Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Ο Στέργιος έχει έρωτα με τα μπέρια.
Άλλους ο έρωτας τους τυφλώνει και άλλους τους κουφαίνει :flipout::flipout::flipout::flipout:

Ο Στέργιος είναι πρακτικός και απλός άνθρωπος.:SFGSFGSF:

Είδε ότι ο Μπέρυ καθάρισε τον coda στην οδήγηση των ηχείων του και δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποδεχθεί αυτή την πραγματικότητα.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα. Εγκατέστησε όχι έναν αλλά δύο μπέρυ στο σαλόνι του, με αστείο κόστος σε σχέση με τον μέσο χαιεντάδικο τελικό κατάλληλο για τα μαγκνεπαν. Έτσι κέρδισε μερικά χιλιάρικα για πάρτη του και ...τι έχασε; Ας το πει ο ίδιος.

Στέργιος κιπ γουόκιν μαι φρεντ! :guitarist:

πριν απο τους μπερυ ειχα τον rotel rb 890.

δεν ξερω επειδη το μοντελο ειναι πολυ παλιο αν
και οι καινουργιοι ακουγονται ετσι αλλα μπροστα
στον μπερυ ειναι τρανζιστορ σε θεμα ποιοτητας.

παντως περα απο την ποιοτητα χλωμο το βλεπω ακομα
και δυο γεφυρωμενοι μπερυ να οδηγησουν τα 802Ν.

δυο χεριασμενοι ναι.

επισης δεν καταλαβαινω που κανη λαθος ο στεργιος προτεινοντας του ανθρωπου δοκιμη.

στο κατω κατω μπορη να παρη ενα μπερυ να ακουη οπως παιζη μεχρι να μαζεψη χρηματα και μετα να τον πουληση το πολυ 100 ευρω λιγοτερο απο οσο τον πηρε.

σιγα το ποσο.

audio j αυτα ειναι τα hypex τα 700αρια;

Σωστός..Ξεχάσαμε τους NuForce.
Για πολλούς οι καλύτεροι εκπρόσωποι των "ψηφιακών".
Πλέον version 2.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Κακαλιέ νομίζω πως έχεις κολήσει άσχημα με τα 'μπερυ' ...
Η διαφορά ποιότητας με τα 802Ν είναι χαώδης...Απορώ πως επιμένεις...
Ακόμα και τα rotel είναι 'λίγα' όσον αφορά την ποιότητά τους σε σχέση με τα b&w...

Θα προτιμούσα να με λέτε απλά Στέργιο.
Τα επίθετα προσθέτουν απόσταση.

Νομίζω ότι τα έγραψα αρκετά κατανοητά. Αυτό που του πρότεινα του ανθρώπου είναι να πάρει ένα μπέρι για να ακούει τώρα (νομίζω ότι δεν έχει ενισχυτή ο άνθρωπος, έτσι κατάλαβα).

300 ευρουλάκια δεν είναι κανένα σοβαρό ποσό για κάποιον που έχει 802Ν.
Έτσι θα μπορεί να ακούει μουσικούλα άμεσα και ταυτόχρονα θα αποκτήσει ένα μέτρο σύγκρισης όταν θα κληθεί ένας βαρύς χαϊεντάδικος ενισχυτής να κάτσει στο σαλόνι του...

Νομίζω ότι είναι πολύ τίμιο αυτό.

Και θα έχει όλο το χρόνο για να κάνει τις δοκιμές του χωρίς αυτό το άγχος που μας πιάνει όταν είναι να κάνουμε τέτοιες αγορές.
Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου με τα μάγκνεπαν ...χωρίς ενισχυτή κι εμένα να ψάχνω...

Σχετικά με την "ποιότητα" στο δικό μου σύστημα έχω 2 μπέριδες και έναν Coda στα μπάσα και στα πρίμα αντίστοιχα. Τον Coda τον έβαλα επειδή απλά τον είχα και δεν ήθελα να τον "σκοτώσω" στην αγορά του μεταχειρισμένου.
Τα μπέρια και σκέτα παίζουν αξιοπρεπέστατα.

Επίσης, δοκιμάζοντας 2 (δανέζικα νομίζω) ψηφιακά γυαλιστερά μονομπλόκια οδηγούμενα (σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) από λαμπάτο προενισχυτή, δεν υπήρξε ούτε ένα σημείο στο οποίο να υπερείχαν των επαγγελματικών μου μπέριδων...σκέτων.
Ούτε ένα τόσο δα σημείο.
Και δε μιλάω για μια "πεταχτή" ακρόαση. Ένα μήνα τα είχα στο σύστημα και έψαξα τα πάντα μήπως είχα κάνει κάποιο λάθος, γιατί δεν είναι του στυλ μου να θάβω μηχανήματα.

Όπως και να'χει η ποιότητα είναι σχετική, γιατί ούτε το 802Ν είναι ηχείο του απολύτου γούστου μου (σε αντίθεση με το 802D που είναι του απολύτου γούστου μου)

Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

παντως περα απο την ποιοτητα χλωμο το βλεπω ακομα
και δυο γεφυρωμενοι μπερυ να οδηγησουν τα 802Ν.

Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι 2 γεφυρωμένοι θα τα πάνε βόλτα τα 802...
Ιδίως με τον "παχύ" χαρακτήρα που βγαίνει από τα μονομπλοκαρισμένα μπέρια θα ταιριάξουν γάντι! -bye-

Originally Posted by KOΨ

Αν μπορούσες να αποφύγεις τον 301 θα γλίτωνες λεφτά, φίλος τον είχε και έμπλεξε, τον πούλησε πήρε τον 401 αρκετά καλύτερα.......αλλά από Classe μόνο α´πό τα monoblcok cam350 και πάνω θα φέρουν δικαιοσύνη στα ηχεία σου.

Για αυτό πρότεινα ουσιαστικά διενίσχυση. Για τον CAM350 συμφωνώ.

Originally Posted by Costas Coyias

Μήπως μπορείς να μου εξηγήσεις, πώς έφθασες σ' αυτό το συμπέρασμα;

Όπως ο καθένας φθάνει φαντάζομαι οτι φθάνει στα συμπεράσματά του, από προσωπική εμπειρία. Κάποια στιγμή είχα την ευκαιριά να παίξω αρκετά με όλη τη συγκεκριμένη σειρά της classe με το συγκεκριμένο ηχείο.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Εγώ πάλι έχω την αίσθηση ότι 2 γεφυρωμένοι θα τα πάνε βόλτα τα 802...
Ιδίως με τον "παχύ" χαρακτήρα που βγαίνει από τα μονομπλοκαρισμένα μπέρια θα ταιριάξουν γάντι! -bye-

στεργιο δεν εχω δη την εμπεδηση του 802 αλλα στα δικα μου παρεδωσαν τα οπλα.

δεν αρεσκονται σε αντισταση πολ κατω απο τα 4ohm γεφυρωμενοι.

μετα την μοντιφα που λεγαμε στο αλλο θρεντ παντως τα σκιζουν.

Όπως ο καθένας φθάνει φαντάζομαι οτι φθάνει στα συμπεράσματά του, από προσωπική εμπειρία. Κάποια στιγμή είχα την ευκαιριά να παίξω αρκετά με όλη τη συγκεκριμένη σειρά της classe με το συγκεκριμένο ηχείο.

Το Ν802 προδιαγράφεται με 500W μέγιστη ισχύ, πράγμα που, σε συνδυασμό με την ευαισθησία του, 91dB, σημαίνει ότι το ηχείο μπορεί να αποδώσει 118dB στο 1 μέτρο, 121dB ως ζεύγος, και άρα 113dB στα 3 μέτρα. Με τα 300W του CA-301, το ηχείο αποδίδει ως ζεύγος 119dB στο 1 μέτρο ή 111dB στα 3 μέτρα, μόλις 2dB κάτω από το όριό του. Ποια εμπειρία! Ποιες μέσες στάθμες! Τρελαθήκαμε εντελώς εδώ μέσα;

Το Ν802 προδιαγράφεται με 500W μέγιστη ισχύ, πράγμα που, σε συνδυασμό με την ευαισθησία του, 91dB, σημαίνει ότι το ηχείο μπορεί να αποδώσει 118dB στο 1 μέτρο, 121dB ως ζεύγος, και άρα 113dB στα 3 μέτρα. Με τα 300W του CA-301, το ηχείο αποδίδει ως ζεύγος 119dB στο 1 μέτρο ή 111dB στα 3 μέτρα, μόλις 2dB κάτω από το όριό του. Ποια εμπειρία! Ποιες μέσες στάθμες! Τρελαθήκαμε εντελώς εδώ μέσα;

...καλα Κωστα, ολα αυτα ειναι θεωρια. Τα 300 ειναι 300 σε καθαρα ωμικο περιβαλλον. Σε ενα εντονα μιγαδικο φορτιο οπως ενα τριδρομο πχ, τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα. Το διαγραμα φαση VS sυχνοτητα ισως μπορει να δωσει δειγμα που και ποσα πραγματικα θα παρεις απο τα 300 υποτιθεμενα watt, αλλα και ππαλι αυτο θα ειναι προσεγγιστικο. Αμα δεν ακουσεις να παιζει ενας συνδιασμος ενισχυτη - ηχειου, ολα ειναι θεωριες.....

Εντάξει, και αυτά τα δανέζικα τα γυαλιστερά ψηφιακά μονομπλόκια (πως τα λένε, θα μου θυμίσει κάποιος?)βγάζουν καμιά 1000ριά βατ στα 2 όμια, αλλά σε αυτό που εννοώ εγώ "οδήγηση" κλάσανε μέντες μπροστά σε έναν ταπεινό και απείραχτο μπεράκο...

Σχετικά με την "ποιότητα" στο δικό μου σύστημα έχω 2 μπέριδες και έναν Coda στα μπάσα και στα πρίμα αντίστοιχα. Τον Coda τον έβαλα επειδή απλά τον είχα και δεν ήθελα να τον "σκοτώσω" στην αγορά του μεταχειρισμένου.
Τα μπέρια και σκέτα παίζουν αξιοπρεπέστατα.
Ξέρεις καμιά φορά κολλάμε με κάτι που έχουμε επιλέξει και είτε από υπερεκτίμηση είτε από λνθασμένη εντύπωση δεν μπορούμε να δούμε παραπέρα...Το έχω πάθει κι εγώ με τα tsakiridis(έχω τους Αχιλείς 300Β και τις Αρτέμιδες με ΚΤ90) που είναι καταπληκτικά μηχανήματα όμως δεν έχουν καμία σχέση σε ανάλυση δυναμικά και μπάσσα με το MF A5cr με τον οποίο οδηγώ τα KEF205 reference...
Τα behringer τα γνωρίζω και τα έχω δουλέψει επαγγελματικά(δεν ήταν δική μου επιλογή), είναι τίμια μηχανήματα αλλά το να τα χρησιμοποιείς με τα Magnepan είναι σαν να σπιλώνεις τάφο...Για τον coda απλά...πέταξέ τον...Σόρρυ για το ακραίο του παραδείγματος αλλά...

Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Εντάξει, και αυτά τα δανέζικα τα γυαλιστερά ψηφιακά μονομπλόκια (πως τα λένε, θα μου θυμίσει κάποιος?)βγάζουν καμιά 1000ριά βατ στα 2 όμια, αλλά σε αυτό που εννοώ εγώ "οδήγηση" κλάσανε μέντες μπροστά σε έναν ταπεινό και απείραχτο μπεράκο...

Mήπως λες τους Acoustic Reality?

...καλα Κωστα, ολα αυτα ειναι θεωρια. Τα 300 ειναι 300 σε καθαρα ωμικο περιβαλλον. Σε ενα εντονα μιγαδικο φορτιο οπως ενα τριδρομο πχ, τα πραγματα ειναι πολυ διαφορετικα. Το διαγραμα φαση VS sυχνοτητα ισως μπορει να δωσει δειγμα που και ποσα πραγματικα θα παρεις απο τα 300 υποτιθεμενα watt, αλλα και ππαλι αυτο θα ειναι προσεγγιστικο. Αμα δεν ακουσεις να παιζει ενας συνδιασμος ενισχυτη - ηχειου, ολα ειναι θεωριες.....

Ποια θεωρία ρε Δημήτρη, τί μου λες τώρα. Εδώ μιλάμε καθαρά για τη στάθμη, ποια φάση και ποια συχνότητα! Ποια υποτιθέμενα 300W; Η μηχανή αυτή δίνει σταθερή τάση στην έξοδο έως και τα 3Ω. Υποτιθέμενα watt. Έτσι είναι τα υποτιθέμενα watt; Κάθομαι τόσες μέρες και διαβάζω διάφορα και διάφορα σ' αυτό το θέμα, αλλά νισάφι πια!

Originally Posted by Costas Coyias

Το Ν802 προδιαγράφεται με 500W μέγιστη ισχύ, πράγμα που, σε συνδυασμό με την ευαισθησία του, 91dB, σημαίνει ότι το ηχείο μπορεί να αποδώσει 118dB στο 1 μέτρο, 121dB ως ζεύγος, και άρα 113dB στα 3 μέτρα. Με τα 300W του CA-301, το ηχείο αποδίδει ως ζεύγος 119dB στο 1 μέτρο ή 111dB στα 3 μέτρα, μόλις 2dB κάτω από το όριό του. Ποια εμπειρία! Ποιες μέσες στάθμες! Τρελαθήκαμε εντελώς εδώ μέσα.

Πάρε λοιπόν εσύ τα 802 βάλτους πάνω τον ca301 και άκου 111db στα 3 μέτρα. Αν το αντέξεις μαγκιά σου. Εγώ δεν μπόρεσα. Μπόρεσα όμως τα 122DB (κορυφής) του cam350 στα 3 μέτρα και ήθελα και άλλο απλά τα ηχεία δεν άντεχαν. Η διαφορά δεν νομίζω οτι είναι στα 50w.

Όπως επίσης δεν πιστεύω οτι επιδοση ενός ενοσχυτή κρίνεται από το πόσα db θα βγάλει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Ξέρεις καμιά φορά κολλάμε με κάτι που έχουμε επιλέξει και είτε από υπερεκτίμηση είτε από λνθασμένη εντύπωση δεν μπορούμε να δούμε παραπέρα...Το έχω πάθει κι εγώ με τα tsakiridis(έχω τους Αχιλείς 300Β και τις Αρτέμιδες με ΚΤ90) που είναι καταπληκτικά μηχανήματα όμως δεν έχουν καμία σχέση σε ανάλυση δυναμικά και μπάσσα με το MF A5cr με τον οποίο οδηγώ τα KEF205 reference...
Τα behringer τα γνωρίζω και τα έχω δουλέψει επαγγελματικά(δεν ήταν δική μου επιλογή), είναι τίμια μηχανήματα αλλά το να τα χρησιμοποιείς με τα Magnepan είναι σαν να σπιλώνεις τάφο...Για τον coda απλά...πέταξέ τον...Σόρρυ για το ακραίο του παραδείγματος αλλά...

Επειδή τον έχω επιλέξει κι εγώ:
Σίγουρα έχεις δίκιο, κολλάμε. Και δεν βλέπουμε εύκολα τι γίνεται όταν πρόκειται για ένα μηχάνημα καλύτερο μεν αλλά "στα σημεία" Πόσο μάλλον αν το "καλύτερο" έχει και πολλαπλάσιο κόστος.

Αν όμως η διαφορά είναι "δεν έχουν καμία σχέση σε ανάλυση δυναμικά και μπάσα" όπως χαρακτηριστικά λες, έ τότε δεν μπορεί κάτι καταλαβαίνουν και οι πιο κουφοί και οι πιο εγωιστές. Και αυτά είναι χαρακτηριστικά που σίγουρα δεν έχει ο Στέργιος.

Πολλές φορές επίσης το "δεν έχουν καμιά σχέση..." είναι ουσιαστικά ισοδύναμο με το "μια διαφορά στα σημεία". Είναι ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα άνθρωποι ενθουσιώδεις που είναι έτοιμοι να πληρώσουν πολλές χιλιάδες πάνω για μικρές διαφορές.

Και αυτές οι υπερβολές του στιλ: "......σπιλώνεις τάφο" δείχνουν αυτόν ακριβώς τον υπερενθουσιώδη χαρακτήρα του φίλου μας Ongaku

Κάποιοι πιο ψύχραιμοι δεν το έχουν ανάγκη. Ξέρουν και συμβιβάζονται "στα σημεία" και γλυτώνουν και τα νεύρα τους. (Χέστα τα λεφτά) Και οι δύο θέσεις σεβαστές.

Αλλά τον έχουμε ζαλίσει τον φίλο μας τον basilio με όλα αυτά. Φίλε ξεκίνα να ακούς πρίν καταλήξεις γιατί δυστυχώς η εμπειρία δεν μεταδίδεται αλλά αποκτιέται.

Last edited:

αυτον τον ενισχυτη προτεινης του στεργιου να πεταξη;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1371&highlight=koda

χα.

αυτον τον ενισχυτη προτεινης του στεργιου να πεταξη;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=1371&highlight=koda

χα.
Γιατί δεν οδηγεί τότε μ' αυτόν τα ηχεία του αλλά με τις 'αερόθερμες πατατιέρες' ερωτώ κι εγώ ο ταπεινός???
Τα πάνελς ούτως άλλως τε θέλουν ρεύματα και στα μεσουψηλά ή κάνω λάθος???

Γιατί δεν οδηγεί τότε μ' αυτόν τα ηχεία του αλλά με τις 'αερόθερμες πατατιέρες' ερωτώ κι εγώ ο ταπεινός???
Τα πάνελς ούτως άλλως τε θέλουν ρεύματα και στα μεσουψηλά ή κάνω λάθος???

Ο Στέργιος είναι πρακτικός και απλός άνθρωπος.:SFGSFGSF:

Είδε ότι ο Μπέρυ καθάρισε τον coda στην οδήγηση των ηχείων του και δεν είχε κανένα πρόβλημα να αποδεχθεί αυτή την πραγματικότητα.

Στέργιος κιπ γουόκιν μαι φρεντ! :guitarist:

-bye--bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Πολλές φορές επίσης το "δεν έχουν καμιά σχέση..." είναι ουσιαστικά ισοδύναμο με το "μια διαφορά στα σημεία". Είναι ο τρόπος που βλέπουν τα πράγματα άνθρωποι ενθουσιώδεις που είναι έτοιμοι να πληρώσουν πολλές χιλιάδες πάνω για μικρές διαφορές.

Και αυτές οι υπερβολές του στιλ: "......σπιλώνεις τάφο" δείχνουν αυτόν ακριβώς τον υπερενθουσιώδη χαρακτήρα του φίλου μας Ongaku
Φίλε μου δεν μπορώ να σε καταλάβω...
Στο setup μου έχω τα εξής ενισχυτικά...
-Tsakiridis Achiles (300Β set)...
-Tsakiridis Artemis new (με με VDH εσωτερική καλωδίωση και P/P ΚΤ90)...
-Magnum mf330...
-Musical Fidelity A5cr...
Ακούγοντας και τα τέσσερα ενισχυτικά με τα KEF 205 ref η διαφορά υπέρ του Α5 είναι χαώδης...Τι διαφορά στα σημεία μου λες...Εγώ τα έχω, εγώ τα ακούω κι εσύ τα κρίνεις?????
Ή μου λες ότι είναι φυσιολογικό να οδηγείς ηχεία διαμάντια όπως τα magnepan με φθηνιάρικα ημιεπαγγελματικά ενισχυτικά του 200άρικου με ανεμιστήρες...θα masterlan εις???

Last edited: