Ενοικίαση φακού Nikon για βάφτιση ή προσφορά φωτογράφισης από μέλος με καλή

Re: Φακός για Nikon

Τίποτα δε "θεωρείται". Το απαραίτητο διαφέρει για τον καθένα.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το φλας στα σπιτικά πορτρέτα, στα πάρτυ ή τις σχολικές εκδηλώσεις αλλά, αν θες να το αξιοποιήσεις όπως "του αξίζει" και να το κάνεις "να βγάλει τα λεφτά του", τότε πρέπει να διαβάσεις και να πειραματιστείς. Αλλά, σε αποζημιώνει, με θεματικότερα αποτελέσματα απ' οτιδήποτε άλλο!

Ο (καταπληκτικός) 35άρης είναι τέλειος για φωτογράφηση σε εσωτερικούς (= συνήθως κακοφωτισμένους) χώρους, αλλά κι εκεί πρέπει να διαβάσεις: τα ανοιχτά διαφράγματα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις για να αξιοποιήσεις το low-light πλεονέκτημά του και το ψαρωτικό ξεφοντάρισμα, θέλουν κι αυτά πειραματισμό και διάβασμα (πού θα εστιάσεις και γιατί; ), για να δώσουν καλές φωτογραφίες. Επιπλέον, νομίζω ότι στα πάρτυ θα είναι μακρύς, νώ στις σχολικές εκδηλώσεις κοντός...

σίγουρα πρέπει να πάρεις τον 35, δεν υπάρχει περίπτωση καποιος με νικον & να μην έχει αυτον τον φακό..... απο εκει & πέρα σίγουρα θέλεις και κάτι ζουμ (με τον 35 θα είσαι συνέχεια μπρος πισω δεξιά αριστερά, αν και ειναι καλο γιατι μαθαίνεις & πολλα), οπότε σε καλή τιμή είναι ο 18-105... για μένα σίγουρα χρειάζεσαι και φλας, με ενα nissin (στα 120-140 ευρω).... με αυτα θα είσαι μια χαρα....

Re: Απάντηση: Re: Φακός για Nikon

dimkasta said:
Ά και ετοιμάσου να πετάξεις τον κιτ ζούμ με το που θα δείς φωτό με αυτόν...
Είσαι λίγο υπερβολικός νομίζω

Καθόλου υπερβολικός.... Και η σύγκριση είναι πανεύκολη και εμφανέστατη... Λάσπη σκέτη το κιτ ζούμ :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Φακός για Nikon

Καθόλου υπερβολικός.... Και η σύγκριση είναι πανεύκολη και εμφανέστατη... Λάσπη σκέτη το κιτ ζούμ :p

o Κιτ 18-55 vr είναι τιμιότατος για τα χρήματα του..... απο τους καλύτερους συνοδευτικούς που υπάρχουν....

Εντάξει για 50 ευρώ και για κάποιον που δεν έχει άλλο φακό καλός είναι... Αλλά σε οποιαδήποτε σύγκριση με σοβαρό φακό (όχι απαραίτητα ακριβό) φαίνεται τι είναι...

SLR παίρνουμε για να μπορείς να χρησιμοποιούμε καλούς φακούς ανάλογα με την περίσταση. Αν την πήραμε για να την έχουμε με το φτηνιάρικο zoom, τσάμπα την κουβαλάμε την γκουμούτσα...
Εκτός αν το κάνουμε για το εφφέ, οπότε πάσο. Αλλά τουλάχιστον να το κάνουμε συνειδητά.

Τι εννοούμε λέγοντας ότι ο φακός βινετιάρει?

Βινιετάρισμα είναι το φαινόμενο του "σκοτεινιάσματος" στα άκρα του κάδρου. Παρουσιάζεται περισσότερο σε πολύ ανοιχτά διαφράγματα. Το όνομα βγαίνει από τα βινιέτα που χρησιμοποιούσαν παλιά οι φωτογράφοι για να βάζουν κιτς πλαίσια στα πορτραίτα.

Επειδη φαινεται οτι θελεις να το ψαξεις, προτεινω την εξης σειρα.
Ενα ενα τα μαθηματα.

Παρε τον 35αρη και διαβασε. Οταν κανεις ολα οσα μπορεις να κανεις με το διαθεσιμο φωτισμο και το 1.8, παρε το φλας και ξαναδιαβασε. Μπορεις και με μανουαλ φλας να κανεις πολυ καλη δουλεια. Ετσι κι αλλιως θα ξεφυγεις απο το αυτοματο και ανακλαση, διαχυση κτλ, μαλλον δυσκολα θα πετυχει το TTL. Οποτε οταν εισαι ετοιμος, παρε ενα καλο κινεζικο με ενα 40αρι ευρω και καθαρισες. Το πολυ πολυ να χρειαζεται να κανεις δυο τρεις δοκιμες.

Εντάξει για 50 ευρώ και για κάποιον που δεν έχει άλλο φακό καλός είναι... Αλλά σε οποιαδήποτε σύγκριση με σοβαρό φακό (όχι απαραίτητα ακριβό) φαίνεται τι είναι...

SLR παίρνουμε για να μπορείς να χρησιμοποιούμε καλούς φακούς ανάλογα με την περίσταση. Αν την πήραμε για να την έχουμε με το φτηνιάρικο zoom, τσάμπα την κουβαλάμε την γκουμούτσα...
Εκτός αν το κάνουμε για το εφφέ, οπότε πάσο. Αλλά τουλάχιστον να το κάνουμε συνειδητά.

Τι να λεμε τωρα,τα ειπες ολα.

Όλα καλά.
Τώρα με μία λογική τιμή κάτω από 200 ευρώ υπάρχει τίποτα να αλλάξω τον κιτ 18-55 γιατί καλός ο 35άρης αλλά χρειάζεται και ο ευρυγώνιος ζοομ.
Στείλτε μου κάτι στα ελληνικά να μελετήσω για το φλας.

Απάντηση: Φακός για Nikon

Σε τέτοια τιμή, όχι. Μόνο εάν βρεις κανέναν μεταχειρισμένο Τάμρον 17-50/2.8 ή Σίγμα 18-50/2.8, βέβαια και αυτοί πηγαίνουν κομμάτι παραπάνω ως μεταχειρισμένοι (νομίζω από 250 ευρώ) αλλά ψάξε, πού ξέρεις.

Ο ευρυγώνιος ζούμ χρειάζεται μόνο σε περιπτώσεις που δεν έχεις ελευθερία κινήσεων και χρειάζεσαι γρήγορες λήψεις. Πχ σε γάμους.
Σε άλλες περιπτώσεις μπορέις να καδράρεις και περπατώντας μπρος-πίσω ή με κρόπ στο φωτοσόπ (μιας και 99% δεν τυπώνουμε πάνω από Α4 ή Α3 μέγεθος)
Για μένα από τελείως ποιοτική ή καλλιτεχνική άποψη, θα είχε περισσότερο νόημα να αγόραζες έναν σταθερό κάπου στα 55 με 80 για να βγάζεις πιο κολακευτικά πορτραίτα

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά του 35αρη αλλά θα ήθελα και ένα πιο εύχρηστο φακό για τα βαφτίσια της κόρης μου.
Έχω τον 18-55 τον κιτ αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο.

Απάντηση: Re: Φακός για Nikon

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την αγορά του 35αρη αλλά θα ήθελα και ένα πιο εύχρηστο φακό για τα βαφτίσια της κόρης μου.
Έχω τον 18-55 τον κιτ αλλά θα ήθελα κάτι καλύτερο.

Νοίκιασε έναν. Ο συγκεκριμένος, ο Nikkor 24-70/2.8, με ισοδύναμο εύρος 36-105, θα σε βολέψει μιά χαρά για τη βάφτιση.
Πρόσεξε μόνο, γιατί ο φακός αυτός προκαλεί άμεσα δυό πράγματα:
α. Τον ερωτεύεσαι άμεσα και δέν μπορείς χωρίς αυτόν.
β. Ζημιά στην τσέπη και ανατροπή του οικογενειακού προϋπολογισμού, προκειμένου να τον αποκτήσεις, ή μιά μεγάλη μελαγχολία όταν τον αποχωριστείς κι αφού έχεις περάσει μιά βδομάδα μαζί του.

Last edited:

Δε θα τον εξυπηρετήσει Γρηγόρη ο 24άρης σε DX μέσα στην εκκλησία.

Άσε που ο φακός θα είναι μεγαλύτερος ως κέντρο βάρους από τη μηχανή.

DX έχω κι εγώ Δημήτρη.
Η παρακάτω βάφτιση έγινε σε ένα μικρό εκκλησάκι μοναστηριού, κάπου ψηλά στα Λιόσια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Φακός για Nikon

DX έχω κι εγώ Δημήτρη.
Η παρακάτω βάφτιση έγινε σε ένα μικρό εκκλησάκι μοναστηριού, κάπου ψηλά στα Λιόσια.

H νονά απίστευτο μοντέλο.... εκφραστική με το πρόσωπο και με το σώμα!!!!

Σ' ευχαριστώ Βλάση.

Η νονά, κάποιους μήνες αργότερα. Επίσης με D300 και τον 24-70/2.8

exif: https://picasaweb.google.com/lh/photo/E8yynR4lOdxsi5bubIkyAdMTjNZETYmyPJy0liipFm0?full-exif=true

Σήμερα, η νονά είναι μαμά. Μου έφερε τον πρώτο εγγονό.
Σε λίγους ακόμα μήνες, θα φωτογραφήσουμε και τη δική του βάφτιση με το ίδιο σέτ.

Last edited: