Ενισχυτής μέχρι 4000 ευρα, CARY SPLI-80 SIGNATURE η?

Παρακολουθώ το Harbeth User Group πολύ καιρό είμαι και μέλος του. Νομίζω ότι ουδέποτε έχει γραφεί κάτι τέτοιο και μάλιστα από τον A. Show. Ίσως να εννοούσε κάτι σαν αυτό που παραθέτω από συνέντευξή του στο UHF τεύχος 84 (καναδέζικο σοβαρό περιοδικό του χώρου):

Shaw: Those concepts do have some advantages, but the disadvantage is that at low frequencies, say 50 Hz to 100 Hz, the box will literally breathe with the music. You can feel this by touch. Now on classical music this can add a “bloom” or a “warmth” to the sound, because although the box sides are moving only microscopically, their output may be 50 times greater than that of the bass driver itself. But on rock’n’roll it sounds a little soft.
UHF: On rock you want dry punch.

Shaw: You want dry punch, yes. But since none of our customers are in the rock’n’roll dry punch market, it’s not a problem for us. We have what the Japanese call “emotional fidelity".

Αν εννοείς κάτι τέτοιο, ναι, το λέει συνέχεια, τα ηχεία είναι broadcast monitors, όχι studio monitors, δεν κάνουν για head-banging ούτε για να κάνεις πάρτι σε αίθουσα συνεστιάσεων. Αλλά ρε παιδιά, γι´αυτό τα έχουμε σπίτι μας; Τα πάντα είναι ένας συμβιβασμός. Γι´ αυτό υπάρχουν άπειρες διαφορετικές κατασκευές. Ο καθένας κρίνει ψάχνοντας ενδελεχώς. Αν υπήρχε μόνο ένα ηχείο, ένα αυτοκίνητο, ένα δίκυκλο, ένα απ´οτιδήποτε, ο κόσμος θα ήταν αρωστημένα μονότονος και γκρίζος. Εγώ έκρινα μετά από 35 χρόνια στο σπόρ και πολλές περιπλανήσεις οτι είναι το καλύτερο, χωρίς να μπεί υποθήκη στο σπίτι.
Συγγνώμη neoptolemos για το μακροσκελές, έχουμε ξεφύγει λίγο από το θέμα σου αλλά η ανταλλαγή απόψεων νομίζω ωφελεί.

Εκτός από το να παρακολουθούμε τα διάφορα fora και περιοδικά, χρειάζονται και οι ακροάσεις ενίοτε, για το σχηματισμό προσωπικής άποψης. Πολύ πρόσφατα φιλοξένησα τα SHL-5 για 4 μέρες στο σπίτι μου και μπορώ να καταθέσω τη προσωπική μου άποψη, που συνοψίζεται στην εξής φράση:

The Harbeth SHL-5 rocks!!! :grinning-smiley-043

Τώρα, όσον αφορά στον όρο "broadcast monitor" που χρησιμοποίησες για τα Harbeth, σε διαβεβαιώνω ότι δεν αφορά στο audio αλλά τα video monitors που χρησιμοποιούνται στη τηλεόραση, Τα Harbeth είναι "τύπου" BBC studio monitor και για αρκετά χρόνια χρησιμοποιήθηκαν από πολλά δισκογραφικά studios. Από τα συμφραζόμενα σου πιθανολογώ ότι εννοούσες ότι δεν είναι "συναυλιακού" τύπου δηλαδή τα λεγόμενα P.A, (Public Address) ηχεία...

Απάντηση: Re: Ενισχυτής μέχρι 4000 ευρα, CARY SPLI-80 SIGNATURE η?

...Πολύ πρόσφατα φιλοξένησα τα SHL-5 για 4 μέρες στο σπίτι μου και μπορώ να καταθέσω τη προσωπική μου άποψη, που συνοψίζεται στην εξής φράση:

Ακριβως επειδη η προσωπικη μας γνωμη ειναι υποκειμενικη δεν εχει νοημα να το συζηταμε. Σαφως και πιστευω οτι ολα τα HiFi μηχανηματα δεν ειναι ιδανικα για ολα τα ειδη μουσικης οπως επισης συμβαινει το ιδιο και με μουσικα οργανα, αφου το καθε οργανο εχει συγκεκριμενη χροια που σε καποιον μπορει να ταιριαζει για country μουσικη και σε αλλον για προκλασικη μουσικη.

Για μενα η γοητεια του ηχου οτι τον νιωθουμε και τον ακουμε, δεν ειναι κατι χειροπιαστο ουτε τον βλεπουμε οποτε ο καθενας τον αντιλαμβανεται με τα αυτια και τη ψυχολογια που εχει τη καθε στιγμη.

Re: Απάντηση: Re: Ενισχυτής μέχρι 4000 ευρα, CARY SPLI-80 SIGNATURE η?

Ακριβως επειδη η προσωπικη μας γνωμη ειναι υποκειμενικη δεν εχει νοημα να το συζηταμε. Σαφως και πιστευω οτι ολα τα HiFi μηχανηματα δεν ειναι ιδανικα για ολα τα ειδη μουσικης οπως επισης συμβαινει το ιδιο και με μουσικα οργανα, αφου το καθε οργανο εχει συγκεκριμενη χροια που σε καποιον μπορει να ταιριαζει για country μουσικη και σε αλλον για προκλασικη μουσικη.

Για μενα η γοητεια του ηχου οτι τον νιωθουμε και τον ακουμε, δεν ειναι κατι χειροπιαστο ουτε τον βλεπουμε οποτε ο καθενας τον αντιλαμβανεται με τα αυτια και τη ψυχολογια που εχει τη καθε στιγμη.

Σαφώς και έχει νόημα να καταθέτουμε τη προσωπική μας άποψη και την εμπειρία μας (αν υπάρχει) καθόσον αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης ενός φόρουμ και το ζητούμενο: Η ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων και εμπειριών μεταξύ των μελών του.
Εξάλλου και εσύ στη δημοσίευση σου εκφράζεις μια προσωπική (άρα υποκειμενική) και γενικόλογη θα έλεγα, άποψη για το Hi-Fi...

Σίγουρα, ο τρόπος και η ικανότητα με την οποία ακροάζομαι εγώ τη Μουσική μπορεί να διαφέρει παρασάγγας από το δικό σου τρόπο και αυτό που δεν έχει νόημα είναι το να προσπαθώ να σου επιβάλω τη δική μου άποψη για μια ακρόαση. Όμως εδώ, κανένας δε προσπάθησε να επιβάλλει την άποψή του, παρά μόνο να τοποθετηθεί πάνω στη ποιότητα των συγκεκριμένων ηχείων, είτε μέσα από προσωπική εμπειρία, είτε μέσα από τις πληροφορίες που έχει συλλέξει.

Αν λοιπόν, έχεις προσωπική εμπειρία από τα εν λόγω ηχεία (ή τα ενισχυτικά) η άποψη σου είναι καλοδεχούμενη και άκρως χρήσιμη...-bye-

Πάντως η ταχύτητα και η ανάλυση του Leema νομίζω ότι θα δώσουν στο Harbeth πρόσθετη δυναμική. Ο Tucana II είναι από τους καλύτερους ενισχυτές που έχω ακούσει.

Xωρίς νά θέλω νά υποτιμήσω κανένα από τά μηχανήματα πού αναφέρθηκαν και χωρίς πρόθεση αποτροπής από τό νά τά δείς καί νά τά ακούσεις , έχω νά σού προτείνω καί τόν Audio Valve Assistent 50 , τόν οποίο μπορείς νά ακούσεις μέ Spendor η καί μέ τά δικά σου ηχεία αν τό επιθυμείς ( πράγμα πού τό προτείνω σάν καλύτερη επιλογή ).

http://www.audiovalve.info/nav/assi50_en.html

έχω νά σού προτείνω καί τόν Audio Valve Assistent 50

ευχαριστώ για την πρόταση

αλλά θεωρώ ότι η τιμή με την οποία κοστολογεί

ο Γερμανός το audio valve

είναι ίσως υπέρ το δέον υψηλή

Ενας λαμπάτος,που ταιριάζει πολύ με τα Ηaberth(σε μικρομεσάιο χώρο)είναι o Graaf GM 50B.Εξαιρετικό κομμάτι,που πωλείται πλέον σε εξευτελιστική τιμή...

Εκτός από το να παρακολουθούμε τα διάφορα fora και περιοδικά, χρειάζονται και οι ακροάσεις ενίοτε, για το σχηματισμό προσωπικής άποψης. Πολύ πρόσφατα φιλοξένησα τα SHL-5 για 4 μέρες στο σπίτι μου και μπορώ να καταθέσω τη προσωπική μου άποψη, που συνοψίζεται στην εξής φράση:

Τώρα, όσον αφορά στον όρο "broadcast monitor" που χρησιμοποίησες για τα Harbeth, σε διαβεβαιώνω ότι δεν αφορά στο audio αλλά τα video monitors που χρησιμοποιούνται στη τηλεόραση, Τα Harbeth είναι "τύπου" BBC studio monitor και για αρκετά χρόνια χρησιμοποιήθηκαν από πολλά δισκογραφικά studios. Από τα συμφραζόμενα σου πιθανολογώ ότι εννοούσες ότι δεν είναι "συναυλιακού" τύπου δηλαδή τα λεγόμενα P.A, (Public Address) ηχεία...
Φίλε O-Zone καλησπέρα! Καθυστερημένο το ποστ αλλά έλλειπα το Σαββατοκύρικο. Έχω το Harbeth SHL5 σπίτι μου! Όχι για 4 μέρες αλλά μόνιμα!!! Βλέπεις είναι το ηχείο μου!
Πιστεύεις πως αυτά που γράφω, τα γράφω επειδή διαβάζω ιντερνετ και τύπο; Εσύ δεν έχεις άποψη για το ηχείο σου; Όσο για το τι τύπου μόνιτορ είναι τα συγκεκριμένα ηχεία σε παραπέμπω στο σάιτ του κατασκευαστή.

Last edited:
Ναι o-Zone, το ηχείο σίγουρα ροκάρει, όχι βέβαια, δεν εννοούσα P.A.
Αλλά για να ξαναγυρνάμε στο θέμα μας, στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις neoptolemos οι PP λαμπάτοι και βεβαίως όλοι όσοι έχουν αναφερθεί μέχρι τώρα θα οδηγήσουν μια χαρά το ηχείο. Το θέμα είναι, εσύ μπορείς να ακούσεις πριν εκταμιεύσεις; Αν και πιστεύω ότι οι διαφορές τους θα είναι ηχητικά μάλλον μικρές.

παιδιά just out of curiosity ... ποιός φέρνει τώρα τα Harbeth στην ελλάδα. πρώτη ερώτηση... και επίσης πόσο έχουν τα shl-5?

Φίλε O-Zone καλησπέρα! Καθυστερημένο το ποστ αλλά έλλειπα το Σαββατοκύρικο. Έχω το Harbeth SHL5 σπίτι μου! Όχι για 4 μέρες αλλά μόνιμα!!! Βλέπεις είναι το ηχείο μου!
Πιστεύεις πως αυτά που γράφω, τα γράφω επειδή διαβάζω ιντερνετ και τύπο; Εσύ δεν έχεις άποψη για το ηχείο σου; Όσο για το τι τύπου μόνιτορ είναι τα συγκεκριμένα ηχεία σε παραπέμπω στο σάιτ του κατασκευαστή.

Τάκη, η πρώτη παράγραφος μου δεν αναφερόταν σε σένα, καθόσον είχες ήδη αναφέρει νωρίτερα ότι είσαι κάτοχος του SHL-5.:grinning-smiley-043

Τώρα, για το χαρακτηρισμό "broadcasting monitor", που με παραπέμπεις? Δώσε λίνκ και αν έχει νόημα το συζητάμε...:ernaehrung004:

Πές μας όμως και τη δική σου άποψη για τη δυνατότητα του SHL-5 στις ροκιές. Ποιό είναι το setup σου? Είσαι ευχαριστημένος? Τι προτείνεις?

ΥΓ. Οοps! Είχες ήδη απαντήσει στις ερωτήσεις μου!-bye-

παιδιά just out of curiosity ... ποιός φέρνει τώρα τα Harbeth στην ελλάδα. πρώτη ερώτηση... και επίσης πόσο έχουν τα shl-5?

Τα Harbeth τα φέρνει το Studio 17, Ασκληπιού 139, τηλ. 210-64 55 397. Τιμές δεν ξέρω.

φίλε karavan το studio 17 έχω την αίσθηση πως έχει κλείσει κανά δύο χρόνια.. διορθώστε με αν κάνω λάθος.... αγαπητού TakisJK, και o-Zone μπορείτε να με διαφωτίσετε για την τιμή του?

φίλε karavan το studio 17 έχω την αίσθηση πως έχει κλείσει κανά δύο χρόνια.. διορθώστε με αν κάνω λάθος.... αγαπητού TakisJK, και o-Zone μπορείτε να με διαφωτίσετε για την τιμή του?

Δεν έκλεισε το Studio 17. Κάνε ένα τηλέφωνο, γιατί τώρα με τις ισοτιμίες των νομισμάτων τα πράγματα είναι ρευστά...-bye-