Ενισχυτης SONY 5300 ES

Βασίλης

AVClub Addicted Member
24 July 2007
1,936
Αθηνα
Αφου προσπαθησα απεγνωσμενα να βρω τον lx50 της pioneer αλλα ματαια σημερα παρηγγειλα τον ανωτερω ενισχυτη (τιμη και καταστημα σε pm - εκτος και αν εχω το οκ απο τους διαχειριστες).Δυστυχως ο 4300 αργει ακομη..Με την υποσχεση οτι θα ακολουθησει review αν και το δηλωνω απο την αρχη οτι οι γνωσεις μου αναφορικα με τον ηχο ειναι ελαχιστες θελω μια μικρη βοηθεια στην συνδεσμολογια( για οταν το παραλαβω να ειμαστε ετοιμοι):
1)Ποια καλωδια και απο που προτεινετε να αγορασω για να τον συνδεσω με τα ηχεια μου( ht-4000)..καποιο link θα ηταν ευχης εργο για μενα
2)Ποιο καλωδιο HDMI και απο που προτεινετε να αγορασω για να συνδεσω το sony ns78 που παρηγγειλα απο το ιδιο καταστημα και μετα στον ενισχυτη στην τηλεοραση? καλο θα ηταν να ειναι συμβατο με hdmi 1.3 για να το χρησιμοποιησω και με το ps3..
thanks

Σου εύχομαι καλορίζικα και τα 2 αλλά μάλλον βιαστηκες (και για τον ενισχυτή και για το DVD player)
Για ενισχυτή μπορουσες να δείς σε Yamaha, Onkyo ισως και Low entry Denon. Τον ενισχυτή τον αγοράζουμε με βασικό κριτήριο την ακουστικη του πιστότητα, οι υπόλοιπες ευκολιες ειναι δευτερευούσης σημασίας (κατά τη γνώμη μου). Aυτο στο λέω εγώ που έχω Sony ενισχυτή (από την ES σειρά..)

Πόσο κάνει ο Sony ? (δές το βάρος του - 9,5 κιλά - σε σύγκριση με αντιστοιχα μοντέλα αλλων εταιρειών και κρίνε).

Ενταξει για το DVD player θα βάλω μονο ενα link για να μην σε στεναχωρήσω πολύ (δες τι θα μπορουσες να αγοράζεις με 30 ευρώ παραπάνω μονο)

http://www.homecinemachoice.com/cgi-bin/displayreview.php?reviewid=7412

Για HDMI καλώδιο δες Supra η Ultralink

http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=3316&v_Item=3751

Last edited:
φιλε Γιωργο υπαρχει και dvd pioneer 600! απλα αγορασα το sony για δικους μου λογους το 600 αρι θα δοθει σε συγγενη.Σευχαριστω για την πληροφορια για το hdmi υπαρχει τιποτα για καλωδιο συνδεσης ηχειων-ενισχυτη? εδω μου προτεινουν κατι απλα καλωδια ρευματος λευκα..
δεν βιαστηκα και θα σου πω γιατι..ο ΗΧΟΣ δινει πολυ καλη βαθμολογια στον 5300 οπως και το cnet.com. αυτο που θελω σε εναν ενισχυτη ειναι δυναμη και αισθηση surround (ετσι γραφεται?!!)..οι νεοι yamaha δυστυχως δεν εχουν ερθει..
σεβομαι ομως απολυτα την αποψη σου και αρχιζω να προβληματιζομαι..
ο ΗΧΟΣ δινει βαρος 16 κιλα και η τιμη του ειναι 1370 ευρω

φιλε Γιωργο υπαρχει και dvd pioneer 600! απλα αγορασα το sony για δικους μου λογους το 600 αρι θα δοθει σε συγγενη.Σευχαριστω για την πληροφορια για το hdmi υπαρχει τιποτα για καλωδιο συνδεσης ηχειων-ενισχυτη? εδω μου προτεινουν κατι απλα καλωδια ρευματος λευκα..
δεν βιαστηκα και θα σου πω γιατι..ο ΗΧΟΣ δινει πολυ καλη βαθμολογια στον 5300 οπως και το cnet.com. αυτο που θελω σε εναν ενισχυτη ειναι δυναμη και αισθηση surround (ετσι γραφεται?!!)..οι νεοι yamaha δυστυχως δεν εχουν ερθει..
σεβομαι ομως απολυτα την αποψη σου και αρχιζω να προβληματιζομαι..
ο ΗΧΟΣ δινει βαρος 16 κιλα και η τιμη του ειναι 1370 ευρω

ΟΚ.. Για καλώδια σύνδεσης ηχείων-ενισχυτή επίσης μπορείς να δεις supra ή Interconnect.. καλό είναι να ψάξεις λιγο αλλά μην δώσεις πολλά χρήματα για καλώδια δεν αξίζει τον κόπο (τουλάχιστον για τα συστήματα που έχουμε η πλειοψηφία)

Για τον ενισχυτή δεν ήθελα να σε αγχώσω απλά πίστευα και πιστεύω (επειδή έχω πείρα από τον δικό μου SONY) ότι είναι απλά μέτρια μηχανήματα χωρίς κάτι ιδιαίτερο... Και εγώ ψάχνομαι να τον αντικαταστήσω κάποια στιγμή...

Αλλά εφόσον αγόρασες σου εύχομαι καλορίζικος και να τον χαρείς πραγματικά :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Ενισχυτης SONY 5300 ES

ΟΚ.. Για καλώδια σύνδεσης ηχείων-ενισχυτή επίσης μπορείς να δεις supra ή Interconnect.. καλό είναι να ψάξεις λιγο αλλά μην δώσεις πολλά χρήματα για καλώδια δεν αξίζει τον κόπο (τουλάχιστον για τα συστήματα που έχουμε η πλειοψηφία)

Για τον ενισχυτή δεν ήθελα να σε αγχώσω απλά πίστευα και πιστεύω (επειδή έχω πείρα από τον δικό μου SONY) ότι είναι απλά μέτρια μηχανήματα χωρίς κάτι ιδιαίτερο... Και εγώ ψάχνομαι να τον αντικαταστήσω κάποια στιγμή...

Αλλά εφόσον αγόρασες σου εύχομαι καλορίζικος και να τον χαρείς πραγματικά :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

εγω επειδη εχω και εγω ΣΟΝΥ της σειρας ΕΣ θα πω τα αντιθετα !!!!!
χωρις παρεξηγηση ......

απλα στην κατηγορια του και στην εποχη του ΚΛΑΣΕΙΣ μπροστα σε ηχο και ελενχο μπασου απο τον ανταγωνισμο στην τιμη του !!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

μιλαω για τον 555 ΕΣ .... ενα αρκετα παλιο μοντελο !

τωρα δεν μπορω να πειστω οτι οι καινουργιοι χαλασαν τοσο πολυ .....

Οι ενισχυτές της σειράς ES της SONY είναι εξαιρετικές σχεδιάσεις..

0 5300 είναι εξαιρετικός για την τιμή του..