Οι Shakatakroud: εχουν φιλοξενηθει και .... στο αλλο νημα
.... (με τα μπριζοπιλαφα και τα ψαρονεφρια :flute
![]()
Επειδη δεν με αρεζει ο Καφασης απαντω σημεραεπίσης, ας μας πει κάποιος από που προέρχεται το ''καρεκλάς'' και θα δώσω δώρο, ένα cd του Κώστα Καφάση ... η σωστή απάντηση πρέπει να δοθεί μέχρι το πρωί, αύριο ...
Περνα μια βολτα απο το αλλο νημα ... και κατι θα ακουσεις !Παίζουν ακόμη αυτοί ??
Βρήκα κάτι Live 2013 καθώς έψαχνα το Youtube!![]()
Εκτος της δικη σου εκδοχης (και αυτη ειναι δεκτη) υπαρχει και αλλη που λει οτι οι ρακαδες οταν ακουγαν τα δικα τους χοροπηδαγαν απο ενθουσιασμο και αρχιζαν τα κουνηματα πανω κατω το κεφαλι με τα μακρυα μαλλια τους και το εργκιταρ, ενω οι σουλαδες ηταν μαζεμενοι και καθοντουσαν στις καρεκλες τους.
Γενικα δηλ. οι ροκαδες ηταν πολυ πιο ενθουσιωδεις,το ζουσαν πιο πολυ απο τους σοουλαδες.
Δεν νομιζω για την ονομασια των καρεκλαδων να ισχυει αυτο περι γυφτων και ντυσιματος ντισκο (γιατι για μουσικη ουτε κατα διανοια)
Για τον απλουστατο λογο οτι η λεξη "γυρναγε" πριν ακομα καθιερωθει η Ντισκο στην Ελλαδα, απο εποχης "Mamy Blue" και "Waterloo".
Hμουν εκει και το θυμαμαι, γιαυτο ειχα πει οτι η "καρεκλα" δεν περιοριζεται στην ντισκο. Η ντισκο ηρθε λιγο μετα, κυριως με το φαινομενο Τραβολτα.
Τον ορο τον χρησιμοποιουσαμε αρκετα πριν οι πιτσιρικαδες. Πριν καν βγει το The Wall ( '77 ).
Ουτε πιστευω οτι βγηκε απο τις "καρεκλες στα κεφαλια των καρεκλαδων"...Με τιποτα..Αστικοι μυθοι ειναι ολα αυτα.
Τσακωνομασταν με καρεκλαδες, αλλα σπανια τετοια ντου και για αλλους λογους εκτος διαφορας γουστου, εξ αλλου οι καρεκλαδες ηταν κατα βαση γερα και γυμνασμενα παιδια (για να κανουν φιγουρες), και οχι τοσο ευκολοι στοχοι οπως αρεσκονται να κοκορευονται καποιοι στο ιντερνετ .
Τελος παντων... τωρα για ψηφοφορια δεν με βλεπω γιατι οπως ειπα δεν ειναι η μουσικη μου, αλλα ξεχωριζω δυο μουσικες ενοτητες με τρομερο μουσικο βεληνεκες, που κανενα απο ολα τα αλλα αυτα τα εμπορευσιμα και αναλωσιμα, δεν προκειται να φτασει ουτε στην φτερνα τους.
Οι Abba και οι Bee Gees. Ολα τα αλλα απλα διασκεδασματα.
Κατα τ'αλλα σημερα τ'ακουω πολυ πιο ευχαριστα ( χωρις να βαλω το χερι στο πορτοφολι ενοειται για να παρω δισκο) λογω της δοσης της νοσταλγιας των χρονων που περασαν...και ως γνωστον για αυτους που εχουν την τυχη να εχουν μεγαλωσει, το "πριν" ηταν παντα καλυτερο :grandpa:...
Κατι αλλο ειναι που δεν θα μαθουμε ισως ποτε...Κατ εμε καποιος καποτε ειπε την εκφραση οπως τοσες αλλες και εδεσε και απλωθηκε οπως τοσες αλλες.
Ενα τραγουδι θα βαλλω απο τις καρεκλες, που "μου μιλαει" και με συγκινει και αυτο για προσωπικους λογους (οπως για τον καθενα).
I'm so excited
Ξερω οτι εχει ξαναμπει εδω αλλα οχι με αυτην του την μορφη. Οποτε επιτρεψτε μου να το ξαναβαλλω σε αυτη την version
Η λέξη 'καρεκλάς' δευτερογενώς σχετίζεται με την ντίσκο, αφού όντως καθιερώθηκε στις αρχές των 70ς, για την περιγραφή των πρώτων οπαδών της σόουλ μουσικής, που γνώρισε σχετικά μεγάλη απήχηση χάρη στον Τζέημς Μπράουν και την τεράστια επιτυχία του "Get Up (I Feel Like Being A) Sex Machine" ... μάλιστα, οι οπαδοί περιπαικτικά ονομάζονταν και ''γκιράπια'' (παράφραση του get up όπως το ερμήνευε ο Μπράουν : γκιρ-απ ...) ... η μελαχρινάδα των αληθινών τεχνιτών /επισκευαστών καρεκλών που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων επέτρεψε τον συνειρμικό νεολογισμό ...
Η ντίσκο, στην συνέχεια, διείσδυσε σε δεύτερο χρόνο/φάση μέσα στα 70ς σε μεγαλύτερες μάζες (διευκολυνόμενη από την πτώση της χούντας και την εξωστρέφεια που αυτή συνεπαγόταν, αλλά και από την καθιέρωση εκπομπών τύπου ποπ-κλαμπ του Πετρίδη, που έφερναν σε άμεση επαφή τον κόσμο με τα διεθνώς μουσικά τεκταινόμενα, ενώ μέχρι τότε υπήρχε σημαντική χρονική υστέρηση στην ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τέτοια πράγματα) ... οι οπαδοί της ντίσκο, λόγω προφανών στυλιστικών αλλά και μουσικών συγγενειών με την σόουλ ήσαν οι αυτοδίκαιοι κληρονόμοι της έννοιας ''καρεκλάς'' , που πλέον ήταν ο βασικός λεκτικός ετεροπροσδιορισμός σε σχέση με τους ροκάδες και οδήγησε στις περίφημες διενέξεις στα δυτικά προάστια αλλά και στην πλατεία Ναυαρίνου στην Θεσσαλονίκη ...
... και κατεληγαν με τα χρονια (η τους μηνες) στα Ελληνικα λαϊκα, η και χειροτερα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.