Εντυπωσεις για τον beghringer 1500

Διαβάζοντας όλα τα καλά σχόλια που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς για τον EP-1500 και δεδομένης της χαμηλής τιμής του, αρχίζω να το σκέφτομαι σοβαρά. Ωστόσο σκέφτομαι και το άλλο.

Δεν έχει ούτε χρόνο που πήρα έναν ολοκληρωμένο NAD C352 (2x80W) ο οποίος μπορεί να παίξει και το ρόλο προενισχυτή. Τότε μάλιστα η επίσημη τιμή της αντιπροσωπείας ήταν 700ε. Αν λάβουμε υπόψην ότι γενικώς από τις στάθμες ακρόασης που μου δίνει ο NAD είμαι ευχαριστημένος, θα άξιζε τον κόπο, ενώ έδωσα ένα σεβαστό ποσό για ολοκληρωμένο ενισχυτή, να χρησιμοποιώ πλέον μόνο τις προενισχύσεις του αφήνοντας στην άκρη τα τελικά στάδια και να πάω σ έναν μπέρρυ; Σαν συνολική εικόνα, πέρα από τα γκάζια, θα μου δώσει ο μπέρρυ καλύτερα αποτελέσματα από το NAD;

Σημειωτέον ότι ηχεία έχω τα Energy C-500 (δαπέδου) 4-8Ω, 150W με 90dB ευαισθησία (ευκολοοδήγητα). Τότε μάλιστα συζητούσα να πάρω τον NAD 372 (στα 2x150W) αλλά όλοι με απέτρεπαν λέγοντας ότι παραείναι μεγάλος, τι θα τον κάνω τόσο μεγάλο, τα ηχεία είναι ευκολοοδήγητα κλπ. Κι έτσι κατέληξα στον 352.

Δε νομίζω να αξίζει τον κόπο μια τέτοια κίνηση, χώρια που πρέπει μετά να αλλάξεις το ανεμιστηράκι του μπέρι.

Εκτός κι αν έχεις σκοπό να κάνεις διενίσχυση, μπέρι στις χαμηλές και τελικό στάδιο του NAD στις μεσαίες και υψηλές, πχ...

Να σημειώσω επίσης πως το σαλόνι στο οποίο είναι στημένο το σύστημα είναι περίπου 30μ2 (5x6 μέτρα) και συνεχόμενα (ανοιχτά, χωρίς διαχωριστικό) είναι το καθιστικό (άλλα 20μ2) δηλαδή αρκετά μεγάλος χώρος. Η θέση ακρόασης είναι γύρω στα 3 μέτρα απ τα ηχεία.

Αυτό θα πει ταχύτητα στην απάντηση! Ευχαριστώ πολύ!

Κι εγώ κάπως έτσι το βλέπω, αλλά είναι που άκουγα τόσα καλά λόγια για το μπέρρυ, γιαυτό ρώτησα.

Απλά μετάνιωσα που δεν πήρα τότε τον 372, γιατί τα χρήματα έτσι κι αλλιώς υπήρχαν διαθέσιμα και νομίζω μερικές φορές ότι τα ηχεία θα μπορούσαν να "δώσουν", να γεμίσουν κι άλλο, αλλά δε μπορεί ο ενισχυτής. Κατά τ άλλα, επειδή τα είχα ακούσει και με άλλους ενισχυτές, πιστεύω ότι ματσάρισαν πολύ καλά με τον NAD.

Αν όποτε παίζεις δυνατά δε νιώθεις να σου "τελειώνει" ο ενισχυτής, τότε δε νομίζω να έχεις πρόβλημα.
Αλλά για να "τρώγεσαι" για μεγαλύτερο ενισχυτή, μάλλον θες το κατιτίς παραπάνω σου.

Μια κίνηση που θα μπορούσες να κάνεις είναι να δανειστείς τον 372 και να δεις αν όντως σου δίνει αυτό που θες. Μετά, κάνεις "τράμπα".
Αν όμως δε σου φτάνει ούτε ο 372, τότε πας για μεγαλύτερη οδήγηση, οπότε ο μπέρι είναι ένας καλός υποψήφιος.

λοιπον φιλαρακι θα σου πω κατι και αν θελεις με πιστευης.

το παραειναι μεγαλος δεν παιζη.

οσο καλυτερη οδηγηση εχεις τοσο το καλυτερο.

για τον nad που ρωτας δεν θα κανης και πολλα.

αν ομως παρης ενα μπερυ για τελικο και ενα καλο δικαναλο

προ πουλωντας τον nad εκει θα δης σοβαρη βελτιωση.

Ο Backousis έχει δίκαιο . Η οδήγηση δεν περισσεύει ποτέ . Οσο για την χρήση κατά το ήμισυ του ενισχυτού σου ( μόνον ως προ ) , μην στεναχωριέσαι . κάποια στιγμή είχα ως προ τον ολοκληρωμένο SAM της Audionet ( 3.000,00) και τελικούς δυο μπέρρυδες . Κι έπαιζε και ωραία - για να μην πω με προενισχυτή τον περίφημο MBL ( και πάλι πολλαπλάσιας αξίας ) που έπαιζε πολύ ωραία με τους μπέρρυδες .

Μουσικα ποιος ειναι καλυτερος ?
Ο μπερυ ή ο t.amp ?
Εχει κανεις αποψη ?

π.χ ή καποιος αλλος απο την σειρα αυτην.
http://www.thomann.de/gr/tamp_ta1050ii_endstufe.htm

σε σχεση με τον trends ο μπερυ ειναι λιγο πιο γλυκος ενω ο trends λιγο πιο αναλυτικος.

για t.amp δεν ξερω αλλα πρεπη να ισχυουν τα ιδια.

η συγκριση ομως ειναι λιγο ατοπη καθως τα ηχεια που θα οδηγηση ο μικρος

ειναι ελαχιστα.

σε σχεση με τον trends ο μπερυ ειναι λιγο πιο γλυκος ενω ο trends λιγο πιο αναλυτικος.

για t.amp δεν ξερω αλλα πρεπη να ισχυουν τα ιδια.

η συγκριση ομως ειναι λιγο ατοπη καθως τα ηχεια που θα οδηγηση ο μικρος

ειναι ελαχιστα.

τωρα ειδα ποιον t.amp εννοεις.

κοιτα να δεις ο μπερυ ειναι ενας επαγγελματικος ενισχυτης που ετυχε να παιζη

καλα.

μαλιστα οι επαγγελματιες τους θεωρουν πατατες και δεν εχουν αδικο γιατι

δεν εχουν τα γκαζια αλλων επαγγελματικων.

μη νομιζης ομως οτι συμβαινη με ολους τους επαγγελματικους.

συνηθως καλα παιζουν αυτοι οι στουντιακοι.

αν τωρα εσυ θελης να ρισκαρης μηπως και ανακαλυψης κανενα καινουργιο

κελεπουρη παρε εναν και ενημερωσε και εμας μετα.

Συμφωνώντας με Μπακ και Ντοκ θα έλεγα ως καλή περίπτωση και τον Alesis RA-500.
Πεντακαθαρο, γραμμικότατο, στουντιακό μηχανάκι.
Και όμορφο...
Επίσης αν βρείς μεταχείρα κάτι σε HAFLER, χτύπα.
Έχω έναν και πρόσφατα ανακάλυψα ότι τον ίδιο χρησιμοποιεί η Eminence σαν αναφορά στις μετρήσεις των μεγαφώνων της...

Μουσικα ποιος ειναι καλυτερος ?
Ο μπερυ ή ο t.amp ?
Εχει κανεις αποψη ?

π.χ ή καποιος αλλος απο την σειρα αυτην.
http://www.thomann.de/gr/tamp_ta1050ii_endstufe.htm

Εχοντας και τους δυο,προτιμω..και τους δυο,αλλα σε διαφορετικα συστηματα.
Ο t-amp ειναι πιο καθαρος-λεπτομερης και ειδικα σε δυναμικα ακουσματα ειναι στο στοιχειο του-εντυπωσιαζει!
Ο μπερυ ομως ειναι αυτος που ειναι πιο ξεκουραστος σε πολυωρα ακουσματα και αν παραβλεψεις τα πολυ μικρα του μειονεκτηματα,ειναι μουσικοτατος.

Εχοντας και τους δυο,προτιμω..και τους δυο,αλλα σε διαφορετικα συστηματα.
Ο t-amp ειναι πιο καθαρος-λεπτομερης και ειδικα σε δυναμικα ακουσματα ειναι στο στοιχειο του-εντυπωσιαζει!
Ο μπερυ ομως ειναι αυτος που ειναι πιο ξεκουραστος σε πολυωρα ακουσματα και αν παραβλεψεις τα πολυ μικρα του μειονεκτηματα,ειναι μουσικοτατος.

Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος για τα μειονεκτηματα του?
Ειμαι αναμεσα στα δυο μηχανηματα και θα ηθελα να ξερω. :ernaehrung004:

Μειονεκτηματα του μπερυ,συγκριτικα με t-amp :
λιγοτερη αναλυση,οχι τοσο σφιχτο χαμηλο καθως και μια ελαφρια θολουρα.
Πριν αποφασισεις,καλο ειναι ν ακουσεις και τους δυο.
Αλλος παραγοντας που θα επηρεασει την αγορα,ειναι τα ηχεια σου.
Αν τα ηχεια σου ειναι αρκετα ευαισθητα,μπορεις να παρεις t-amp.
Ο μπερυ ειναι μηχανημα πασπαρτου.Παιζει παντου,ακομα και σε μελλοντικες αναβαθμισεις.
Προσωπικα προτιμω τον μπερυ.Ο λαμπατος χαρακτηρας του και ειδικα οι μεσαιες του με εχουν κερδισει. Και με ενα καλο sub,ηρθε και το χαμηλο,οπως ακριβως το ηθελα!

Ο μπερυ ειναι μηχανημα πασπαρτου.Παιζει παντου,ακομα και σε μελλοντικες αναβαθμισεις.
Προσωπικα προτιμω τον μπερυ.Ο λαμπατος χαρακτηρας του και ειδικα οι μεσαιες του με εχουν κερδισει. Και με ενα καλο sub,ηρθε και το χαμηλο,οπως ακριβως το ηθελα!

για σου γιωργο.

δε μου λες το λινκ που δινη ο φιλος παραπανω το ανοιξες;

γιατι εχω την εντυπωση οτι κανης το ιδιο λαθος που εκανα και εγω.

συγκρινης τον μπερυ τον t.amp τον tripath ενω ο φιλος εχει δωση

στο λινκ ενα επαγγελματικο τελικο που λεγεται t.amp και ειναι μεγαλυτερος

απο τον μπερυ.

Γεια σου ρε συντεκνε Γιωργη!
Το ανοιξα το λινκ,αλλα καταλαβα οτι ηθελε πληροφοριες για τον απλο-μικρο t-amp.Καλυτερα να μας πει ο ιδιος.

Γεια σου ρε συντεκνε Γιωργη!
Το ανοιξα το λινκ,αλλα καταλαβα οτι ηθελε πληροφοριες για τον απλο-μικρο t-amp.Καλυτερα να μας πει ο ιδιος.

Οχι, τον μεγαλο t.amp εννοω με τα πολλα watt.
Απο τους μικρους , περασανε απο τα χερια μου και ο Trends και ο Kingrex οπου μονο θετικα εχω να πω σε συνδιασμο παντα με τα ευαισθητα klipsch.

Απλα στην αλλαγη ηχειων με AS Artemis θα χρειαστω πολυ παραπανω δυναμη και ψαχνομαι ποιος απο τους δυο οικονομικοτατους (benhringer/t.amp) θα μου κατσει πιο μουσικα γιατι απο watt εχουν αφθονα απο οτι βλεπω.

Σορρυ...αλλο καταλαβα...
Δεν εχω δοκιμασει τον μεγαλο t-amp, αλλα ο μπερυ επαιζε πολυ καλα με τα
A.S.Artemis TLS που ειχα.

Οπότε, παίρνουμε έναν ΤΑ-1050ΜΚ-Χ που είναι σημαντικά φθηνότερος (185-195 thomann) και αν δούμε οτι δεν μας καλύπτει τον χρησιμοποιούμε για διενίσχυση στο χαμηλό και παίρνουμε και έναν μπέρρυ για τις μεσαίες;
(Το σκέφτομαι για μένα που είμαι πολύ περίεργος να επαληθεύσω τη θεωρία της φτηνής ισχύος.
Αρκεί η περιέργεια να μη ...σκοτώσει 195!!!)

Last edited:
μου αρεσει οπως σκεφτεσαι, και εγω της ιδιας σχολης ειμαι αν και θα πηγαινα κατευθειαν στον μπερυ αν ημουν στην θεση σου....ουτος η αλλως το κοστος του ειναι εξισου χαμηλο και απο τι λεγετε δεν θα πεσεις εξω...και τα υπολοιπα τα κρατας για τον δευτερο μπερυ ;)