Εντυπώσεις από την παρουσίαση των ηχείων της Crystal Audio.

μπορείτε να μας πείτε και τί ρυθμίσεις είχε ο ενισχυτής και κυρίως αν μπηκαν χειροκίνητα κάποιες αλλαγές στις εντάσεις πχ των ηχείων ή στο crossover.

Στον δικό μου onkyo608 αν βασιστώ στις ρυθμίσεις που προτείνει το audyssey το αποτέλεσμα απέχει τεράστια απ' τον ήχο που παίρνω απ' τα crystal audio αν αλλάξω μόνος μου τις ρυθμίσεις εκ των υστέρων.

To audyssey είχε καταργηθεί. Όλες οι ρυθμισεις έγιναν (απ'όσο ξέρω) χειροκίνητα. Λεπτομέρειες θα μας δώσει με την πρώτη ευκαιρία ο Βασίλης (Druid).

Μπράβο σε όσους υποστήριξαν αυτη την προσπάθεια είτε απο πλευράς διοργάνωσης,είτε απο πλευράς συμμετοχής.
Είμσατε εδω, γιά ακριβώς αυτο τον λόγο κυρίως και είμαι σίγουρος ότι το μέλον θα μας χαρίσει αρκετές ακόμη τέτοιες όμορφες διοργανώσεις.
ΜΠΡΑΒΟ παιδιά.
Περιμένω πλέον να ακούσω εντυπώσεις απο το κυρίως πιάτο της ημέρας.
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να είμαι παρών ,λόγω των πολλών επαγγελματικών μουσικών υποχρεώσεων που έχω ανοίξει εδω κάτω στο Ναύπλιο.

Εντυπώσεις...

Πρόγραμμα ακρόασης

1. Cd stereo (2.1) : Θα προτιμούσα ένα κλασικό μουσικό κομμάτι αναφοράς που θα αναδείκνυε περισσότερο τη μουσικότητα και τη δύναμη των TX-T2-SE.
2. Cd stereo [->7.2 (Neural THX Music)] : Το γεγονός ότι βρίσκεσαι στη μέση 7 ηχείων και 4 subs που προσπαθούν να μεταφέρουν στερεοφωνικό ήχο δεν καθιστά αυτονόητη τη δημιουργία τρισδιάστασης ακουστικής σκηνής. Φυσικό ήταν να υπήρχε η "ζωντανή" παρουσία των οργάνων αλλά τελικά δεν μπορούσα να καταλάβω τη θέση τους στη σκηνή με το χάος που δημιουργούσαν τα subs. Τα TX-T2-SE ανέξειξαν τις δυνατότητές τους στο χαμηλό εύρος συχνοτήτων μόνο όταν ζητήσαμε να εκτελεστεί το μουσικό κομμάτι αποκλειστικά και μόνο από τα 2 ηχεία. Εκεί πραγματικά τα ηχεία ήταν υπέροχα και γέμισαν τον χώρο.
3. Μουσικό Blu-Ray [(DTS-HD (7.2->THX Ultra2 music)] : Δεν έχω μεγάλη εμπειρία ώστε να κρίνω μουσική μέσω BR αλλά πιστεύω ότι καλύτερα θα ήταν να ακούγαμε έναν BR τίτλο που να έχει ακριβώς αυτό και όχι ένα απόσπασμα από το This It του MJ που ουσιαστικά είναι επεξεργασμένη ταινία (κι ας έχει λάβει καλές κριτικές για το κομμάτι του thriller που ακούσαμε).
4. Ταινία Blu-Ray [(DTS-HD (7.2->THX Ultra2 cinema)] : Ο συνδυασμός των 7 ηχείων και των 4 subs μετέφεραν τον θεατή στο επίκεντρο της ταινίας χωρίς περαιτέρω σχόλια... ;-)

Κλείνοντας, προτιμώ κατά το άκουσμα μουσικών κομματιών να βλέπω μπροστά μου την ορχήστρα και όχι να είμαι μέσα σε αυτήν, ενώ το αντίθετο φυσικά κατά τη θέαση ταινιών. Ως εκ τούτου, ευχαριστήθηκα περισσότερο το 1ο & 4ο μέρος των κομματιών παρουσίασης που κάθε ηχείο είχε συγκεκριμένη δουλειά να εκτελέσει. Αυτό το γεγονός δικαιολογείται εν μέρει το ότι το THX προέρχεται από το χώρο του κινηματογράφου και τη σαφώς ορισμένη θέση των ηχείων σε μια αίθουσα ώστε να αναπαράγουν τα κινηματογραφικά εφέ/μουσική. Συνεπώς για εμένα, εαν κάποιος θέλει να αγοράσει ηχείο για home cinema σαφώς και πρέπει να κοιτάξει και ηχεία με THX πιστοποίηση, αλλιώς εαν είναι κυρίως μουσικόφιλος οι αλγόριθμοι των THX όσο καλοί κι αν είναι, χρειάζονται και λίγη δόση " μουσικής αύρας" για να σταθούν αξιοπρεπώς όπου πλέον εκεί αναλαμβάνουν τα υλικά και η λεπτομέρεια στην ποιοτική κατασκευή των ηχείων.

Όσον αφορά τα ηχεία, τα TX-T2-SE ακούγονται ευχάριστα, γεμίζουν τον χώρο με αρκετό νεύρο στα χαμηλά και μελωδικότητα στις μεσαίες/υψηλές, ενώ και με τον συνδυασμό της μειωμένης τους τιμής (με απόσυρση παλαιών) αποτελούν σίγουρα κορυφαίο value for money. Επίσης, μου έκανε εντύπωση το μικρό μέγεθος των TX-B1 σε σχέση με την ποιότητα του ήχου που παράγουν και που θα βρουν τη θέση τους στην βιβλιοθήκη μου λίαν συντόμως.

Και πάλι ευχαριστώ για την φιλοξενία ελπίζοντας και σε μελλοντικές μουσικές πλέον ακροάσεις!

Βασίλης

Να κάνω και εγώ ένα update.
Όταν λέω για φλατ ήχο αναφέρομαι μόνο στη μουσική που ακούσαμε.
Στις ταινίες που είδαμε ο ήχος ήταν πολύ καλός σαν να βρίσκεσαι σε αίθουσα στα village.
Κάτι δεν μου πήγε καλά με τον ήχο στη μουσική, τα κομμάτια που ακούσαμε δεν τα ξέρω με εξαίρεση του michael. Εκεί το σύστημα δεν τα πήγε καλά. Μπορεί να φταίνε οι ρυθμίσεις, μπορεί το thx music mode που σου αναπαράγει το κομμάτι σαν να είσαι μέσα σε θέατρο (σαν equalizer περίπου).
Μου φαίνεται θα πρέπει να πάω για μια δεύτερη ακρόαση με dts albums (metallica s&m) και με mp3 που είμαι εξοικειωμένος.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από την παρουσίαση των ηχείων της Crystal Audio.

Καλημέρα και από εμένα! -bye-

Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου όλους όσους παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του Σαββάτου και να ευχηθώ στους αγαπητούς Συντονιστές και Διαχειριστές, ότι καλύτερο για τα όποια αντίστοιχα και μελλοντικά σχέδια του AVCLUB.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί πολλοί από εσάς - είτε προφορικά, είτε εγγράφως - αναφερθήκατε σε μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Αυτό και μόνο μας προσφέρει την ικανοποίηση του ότι αυτό που ετοιμάσαμε ειδικά για εσάς, είχε την επιτυχία που προσδοκούσαμε.

Ο σκοπός μας ήταν να προσφέρουμε σε όλους εσάς ένα ψήγμα επιπρόσθετης γνώσης σχετικά με τον οικιακό ήχο, τα μόνα ελληνικά ηχεία με πιστοποίηση ΤΗΧ και τις επιδιώξεις της Crystal Audio στο να προσφέρει το καλύτερο δυνατό, στον πλέον ανταγωνιστικό λόγο τιμής/απόδοσης της παγκόσμιας αγοράς.

Να είστε σίγουροι πως δεν θα μείνουμε μόνο εδώ. Οι επιθυμίες σας και οι καλοδεχούμενες παρατηρήσεις σας, θα μας φέρουν και πάλι κοντά! Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που σας γνωρίσαμε! :shakehands:

Με εκτίμηση,

Βασίλης Βαλιμίτης

To audyssey είχε καταργηθεί. Όλες οι ρυθμισεις έγιναν (απ'όσο ξέρω) χειροκίνητα. Λεπτομέρειες θα μας δώσει με την πρώτη ευκαιρία ο Βασίλης (Druid).

Πράγματι είναι έτσι όπως αναφέρεται από τον αγαπητό mr_rebelo.

To σύστημα ενεργής διόρθωσης χώρου Audyssey MultEQ XT που διαθέτει ο Onkyo TX-NR3007, δεν ήταν ενεργό σε καμία φάση του προγράμματος ακρόασης.

Οι ρυθμίσεις των ηχείων έγιναν με απλό ντεσιμπελόμετρο από την κεντρική θέση ακρόασης, όπως το ίδιο έγινε και για τις ρυθμίσεις της απόστασής τους. Tόσο το σύνολο των επτά ηχείων όσο και τα τέσσερα υπογούφερ, μέτρησαν 68dB στην ίδια θέση, με τη χρήση του τονικού σήματος του ενισχυτή.

Η μόνη επιπλέον ρύθμιση αφορά στη φύση των υπογούφερ, όπου και δηλώθηκε στον ενισχυτή πως τα εν λόγω είναι πιστοποιημένα κατά THX, στην αντίστοιχη επιλογή του μενού ρυθμίσεων.

Καμία άλλη επέμβαση δεν είχε γίνει στις επιμέρους συχνοτικές ρυθμίσεις των ηχείων, αλλά ούτε και στο χώρο μας. Ουσιαστικά το σύστημα έπαιξε "γυμνό", με τις πλέον τυπικές ρυθμίσεις, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

-bye-

Κάποια άλλη εντύπωση για τη συγκεκριμένη ακρόαση? Βοηθήστε ρε παιδιά γιατί έχουμε μπερδευτεί πολύ.:help: Τόσα άτομα πήγαν στην ακρόαση... πείτε κι εσείς τη γνώμη σας για να αποκτήσουμε και οι υπόλοιποι μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα!!!:chinscratch:

Ευχαριστώ πολύ τον κύριο Τσακίρη και όλους τους συνεργάτες της Crystal Audio για την εξαίρετη φιλοξενία τους. Η ακρόαση ήταν εξαιρετική και πολύ καλά οργανωμένη. Επίσης αξιέπαινοι και οι κύριοι συντονιστές της κατηγορίας AV και διοργανωτές της ακρόασης.

Κάποια άλλη εντύπωση για τη συγκεκριμένη ακρόαση? Βοηθήστε ρε παιδιά γιατί έχουμε μπερδευτεί πολύ.:help: Τόσα άτομα πήγαν στην ακρόαση... πείτε κι εσείς τη γνώμη σας για να αποκτήσουμε και οι υπόλοιποι μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα!!!:chinscratch:

Και γω τόσες μέρες περιμένω τους ειδήμονες αλλά τίποτα...

Φίλτατε...ειδήμονες δεν υπάρχουν....

για να σχηματίσεις εντύπωση για ένα σύστημα πρέπει να το ακούσεις με τα ίδια σου τα αυτιά...

διάβασα ότι δεν εντυπωσιάστηκες..άρα αυτή είναι και η εντύπωσή σου...

εγώ θεωρώ ότι σε σχέση με τα λεφτά τους και τον ανταγωνισμό είναι αξιοπρεπέστατα ηχεία που αξίζουν την προσοχή μας,αν θέλεις να κινηθείς σε αυτά τα budget...

επίσης η Crystal Audio είναι ελληνική εταιρία και αυτός είπσης είναι ένας ακόμα λόγος για να την στηρίξουμε..ΙΜΗΟ...

για να σχηματίσεις εντύπωση για ένα σύστημα πρέπει να το ακούσεις με τα ίδια σου τα αυτιά...

εγώ θεωρώ ότι σε σχέση με τα λεφτά τους και τον ανταγωνισμό είναι αξιοπρεπέστατα ηχεία που αξίζουν την προσοχή μας,αν θέλεις να κινηθείς σε αυτά τα budget...

επίσης η Crystal Audio είναι ελληνική εταιρία και αυτός είπσης είναι ένας ακόμα λόγος για να την στηρίξουμε..ΙΜΗΟ...
+1000-bye-

Κοίτα υπάρχουν πολλοί που είναι πολύ πιο σχετικοί από μένα με το θέμα και θα ήθελα να λάβω τη γνώμη τους.

Εμένα προσωπικά όπως είπες δεν με ενθουσιάσανε αλλά αυτό είναι και λίγο φλου γιατί έκανα μια ακρόαση με υλικό που δεν γνωρίζω.
Κάποια στιγμή θα ξαναπάω με υλικό που έχω ακούσει πάμπολλες φορές και τότε θα μπορέσω να βγάλω καλύτερα συμπεράσματα.
Επίσης με χάλασε και το thx music mode στον ενισχυτή κάτι που δεν έχει να κάνει με τα ηχεία, οπότε έπεται συνέχεια.

Παιρνω το θαρρος να προτεινω κατι,μιας και ειμαι ενδιαφερομενος για τα προιοντα της crystal,και απο την αλλη ειναι δυσκολο για εμας που δε ζουμε σε αστικα κεντρα να προβουμε σε ακροασεις..Για να παω εγω προσωπικα να ακουσω καποιο προιον θα πρεπει να ειναι στα 2 η 3 που εχω "επιλεξει" με βαση κριτικες,value for money,και αλλων παραγοντων.Ομως πανω απο ολα θα πρεπει να εχω ιδη παρει πληροφορια απο ανθρωπους που εχουν αποψη.
Γιατι δεν οργανωνεται απο τους διαχειριστες καποιο ειδος ψηφοφοριας για το συγκεκριμμενο συστημα,και στην οποια θα βαθμολογησουν τα ηχεια οι φιλοι που τα εχουν ακουσει(ειτε στο event του Σαββατου ειτε αλλου),ειτε φιλοι που τα εχουν στην κατοχη τους;Δεν ξερω κατα ποσον ειναι εφικτο κατι τετοιο,αλλα πραγματικα πιστευω οτι θα ηταν πολυ χρησιμο..

Τα ηχεία αποδίδουν πολύ καλά και σαν κατασκευές είναι αρκετά ποιοτικές. Στις ταινίες ειδικά είναι αλλού. Μαζί με έναν THX ενισχυτή παίρνεις ένα καλό αποτέλεσμα σχετικά προσιτό σε αρκετούς.

Αλλά για μένα η έκθεση ήταν περισσότερο σαν "παρουσίαση ικανοτήτων". Δλδ όταν τα εμπρός ηχεία έχουν διαχωρισμό σχεδόν 4m μεταξύ τους, τί στερεοφωνία και ποια σκηνή ζητάς κλπ κλπ. Καλό θα ήταν όποιος ενδιαφέρεται να κανονίσει μια ακρόαση μόνος του σε καλύτερες συνθήκες.

Θα είναι κρίμα μια καλή προσπάθεια να χαθεί σε λεπτομέρειες που άπτονται του προσωπικού και όχι του ομαδικού

Παιρνω το θαρρος να προτεινω κατι,μιας και ειμαι ενδιαφερομενος για τα προιοντα της crystal,και απο την αλλη ειναι δυσκολο για εμας που δε ζουμε σε αστικα κεντρα να προβουμε σε ακροασεις..Για να παω εγω προσωπικα να ακουσω καποιο προιον θα πρεπει να ειναι στα 2 η 3 που εχω "επιλεξει" με βαση κριτικες,value for money,και αλλων παραγοντων.Ομως πανω απο ολα θα πρεπει να εχω ιδη παρει πληροφορια απο ανθρωπους που εχουν αποψη.
Γιατι δεν οργανωνεται απο τους διαχειριστες καποιο ειδος ψηφοφοριας για το συγκεκριμμενο συστημα,και στην οποια θα βαθμολογησουν τα ηχεια οι φιλοι που τα εχουν ακουσει(ειτε στο event του Σαββατου ειτε αλλου),ειτε φιλοι που τα εχουν στην κατοχη τους;Δεν ξερω κατα ποσον ειναι εφικτο κατι τετοιο,αλλα πραγματικα πιστευω οτι θα ηταν πολυ χρησιμο..

Εφικτό είναι.. αλλά δεν θα είχε νόημα.

Οι ορέξεις στα ηχεία ποικίλλουν τρομακτικά.

Προσωπικά θεωρώ ότι έχουν πάρα μα πάρα πολύ καλό value for money.

Last edited:
προσωπικά δεν ήμουν στην παρουσίαση μιας και μένω επαρχία, αν και θα το ήθελα.
Εκφράζω όμως τις επιφυλάξεις μου για το κατά πόσο ο χώρος που παρουσιάστηκαν και το όλο setup προσεγγίζουν ένα μικρό Living room στο οποίο η πλειονότητα θα τα σετάρει.

Για μενα περισσότερο έγκυρη είναι η γνώμη έγκριτων ξένων περιοδικών του χώρου που καταδέχονται να ασχοληθούν με μια εταιρία της Ελλαδίτσας μας παίρνοντας μάλιστα εγκωμιαστικά σχόλια και βαθμολογίες.

Ενδιαφέρον θα είχε πάντως αν είχε στο demo room η crystal audio και άλλες ανταγωνιστικές προτάσεις ώστε να συγκρίνει ο καταναλωτής.

Προσωπικά, έχοντας τα εδώ και μερικους μήνες στο καθιστικό μου, σε πραγματικές συνθήκες δηλαδή, δηλώνω όχι απλά ικανοποιημένος αλλα ενθουσιασμένος!
Ενω παλιά σπάνια καθόμουνα να δω ταινία στο σπίτι, πλέον έχω γίνει cinefil απολαμβάνοντας μάλιστα σχεδόν αποκλειστικά ταινίες με high definition κινηματογραφικό ήχο (DTS HD master audio και dolby TrueHD) που μόνο με ηχεία τέτοιας κλάσης καταλαβαίνεις το νόημά τους.

Μπορεί να ακούγομαι λίγο σαν διαφημιστής τους, αλλά δεν έχω καμία σχέση ούτε με την crystal audio ούτε με το χώρο γενικότερα.

Όσοι φίλοι με έχουν επισκευθεί πάντως και τα έχουν ακούσει εχουν μείνει κι αυτοί με την ίδια άποψη.