Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Ποια θεωρία ρε Δημήτρη, τί μου λες τώρα. Εδώ μιλάμε καθαρά για τη στάθμη, ποια φάση και ποια συχνότητα! Ποια υποτιθέμενα 300W; Η μηχανή αυτή δίνει σταθερή τάση στην έξοδο έως και τα 3Ω. Υποτιθέμενα watt. Έτσι είναι τα υποτιθέμενα watt; Κάθομαι τόσες μέρες και διαβάζω διάφορα και διάφορα σ' αυτό το θέμα, αλλά νισάφι πια!

οκ Κωστα. την μηχανη δεν την γνωριζω και μπορει πραγματι να ειναι πολυ καλη.
Eφοσον λοιπον θες να εισαι τυπολατρης, αντι λοιπον υποτιθεμενα βαττ γραψε apparent watts.
Αν λοιπον θυμαμαι καλα, η πραγματικη ισχυς (true power) οριζεται σαν το γινομενο της πτωσης τασης που μετρας στα ακρα ενος φορτιου (πχ ηχειου) επι το ρευμα επι το συνημιτονο της γωνιας που σχηματιζει η ταση με το ρευμα.
Υποθετοντας οτι το θυμαμε σωστα (και το θυμασε και συ) συνεχιζω:
Αν λοιπον σε ενα ενισχυτη συνδεσεις μια ωμικη αντισταση θα παρεις ολη την ισχη(εφοσον βεβαια ο ενισχυτης μπορει να δωσει το καταλληλο ρευμα .
Αν συνδεσεις ενα πυκνωτη θα παρεις , συμφωνα παντα με τη Φυσικη 0 watt μια και το συν90 μοιρων = 0.

Αναμεσα στα δυο ακρα που ανεφερα παραπανω κινηται η συνθετη αντισταση ενος ηχειου. Ποσα λοιπον απο τα 300 βαττ θα γινουν πραγματικη ακουστικη ενεργεια για παραδειγμα σε ενα ηχειο ρεφλεξ (γραμμη Μεταφορας κλπ) κατω απο το σημειο συντονισμου οπου το ωμικο μερος της ακουστικης εμπεδισης καταβαραθρωνεται και ουσιαστικα ο ενισχυτης εχει να φωρτοεκφωρτιζει μια χωριτηκοτητα?

Περιμενω ν ακουσω τον αντιλογ.....

Ο φίλος μας έχει το πρόβλημά του.
Βασικά έχει πρόβλημα κόστους πράγμα που το θεωρώ απόλυτα λογικό.
Τα παραδείγματα μηχανών που αναφέρθηκαν είναι καλά και μάλλον θα δώσουν επαρκείς λύσεις.

Η δική μου πρόταση συμφωνεί για τις... αερόθερμες πατατιέρες (φανταστείται να του αρέσουν του ανθρώποιυ οι τηγανητές πατάτες...)
Είναι όμως λίγο διαφορετική.

Δηλαδή θα σου πρότεινα φίλε μου όχι μία πατατιέρα αλλά τρείς, μία σε κάθε δρόμο του ηχείου σου.
Μιά οριζόντια παθητική τριενίσχυση.
Ήτοι κόστος 900 ευρώ.
Άντε και 50 ευρώ για καλώδια.
Και αφού την κάνεις την τριενισχυσούλα μετά να την συγκρίνεις με άλλους τελικούς κόστους 1000άρικου ή όσων ευρώ θέλεις και αγαπάς...
Όταν γίνεις πλούσιος θα πάρεις τρείς του 10χίλιαρου για την ίδια δουλειά!

Αν σου φαίνονται πολλά τα 900 ευρώ μπορείς με 600 να διενισχύσεις.
Θα βρείς ευκολότερα πρό με δύο εξόδους τελικών...

Αλήθεια υπάρχει κανάς προ με τρείς εξόδους???

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Γιατί δεν οδηγεί τότε μ' αυτόν τα ηχεία του αλλά με τις 'αερόθερμες πατατιέρες' ερωτώ κι εγώ ο ταπεινός???
Τα πάνελς ούτως άλλως τε θέλουν ρεύματα και στα μεσουψηλά ή κάνω λάθος???

μα επειδη ενας ενισχυτης δεν μπορη να οδηγηση τα magnepan αυτο σημαινη οτι ειναι για πεταμα;

τοτε γιατι δεν πετας εσυ τους tsakiridis και το magnum και να κρατησεις μονο τον mf.

τις πατατιερες τις αφηνω ασχολιαστες μια και απο οτι καταλαβα τις εχεις ακουση μονο με επαγγελματικα ηχεια

μα επειδη ενας ενισχυτης δεν μπορη να οδηγηση τα magnepan αυτο σημαινη οτι ειναι για πεταμα;

τοτε γιατι δεν πετας εσυ τους tsakiridis και το magnum και να κρατησεις μονο τον mf.

τις πατατιερες τις αφηνω ασχολιαστες μια και απο οτι καταλαβα τις εχεις ακουση μονο με επαγγελματικα ηχεια
- Τα magnepan είναι hi-end ηχεία με άψογο ήχο...Για να αποδώσουν τα μέγιστα θέλουν αντίστοιχα ενισχυτικά σε ποιότητα και τιμή με πολλά πολλά watts...
- Τους Tsakiridis δεν τους πετάω ούτε τους σκοτώνω γιατί οδηγούν άψογα(και μάλιστα με παθητικό Tsakiridis) τα Castle Eden στο σύστημα του σαλονιού...
- Ναι...τα Behringer τα έχω ακούσει μόνο σε επαγγελματικό setup...
Αν ήθελα να ακούσω το σύστημά μου με επαγγελματικά θα το έκανα με τα PEAVEY ή τα QSC που διαθέτω...Όμως δεν θα το κάνω ποτέ ούτε από περιέργεια γιατί θα είναι πράξη βέβηλη...Σαν να βάζεις στη ferrari κινητήρα hyundai...Αίσχος και ντροπή....

Να , γι αυτό κράτησα κι εγώ τον Sam της ΑudioNet ( 3.000,00 ) ενώ ο μπέρρυ μου ( 320,00 ) ακούγεται καλύτερα : Επειδή έχω πολλές πηγές και ήθελα επιλογέα κι επειδή δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά .:flipout::flipout:

- Τα magnepan είναι hi-end ηχεία με άψογο ήχο...Για να αποδώσουν τα μέγιστα θέλουν αντίστοιχα ενισχυτικά σε ποιότητα και τιμή με πολλά πολλά watts...
- Τους Tsakiridis δεν τους πετάω ούτε τους σκοτώνω γιατί οδηγούν άψογα(και μάλιστα με παθητικό Tsakiridis) τα Castle Eden στο σύστημα του σαλονιού...
- Ναι...τα Behringer τα έχω ακούσει μόνο σε επαγγελματικό setup...
Αν ήθελα να ακούσω το σύστημά μου με επαγγελματικά θα το έκανα με τα PEAVEY ή τα QSC που διαθέτω...Όμως δεν θα το κάνω ποτέ ούτε από περιέργεια γιατί θα είναι πράξη βέβηλη...Σαν να βάζεις στη ferrari κινητήρα hyundai...Αίσχος και ντροπή....

αυτο ακριβως.

ετσι και ο coda οδηγη τα τουιτερ των magnepan αψογα (καλυτερα απο τα μπερια)

οσο για το θα βαλης να οδηγησης τα ηχεια σου ειναι δικαιωμα σου οπως ειναι δικαιωμα του καθε ενος τι θα βαλη στα δικα του.

σχολια του τυπου πατατιερες ειναι ατυχη οπως και το παραδειγμα σου με τη ferrari.

βλεπης μερικοι δινουμε μεγαλυτερη σημασια σε αυτο που ακουμε παρα στα ονοματα και στις τιμες.

Peace seniors............Με το να πετάτε σπόντες ο ένας στον άλλο δεν νομίζω ότι με βοηθάτε ιδιαίτερα.Anyway μες στο Σαβ/κο θα έρθει φίλος με έναν gammut mkIII να τα δοκιμάσω.
Μια καλή λύση me money for value είναι και ο bryston 4bsst, τον οποίο άκουσα σήμερα και πραγματικά μου άρεσε.
Always used......

Basilio,τα BRYSTON ειναι σκυλια...Το ειδες και απο την κατασκευη.Αυτοι οι ενισχυτες ειναι κατασκευασμενη για να παιζουν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Φίλε μου δεν μπορώ να σε καταλάβω...
Στο setup μου έχω τα εξής ενισχυτικά...
-Tsakiridis Achiles (300Β set)...
-Tsakiridis Artemis new (με με VDH εσωτερική καλωδίωση και P/P ΚΤ90)...
-Magnum mf330...
-Musical Fidelity A5cr...
Ακούγοντας και τα τέσσερα ενισχυτικά με τα KEF 205 ref η διαφορά υπέρ του Α5 είναι χαώδης...Τι διαφορά στα σημεία μου λες...Εγώ τα έχω, εγώ τα ακούω κι εσύ τα κρίνεις?????

Εσύ τι κάνεις ρε φιλαράκ εδώ? -bye-

Δε το συνεχίζω, η επιχειρηματολογία σου με έχει καλύψει απόλυτα.

Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Τι είναι η πατατιέρες???????????????? ΟΕΟ ΟΕΟ

Οι πατατιέρες είναι η προσήλωση στο δόγμα.
Δεν βάζουμε σου λένε δίπλα δίπλα επαγγελματικά και χαιεντ. Υπάρχει φόβος να καταρριφθεί το δόγμα.

Αμάν ρε Στέργιο, δεν μπορείς να καταλάβεις το ρεζουμέ του χαϊ εντ:

Τα μπέρια είναι για πέταμα διότι έχουν ένα "θανατηφόρο" μειονέκτημα: Κάνουν ένα διακοσάρι. Είτε κάποιος τα έχει ακούσει με μάγκια, είτε όχι, πρέπει να βγάλει ετυμηγορία εκ των προτέρων οτι δεν παίζουν διότι αλλιώς πρέπει να μη γράφει σε αυτήν την κατηγορία.

Ενώ η αφεντομουτσουνάρα μου που έχει δοκιμάσει τα Scintilla με SET των 3 watts/κανάλι των εκατό χιλιάδων ευρώ σε κόντρα με ενισχυτές του ενός κιλοβάτ (που διπλασιάζουν μέχρι το μισό Ωμ και κάνουν και τα μισα) βρήκε οτι οι πρώτοι είναι για πέταμα.

Έτσι ορίζεται η ευκαιρία στο χαϊ εντ.

Επίσης για πέταμα είναι ενισχυτές που το όνομά τους είναι ομόηχο με Κινέζικη φτηναδούρα. Εξ ορισμού. Δεν πα να είναι απο πίσω όλη η πρώην Θρέσχολντ. Δεν πα να κόστιζε πριν μία δεκαπενταετία γύρω στα τρία εκατομμύρια δραχμές. Στην περίπτωση αυτή η κωλοτούμπα στη λογική είναι επιβεβλημένη...

Στείλτον στη Σιδενόρ για σκράπ μέταλλο.

Εμάν εσείς του χαϊφάϊ. Θέλετε να στείλετε τον γερο-Γουϊνεϊ πριν την ώρα του. Είστε αδιόρθωτοι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Α! γειά σου!

Τα είχε ο Σάββας ο Χρυσοστομίδης αλλά...τα έδωσε...

χεχε

Καλά εργαλεία αλλά αυτά που άκουσες πρέπει να είναι τα 2x250W 8Ω (κρίνοντας απο το 1000W στα 2Ω που προανέφερες). Τα μεγάλα βγάζουν 500W στα 8Ω (....βασικά πάνω απο 600 μετρημένα watt). Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα οδήγησης. :afro:

Θα τον πετούσα ρε φιλαράκ αλλά δε μπορώ να τον σηκώσω! :flipout:

Άμα είναι ανεβαίνω απο Κρήτη και βοηθάω...
Θα αναλάβω να τα...εχμ...πετάξω εγώ ο ίδιος!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Καλά εργαλεία αλλά αυτά που άκουσες πρέπει να είναι τα 2x250W 8Ω (κρίνοντας απο το 1000W στα 2Ω που προανέφερες). Τα μεγάλα βγάζουν 500W στα 8Ω (....βασικά πάνω απο 600 μετρημένα watt). Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα οδήγησης. :afro:

Άμα είναι ανεβαίνω απο Κρήτη και βοηθάω...
Θα αναλάβω να τα...εχμ...πετάξω εγώ ο ίδιος!

Δικό μου λάθος. Μπήκα και τα είδα. Ήταν το μοντέλο eaR 1001, στάνταρ. :afro: