Εντυπώσεις απο την Εκθεση!

Ο Aeolos με ποιο ηχείο της Geometric Harmony έπαιζε; Το μικρό fullrange ή και με τα μεγαλύτερα;

Αν θυμάμαι καλά ήταν τα cyclops. Καθόμουν αρκετά πίσω. Σάββατο απόγευμα μεταξύ 6-8. Ίσως κάποιος να θυμάται πιο καλά.

Ο Aeolos με ποιο ηχείο της Geometric Harmony έπαιζε; Το μικρό fullrange ή και με τα μεγαλύτερα;

Έπαιξε κ με τα μικρά κ με τα μεγαλύτερα της σειράς diamond νομίζω κ νωρίτερα με τα transmission line.

Έπαιξε κ με τα μικρά κ με τα μεγαλύτερα της σειράς diamond νομίζω κ νωρίτερα με τα transmission line.

Ευχαριστώ! Με τα μεγάλα πώς τα πήγε από οδήγηση; Γιατί με τα fullrange θα ήταν ταμάμ.

Λίγο καθυστερημένα...

Επισκέφθηκα την έκθεση Παρασκευή μαζί με φίλο (ο οποίος έγινε και μέλος του φόρουμ) και με τον Δημήτρη Δημητρακούδη.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που έστησαν και κάθισαν στο δωμάτιο του φόρουμ... πολύ ωραία ήταν όλα!!! και εις άλλα με υγεία!! πάντα τέτοια!!
grinning-smiley-043.gif

Τα συστήματα που μου άρεσαν (θα τα αγόραζα δηλαδή) είναι τα εξής τρία...

1. Τσακιρίδης ενισχυτής (αν και 50βατ μόνον) και τα εξαιρετικά ηχεία του Νίκου Μπουλαμάτση τα μωβ δεν θυμάμαι όνομα.

2. Naim Unity / Blutone εξαιρετικό μικρό σύστημα

3. Τα θηρία του Γιάννη Μιχαήλου... ASR/Amazon/Amazon αυτός είναι ο ήχος που μου αρέσει... τελεία και παύλα

Πολλά άλλα συστήματα είχαν υπέρ και κατά και δεν αναφέρομαι στην ακουστική του χώρου... αρκετά ακούγονταν άσχημα ακόμα και σε πολύ χαμηλές εντάσεις... κρίμα διότι μέσα σε αυτά ήταν πολύ αξιόλογα μηχανήματα... τι να κάνουμε όμως αυτά έχουν οι εκθέσεις...

Εύχομαι κόντρα στην κρίση να συνεχιστούν οι εκθέσεις...

Last edited:
Εγώ δεν είμαι ειδικός. Μου άρεσε πολύ πάντως. Με τα fullrange τον άκουσα πολύ όμως κ ηταν..τέλεια κ τα δύο

Τα συστήματα που μου άρεσαν (θα τα αγόραζα δηλαδή) είναι τα εξής τρία...

1. Τσακιρίδης ενισχυτής (αν και 50βατ μόνον) και τα εξαιρετικά ηχεία του Νίκου Μπουλαμάτση τα μωβ δεν θυμάμαι όνομα.

...
Άνετα! Ειδικά σήμερα... :a0210:

Σε μένα έτυχε το πρώτο δωμάτιο να καθορίσει ουσιαστικά και την περιήγησή μου. Βρήκα συναρπαστικά τα audio note ane/spe/he με τον oto/se line, ένα σετάκι σε τιμή του κόσμου τούτου και με τόσο ξεχωριστή ηχητική υπογραφή. (μου κάνει εντύπωση που δεν το αναφέρει κάποιος άλλος).

Από κει και κάτω με έπιασε η γκρίνια. Μου φάνηκαν πληκτικά τα Cambridge, λεπτόηχα τα Zingali, αδιάφορα τα pmc (κάπως ηλεκτρικά) το ίδιο και τα FJ με τον ωραίο Leben, το ίδιο και το σετ της Leema (σε αντίθεση με τα ενισχυτικά της Hegel που βρίσκονταν δυστυχώς σε στατική μόνο επίδειξη). Για τα μικρά ηχεία έχω πάντα ενστάσεις με την έννοια ότι ο όρος "πολύς ήχος για τον όγκο του" δεν έχει νόημα όταν ακούς μουσική, οπότε και θέλεις το ηχείο να σε καλύψει απόλυτα- όχι σε σχέση με τον όγκο του. Δυστυχώς δεν άλλαξα γνώμη ούτε με τον viva και τα joseph, παρότι όλοι εδώ οι συνάδελφοι υποστηρίζουν ότι μιλάμε για αποκάλυψη- άρα κάνω εγώ λάθος :-)

Ωραίοι και οι Lamm αλλά όχι στα περσινά επίπεδα με τα Rockport.
Πολύ σοβαρό ηχείο το amazon αλλά ελπίζω να μη θεωρηθώ βλάσφημος αν πω ότι η τονικότητα μου φάνηκε περίεργη και το όλο αποτέλεσμα μου έμοιαζε τη μια στιγμή ανοιχτό, ελεύθερο και την άλλη σκοτεινό, κλειστό- σαν πίσω από κουρτίνα.

Με εντυπωσίασαν τα ταπεινά Dual των 600 ευρώ αλλά έπαιζαν με phono του 1,5 χιλιάρικου.
Πρόλαβα το καταληκτικό κομμάτι στους Τσακιρίδηδες, ένα σόλο ντραμς και μπορώ να πω ότι το μέγεθος του ήχου ήταν τεράστιο. Δεν ξέρω αν αυτό είναι το ζητούμενο από τη μουσική αναπαραγωγή, πάντως το μέγεθος ήταν αδιανόητα τεράστιο- δυστυχώς δεν πρόλαβα να ακούσω κάτι άλλο.
Λυπάμαι που δεν πρόλαβα να μπω στο δωμάτιο της bluetone.
Τα Quad δεν μου είπαν κάτι.
Τα δωμάτια της primare και naim ήταν συμπαθητικά, χωρίς εξάρσεις μεγαλείου, αλλά με στρωμένα συστήματα, ευχάριστα.

Σίγουρα ξεχνάω πολλά αλλά δεν πειράζει- άλλωστε η γνώμη μου είναι απολύτως υποκειμενική και χωρίς αξιώσεις εγκυρότητας. Αυτό που είναι αντικειμενικό είναι ότι 15 ευρώ το απλό ποτό στο μπαρ, στην Αθήνα της κρίσης, είναι ένα ποσό εξωφρενικό. Τέλος, θα αναφωνήσω: όχι άλλους supertramp και pink floyd στις παρουσιάσεις. Και του χρόνου με υγεία.

"Ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές και τους εκθέτες για την προσπάθεια που έκαναν, που σε τέτοια εποχή ξέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου θα έρθει για να ονειρευτεί και μόνο.
Ευχαριστούμε που για λίγες μέρες θυμήσατε στον κόσμο το χόμπυ του και βγάλατε τις σκέψεις του από τη μιζέρια της εποχής.
Και ένα μεγάλο respect στα παιδιά όπως ο Νίκος που αυτές τις μαύρες εποχές δεν έχασαν την ελπίδα τους και μας προσφέρουν το όνειρό τους."
Μπράβο Tzimisce! Αυτές οι φράσεις σου είναι στο μυαλό όλων μας.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την Εκθεση!

Στην άλλη άκρη της ηχητικής τελειότητας -σε μικρό μέγεθος ηχείου τρέχουσας παραγωγής- βρίσκεται το ηχείο της Αμερικανικής εταιρείας joseph audio που είχα την ευκαιρία να ακούσω για αρκετή ώρα στο δωμάτιο της Ultra Audio. Μου άρεσε πάρα πολύ ο συνδυασμός με τον λαμπάτο ενισχυτή set της ιταλικής Viva Audio. Ελπίζω με έναν πολύ καλό τρανσιστοράτο ενισχυτή της ίδιας κλάσης, τα ηχεία να αποδίδουν το ίδιο καλά.

Και εμένα μου άρεσε όπως είπα αρκετές σελίδες πριν. Ομως εγώ πέρασα 4 φορές από το δωμάτιο και τις 2 ημέρες και έπαιζε μόνο τζαζάκια του 50-60. Μιας και έκατσες αρκετή ώρα, μήπως έτυχε να ακούσεις κάτι διαφορετικό?

Και εμένα μου άρεσε όπως είπα αρκετές σελίδες πριν. Ομως εγώ πέρασα 4 φορές από το δωμάτιο και τις 2 ημέρες και έπαιζε μόνο τζαζάκια του 50-60. Μιας και έκατσες αρκετή ώρα, μήπως έτυχε να ακούσεις κάτι διαφορετικό?

Την Κυριακή μπορούσες να βάλεις το cd σου ένα κομμάτι για να πάρεις μια ιδέα...οταν το ζήτησα εγώ ήμουν ο τρίτος στην σειρά. Πράγμα που μόνο καλό μπορεί να είναι....

Κώστα Κ. Οπότε θες ελα με τη μουσική της αρεσκείας σου να ακούσεις τα Joseph Audio Pulsar.

Εννοείται χωρις καμία υποχρέωση, αλλα για να ολοκληρώσεις τις ακουστικές σου εντυπώσεις.

Την Κυριακή μπορούσες να βάλεις το cd σου ένα κομμάτι για να πάρεις μια ιδέα...οταν το ζήτησα εγώ ήμουν ο τρίτος στην σειρά. Πράγμα που μόνο καλό μπορεί να είναι....

Φραγκούλη παίξαμε όλα τα δισκάκια που μας ζήτησαν όλοι οι επισκέπτες ανεξαιρέτως και όλες τις ημέρες της έκθεσης.

Στην δική σου περίπτωση μάλιστα ακούσαμε τη μουσική επιλογή σου με τον ¨κλασσικο¨ τρόπο αναπαραγωγής του dCS και ασύμμετρο φίλτρο (apodizing) και στη δεύτερη περίπτωση με dsd upsampling.......όπου φάνηκαν εύκολα οι διαφορές από τα monitor ηχεία της Joseph Audio*

*=που έπαιξαν για πρώτη φορά 2 ημέρες πριν την έκθεση και κατά τη διάρκεια της.

------

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω απο καρδιάς όλα τα εξαιρετικά σχόλια για το σύστημα μας απο τα περισσότερα μέλη που μας τίμησαν και με την παρουσία τους.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Εντυπώσεις απο την Εκθεση!

Κώστα καλημέρα,
είχα μαζί μου και 2-3 CDs που τα γνωρίζω πολύ καλά. Το ένα από αυτά είναι μια πολύ φυσική και ασυμπίεστη ηχογράφηση κλασσικής μουσικής που χρησιμοποιώ ως αναφορά μου σε ποικίλες εφαρμογές fine tuning. Το κύριο όργανο είναι το βιολί και το τσέλο. Η συγκεκριμένη δουλειά δεν έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Βρέ παιδιά, απλά τις εντυπώσεις του γράφει εδώ ο καθένας ανάλογα με τα γούστα και τις εμπειρίες του δεν δίνουμε πανελλαδικές.

Το όλο νόημα και στο χόμπυ αλλα και στο νήμα νομίζω οτι είναι πολύ πιο χαλαρό και δεν προσπαθεί κανείς ούτε να τεκμηριώσει ούτε να αποδείξει κάτι. Και εμένα μου αρέσαν πράγματα που άλλων τους "Ξυρίσανε τα αυτιά" αλλα δεν με πείραξε ούτε πιστεύω οτι απαραίτητα έχουν άδικο άσχετα με το τί μου άρεσε εμένα.

'Ετσι είναι, γουστα είναι αυτά και ο καθένας έχει την άποψη του.

Last edited:
Όταν μπήκα π.χ. στα QUAD έπαιζαν ένα κομμάτι όπερα. Το όλο αποτέλεσμα εμένα μου άρεσε... Και από ότι είδα, μάλλον ήμουν ο μοναδικός που του άρεσαν. :p
Σε άλλα περίπτερα έμπαινα και άκουγα καμπανούλες από demo εταιριών. Από αυτά έφυγα σε 2 λεπτά και ούτε καν που τα ανέφερα εδώ μέσα σαν καλά.
Μπορεί να έβαζαν κανονικό κομμάτι και να έπαιζαν τις κάλτσες τους. Δεν διαφωνώ...

Δεν ήσουν ο μοναδικός. Και εμένα μου άρεσαν. Πολύ. Φυσικά δεν έκρινα ούτε το μπάσο τους (δεν έχει νόημα σε τυχαίο χώρο), ούτε τη στερεοφωνική τους εικόνα (στο μικρό δωμάτιο, καλλημένα στους πλαινούς τοίχους). Όμως τα βασικά πλεονεκτήματα τους (παντελώς αχρωμάτιστος ήχος, "διαφάνεια", συχνοτική και χρονική συνοχή) ήταν έκδηλα, ακόμα και όταν έπαιζαν Louis και Ella. Φυσικά, είναι ηχεία που δεν εντυπωσιάζουν. Αλλά δεν το έχουμε ξεπεράσει αυτό;

Ευτυχως που γινονται και αυτες οι εκθεσεις και ξεφευγουμε απο την μαυρίλα της εποχης γιατι μας επιτρεπουν να ονειρευόμαστε ξανα.

Aς μείνουμε στο θέμα μας.

Αν υπάρχουν απόψεις σχετικά με τις εντυπώσεις από την φετινή Εκθεση, καλώς.

Ολα τα υπόλοιπα θα καταγράφονται ως off topic και θα διαγράφονται.

Τα μικρά ηχεία της bluetone με εξέπληξαν αρχικώς ευχάριστα. Ίσως ήταν τα μοναδικά ηχεία της έκθεσης που έπαιζαν ακριβώς όσο και τα λεφτά τους, ελαχιστες στιγμές έπαιξαν καλύτερα και ουδέποτε έπαιξαν, αυτό που λέμε, τα "ρέστα" τους. Με απλά λόγια το ηχείο ήταν περιορισμένων δυνατοτήτων επιπέδου Αudio Spectrum ή Roister όχι όμως επιπέδου Β&W παρόμοιας αξίας.
Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο ηχείο αξίζει την προσοχή σας, αν όμως σας ταιριάζει και από αισθητικής πλευράς.

Αγαπητέ φίλε, κατ'αρχήν σε ευχαριστούμε για τα όποια καλά σου λόγια. Επειδή όμως αναφέρεις και συγκρίνεις συγκεκριμένες φίρμες : είναι φυσικό οι πελάτες μας να είναι όλοι ανεξαιρέτως λιγότερο ή περισσότερο "ψαγμένοι" και είναι εξ ίσου φυσικό να είχαν στο παρελθόν ηχεία με βαριά ονόματα (όπως αυτά που αναφέρεις αλλά και άλλα) παρόμοιας ή πολλαπλάσιας αξίας. πριν καταλήξουν σε εμάς τους διεθνώς άγνωστους. Πιστεύουμε ότι η ιδιαίτερη σχεδιαστική φιλοσοφία μας προσφέρει συγκεκριμένα (ακουστά) πλεονεκτήματα. Ο μόνος τρόπος να συγκρίνεις με το αυτί ηχεία είναι να τα βάλεις να παίξουν δίπλα - δίπλα. Οι περισσότεροι φίλοι μας αυτό έχουν κάνει. Ετσι γινόμαστε και εμείς καλύτεροι, άσε που τρελαινόμαστε για κόντρες !!!. Να είσαι βέβαιος ότι οι ξένοι βιομήχανοι δεν είναι μάγοι, ούτε διαθέτουν την τρομερή μυστική γνώση, ούτε τα ηχεία είναι διαστημόπλοια. Χρειάζεται στέρεη γνώση την οποία προσφέρει οποιοδήποτε Πολυτεχνείο, ερευνητική διάθεση, πάθος, και racing φιλοσοφία, αλλιώς θα υπήρχε μόνο η Yamaha, η JBL και η Peavay. Χωρίς αμφιβολία η B&W έχει δημιουργήσει ιστορικά ηχεία. Οπως και η KEF και η Tannoy. Τώρα το πως ακούγονται σε σχέση με τα δικά μας ταπεινά design, είναι ένα θέμα που κάποιοι το έχουν ήδη επιλύσει με άμεση σύγκριση. Σε περιμένουμε με ή χωρίς τα ηχεία σου για να γνωριστούμε καλύτερα και να ανταλλάξουμε απόψεις για το κοινό μας πάθος .
:ernaehrung004:

Last edited: