Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Ετσι για να σάς την σπάσω: Το What Hi-Fi έγραψε τα χειρότερα λόγια για τον μπέρυ Α500 συνοδευόμενα ΚΑΙ από πολύ κακές μετρήσεις.
Ο 1500 δηλαδή θα είναι καλύτερος; Μην μού πείτε ότι έχουν μαϊμουδέψει τις μετρήσεις για να τον θάψουν...
Αν και δεν έχω ακούσει μπέρυ, ψηφίζω Rotel δαγκωτό!

εγω ειμαι υπερ της αποψης να μην παρεις απλα για να παρεις και η γνωμη μου ειναι οτι αν θελεις να σκησεις να 802 ωστε να ακουσεις το ηχειο σου,πιστευω οτι ο Rotelakos α φανει μικρος.OK,μπορει να ειναι ενα τερας 40 κιλων κοντα,αλλα οταν τον ειχα ακουσει με Nautilus μικροτερα του 802,των εσκησαν.Τα ηχεια αυτα θελουν πολυ ρευμα.Καλος ο 1090 αλλα κατα την ταπινη μου γνωμη,οχι μουσικος και χωρις επαρκια ρευματος για αυτα τα ηχεια.Αποψη μου παντα.

Ετσι για να σάς την σπάσω: Το What Hi-Fi έγραψε τα χειρότερα λόγια για τον μπέρυ Α500 συνοδευόμενα ΚΑΙ από πολύ κακές μετρήσεις.
Ο 1500 δηλαδή θα είναι καλύτερος; Μην μού πείτε ότι έχουν μαϊμουδέψει τις μετρήσεις για να τον θάψουν...
Αν και δεν έχω ακούσει μπέρυ, ψηφίζω Rotel δαγκωτό!

Δεν μας την σπάς!
Για 200 ευρώ που κάνει ο Α500 θέλεις και καλές μετρήσεις;:flipout:
Εξάλλου είναι γνωστό πια και δοκιμασμένο ότι ο 1500 δεν έχει καμιά σχέση με τον 500.

Φυσικά και όχι δεν είναι Bryston. Είναι όμως Behringer! :chinscratch:

μεγα το σχισμα για τον 1090 εγω που τον εχω ειμαι οκ αλλα ο 1090 οπως ξερεις εχει καταργηθει πλεον,τωρα αν ενας ενισχυτης με shanken τρανζιστορ dual mono και τοσα κιλα αν καποιος νομιζει τοι δεν εχει ρευμα δικαιωμα του
σχετικα με τα καλωδια μονο με δοκιμη στο χωρο σου βαση των δικων σου γουστων και μονο με δοκιμη Α_β θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα
προσεχε τις φολες

Στην παρούσα φάση θα συνιστούσα να ξεχάσεις τελείως τα περί καλωδίων και να αφοσιωθείς στο θέμα της ενίσχυσης.

Δοκίμασε να ακούσεις ενισχυτές στο σπίτι σου και να εξάγεις τα δικά σου συμπεράσματα.

Χρήσιμες οι συστάσεις αλλά η προσωπική εμπειρία δεν αντικαθίσταται.

Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

μεγα το σχισμα για τον 1090 εγω που τον εχω ειμαι οκ αλλα ο 1090 οπως ξερεις εχει καταργηθει πλεον,τωρα αν ενας ενισχυτης με shanken τρανζιστορ dual mono και τοσα κιλα αν καποιος νομιζει τοι δεν εχει ρευμα δικαιωμα του
σχετικα με τα καλωδια μονο με δοκιμη στο χωρο σου βαση των δικων σου γουστων και μονο με δοκιμη Α_β θα βγαλεις ασφαλη συμπερασματα
προσεχε τις φολες

Τον έχω βρει μεταχειρισμένο κοντά στο 1000 ρικο.Ρεύματα ξέρω ότι έχει το θέμα είναι όμως αν ταιριάζει με τους Νautilus.
'Eπειτα αν πάω σε Bryston το ποσό αυτόματα διπλασιάζεται (το ίδιο και σε classe) αυξάνεται όμωςκαι η ποιότητα? Anyway κάποιος να τα έχει ακούσει με Gamut?

Σαφως και θα διπλασιαστει η ποιοτητα οχι στο διπλασιο ομως.Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγαματα.Απο ενα σημειο κ μετα για να πας λιγο παραπανω,πληρωνεις πολλα.Τωρα εσυ αποφασιζεις.Αργυρη τωρα οσον αφορα τα ρευματα του 1090,οταν τον ειχα βαλει σε κατι 805 signature,του "εσκησαν τα ματια" κ αν θελεις το πιστευεις.Αν θελεις κ μπορεις να βρεις,απο Rotel παρε τον παλιο RHB-10.Παλιοτερος αλλα ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερος απο τα τωρινα μοντελα.Σχετικα με την μουσικοτητα,ο ANTHEM MCA2,που εχω ηταν πολυ μουσικοτερος απο τον Rotel,απλα ο Anthem θα ειναι μικρος για τα 802Ν.Εγω τον χρησιμοποιω για το κεντρικο HTM2.

Σαφως και θα διπλασιαστει η ποιοτητα οχι στο διπλασιο ομως.Δυστυχως ετσι ειναι τα πραγαματα.Απο ενα σημειο κ μετα για να πας λιγο παραπανω,πληρωνεις πολλα.Τωρα εσυ αποφασιζεις.Αργυρη τωρα οσον αφορα τα ρευματα του 1090,οταν τον ειχα βαλει σε κατι 805 signature,του "εσκησαν τα ματια" κ αν θελεις το πιστευεις.Αν θελεις κ μπορεις να βρεις,απο Rotel παρε τον παλιο RHB-10.Παλιοτερος αλλα ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτερος απο τα τωρινα μοντελα.Σχετικα με την μουσικοτητα,ο ANTHEM MCA2,που εχω ηταν πολυ μουσικοτερος απο τον Rotel,απλα ο Anthem θα ειναι μικρος για τα 802Ν.Εγω τον χρησιμοποιω για το κεντρικο HTM2.

Τι θα έλεγες για τον Bryston 4bsst. Kάνει δουλίτσα?

Στα ιδια χρηματα περιπου βρησκεις 2 7αριδες και με αυτους θα ευχαριστηθεις τα 802,η αποψη μου...

Το συγκεκριμένο ηχείο το εχω ακούσει σε αρκετά συστήματα. Το συμπέρασμα που κατέληξα είναι οτι μπορεί να σου χαρίσει μοναδικές στιγμές αν του δείξεις τον δεοντα σεβασμό.

Θα συμφωνήσω με τον Kharmacoma οτι τα λεφτά είναι λίγα και οτι θα πρέπει να περιμένεις. Ακόμα θα συμφωνήσω και με αυτούς που σου προτείνουν πρώτα να τελειώσεις με την οδήγηση και μετά να ασχοληθείς με τα καλώδια.

Τώρα τελευταία έχει πάρει το μάτι μου σε μεταχειριμένα τους classe ca301. Ένας από αυτούς είναι καλός για μέσες στάθμες. Αν θες κάτι παραπάνω παίρνεις 2 από αυτούς (υπάρχει η δυνατότητα) και παίζεις μς διενίσχυση. Ομως όσο και συμφέρουσα να είναι η τιμή, είναι σημαντικά ακριβότερα από αυτά που υπολογίζεις.

Η εκτιμησή μου είναι οτι αν εξακολουθείς να έχεις σαν περιορισμό τα 2500, ίσως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθείς με κάποιο άλλο ηχείο ωστε να πιάσουν τόπο και τα λεφτά αλλά και εσύ να ευχαριστηθείς μουσική.

Τέλος θα σου έλεγα να προσπαθούσες να ακούσεις διάφορα συστήμα με 802 για να διαμορφώσεις ιδία αποψη και να δεις που όλα θα γίνουν πιο εύκολα.

Ενας απο τους δοκιμαστές του Hi Fi News,που τα έχει στο σύστημά του τα οδηγεί με 4 Arcam P51.Ισως με την εφαρμογή μιάς τέτοιας ιδέας(πολυενίσχυση με σχετικά φθηνούς τελικούς),μπορεί να κινηθεί στα όρια που έχει καθωρίσει.

Ευχαριστώ guys αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσω και εγώ.Δεν μπορώ να πώ ότι έχω και τις τρελές απαιτήσεις.Ας πουμε τον classe 301 τον βρήκα used κοντά στα 3000e. Δεν νομίζετε ότι είναι κάτι καλό για αρχή.Το να περιμένω βέβαια για να βρώ και άλλα τόσα euro, είναι σαν να λες σε έναν φαντάρο που πρόκειται να απολυθεί, ότι η θητεία του αυξήθηκε κατά 12 μήνες.

Αν μπορούσες να αποφύγεις τον 301 θα γλίτωνες λεφτά, φίλος τον είχε και έμπλεξε, τον πούλησε πήρε τον 401 αρκετά καλύτερα.......αλλά από Classe μόνο α´πό τα monoblcok cam350 και πάνω θα φέρουν δικαιοσύνη στα ηχεία σου.
Rotel θα αστειεύεσαι.......
Behringer δεν δοκίμασα με 802Ν δεν μπορώ να πω.

Οι μόνοι "προσιτοί" τελικοί που έπαιξαν αξιοπρεπώς με τα 802Ν ήταν οι Plinius sa102 & McIntosh 402...με Ηegel 4a παίζει αλλά είναι πιο πάνω, δεν μιλάω για Sphinx24 (οριακά και 18) που να τον βρείς και MarkLevinson (optimum για αυτά τα ηχεία) αλλά πολλά τα λεφτά.

Τώρα επειδή το budget σου είναι περιορισμένο και είσαι στο τριπάκι που δεν αλλάζεις ηχείο.....πας για ψηφιακούς τελικούς και λαμπάτο πρό.ΙΜΗΟ.

Με gamut (2ομως) και Bryston ακούγεται καλός συνδυαμός.

Με αυτό το ηχείο ένα είναι σίγουρο θα πρέπει να ξοδέψεις πολλά για να κάνεις να παίξει και δεν μιλήσαμε και για καλώδια (σε αυτή τη ´φαση αστα προ´χωρα μόνο σε τελικό-ούς).