Εντυπώσεις από την Έκθεση

μιας και πήγα δύο φορές στην έκθεση και κάθισα κανα 10ωρο ακούγοντας τα συστήματα,είπα να γράψω για αυτά που μου έκαναν καλή εντύπωση ηχητικά.Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο ήταν το περίπτερο της meridian και αναφέρομαι στο compact σύστημά της (αυτό που κοστίζει 2800),πραγματικά στην αρχή και για αρκετη ώρα νόμιζα πως έπαιζαν τα ηχεία που ήταν στημένα λίγο πιο δίπλα.πολύ καλές εντυπώσεις μου άφησαν τα kef reference,ενώ είμαι σίγουρος πως σε μεγαλύτερο χώρο θα ζωγράφιζαν...(τρομερό χαμηλό).άξιο αναφοράς ήταν και το περίπτερο του mythos audio όχι μόνο για την απόδοση του ηχητικά αλλά και για την εξυπηρέτηση των πωλητών,οι οποίοι σημειωτέον ήταν οι μόνοι που οτι δισκάκι και να τους δίναμε τον έβαζαν μέσα χωρις δεύτερη σκέψη..ακόμη και ηλεκτρονική μουσική.στα συν το περίπτερο της audio spectrum με τον πολύ καλό ερμή..ενώ συνολικά αυτά τα οποία μου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις ήταν τα totem acoustics,ειδικά αν σκεφτούμε και το κόστος απόκτησής τους(πραγματικά άψογα κατ'εμέ).
υ.γ:εντύπωση μου έκανε το περίπτερο της nordost στο οποίο ο πωλητής..(ξένος και δεν θυμάμαι όνομα)..ήταν πραγματικά ο ορισμός της εξυπηρέτησης...πρέπει να μιλούσαμε καμιά ώρα,ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως σίγουρα δεν περίμενε απο δύο 23χρονους να αγοράσουν nordost καλώδια,οι οποίοι στο τέλος του είπαν πως δεν διέκριναν διαφορά μεταξύ δύο καλωδίων της εταιρείας.. :flipout:

στα αρνητικά η συμπεριφορά του περιπτέρου της lamm,με το snob ύφος να χτυπάει κόκκινο...:argue:

τέλος ένα πολύ μεγάλο μπράβο για το περίπτερο του avclub με τα πιο ιδιόμορφα μηχανήματα....και τους πιο πρόθυμους ανθρώπους. :fahne90:

εγω χαρηκα παρα πολυ με τα παιδια που γνωρισα και που ηξερα τοσα χρονια

μεσα απο το πληκτρολογιο.

απο ηχο απορω που δεν το αναφερη κανενας αλλα για μενα ο καλυτερος

και με τεραστια διαφορα απο το δευτερο ηταν οι lamm με τα verity.

επισης μου αρεσαν πολυ τα ηχεια ιδιοκατασκευη της ηχοδιαστασης

ο ερμης μου φανηκε απλα συμπαθης ενω ο aeolos νου αρεσε πολυ περισσοτερο.

τρομερα δυναμικα και καλο ηχο ειχαν τα von schweikert

τα sonus faber μου αρεσαν οπως και τα ηλεκτροστατικα audio technologies (ετσι τα λενε;)

σε γενικες γραμμες οπου επαιζαν μικρα ηχεια ειχε καλο ηχο ενω στα περισσοτερα συστηματα με μεγαλα ηχεια το προβλημα ηταν το μπασσο.

πιστευω οτι δεν φταιη ο χωρος τοσο οσο η ελλειψη χρονου για να τα στησουν σωστα.

ξεχασα να πω οτι σε ολους οσους ζητησαμε να βαλουμε δικο μας δισκακι το δεχτηκαν προθυμα εκτος απο το φορητο της meridian που επιαζε απιστευτα καλα αλλα μονο 1 τραγουδι γεγονος που με προβληματισε.

Οι δικές μου εντυπώσεις ήταν αρκετά καλές απο τη οργάνωση και το νέο ξενοδοχείο.Από τη εποχή του Hilton είχαμε να δούμε τη έκθεση σε down Town Hotel !
Τέρμα οι εξορίες...
Οσο για τον ήχο των διαφόρων συστημάτων είναι λογικό να μην περιμένεις να ακούσεις πολλά σε 10τμ.
Τα McIntosh που είχαν τα μερικά τετραγωνικά παραπάνω έκλεψαν φυσικά τη παράσταση και ειδικά αυτό εδώ το τέρας

Πραγματικα πολυ φιλικοι οι αντιπροσωποι, οσες φορες ζητησα να ακουσω το συστημα τους με βινυλιο χωρις δευτερη σκεψη το εκαναν. Επισης χαρηκα παρα πολυ που ενας φιλος μου που ειχα να τον δω πολυ καιρο ηταν στην εκθεση σαν αντιπροσωπος και μαλιστα αντιπροσωπευει απο τα καλυτερα ονοματα του χωρου.(δεν θα πω το ονομα για ευνοητους λογους).

Σάββατο πρωϊ πέρασα για μερικές ώρες.Ελάχιστος κόσμος κι ησυχία.

Πραγματικά ήταν η καλύτερη έκθεση,που θυμάμαι.Οργανωμένη και με αφθονία μηχανημάτων.

Εξαιρετική δουλιά και παρουσία,απο τα παιδιά του φόρουμ στον πολύ μικρό χώρο που παραχωρήθηκε.Μπράβο στα παιδιά,που κοπίασαν γι' αυτό το αποτέλεσμα.Δεν μου δόθηκε η δυνατότητα,να συναντήσω πολλούς φίλους τις δυό φορές που πέρασα,τι να γίνει;-την επόμενη φορά.

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους,καλό ήχο άκουσα όπου έπαιζαν μικρά ηχεία βάσης ή δαπέδου,κατάλληλα για τους δεδομένους χώρους κι επίσης όπου έπαιζαν καλές λάμπες...
Ισως γι' αυτό και σχεδόν όλοι ξεχώρισαν-μεταξύ αυτών κι εγώ- το γκατζετάκι με τα ηχεία της Meridian.Το γεγονός αυτό θα πρέπει κάποτε να βάλει σε σοβαρές σκέψεις, όσους επιμένουν να στριμώχνουν μεγάλα ηχεία σε γεμάτους έπιπλα χώρους κάτω των 50-60 τετραγωνικών.Υπήρχε και το αντίστροφο,μεγάλα ηχεία σε μεγάλο γυμνό χώρο,όπου έπαιζαν φυσικά επίσης απαράδεκτα.ΙΜΗΟ όχι δεν παίζει το καλό ηχείο παντού,παίζει καλά εκεί που πρέπει,στημένο όπως πρέπει.

Οι εκθέτες αντιπρόσωποι,κάνουν την δουλιά τους στα πλαίσια μιάς τέτοιας έκθεσης.Προσωπικά,απλά πέρασα,πήρα μιά ιδέα και πληροφορίες γι' ότι με ενδιαφέρει κι οργάνωσα καλύτερα τις προτεραιότητές μου.Αλλωστε νομίζω,αυτός είναι κι ο σκοπός των εκθέσεων.

Και του χρόνου καλύτερα,με υγεία γι' όλους!

Eγω θα πω οτι απ ολες τις hi-end εκθεσεις που εχω δει(κι εχω δει αρκετες,ολα αυτα τα χρονια που ασχολουμαι),ηταν η καλυτερη κι αυτο οφειλεται και στο ξενοδοχειο,αλλα και στους εκθετες που ηταν πολλοι και ειχαν να επιδειξουν πολλα συστηματα.Το μονο που με <<χαλασε>>,ηταν η παρουσια της εικονας,ή μαλλον η απουσια της!

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από την Έκθεση

Για να τελειώνει το παραμύθι με τους σωστούς ή λάθους χώρους κλπ. κλπ.
Τα δωμάτια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ήταν ότι καλύτερο για να ακουστούν τα μηχανήματα. Εξηγώ: Οι τοίχοι ήταν καλυμένοι με κουρτίνες και τα δάπεδα με μοκέτες. Το σημαντικότερο: Ηταν σχετικά χαμηλοτάβανα και πολλά είχαν κάπως ακανόνιστο σχήμα. Δεν ήταν δηαλδή το χάλι του Πεντελικού (αν θυμάστε) με τα τεράστια ψηλοτάβανα κυβικού σχήματος δωμάτια με τα άπειρα στασιμα κύματα και τις ακυρώσεις όπου τίποτα δε μπορούσε να παίξει σωστά.
Αντιθέτως χθες έπαιζαν τα περισσότερα συστήματα σωστά διότι οι χώροι ήταν σωστοί. Κάποια ηχοσυστήματα πραγματικά ήταν απογοητευτικά. Σκεφτήκατε όμως μήπως έφταιγαν τα ίδια τα ηχοσυστήματα; Οι χώροι ήταν ίδιοι πάνω-κάτω για όλους. Γιατί κάποια έπαιζαν άριστα π.χ. ο Ερμής με τα Parasound στο δωμάτιο της Audio Spectrum και κάποιοι άλλοι χάλια; Γιατί απλώς ΔΕΝ μπορούν να παίξουν καλύτερα, πολύ απλά. Φυσικά οι πωλητές τι θα πούνε; Κατηγορούν τον χώρο ότι είναι χάλια ότι δεν παίζει κλπ. Τι να πούνε; Οτι τα μηχανήματά μας είναι μούφες και ότι σάς πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες;
Γιατί κακά τα ψέμματα, τα μηχανήματα αυτά είναι προορισμένα να παίζουν μέσα στο σπίτι μας. Τι παραπάνω θα έχει το σπίτι μας που θα τα κάνει να παίξουν που δεν υπήρχε εκεί; Τίποτα! 'Η μήπως έχουν την απαίτηση να φέρνουμε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο να κάνει μετρήσεις στον χώρο μας και κατόπιν να χτίζουμε ή να γκρεμίζουμε τοίχους κατόπιν υποδείξεών τους προκειμένου να παίξουν τα μηχανάκια τους;
Για να τελειώνει η κοροϊδία: ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ. Θυμηθείτε πώς έπαιζαν τα Jupiter στο περίπτερο του Ορφέα στο χάος της προηγούμενης έκθεσης. Εκεί γιατί δεν τούς έφταιγε ο χώρος; Αμα ο χώρος είναι καλός θα παίξει ακόμα καλύτερα. Αμα όμως το σύστημα είναι μάπα όσους τοίχους και να χτίσουμε ή να γκρεμίσουμε δεν πρόκειται να παίξει με τίποτα.
Επειδή οι χώροι του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ άνω του μέσου όρου και αντίστοιχοι των ελληνικών σπιτιών, ότι δεν έπαιζε εκεί μέσα ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΥΤΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ. Τέρμα.
Ο σοφός λαός μας το λέει καθαρά: Της κοντής της πού...ς της φταίνε οι μακριές οι τρίχες.

Όχι μόνο συμφωνώ αλλά και με ελάχιστες εξαιρέσεις, ό,τι μου άρεσε πέρυσι, μου άρεσε και φέτος σε γενικές γραμμές, και φυσικά σε διαφορετικούς χώρους...

Η έκθεση.

Η καλύτερη ever για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν.

Ο ήχος.

Μέτριος με ευχάριστες εκπλήξεις.

The Best.

Το δωμάτιο της ΑΝΤHΧΗΣΗ με το καταπληκτικό TONIA ACOUSTICS TL-M1
Παρόλο που το ζουμί του 8Wατου λαμπάτου 300Β τέλειωνε νωρίς μερικές φορές, το αποτέλεσμα ήταν απλά μαγικό.

Favorites.

Στο δωμάτιο της MF Audio το Hørning Agathon με τον Magnum Dynalab
Το ηχείο τελικά παίζει αυτό που είναι και με solid state!

Meridian F80
Δεν είναι του απόλυτου γούστου μου, είναι σίγουρα όμως ο προφήτης της νέας εποχής.

ATC

McIntosh

Εμενα συνολικα μαρεσε η εκθεση και ο χωρος, αν και δεν εχω παει σε πολλες.
Εντυποσιαστικα απο τα Sonus faber τα μικρα με βασεις, unreal bass, με audio physics, το περιπτερο της NAGRA (και ηχος και design), τα chario (piccolo star satelite νομιζω) που παιζανε σαν τα zingali σχεδων:)))).E και με την γομενα με το πουρο στα primaluna, πολυ posser το δωματιο:))
ε ναι kai το mooded playstation με εκεινο το μονοδρομο ηχειο με μεγαφονο απο canabis ηταν πολυ ωραιο επισης

Last edited:
Τα Spicom επίσης μου άρεσαν πολύ αλλά θεωρώ ότι με τους Dared, αδικούνται ελαφρά. Όπως επίσης και οι κόρνες που οδηγούνταν από τα Excelsior.
Απογοήτευση το θηρίο Clearaudio με τα Acapella κατά τη γνώμη μου. Αποκάλυψη το φορητό Meridian. Θα θυμηθώ και άλλα...

Στα μείον θα έβαζα μόνο τις μουσικές επιλογές των αντιπροσώπων (όχι των επισκεπτών). Σιχάθηκα τη Jazz ενώ ακούω Jazz. Άκουσα το Take Five διακόσιες φορές και το Fever (Diana Krall) άλλες τόσες. Και δεν συζητάμε φυσικά για τη μουσική αξία των κομματιών αλλά για την ικανότητά τους να αναδείξουν ένα σύστημα. Το είπαμε και σε άλλο thread, ένα σόλο πιάνο χρειάζεται, άντε και μια συμφωνική. Με τη "Μυθωδία" του Vaggelis (sic) στερεοφωνική εικόνα φτιάχνουν και τα ηχεία του υπολογιστή μου!
Τολμήστε, εμπιστευτείτε τα μηχανήματά σας και μην υποκύπτετε στις "εύκολες" λύσεις.
Κατά τα άλλα και συνολικά θεωρώ ότι ήταν μια εξαιρετική προσπάθεια με πολύ καλό αποτέλεσμα από πλευράς αντιπροσώπων παρότι πήγα Κυριακή μεσημέρι όπου υπήρχε και συσσωρευμένη κούραση.
Καλά για τη συμμετοχή του forum πρέπει να γίνει κουβέντα χωριστή...:ernaehrung004::worshippy:

Τα Pass Labs έπρεπε να παίζουν εκεί όχι τα Primaluna να δω θα την πρόσεχες την γκόμενα ??? :flipout:

Οταν μπηκα εγω δεν επαιζε τιποτα εκει, μονο η κοπελια με το πουρο:))))

Μα καλα, τα Pioneer S-1EX αρεσαν μονο σε εμενα?:huh2::chinscratch:

Kαι εμένα μού άρεσαν πάρα πολύ και εντυπωσιάστηκα που μπορούσαν και έπαιζαν με αυτόν τον ενισχυτή. Την ώρα μάλιστα που πήγα στο περίπτερο της Pioneer είχαν κάτσει όλοι εκστασιασμένοι να βλέπουν την τηλεόραση, ενώ το στερεοφωνικό σύστημα έπαιζε με το volume στο μηδέν. Χωρίς να ασχοληθώ καθόλου με την τηλεόραση πήγα και άνοιξα την ένταση στον ενισχυτή για να ακούσω αυτά τα πολύ καλά ηχεία και μάλιστα τούς την "έσπασα" και λίγο γιατί σηκώθηκαν και έφυγαν αυτοί που παρακολουθούσαν home cinema.

Δυστυχώς δεν κατάφερα να μείνω όσες ώρες ήθελα στην έκθεση λόγω τρεξίματος αλλά κατάφερα να κρίνω κάποια πράγματα έστω και βιαστικά...

Οι αντιπρόσωποι ΠΟΛΥ φιλικοί, σχεδόν μου τραβούσαν το CD από το χέρι για να το ακούσουν στα μηχανήματά τους (μάλιστα υποσχέθηκα να το βρώ για τον Δημήτρη του Ορφέα και τον Άλκη του Sonus).

Κατά τη γνώμη μου πάντα...

Πληρέστερη εμφάνιση στην έκθεση: Ορφέας.
Πολύ καλά μηχανήματα, τα Acapela έγραψαν!

Μεγαλύτερη απογοήτευση στην έκθεση: Ορφέας. (Sorry Γιάννη! )
Περίμενα πολύ περισσότερα από την παρουσίαση των Odin...

Ηθικό δίδαγμα της έκθεσης:
Δόξα νάχει ο γιαραμπής, παίζω τα ATC με λαμπάτο και όχι με τον ενισχυτή της εταιρίας! Δεν θα άντεχα να ακούω αυτό τον ξεβρακωτήρα σπίτι μου!

..εκτος απο την καταπληκτικη εμφανιση του Club στην εκθεση,
ελαμψε δια της παρουσιας του ο συνδιασμος Lamm - Verity. Χθες το απογευμα ακουσα ισως τον καλυτερο ηχο που ετυχε ν ακουσω σ εκθεση τα τελευταια χρονια.

Καλη κι η Τονια, αλλα 37 χιλιαρικα ειναι too much ...

Αγαπητοί μου, είναι η πρώτη έκθεση που επιτέλους πήγα!!! Εντυπωσιάστηκα...γκρεμίστηκαν μύθοι για τις χλιδάτες εταιρείες και τα όνειρα που έκανα μέσα απο τα περιοδικά...όταν διάβαζα τα μυθικά τέρατα της σκηνής που δεν λέω...., μερικά με καθήλωσαν...όπως τα βεριτυ και τα ΚΕΦ.....και μια εταιρεία Blumenhofer...με εκείνα τα τέρατα των 35.000....και άλλα απλά άφησα τους αντιπροσώπους να περιμένουν το επόμενο κορόιδο να του ληστέψουν τα χιλιάρικά του!!! δεν θα αναφέρω ονόματα....φυσικά....

Ο λόγος που ήθελα τόσο πολύ να κατέβω στην έκθεση ήταν να ξεδιαλύνω τι θέλω από ηχεία...Και ναι!!!!! Πιστευών ότι τα Aurum Cantus με αφήσαν άναυδο..!!! Να μην πω βέβαια ότι έκλεισα το μεγάλο μοντέλο της εταιρείας!!! Θα τα σύγκρινα με ηχεία πολλών χιλιάδων που υπήρχαν μέσα στην έκθεση που ακόμα και τα μικρά της ήταν ισοπεδωτικά για την πλειονότητα των ηχείων εκεί μέσα...Νο 2 Καλύτερο ήχο σε λογικές τιμές ήταν το ηχείο του Ελληνα της Ηχοδιάστασης!!!! Οταν μπήκα μέσα, μην έχοντας ξαναδεί την εταιρεία, ρωτάω τον παππούλη (ιδιοκτήτη, που δεν το ήξερα φυσικά!! ) και τον λέω τι ηχεία είναι, μου λέει δαπέδου!!!! άααντεεε?? τι μας λες?? ξαναρωτάω, ναι το ξέρω μα τι μάρκα είναι, τι μοντέλο....μου λέει δικά μας!!! άαααντεεε??? ξαναλέω....ναι οκ ποιος αντιπρόσωπος είσαι και ποια μάρκα είναι αυτή?? και μου λέει εκεί δικά μας είναι, εμείς τα κατασκευάζουμε!!! και έπεσα από τα σύννεφα γιατί δεν μπορούσα να βγώ απότο δωμάτιο....Ένας άλλος μύθος που γκρεμίστηκε μέσα μου όταν άκουσα ότι τα δίνει στα 1800Ευρώ....!! Ο ήχος , και φυσικά θα απορρίψετε πολλοί την άποψή μου ..συγκρινόταν με τα περισσότερα ηχεία εκεί μέσα....και Χ5 χρημάτων άλλων ηχείων.... Ειλικρινά ήθελα να αγοράσω και ένα ζεύγος επί τόπου αλλά είχα ήδη κάνει την κράτηση στα Αουρουμ οπότε του υποσχέθηκα μόλις λύσω το οικονομικό θα του πάρω ένα μοντέλο...το ηχείο μίλησε στην καρδιά μου και ας λέτε ότι θέλετε οι οπαδοί των ακριβών καλών ή μη ηχείων....Καλά και αυτά αλλά μερικά εκεί μέσα από τα ακριβά ήταν για πέταμα τελείως.....
Τέλος Νο3 σύστημα αυτό του Audio epilogue ηχείου με τα Xindak ενισχυτικά!! Τρίτο σοκ..Οταν άκουγα τα ντραμς ήταν ο πιο φυσικός ήχος που άκουσα μέσα στην έκθεση...τόσο αναλυτικό που αισθανόσουν την ανάσα του ντράμερ και του κιθαρίστα και ......και....

Το συμπέρασμα μου αυτό που έχει ξαναειπωθεί...μοναδικός ήχος για τον καθένα δεν είναι σίγουρα στα πολλά χρήματα....το μάρκετινγκ κάνει πολλή καλά την δουλειά του και απομένει σε εμάς να ανιχνεύουμε τους τίμιους κατασκευαστές που απλά δεν θέλουν να ληστέψουν την τσέπη μας....αντιλήφθηκα ότι ο ήχος του ηχείου των 20.000 μπορεί εύκολα σχετικά να αποκτηθεί σε ένα ποσοστό 80% από ένα ηχείο των 3.000-4.000....και αυτό έπραξα σε αυτήν την έκθεση...όταν θα μπορώ να βγάλω από την τσέπη μου 20.000 χιλιάδες για να αγοράσω ηχείο , θα τους ξαναακούσω όλους αυτούς....τους ακριβούς ..και τους φθηνούς...αλλά και πάλι θα πάρω αυτό που θα μιλήσει στην καρδιά μου...μπορεί και για 20.000 , μπορεί και με 2.000!!!

Όσο για τις γκόμενες, όποιος ξέρει τον κρητικό από την planet audiovisual, θέλω να μου δώσει το τηλ της ξανθιάς εκεί μέσα....τεχνητή αναπνοή χρειάστηκα για να με συνεφέρουν όταν είδα το πόδι της σε συνδυασμό με όπισθεν και παραπάνω...πολύ καλή επιλογή!!!! Το μωρό ήταν εξωγήινο....!!! Η καλύτερη μέσα σε όλη την έκθεση!!! Αν με ακούει , ασ περάσει καμιά βόλτα από θεσσαλονίκημ να τα πούμε!!!

Με τιμή,
Τέλλιος Αθανάσιος

επιτελους αλλος ενας που του αρεσαν τα ηχεια της ηχοδιαστασης.

ηταν απο τα λιγα ηχεια που ειχαν καλο χαμηλο και ατακα.

γεια χαρά σε όλους. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα να σας συναντήσω στο περίπτερο το avclub (οταν πέρασα ήταν γεμάτος μέχρι και ο διαδρομος). Η έκθεση νομίζω ότι ήταν πολύ καλή IMHO. Εντυπώσεις
1. Μπράβο στις ελληνικές συμμετοχές (κατασκευαστές) με εντυπωσιάζουν (audio technologies ,spicom, mythos, silver note, spl, audio spectrum , τα rack tandem συγνώμη αν ξεχνώ κάποιον). Συγχαρητήρια για το δύσκολο εγχείρημα σας. Θα επιθυμούσα και εκθέτες τύπου diy /mods (δηλαδή mtzaudio και άλλοι)
2. Με εντυπωσίασαν τα εξής ηχεία (περιορίζομαι στα ηχεία γιατί υπό το καθεστώς που άκουσα οτιδήποτε άλλο είναι υπερφίαλο) Hyperion (συμφωνώ με το σχόλιο περί τιμής σε ευρώ), WLM, Kef Reference και audio technologies panel, Wilson Duette. Με εντυπωσίασαν τα spicom αν και δεν είμαι φίλος του είδους.
3. Θα ήθελα να ακούσω Paradigm, Revel, Harbeth , Dynaudio .
4. Προτείνω για το μέλλον κάποιο event της μορφής blind test/η και κανένα keynote speaker (πχ digital audio φέτος 25 χρόνια cd) με σκοπό περίσσοτερο να "δεθεί" η έκθεση.

Πάντως άξιζε η κάθοδος απο Θεσσαλονίκη