Ενισχυτής Yamaha RX 797, τι ηχεία ;;;

iznodur

Established Member
3 February 2011
130
Καλησπέρα παιδιά και χρόνια πολλά! Μου δόθηκε ένας ενισχυτής Yamaha RX 797 ο οποίος δεν έχει δουλέψει και πολύ, το θέμα είναι τώρα πως ψάχνω ηχεία ... ο χώρος μου είναι κοντά στα 30τμ και με ενδιαφέρει η μουσική κυρίως, ροκ κλπ. Σκέφτομαι την αγορά ενός ζεύγους Dali Zensors 3, τα οποία αργότερα με άλλον ενισχυτή να μπορώ να τα εντάξω σε σύνθεση για Home cinema. Πως το βλέπετε;; ή τι έχετε να προτείνετε καθώς είμαι παντελώς άσχετος !

Τα Dali θα παίξουν ωραία με τον RX 797 χωρίς όμως να εκμεταλλευτείς πλήρως τις δυνατότητες τους. Ο ενισχυτής σου δεν είναι τόσο δυνατός. Γι αυτό καλό είναι να ψάξεις για ηχεία από 90 db και πάνω ευαισθησία ώστε να μπορέσουν κάπως να γεμίσουν σωστά τον χώρο σου ο οποίος δεν είναι και μικρός.

Σε ευχαριστώ για την πρόταση σου, οπότε καλύτερα να πάω στο Magnat Monitor Supreme 1000 με 92 dB? Απλά ο ενισχυτής θα αλλάξει και τα ηχεία θα γίνουν μέρος ενός home cinema στο μέλλον λόγω του ότι έχω ακούσει εξαιρετικά λόγια για τα Zensors για αυτό και τα επέλεξα.
Έχεις να προτείνεις κάποια άλλα κοντά στα 350 ;

Πράγματι,ο ενισχυτής είναι αδύναμος,οπότε κοιτάς για ηχείο με ευαισθησία πάνω από 90db και να είναι ευκολοδήγητο
Ευαίσθητο ηχείο,δεν σημαίνει ότι είναι και εύκολο

Παιδιά, συγγνώμη! Είναι αδύναμος ένας ενισχυτής δικάναλος με 100 βατ ανά κανάλι;

Μην μπερδεύεις τα βατ,με την ικανότητα οδήγησης.
Ένας ενισχυτής 2χ50 μπορεί να οδηγεί ηχεία που ένας 2χ100 χωλαίνει.
Σαν γενικό γνώμονα επάρκειας ρευμάτων,ενός ενισχυτή,είναι να πλησιάζει τον διπλασιασμό των βατ απο τα 8 στα 4 ωμ.
Δηλαδή,σε γενικές γραμμές,ένας ενισχυτής 2χ40 στα 8 ωμ και 2χ70 στα 4 ωμ,είναι προτιμιτέος από έναν 2χ60 στα 8 ωμ και 2χ 100 στα 4 ωμ

Όποτε ποιο ηχείο ταιριάζει πιστεύετε βάσει χαρακτηριστικών στον ενισχυτή και θα μπορεί στο μέλλον να οδηγηθεί άνετα από έναν pioneer 923 η κάποιον πολυκαναλο μεσαίας κατηγορίας πχ denon 2000

Δε ρίχνεις ένα αφτι κ στα Micro της Geometric Harmony? Οδηγούνται μια χαρά από μεσαιους av κ κάνουν για Home Cinema αλλά κ μουσική.

Επανέρχομαι μετά από πολύ διάβασμα και ψάξιμο και έχω φτιάξει μια λίστα, για τον rx797ϴκαι χώρο κοντά στα 20 με 25τμ. τα ηχεία που έχω στην λίστα είναι τα εξής:
Monitor Audio BX2
Q Acoustics Concept 20
B & W 685
Dali Zensors 3

Τι θα επιλέγατε και γιατί;;; Σας ρωτάω για να πάρω μια γνώμη...! Επίσης, αν έχετε να προτείνετε κάτι σε ηχείο κολόνα (όχι ραφιού) μέχρι τα 500 /ζευγάρι θα ήταν ευπρόσδεκτο!

Σας ευχαριστώ!

Επανέρχομαι μετά από πολύ διάβασμα και ψάξιμο και έχω φτιάξει μια λίστα, για τον rx797ϴκαι χώρο κοντά στα 20 με 25τμ. τα ηχεία που έχω στην λίστα είναι τα εξής:
Monitor Audio BX2
Q Acoustics Concept 20
B & W 685
Dali Zensors 3

Τι θα επιλέγατε και γιατί;;; Σας ρωτάω για να πάρω μια γνώμη...! Επίσης, αν έχετε να προτείνετε κάτι σε ηχείο κολόνα (όχι ραφιού) μέχρι τα 500 /ζευγάρι θα ήταν ευπρόσδεκτο!

Σας ευχαριστώ!

Τα 685 τα S1 τα ειχα για λιγο καιρο ως κυριως μεχρι να βρω τα δαπεδου για να πανε αυτα πισω και ενα εχω να σου πω: αποφασισα οτι αν βρω αλλο ενα ζευγαρι 685 πριν βρω 683 θα το παιρνα ως κυριως αφου μου γεμισαν το χωρο (25 τ.μ. ) με απιστευτο χαμηλο, διαφανο μουσικοτατο ηχο, εξισου αριστη αποδοση στον κινηματογραφο, μακραν καλυτερο απ αυτα που προτεινεις εκτος απ τα Dali zensor 3 που επισης μου αφησαν αριστες εντυπωσεις και θα τα βαζα ως επομενη επιλογη μετα τα 685 απλα επειδη ειμαι λιγακι κολλημενος b&wακιας.

Τα 685 τα S1 τα ειχα για λιγο καιρο ως κυριως μεχρι να βρω τα δαπεδου για να πανε αυτα πισω και ενα εχω να σου πω: αποφασισα οτι αν βρω αλλο ενα ζευγαρι 685 πριν βρω 683 θα το παιρνα ως κυριως αφου μου γεμισαν το χωρο (25 τ.μ. ) με απιστευτο χαμηλο, διαφανο μουσικοτατο ηχο, εξισου αριστη αποδοση στον κινηματογραφο, μακραν καλυτερο απ αυτα που προτεινεις εκτος απ τα Dali zensor 3 που επισης μου αφησαν αριστες εντυπωσεις και θα τα βαζα ως επομενη επιλογη μετα τα 685 απλα επειδη ειμαι λιγακι κολλημενος b&wακιας.

Πιστεύεις πως θα τα σηκώσει άνετα ο YAMAHA τα 685 S2 ;

Ενα 5αρι γουφερ για ηχειο που ζητα ολα κι ολα 100 watt αμα δεν "το χει" κι αυτο ελεος! Θυμισε μου τι ευαισθησια εχει το s2γιατι ειμαι εν πλω, νομιζω 87;
Ο παλαι ποτε 640 που ειχα σηκωνε για 4 χρονια τα 603 με 4 7ιντζα σε 40 τ.μ. χωρο! Σ αυτον τον τομεα ειναι τιμιοι οι Yamaha.

Ενα 5αρι γουφερ για ηχειο που ζητα ολα κι ολα 100 watt αμα δεν "το χει" κι αυτο ελεος! Θυμισε μου τι ευαισθησια εχει το s2γιατι ειμαι εν πλω, νομιζω 87;

Ακριβώς 87, απλά αρκετοί μου λένε να κοιτάξω ηχεία με ευαισθησία από 90 και πάνω λόγω του ότι ο χώρος μου είναι λίγο μεγάλος.

Αν θυμαμαι καλα τα Dali ειναι 6Ωμ ετσι δεν ειναι; Αρα κι αυτο απαιτητηκο σε ρευματα, μονωκαλωδιωση κι οχι θωρακισμενο τα μειον του. 30 τ.μ. ειναι περιπου κι ο χωρος μου και δεν τον θεωρω μεγαλο. Στα ποσα μετρα θα ειναι η αποσταση ακροασης;

Last edited: