Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

Κώστα Κόγια είναι η μοναδική φορά που δε φωτογράφιζα εσένα...
Όσο η παρουσία σου είναι διακριτική και τα γραφτά σου λογικά και τεκμηριωμένα δεν έχω κανένα πρόβλημα...οκ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W

1_ον μάθε ορθογραφία..

Εχω την αίσθηση ότι ακόμα δεν έχει τεκμηριωθεί η σχέση μεταξύ του ορθώς γράφειν και του ορθώς ακούειν .

Επίσης δεν έχει αποδειχθεί ότι καλυτερεύει η ακοή τινός όταν τον προσβάλλουμε γενικώς

Τέλος , δεν έχει εισέτι θεμελιωθεί επιστημονικά ο αλληλοεπηρεασμός μεταξύ χρημάτων και ακοής . Γι αυτό απαξιωτικές δηλώσεις του στυλ " Οποιος δεν έχει φράγκα ..." και αφορισμοί όπως " Η ζωή είναι σκληρή , τι να κάνουμε ; " δεν έχουν καμμία θέση εδώ μέσα , ειδικά μάλιστα εάν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι δεν γνωρίζουμε - και δεν θέλουμε να μάθουμε - την οικονομική κατάσταση ενός εκάστου .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W

Εχω την αίσθηση ότι ακόμα δεν έχει τεκμηριωθεί η σχέση μεταξύ του ορθώς γράφειν και του ορθώς ακούειν .

Επίσης δεν έχει αποδειχθεί ότι καλυτερεύει η ακοή τινός όταν τον προσβάλλουμε γενικώς

Τέλος , δεν έχει εισέτι θεμελιωθεί επιστημονικά ο αλληλοεπηρεασμός μεταξύ χρημάτων και ακοής . Γι αυτό απαξιωτικές δηλώσεις του στυλ " Οποιος δεν έχει φράγκα ..." και αφορισμοί όπως " Η ζωή είναι σκληρή , τι να κάνουμε ; " δεν έχουν καμμία θέση εδώ μέσα , ειδικά μάλιστα εάν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι δεν γνωρίζουμε - και δεν θέλουμε να μάθουμε - την οικονομική κατάσταση ενός εκάστου .
:worshippy::2thumb22sup::ernaehrung004:

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Όταν οι αντιπρόσωποι κατεβάζουν το βαρύ πυροβολικό τους και δεν καταφέρνουν να το κάνουν να παίξει καλά ούτε μια φορά, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα, αλλά δικό τους, όπως και των συνοδοιπόρων, θεματοφυλάκων του δόγματος.

Με το καλά εννοώ τουλάχιστον, αληθοφάνεια στις χροιές, συνοχή στο ακουστικό φάσμα, πειστική στερεοφωνική εικόνα και ανταπόκριση στις δυναμικές μεταβολές. Και τουλάχιστον στους δύο πρώτους τομείς το έχω ξαναγράψει, μπορεί κανείς να πετύχει σε στοιχειωδώς φροντισμένο χώρο με ταιριασμένα μηχανήματα σημαντικά υποπολλαπλάσιας αξίας καλύτερα αποτελέσματα, ακόμα και αν οι στάθμες που πιάνει είναι γύρω στα 100+ db και όχι 110+ db. Η βέλτιστη στάθμη εξάλλου είναι συνάρτηση και των διαστάσεων του χώρου ακρόασης. Αυτό είναι τσεκαρισμένο και διασταυρωμένο από διαφόρους audiophile με ανοικτά αυτιά, χωρίς προκαταλήψεις.

Αντίθετα σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα μηχανήματα τεχνολογικά θαύματα, ακόμα και εξωφρενικής αξίας (πάνω από 60 χιλιάρικα π.χ.), που καταφέρνουν ακόμη και σε χώρους εκτός προδιαγραφών τους να σου δώσουν μια πρόγευση της σαφούς υπεροχής τους. Τέτοια είναι για παράδειγμα, τα Genesis II, μακράν το καλύτερο ηχείο που έχω ακούσει ποτέ. Θυμάμαι το μακαρίτη το Setright να γράφει με το γνωστό αιρετικό του στυλ στο Hi-Fi World πως όλα τα ηχεία είναι κακά και από τα λίγα που ξεχώριζε ήταν κάτι ογκώδη Genesis που είχε στην Αμερική.

Και όλα αυτά βέβαια με αναφορά σε πλήθος ζωντανών ακουσμάτων, ειδικά σε αίθουσες συναυλιών. Τα υπόλοιπα είναι θέμα life style...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

1_ον μάθε ορθογραφία..
2_ον τα behringer ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ hi-end...είναι ημιεπαγγελματικά φθηνά μηχανήματα...
3_ον πολλοί απαξιώνουν krell και jmlab λέγοντας ότι οι μπουρούχες τους παίζουν καλύτερα
4_ον Αν διάβαζες προσεκτικά όλο το thread θα έβλεπες πως τα έχω ακούσει και χρησιμοποιήσει σε επαγγελματικό setup

1ον. η ορθογραφια μου ενοχλη πολυ λιγοτερο απο τους τροπους σου.
2ον και τι μ`αυτο;
3ον εγω δεν ειδα πουθενα να το γραφη αυτο.
4ον το καταλαβα και αν εσυ νομιζης οτι μπορης να βγαλης συμπερασμα κατω απο αυτες τις συνθηκες για τον ηχο ενος ενισχυτη τοτε δεν εχω να προσθεσω τιποτα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

1_ον μάθε ορθογραφία..
3_ον πολλοί απαξιώνουν krell και jmlab λέγοντας ότι οι μπουρούχες τους παίζουν καλύτερα
4_ον Αν διάβαζες προσεκτικά όλο το thread θα έβλεπες πως τα έχω ακούσει και χρησιμοποιήσει σε επαγγελματικό setup

Okgakou, για το 1_ον είσαι απαράδεκτος.

φυσικά και είναι απαράδεκτος.

και σε επόμενη αφορμή θα ακολουθήσουν τα δέοντα.

1_ον μάθε ορθογραφία..

1ον έτσι τα γράφαμε παλιά...
2ον συμφωνούμε δεν είναι χαιεντ. Αλλά τουλάχιστον ο ΕΡ1500 είναι επαγγελματικός τύπου "γαιδούρι" και όχι ημί-ονος
3ον δεν νομίζω να το λέει κανείς γενικά αυτό. Απλά κάποιες φορές έτυχε ορισμένα επώνυμα χαιεντ να μην αντέξουν την σύγκριση με αρκετά φτηνότερα επαγγελματικά μηχανήματα. Το σίγουρο είναι ότι τα πρώτα είναι πάντα υπερεκτιμημένα. Τα δεύτερα πάντα τίμια. Και στις δύο κατηγορίες θα βρεις μηχανήματα που παίζουν εξαιρετικά. Οι επαγγελματίες έχουν πολύ συγκεκριμένες ανάγκες ενώ αρκετοί χαιεντάδες όχι. Γι αυτόν τον λόγο "μούφες" θα συναντήσεις μόνο στο χαιεντ.
4ον Εσύ μόνος σου το παραδέχεσαι.....

5ον το ψιλοχέσαμε το θέμα του ανθρώπου....:nounder:

Ρε συ Φίλε ONGAKU (και φυσικά ΔΕΝ ειρωνεύομαι ) , σχετικά με τήν αμφιβολία σου σε σχέση με κάποια επαγγελαμτικά , ΕΙΛΙΚΡΙΝΩΣ σε κατανοώ , διότι κακά τα ψέματα , αν κάποιος έχει γαλουχηθεί στο χόμπυ απο τα περιοδικά και σε κάποιες αίθουσες αντιπροσώπων ή/ και μεγάλα (και καλά Hi End) σπίτια αποκλείεται να τολμήσει να σκεφθεί κατι διαφορετικό , Οπότε εκ πρώτης όψεως δέν έχεις άδικο.

Αλλά σε κάποια στιγμή μέσα στο χόμπυ μάς δίνεται η ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε διαφορετικά σετάπ , διαφορετικα μηχανήματα και διαφορετικούς χώρους , ΟΠΟΤΕ εκεί είναι που καλούμαστε να καταλάβουμε (εφόσον βέβαια μάς ενδιαφέρει ) τήν διαφορά μεταξύ του: ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ και του ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ , όπως καταλαβαίνεις που είναι δυό εντελώς διαφορετικά πράγματα

Τώρα σχετικά με τήν παρατήρηση ορθογραφίας στο Μπακούση (Γιώργο ) θα σου πώ οτι παρα-ήταν άστοχο εκ μέρους σου
Επίτρεψέ μου δε να σου πώ επειδή τυχαίνει να ξέρω τον Μπάκ , οτι και γνωρίζει τι λέει και γνωρίζει τι κάνει και μάλιστα έχει μοχθήσει αρκετά (και με επιτυχίες και με αποτυχίες , αλλά μαθαίνει μέσα απο αυτό και πειραματίζεται συνεχώς )

Το μήνυμα μου , σκοπό έχει ΜΟΝΟ τήν φιλική προτροπή
Και επειδή σε κόβω για έξυπνο άνθρωπο , έχω την υποψία οτι θα φερθεις κατάλληλα
Συγνωμη για τήν παρέμβαση

Αν έθιξε κάποιον ή κάποιους η παρατήρηση νο_1 για την ορθογραφία την παίρνω πίσω...
Μένουν λοιπόν τα 2,3 και 4...

Αν έθιξε κάποιον ή κάποιους η παρατήρηση νο_1 για την ορθογραφία την παίρνω πίσω...

δεκτόν αγαπητέ μου
έτσι να χαμηλώνουν οι τόνοι όπως αρμόζει...

μπορούμε να συνεχίσουμε λοιπόν...

πάντως ας μου επιτραπεί μιά (εκτός θέματος) παρατήρηση, που όμως ίσως να βοηθήσει τη συζήτηση αλλά και την αναζήτηση του φίλου μας...

Είχα και άκουγα επί 2 σχεδόν χρόνια στο χώρο μου, που παρεμπιπτόντως είναι συμμετρικός, πολύ βολικός και εξαιρετικά και συμπτωματικά κοντά στις απαιτήσεις του Κάρντας, με έναν EP1500. Σχεδόν τον περισσότερο χρόνο παθητικά χωρίς προενίσχυση, εκτός από ένα δίμηνο, όπου χρησιμοποιήθηκε ένα opa 627 με εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο που να σκεφτόμουνα γιά αρκετό διάστημα το να αποκτήσω έναν ως την μόνη λύση.

Η προσθήκη ενός δεύτερου EP1500 και με τη σχετική γεφύρωση έφερε κάπου 1 KW στα 10 τετραγωνικά μου και οδηγούσαν ανέλπιστα καλά τα mylo το σχέδιο των οποίων, όπως ίσως κάποιοι γνωρίζουν, επιμελήθηκε η mtz audio.
Δυστυχώς πλέον δεν χωρούσα εγώ στα 10 τετραγωνικά.

Εντελώς τυχαία (=ήμουν τυχερός) απέκτησα στη συνέχεια έναν εξαιρετικό προενισχυτή τον MBL 4004, το βασικό παλιό μοντέλο της σειράς που ξεπέρασε ο,τιδήποτε άλλο είχα ακούσει. Εκεί ακριβώς πέρασε από το μυαλό μου να διώξω τον πιστό EP1500 γιά κάτι μικρότερο και ξεχωριστό ανά κανάλι, αλλά ίσως όχι σε 1000 Watt σύνολο.
Γιά να μην πολυλογώ έφτασα με τον mbl να οδηγώ δυό arcam d290.
(χωρίς όμως να παίρνω με τίποτα από τα ηχεία αυτά που έπαιρνα με τα ακουστικά).
Στα πλαίσια κοινωνικού swap έχω δανείσει τον mbl στον φίλο Δημήτρη Ν. (πλέον) και αντ αυτού το αντιδάνειο ήταν ο πολύς (επίσης) audionet sam V2.
Ο οποίος sam αδυνατούσε και αδυνατεί (και μπορούν να το επαληθεύσουν αρκετοί εδώ μέσα) να οδηγήσει το σύστημα του Δημήτρη όπως δύο, αλλά ακόμα και ένας EP1500, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης να τον χρησιμοποιεί ως προ.

προσέξτε τι έχουμε εδώ: Εναν ίσως από τους λίγους κορυφαίους ολοκληρωμένους τιμής άνω των 3000 ευρώ και έναν επίσης από τους λίγους κορυφαίους προ ιδίας τιμής (και ο δεύτερος είναι μόνο προ).
Ο MBL λοιπόν απογείωσε το σύστημα του Δημήτρη (ήμουνα σίγουρος αλλά έτριβα και εγώ τα αυτιά μου), ενώ παραδόξως ο Sam και ως προ αλλά και ως ολοκληρωμένος στο δικό μου σύστημα έπαιξε καλύτερα από τον MBL.

(και προσέξτε: όταν λέμε απογείωσε δεν εννοούμε αλλαγή όπως όταν βάζουμε ένα ic... Μιλάμε γιά εκτόξευση. Ο Μήτσος μιλάει γιά 30%, εγώ. που είμαι πιό συντηρητικός και άκουσα λιγότερο διάστημα, λέω 15% με 20 σίγουρα)

Θέλω να καταλήξω ότι το θέμα του matching παραμένει ένα τεράστιο μυστήριο. τόσο που κανείς δεν είναι σίγουρος (και δεν πρέπει να είναι) τι θα του κάτσει ακουστικά στο σύστημά του.

Οι EP 1500, ως επαγγελματικοί ενισχυτές, αποδείχτηκαν σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις που τους άκουσα εγώ, σε μέλη του avclub, άξιοι αντικαταστάτες hifi έως και hiend (ονομαζομένων) ενισχυτών, που άντε, αν θέλετε, φαίνεται ότι οι επαγγελματικοί φάνηκαν πιό πρόθυμοι να ταιριάξουν με το υπόλοιπο σύστημα από τα ακριβά και γιαλιστερά ενισχυτικά.
Γιά μένα παραμένει μιά σταθερότατη αξία, τον πούλησα επειδή δεν μπορούσα να τον κρατήσω, με φοβίζει (ναι) η ιδέα ότι ίσως κάποτε ξαναθελήσω έναν και δεν θα υπάρχει, αλλά δεν παύει να είναι ένας επαγγελματικός σοβαρός, προσιτός ενισχυτής.

Και να θυμάστε όλοι ότι η μουσική που ακούμε φτιάχνεται, ηχογραφείται, μιξάρεται, δοκιμάζεται από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ μηχανήματα πριν έρθει στα χέρια μας. (ίσως όχι από EP1500 - υπάρχει άλλος λένε προδιαγραφών στούντιο - αλλά από επαγγελματικά)

παρένθεση τέλος

Last edited:

παρολο που δεν ειχα σκοπο να δωσω συνεχεια ομολογω οτι αυτο δεν το περιμενα.

ισως τελικα να υπαρχη καποιο σημειο επαφης.

οσο για τα 2,3 και 4 για να δουμε.

οποτε μπορουμε να τα κατηγορουμε ανετα ενω εαν ηταν hi end θα επρεπε να τα ακουσουμε πρωτα;

3_ον πολλοί απαξιώνουν krell και jmlab λέγοντας ότι οι μπουρούχες τους παίζουν καλύτερα.

μηπως μπορης να το κανης quote γιατι δεν το βλεπω;

οποτε εχεις αποψη για το πως παιζουν με ενα hi-fi, hi-end ηχειο;

Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

3_ον πολλοί απαξιώνουν krell και jmlab λέγοντας ότι οι μπουρούχες τους παίζουν καλύτερα.

μηπως μπορης να το κανης quote γιατι δεν το βλεπω;

Άσε Γιώργο, θα βγάλω τον Ongaku από τον κόπο, γιατί προφανώς εννοεί εμένα. http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=232103&postcount=47

Και επειδή φάνηκε να θίχτηκε η hi-end υπερηφάνεια του και άρχισε τα απαξιωτικά, γι' αυτό του έδωσα hint με το post 124 παραπάνω.

Από κει και ύστερα, ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω! :lehrer:

ΥΓ. Συγγνώμην basilio για το
:offtopic:

Απάντηση: Re: Ενισχυτής και καλώδια για B&W N802

(και προσέξτε: όταν λέμε απογείωσε δεν εννοούμε αλλαγή όπως όταν βάζουμε ένα ic... Μιλάμε γιά εκτόξευση. Ο Μήτσος μιλάει γιά 30%, εγώ που είμαι πιό συντηρητικός και άκουσα λιγότερο λέω 15% με 20 σίγουρα)

Αμα σας πω ότι πρωτη φορά χθες , ευχαριστήθηκα κλασσική από cd τι θα μου πείτε ; Και Μπαχ , και Μέντελσον ( την προσφιλή μου 1η συμφωνία ) και Στραβίνσκυ ( την Ιεροτελεστία της Ανοιξης ) , έργα απαιτητικά με ενναλαγές και οργανικό πλούτο .

Από την άλλη μπορεί να είμαι και κουφός , αλλά τουλάχιστον είμαι ευτυχισμένος κουφός ...

δημητρη δεν βλεπω να λεει κατι το περιεργο.
ειναι γνωστη η αδυναμια τετοιον συστηματων να παιξουν σε δωματια ξενοδοχειων.

1) Δαμιανέ Δημητριάδη δεν μπορώ παρά να σε συγχαρώ για το post no_136...
2) backousis οι ανθρώπινες αντιδράσεις είναι σαν τα vu_μετρα... Όταν χτυπάνε κόκκινο από κάποιο ερέθισμα λέμε και κάτι πιο βαρύ...γράφουμε και τίποτα πιο χοντρό...οκ...ας το κλείσουμε εδώ το νο_1...
3) Αν συνεχίσουμε τις ευγένειες και τα καλά λόγια ο ένας για τον άλλον, ο grand admin Δ.παναγιωτίδης θα χαρεί πολύ που επέβαλε την τάξη αλλά το thread θα κλείσει ελείψει ενδιαφέροντος...(βλέπεις και ο Κ.Κ δεν πολυγράφει).......

διαλέξτε τι θέλετε και πείτε μου...
μαλλιοτράβηγμα ή κουβεντούλα.

και στα δυό μέσα είμαι...
αρκεί να μην υπάρχουν παράπονα...

il grande punto....