπημένο μου ζευγάρι για χαλαρές laidback ακροάσεις). Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει με "καλά" κινητά αλλά για τα γούστα μου ακόμα και το ifi nano αδυνατεί να τα οδηγήσει, θα τα πάει καλά σε μία συμπιεσμένη σύγχρονη ηχογράφηση-παραγωγή αλλά θα γονατίσει σε μία παραγωγή με μεγάλο δυναμικό εύρος (πχ μία τζαζ 24bit 96KHz ηχογράφηση με 15-20db δυναμικό εύρος). Πάλι όμως είναι προσωπική άποψη, δεν ξέρω σε τι εντάσεις και τι είδη μουσικής αρέσκεται ο καθένας. Δεν μπορώ να μετρήσω τη μέση στάθμη σε ακρόαση με ακουστικά αλλά ακούω κάπου 80-85db μέση στάθμη στο καθιστικό με ηχεία (αυτό είναι μετρημένο).

Για μένα ένα dac/headamp είναι απαραίτητο σε κάθε περίπτωση και η κατηγορία του θα πρέπει να είναι ανάλογη των ακουστικών που θα οδηγήσει. Ίσως κάποια ακριβά (πανάκριβα) dap να μην χρειάζονται, ανάλογα και με τα ακουστικά. Το ρεύμα πάντα χρειάζεται ακόμα και για 5-10 λεπτά που θα έρθεις στο "κέφι" και θα γουστάρεις να ανεβάσεις, αν δεν το έχεις ξενερώνεις.

Μέλη που μπορεί να έχουν αμφιβολία ας έρθουν να δοκιμάσουν τα headamps μου, όλα είναι προσιτά και μπορούν να αποφασίσουν για την αναγκαιότητα ή μη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν ένα ifi idsd nano, ένα xduoo xd-05 και ένα audio-gd compass, όλα έτοιμα προς χρήση.

https://static.rapidonline.com/pdf/35-4263.pdf

Αυτό το μαραφέτι έχει αντίσταση εξόδου 80Ω είναι σχεδιασμένο για ακουστικά υψηλής ωμικής αντίστασης.
Εσύ τι ακουστικά έχεις?
Επίσης δεν έχει και καμία σοβαρή έξοδο 40mW στα 100Ω μάλλον ψοφίμι το λες.

https://static.rapidonline.com/pdf/35-4263.pdf

Αυτό το μαραφέτι έχει αντίσταση εξόδου 80Ω είναι σχεδιασμένο για ακουστικά υψηλής ωμικής αντίστασης.
Εσύ τι ακουστικά έχεις?
Επίσης δεν έχει και καμία σοβαρή έξοδο 40mW στα 100Ω μάλλον ψοφίμι το λες.

audio technica ΜΧ 40

Δεν σου κάνει.
Τι μητρική έχεις?
Αν δεν έχει καλή έξοδο ήχου ίσως είναι καλύτερα να πάρεις ένα οικονομικό dac/amp.

Δεν σου κάνει.
Τι μητρική έχεις?
Αν δεν έχει καλή έξοδο ήχου ίσως είναι καλύτερα να πάρεις ένα οικονομικό dac/amp.

δοκιμαζω τωρα μια asus strix που εχει καλη εξοδο ακουστικων αλλα θα την ηθελα λιγο πιο δυνατη και ψαχνω μια οικονομικη λυση.