Εντυπώσεις απο την Εκθεση!

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις απο την Εκθεση!

Εμενα μου εκανε εντυπωση που καποια μηχανηματα αλλαξαν αντιπροσωπεια και αλλαξαν και ηχητικα ...

Αυτοί που το λένε, ξεκινώντας από κάποιους "γκουρού" περιοδικών,έχουν ακούσει και τα παλιότερα σε βάθος χρόνου;:flipout:

Που τα βρήκαν όλα αυτά και που θυμούνται πως έπαιζαν πρίν μήνες-χρόνια;Αν τα βρήκαν...εκαναν Α-Β-Γ-Δ... σύγκριση στο ίδιο σύστημα;

Αντε γιατί...το βουλώνω...

Last edited:
Εστω καί λίγο καθυστερημένα ,να πω καί γω τις εντυπώσεις μου.Αυτή την φορά είχα άπλετο χρόνο καί είπα να περάσω δυό καί τρείς φορές απο κάθε δωμάτιο ,αφιερώνοντας πολύ ώρα στο καθένα.Το συμπέρασμα ήταν οτι σε πολλά δωμάτια που ο ήχος ήταν καλός την δεύτερη ή την τρίτη φορά ήταν απογοητευτικός καί αντίστροφα.Συμπέρασμα: ποτέ συμπέρασμα με την μία φορά.Το συστήματα που μου άρεσαν χωρίς σειρά προτεραιότητος ήταν:1.-VINCENT με τα SYSTEM AUDIO ,2.-ASR με τα ηλεκτροστατικά AUDIO EXCLUSIVE ,3.-DUAL -NORTHSTAR -QUADRAL ,4.-Tα δύο της ΒLUETONE , το μικρό μικρό ,όχι τόσο .Η Κίρκη ήταν πολύ ωραίο ηχείο ,σου "φτιάχνει" την μέρα με την φωτεινότητά του ,τoν χαρακτήρα του ήχου του ,το δε μεγάλο ηχείο της ίδιας εταιρείας ,δεν θυμάμαι το μοντέλο ,ήταν ευχάριστο ,ισορροπημένο ,απο τις εκπλήξεις της εκθέσεως.5.-Τα QUAD ,για την φυσικότητα 6.-Φυσικά TSAKIRIDIS καί τα ηχεία της GEOMETRIC HARMONY .H ευχάριστη έκπληξη.Τα μηχ/τα του TSAKIRIDIS ήταν σκέτα κουκλιά ,απο εμφάνιση καί απο ήχο καί έδεναν με τον ΚΥΚΛΩΠΑ τέλεια.Δεν ξέρω ποιό βοηθούσε ποιό ,αυτό που ξέρω ήταν οτι άκουσα έναν απο τους καλύτερους ήχους της εκθέσεως ανεξαρτήτως χρημάτων .Αν μπεί καί ο παράγοντας κόστος ίσως ο καλύτερος ήχος της εκθέσεως. 6.-ΒRYSTON -PMC .Τα τελευταία πρέπει νάναι ακόμη καλύτερα ηχεία απ'ότι ακουστηκαν γιατι πολλές φορές παρουσίαζαν ένα πρωτόγνωρο βουητό .Ισως να θέλουν ειδικές συνθήκες τοποθέτησης γιατι να μην υπάρχει αυτό το βουητό .Και του χρόνου με υγεία .

Εγω θα πω οτι ολα ηταν ωραια,μην ειμαστε γκρινιαριδες,θα μπορουσε και να μην γινει οπως περυση,απο κει και υστερα ολα τα καλα παιδια του χωρου ηταν εκει,απο μηχανακια μου εκαναν εντυπωση το περιπτερο του φιλου bull+tsakirides, ta neat μου αρεσαν για τον ξεκουραστο χαρακτηρα και τις χροιες της εδινε μαλλον το amr,το μεγαλο συστημα με amazon +asr, τα virgo+ ηταν εντυπωσιακα αλλα μαλλον τα αδικουσαν λιγο τα συνοδα και ειχαν μεν την σκηνικη παρουσια physic αλλα οχι την ηρεμια,καλα ηταν και αλλα πολλα οπως και τα joseph+viva επισης,δεν εχει ουσια να αναφερω αλλα.
Αυτο που με στεναχωρησε ηταν οτι δεν κατεβηκαν αρκετες μεγαλες αντιπροσωπειες οπως η audioevolution που εχει ενα καρο καλες φιρμες, η location,η b&w κλπ κλπ.
Επισης αρκετα μηχανηματα υπολειτουργουσαν οπως τα ηλεκτροστατικα quad που παιζαν σαν τρανσιστορακι,απλα μπηκα και βγηκα,οπως και οι μουσικες που για αλλη μια φορα επιλεγηκαν,με θυμαμε να κολαω στο συστημα norma+pmc το παιδι εβαλε ενα καταπληκτικο ασμα,θα το ξαναπω και οποιος το καταλαβει οταν δεν βαζεις αληθινη μουσικη και βαζεις ψευτοτζαζακια λογω καλης ηχογραφησης ο αλλος μπαινει ριχνει μια ματια και βγαινει και ουσια μηδεν.
ο μονος που εκανε προγραμμα ηταν ο bull και κερδισε.

υ.γ.
χεχε και γω γκρινιαξα τελικα....:slapface:

Last edited:
Να και μερικές κακές φωτό μετα σύντομων σχολίων πρόςτέρψην όποιου δεν ήρθε και κυρίως του φίλου μου του Σωτήρη..

1.Καλύτερο Σύστημα (κατα την άποψη μου..

Συμφωνώ απόλυτα! Αν και σε δεύτερη ακρόαση με cd ήταν φτωχότερο

Ίσως να ήταν λίγο φτωχότερο αλλα νομίζω οτι θα συμφωνήσεις οτι η διαφορά ήταν πολύ μικρή - σημάδι οτι τα ψηφιακά πλέον έχουν ωριμάσει ενώ θα ήθελα να συμπληρώσω οτι το cd της primare ήταν απο τα αγαπημένα μου ψηφιακά στην έκθεση. Πιστεύω οτι ντρόπιαζε κάποια πολύ ακριβότερα player.

Πάντως το συγκεκριμένο πικάπ παίζει ακόμα καλύτερα με μια καλύτερη κεφαλή όπως η ομογάλακτη Talismann που φόραγε στην έκθεση το Innovation ή η ΖΥΧΡ100Η που φοράει το δικό μου χωρίς αυτό να σημαίνει οτι δεν ήταν επαρκέστατο. Εμένα με κάλυψε τόσο που για μερικές ώρες "διαολίστηκα"...

Τέλος με την ευκαιρία να συμπληρώσω στις εντυπώσεις μου οτι ο Ι-32 της primare πραγματικά επιβεβαίωσε τις προσδοκίες μου σε σχέση με τον μικρότερο που είχα ήδη ακούσει ξεπερνώντας κατα πολύ το κόστος του σε απόδωση. Αυτό το τελευταίο σε αντίθεση με τον Devaliet o οποίος αν και δεν ήταν κακός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου. Απο το πικάπ ακουγόταν πεντακάθαρος και δυναμικός όμως λίγο ψυχρός και αποστασιοποιημένος ενώ όταν έπαιξε απο σκληρό απο 44/16 τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά πράγμα που σημαίνει οτι το ψηφιακό του phono προφανώς δεν θα καλύψει τον απαιτητικό βινυλιόφιλο που θα κάνει παιχνίδι σε αυτήν την υψηλότατη κατηγορία τιμής.

Γενικά το αποτέλεσμα ήταν αξιόλογο όμως τον βρήκα λίγο ακριβό στα 12 χιλιάρικα για αυτό που άκουσα. Επειδή τυχαίνει να είμαι της "σέκτας του καλοριφέρ" (καθαρή τάξη Α) έχω να πώ οτι δεν παίζει σαν ένας καλός pure class A ενισχυτής. Είναι μέν το ίδιο γρήγορος, εκρηκτικός και διάφανος αλλα του λείπει η ατμοσφαιρικότητα και η Ζεστασιά ενός αντίστοιχου class Α ενισχυτή.

Σε αντιπαραβολή ο primare στα αυτιά μου ακούστηκε σαν ένας πολύ καλός λαμπάτος ενισχυτής.

Last edited:
Ευχαριστώ πολύ γιά τα καλά λόγια, αλλά είναι τα μικρά ηχεία της bluetone (όχι bluenote) στο Δ 181 : C25 HOME MONITOR. Σε περιμένουμε στην Αμαλιάδος 25 (150 μέτρα από το μετρό στάση Αμπελοκήπων) να τα πούμε με μουσική και καλό καφέ.
Δουλεύω δίπλα ακριβως... ίσως κάποια στιγμή περάσω για μια ακρόαση - κουβέντα! Θα πρέπει πρώτα να κανονίσουμε ραντεβού;
Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας!!!!

Τα μικρά ηχεία της bluetone με εξέπληξαν αρχικώς ευχάριστα. Ίσως ήταν τα μοναδικά ηχεία της έκθεσης που έπαιζαν ακριβώς όσο και τα λεφτά τους, ελαχιστες στιγμές έπαιξαν καλύτερα και ουδέποτε έπαιξαν, αυτό που λέμε, τα "ρέστα" τους. Με απλά λόγια το ηχείο ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων επιπέδου Αudio Spectrum ή Roister όχι όμως επιπέδου Β&W παρόμοιας αξίας.
Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο ηχείο αξίζει την προσοχή σας, αν όμως σας ταιριάζει και από αισθητικής πλευράς.

Στην άλλη άκρη της ηχητικής τελειότητας -σε μικρό μέγεθος ηχείου τρέχουσας παραγωγής- βρίσκεται το ηχείο της Αμερικανικής εταιρείας joseph audio που είχα την ευκαιρία να ακούσω για αρκετή ώρα στο δωμάτιο της Ultra Audio. Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός με τον λαμπάτο ενισχυτή set της ιταλικής Viva Audio. Ελπίζω με έναν πολύ καλό τρανσιστοράτο ενισχυτή της ίδιας κλάσης, τα ηχεία να αποδίδουν το ίδιο καλά.

Last edited:
Να εκφράσω και εγώ τις εντυπώσεις μου και από την φετινή έκθεση. Ασχέτως με τον μικρότερο αριθμό σε εκθέτες, πιστεύω πως το κλίμα γενικά ήταν πιο ''ζεστό'' από τις προηγούμενες χρονιές. Για την απουσία των '''μεγάλων'''( σε πολλά εισαγωγικά) εταιριων, που απουσίασαν, θα συμφωνήσω με έναν προλαλήσαντα συμφορουμίτη, "αντιμετωπίστε τους αναλόγως'' και θα συμπληρώσω, οτί δυστυχώς θα συνεχίζουν να πουλάνε μηχανήματα και συσκεύες, και όχι μουσική. (όχι πως δεν υπήρξε και τώρα το φαινομένο).
-Νομίζω φτάνει με την εισαγωγή, επί του θέματος, απότι θυμάμαι πρώτο δωμάτιο κατά σειρά, ήταν εκείνο με τo συστημα με avantgarde, δε πρέπει να κάθησα περισσότερο απο 2 λεπτά, εκείνη τη στιγμή, δε πρέπει να έπαιζε μουσική, αν θυμαμαι καλά, ακουγόντουσαν αστραπές ( τι φαινόμενο και αυτό, και σε άλλα δωμάτια) καθόλου μουσική, ή και κακή μουσική, τέλος πάντων. Μπορεί να χρειαζότανε μερικά purifiers ακόμα για να παίξει καλά...επείδη είχα ακούσει τα συγκεκριμένα ηχεία στην περασμένη έκθεση( με τους μικρους ongaku) σε κάποιο δικό μου cd, έτσι και τώρα, για κανένα λόγο, δεν ανταποκρίνεται του κόστους του.Υπερβολικά υπερεκτιμημένο.

-Κάπως ''απότομα'' τα monitor audio.
-Zingali-vandersteen, θα λεγα οτι ήταν ευχαριστη έκπληξη τα zingali , γλύκος ήχος ,ταίριαζε με τα cayin.
-Lamm , έπαιζε εκείνη τη στιγμή το πλατό, νομίζω οτι οι αρμονικές ήταν τουλαχιστον κορυφαίες, εξαιρετικά ομαλός και ευθύς ήχος, ακόμα και αν τα horning δεν αναδύκνυαν όσο θα πρεπε τα υπόλοιπα σύνοδα.
-Joseph και viva, ακόμη και για monitor ηχεία, το μπάσο ήταν απίστευτα βαθύ, γρήγορο και γέμιζε τον χώρο, πραγματικα δε πιστευα οτι ακουγόταν τοσο καλά!!!
-Devialet: μετά απο τα διθυραμβικα σχόλια του τύπου, αρχικά δεν τον πρόσεξα καν οτι βρισκόταν πάνω στο ρακ, μέτα το συνειδητοποίησα, εκπληκτική κατασκευή.
-Quad, τη στιγμη που πέρασα, έπαιζε κάποιου είδους demo, με κλακέτες, νομιζω θαφτηκε το συστημα.
-Burmester,Acapela : το δωματιο που πέρασα και τον περισσότερο χρόνο, άκουσα 3 κομμάτια δικών μου cd, (telegraph road,once upon a time in the west, the man who sold the world), για το παιδι που ηταν υπευθυνο στο συστημα, πολύ φιλικός & συμπαθής. Των 28 χιλιάδων ευρώ όμως ηχεία, με τα πανακριβα valhalla και τα υπολοιπα, σύνοδα, πραγματικά δε μπορουσα να πιστεψω πόσο χαμηλότερα των προσδοκιών μου έπαιζαν, ειδικά στο telegraph road, όπου έιχε αυξήσει και την ένταση, ανύπαρκτο μπάσο, ή φωνή του knopfler στα ξεσπάσματα σαν να ερχόταν απτο υπερπέραν, δυστηχώς απογοήτευση.
-Audio exlusiv,ASR : απλά επικό εμφανισιακά, απιστευτες κατασκεύες τα asr, ταχύτατα τα πανελ, πολύ καλό σύστημα.
-Ηarmonic Labs: To μόνο που μου έκανε εντυπωση ήταν το πόσο χαμηλά ακουγόταν η ένταση παρόλο που ήταν στο -10db.
- Tsakiridis,Geometry : Όμορφες κατασκεύες τα ηχεία, πολυ ''δυνατος'' ήχος για την κατηγόρια τιμής, βαζει κατω πολυ ακριβότερα, δεν ήταν τυχαίως το δώματιο παντα γεμάτο!

Και να πω και την ταπείνη μου γνώμη, την μεγαλύτερη έκπληξη μου προξένησε ο ήχος της μπομπινας του avclub με τα jamο. Απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!

Συγχαρητηρια, στο forum για το όλο στησιμο, έτυχε να συνομιλήσω λίγο με τον tmjuju(thnx for the notabadge) ,όπου γνώρισα και για πρωτη φορα, περί υπολογιστων.
Και του χρόνου να μαστε καλά πρώτα ο θεός. Να περάσουμε το ίδιο όμορφα!

Δουλεύω δίπλα ακριβως... ίσως κάποια στιγμή περάσω για μια ακρόαση - κουβέντα! Θα πρέπει πρώτα να κανονίσουμε ραντεβού;
Καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας!!!!

Καλημέρα ! Δευτέρα Τετάρτη Σάββατο 10.00 - 14.00, Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00-20.00 . Με ραντεβού μπορούμε να κλείσουμε για οποιαδήποτε ώρα και ημέρα. Τηλ. 213 0040356.

Παρακαλώ τα ραντεβού και οι συνεννοήσεις για ακρόαση να γίνονται με πμ ή τηλεφωνικά
μεταξύ των ενδιαφερομένων, και όχι σε αυτό το νήμα.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την Εκθεση!

-Lamm , έπαιζε εκείνη τη στιγμή το πλατό, νομίζω οτι οι αρμονικές ήταν τουλαχιστον κορυφαίες, εξαιρετικά ομαλός και ευθύς ήχος, ακόμα και αν τα horning δεν αναδύκνυαν όσο θα πρεπε τα υπόλοιπα σύνοδα.

+1 Και εμένα στα ηχεία ήταν η μόνη μου επιφύλαξη αλλα και πάλι ήταν υπέροχο.

Και να πω και την ταπείνη μου γνώμη, την μεγαλύτερη έκπληξη μου προξένησε ο ήχος της μπομπινας του avclub με τα jamο. Απλά ΥΠΕΡΟΧΗ!!!!

Συγχαρητηρια, στο forum για το όλο στησιμο, έτυχε να συνομιλήσω λίγο με τον tmjuju(thnx for the notabadge) ,όπου γνώρισα και για πρωτη φορα, περί υπολογιστων.
Και του χρόνου να μαστε καλά πρώτα ο θεός. Να περάσουμε το ίδιο όμορφα!

Χάρηκα και εγώ πολύ που σε γνώρισα,
Πραγματικά η έκθεση εκτός των άλλων είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να βρισκόμαστε από κοντά όσοι γνωριζόμαστε τόσο καιρό διαδικτυακά και να τα λέμε από κοντά για το αγαπημένο μας χόμπι.

Καταρχήν τα συγχαρητήρια μου στους συμμετέχοντες στην έκθεση. Και του χρόνου με το καλό με ακόμα περισσότερες συμμετοχές.

Λόγω έλευσης στον κόσμο ανηψιού ξημερώματα Κυριακής, ήρθα μόνο το Σάββατο το απόγευμα, οπότε δεν μπόρεσα να δω τα πάντα. Στο λίγο χρόνο που είχα, την θετικότερη εντύπωση μου έκαναν (με τυχαία σειρά):

- Duevel Sirius/Einstein/Clearaudio: Πέτυχα ένα blues κομμάτι. Η αναπαραγωγή ήταν απίστευτα φυσική και ο χώρος "γέμιζε" μοναδικά
- Bluetone Sirene 60 με τα ομόσταβλα ενισχυτικά με πηγή πικάπ, νομίζω clearaudio. Τρομερές χροιές και ισορροπία σε χαμηλές/μέσες/υψηλές, πολύ ξεκούραστη και μουσική ακρόαση.
- Bluetone Classic 25 Home Monitor/Naim Unity/Project RPM 9.2. Από τα πιο τίμια συστήματα, με πολή καλή συνέργεια των μηχανημάτων. Την ώρα που πήγα έπαιζε βινύλιο και το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από εντυπωσιακό για την κατηγορία τιμής. Κρίνοντας απ´ τα σχόλια του κόσμου τριγύρω, δυστυχώς δεν άκουσα τα ίδια μηχανήματα με τα Kirki 25 Illumination.
- Tsakiridis Devices Aeolos + Geometric Harmony. Άκουσα ένα κομμάτι με πολλά κρουστά. Ο Aeolos φαινόταν πολύ άνετος να παίζει καθαρά σε μεγάλη ένταση και το αποτέλεσμα έδινε πολύ πειστικά τον ήχο των τυμπάνων. Δυστυχώς είχε πάρα πολύ κόσμο για να ακούσω περισσότερο εκεί.
- Nordost, παρουσίαση καλωδίων ρεύματος και interconnect. Εντυπωσιάστικα από το αποτέλεσμα, παρόλο που πίστευα ότι τα καλώδια ρεύματος δεν θα έκαναν μεγάλη διαφορά, αν έκαναν. Μεγάλο μου λάθος!!! Και ο τύπος τρομερός επαγγελματίας, διαβασμένος και επικοινωνιακός. Το υπόλοιπο σύστημα καλό, αλλά δεν με εντυπωσίασε.

Συστήματα που περίμενα πολλά, αλλά δεν τα βρήκα όταν τα άκουσα:

- Bauer Audio DPS/Zyx + τα υπόλοιπα δεν τα θυμάμαι. Οι χαμηλές ακούγονταν κάπως ξεκομμένες από τις μεσαίες. Από τα reviews που έχω διαβάσει δεξιά κι αριστερά περίμενα πιο ζεστό και αναλυτικό ήχο. To ίδιο σύστημα (ενισχυτής/ηχεία) με CD μου φάνηκε κουραστικό.
- Quad τα μεγάλα πάνελ, δε θυμάμαι μοντέλο. Ακούγονταν άτολμα και έλειπε το χαμηλό. Μπορεί να έφταιγε το συγκεκριμένο κομμάτι που έπαιζε όταν πήγα.
- Zingali με το υπόλοιπο σύστημα. Μου φάνηκαν πολύ πρίμα.

Τέλος, χωρίς να θέλω να γυρίσω στη δεκαετία του 80 με σλόγκαν "ο επιμένων ελληνικά", "τα φρένα μου είναι ελληνικά" κτλ., τα συγχαρητήρια μου στους Έλληνες κατασκευαστές, τόσο γιατί παρά τη δυσκολία της εποχής πήραν μέρος στην έκθεση όσο και για το ότι τα προϊόντα τους είναι ανταγωνιστικά σε όλους τους τομείς: κόστος, απόδοση, εμφάνιση και ποιότητα κατασκευής. Και πραγματικά χαίρομαι που ελληνικές δημιουργίες είναι στη λίστα αυτών που μου έκαναν τη θετικότερη εντύπωση.

Ο Aeolos με ποιο ηχείο της Geometric Harmony έπαιζε; Το μικρό fullrange ή και με τα μεγαλύτερα;