Συμπέρασματα:
Στο δια ταύτα, και στην ερώτηση επίδοξου αγοραστή αν αξίζει να αγοράσει τα εν λόγω ηχεία, η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι θετική. Με 599 ευρώ για το κυρίως L-R ζεύγος, λίγα ηχεία της ίδιας κατηγορίας θα μπορούσαν να σταθούν δίπλα στα Τ2. Οι ενστάσεις μου όσον αφορά την αναπαραγωγή μουσικής μιας και η ακουστική μου εμπειρία με την προηγούμενη σειρά δεν με είχε αφήσει ικανοποιημένο, κάμθηκαν μονομιάς μόλις άκουσα τα Τ2, τόσο στην παρουσίαση του Σαββάτου, όσο και στην ακρόαση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Οσον αφορά την χρήση αποκλειστικά για home cinema, το σύστημα 5.1 της Crystal Audio αποτελεί πολύ καλό value for money αφού με λιγότερα από 1.500 ευρώ μπορεί κάποιος να έχει στο σαλόνι του μια αξιόλογη 5άδα ηχείων και υπογούφερ σαφώς καλύτερη από πολλά συστήματα με δορυφόρους που κοστίζουν τα ίδια χρήματα.
Αλλη μία παρατήρηση είχε να κάνει με την εμπέδηση των ηχείων, και κατά πόσο αυτή ήταν εμπόδιο στο να αγοράσει κάποιος κάτοχος εισαγωγικού μοντέλου ενισχυτή τα συγκεκριμένα ηχεία. Ο κος Τσακίρης μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με αδύναμους ενισχυτές, μιας και τα ηχεία για να πάρουν πιστοποίηση απ' τον Lucas και τον Holman πρέπει να πληρούν συγκεκριμένους κανόνες, και ένας απ' αυτούς έχει να κάνει με την κατώτατη τιμή της αντίστασης.
Ηχεία surround: Δίπολα ή όχι; Οσοι ήταν στην παρουσίαση και είδαν την τοποθέτηση των διπόλων θα πήραν μία γεύση του πως πρέπει να τοποθετούνται αυτά στο χώρο. Συνεπώς όσοι μπορούν να τα τοποθετήσουν σε ανάλογη θέση και ύψος ας τα πάρουν. Οι υπόλοιποι ας προτιμήσουν για surround τα ΤΧ-Β1.
Αυτά σε γενικές γραμμές. Αν ξέχασα να αναφέρω κάτι θα επανέλθω. Να επαναλάβω τις ευχαριστίες μου προς τους κυρίους Βαλιμίτη και Τσακίρη για την άψογη αυτή παρουσίαση, και σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας...
Ρωτάω γιατί στο πακέτο 7.1 (είτε με τα ΤΧ -2-7.1 ,είτε πριν με τα ΤΧ -3-7.1) δίνετε δύο ζεύγη δίπολων για αυτή την λειτουργία......
Σε ένα σύστημα 7.1 τα surround back πρέπει να είναι ηχεία άμεσης εκπομπής και όχι δίπολα.
Αλλη μία παρατήρηση είχε να κάνει με την εμπέδηση των ηχείων, και κατά πόσο αυτή ήταν εμπόδιο στο να αγοράσει κάποιος κάτοχος εισαγωγικού μοντέλου ενισχυτή τα συγκεκριμένα ηχεία. Ο κος Τσακίρης μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμη και με αδύναμους ενισχυτές, μιας και τα ηχεία για να πάρουν πιστοποίηση απ' τον Lucas και τον Holman πρέπει να πληρούν συγκεκριμένους κανόνες, και ένας απ' αυτούς έχει να κάνει με την κατώτατη τιμή της αντίστασης.
Να ρωτήσω και γω κάτι ρε παιδιά που το χω απορία.
Υπάρχει κάποιος λόγος που πίσω και πλάγια δε βάζουμε floorstanding speakers αλλά δίπολα ή μικρά direct ηχεία?
Ρωτάω γιατί εμφανισιακά τουλάχιστον προτιμώ τα floorstanding speakers.
Διότι η πληροφορία που έχει κωδικοποιηθεί (στις ταινίες) για τα surround channels (συνήθως special effects ) δεν έχει πολλές απαιτήσεις από πλευρά ηχείων. ΓΙα το λόγο αυτό βάζουμε δίπολα ή μικρά direct ηχεία συν το ότι με τον τρόπο αυτό το κόστος του συστήματος μειώνεται...,
Πρόβλημα θα έχεις αν ακούς πολυκάναλη μουσική αφού απαιτείται και τα surround ηχεία να παράγουν ευρύ φάσμα ήχων. Αλλά και πόσες φορές θα ακούσεις πολυκάναλη ηχογράφηση??
Να σου πω την αλήθεια θα ακούσω πολλές φορές. Μπορεί να μην υπάρχουν πολλές κυκλοφορίες σε 5.1 αλλά υπάρχουν λίγες και καλές. Πρόσφατα βρήκα από τους opeth (συνήθως είναι κάφροι) το τραγούδι burden (είναι θεϊκό κομμάτι και ευτυχώς δεν είναι καφρίλα) σε dts-cd 5.1. Η διαφορά που άκουσα στα 7.1 creative ψευτο-ηχεία μου με χρήση του power dvd είναι ασύλληπτη. Που να το βάλω και σε ηχοσύστημα της προκοπής. Επίσης κυκλοφορούν στο web dts cds τα οποία είναι ριπαρισμένα από dvd που έχουν κυκλοφορήσει συγκροτήματα, τα περισσότερα είναι live. Οπότε με ενδιαφέρει να έχω 2 floorstanding speakers πίσω![]()
Ωραία και σωστά όλα αυτά που λέτε αλλά πολύ δύσκολα θα πείσετε την πλειοψηφία ότι το σωστό home cinema υπόκειται σε αρχές και κανόνες. Αφού η εμπειρία λέει ότι τα περισσότερα συστήματα είναι στημένα με βάση το προσωπικό γούστο του ιδιοκτήτη που στις περισσότερες περιπτώσεις τα θέλει με το κλείσιμο μιας πόρτας να τρέμει το σπίτι.
Είναι και το γεγονός ότι τα master γίνονται με μόνο γνώμονα ηχητικής ποιότητας τις μεγάλες αίθουσες κινηματογράφου. Πόσο καλά μπορεί το thx να προσομοιώσει τις συνθήκες του σινεμά στο σπίτι είναι ένα θέμα.
Πάντως άποψη μου, οι μεταφορά τις μεγάλης αίθουσας στο σπίτι επιτυγχάνεται πολλές φορές και με εντυπωσιακότατα αποτελέσματα και μέσο τον προσομοιώσεων χώρου που διαθέτουν οι ενισχυτές.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.