Εντυπωσεις για τον beghringer 1500

μου αρεσει οπως σκεφτεσαι, και εγω της ιδιας σχολης ειμαι αν και θα πηγαινα κατευθειαν στον μπερυ αν ημουν στην θεση σου....ουτος η αλλως το κοστος του ειναι εξισου χαμηλο και απο τι λεγετε δεν θα πεσεις εξω...και τα υπολοιπα τα κρατας για τον δευτερο μπερυ ;)

Σωστά! Τα 100 επιπλέον (αν και στην πραγματικότητα είναι 50% παραπάνω!) δεν είναι λογος να ρισκάρει κανείς. Αυτό που με φρενάρει είναι οτι ενώ πλέον έχω δεί ένα σωρό τέτοιους ενισχυτές (στο διαδίκτυο) όπως Yamaha P???, Phonic max-???, DP electronics, Gemsound EXA-2950, Wharfedale pro MP1200, με παραπλήσια και μερικές φορές καλύτερα χαρακτηριστικά, δεν έχω ακούσει(διαβάσει) κανένα θετικό σχόλιο, εκτός ίσως για τον Alessis RA-500 αν δεν κάνω λάθος.

Αναρωτιέμαι δηλαδή μήπως επειδή η ποιότητα του behringer είναι εντυπωσιακά υψηλή για την τιμή του, δεν έχουν δοκιμαστεί και άλλα μηχανάκια που μπορεί να είναι (λίγο έως πολύ) καλύτερα, έστω και κάπως ακριβότερα.

Η σκέψη μου είναι πως αντί να δώσω π.χ. 550 για NAD C272 2X150W, δίνω άνετα 400 (και γιατί όχι και 500 ?) για 2Χ250W, ειδικά αν είναι να μην καταλαβαίνω διαφορά στην ποιότητα αλλά να καταλαβαίνω διαφορά στην ποσότητα των Watts.

Από την άλλη, κανείς μας δεν θέλει να πετάει λεφτά, ακόμη και 300 (άσε που δεν πετιούνται εντελώς αν τον πουλήσεις αλλά δεν παύει να είναι και αυτό μια ταλαιπωρία!), και εκτός αυτού, για μένα το χειρότερο είναι η απογοήτευση από μία αγορά που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου...

Καλα αυτα τα Αρτεμις τι θελουν τελικα για να παιξουν σωστα ???

δεν ειναι τα αρτεμις.

σε ολα τα ηχεια γινεται αυτο.

οσο πιο πολλα ρευματα τοσο καλυτερα παιζουν.

ειχα φταση να οδηγω τα παλια μου ηχεια με 3 μπερυ και ενεργο κροσοβερ.

ακομα και το περασμα απο τους δυο στους 3 με τον τριτο να οδηγη τα

τουιτερ εδωσε βελτιωση.

Σωστά! Τα 100 επιπλέον (αν και στην πραγματικότητα είναι 50% παραπάνω!) δεν είναι λογος να ρισκάρει κανείς. Αυτό που με φρενάρει είναι οτι ενώ πλέον έχω δεί ένα σωρό τέτοιους ενισχυτές (στο διαδίκτυο) όπως Yamaha P???, Phonic max-???, DP electronics, Gemsound EXA-2950, Wharfedale pro MP1200, με παραπλήσια και μερικές φορές καλύτερα χαρακτηριστικά, δεν έχω ακούσει(διαβάσει) κανένα θετικό σχόλιο, εκτός ίσως για τον Alessis RA-500 αν δεν κάνω λάθος.

Αναρωτιέμαι δηλαδή μήπως επειδή η ποιότητα του behringer είναι εντυπωσιακά υψηλή για την τιμή του, δεν έχουν δοκιμαστεί και άλλα μηχανάκια που μπορεί να είναι (λίγο έως πολύ) καλύτερα, έστω και κάπως ακριβότερα.

Η σκέψη μου είναι πως αντί να δώσω π.χ. 550 για NAD C272 2X150W, δίνω άνετα 400 (και γιατί όχι και 500 ?) για 2Χ250W, ειδικά αν είναι να μην καταλαβαίνω διαφορά στην ποιότητα αλλά να καταλαβαίνω διαφορά στην ποσότητα των Watts.

Από την άλλη, κανείς μας δεν θέλει να πετάει λεφτά, ακόμη και 300 (άσε που δεν πετιούνται εντελώς αν τον πουλήσεις αλλά δεν παύει να είναι και αυτό μια ταλαιπωρία!), και εκτός αυτού, για μένα το χειρότερο είναι η απογοήτευση από μία αγορά που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου...

φιλε μου επειδη τους ειχα πανω απο 4 χρονια και τους συγκρινα με πολλους

ενισχυτες σου λεω οτι τον nad που αναφερης τον εχουν για πρωινο οπως και

τους rotel.(ειχα πριν)

μετα τα 1500 ευρω κατι αρχιζη να γινεται

εαν τωρα υπαρχη καποιος αλλος επαγγελματικος σε παρομοιο κοστος που να

ειναι καλυτερος.

ασχετος χαρακτηριστικων αλλα μουσικα δεν τον εχουμε ανακαλυψη ακομα.

ισως να εισαι εσυ ο τυχερος.

παντως ο alesis δεν ειναι.

φιλε μου επειδη τους ειχα πανω απο 4 χρονια και τους συγκρινα με πολλους

ενισχυτες σου λεω οτι τον nad που αναφερης τον εχουν για πρωινο οπως και

τους rotel.(ειχα πριν)

μετα τα 1500 ευρω κατι αρχιζη να γινεται

εαν τωρα υπαρχη καποιος αλλος επαγγελματικος σε παρομοιο κοστος που να

ειναι καλυτερος.

ασχετος χαρακτηριστικων αλλα μουσικα δεν τον εχουμε ανακαλυψη ακομα.

ισως να εισαι εσυ ο τυχερος.

παντως ο alesis δεν ειναι.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου!

Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αμφισβητώ τη γνώμη κανενός, ειδικά όσο δεν έχω δική μου άποψη.
(Ελπίζω η αναφορά στην τύχη μου να μην ήταν προιόν παρεξήγησης!).

Last edited:
Re: Εντυπωσεις για τον beghringer 1500

Ευχαριστώ και για το χρόνο σου αλλά και για την αισιόδοξη προοπτική που δίνεις στην μελλοντική αγορά μου : του μπέρρυ!!)

(Ελπίζω η αναφορά στην τύχη μου να μην ήταν προιόν παρεξήγησης!).
:ernaehrung004:

οχι βεβαια μιλαω σοβαρα.

και τον μπερυ ετσι τον ανακαλυψαμε.

καποιος συνφορουμιτης πηρε το ρισκο να αγοραση ενα.

ταξιδευε απο συστημα σε συστημα και ολοι εμεναν ευχαριστημενοι.

Μπερυ 1500 ή τον 2500 που η διαφορα στην τιμη ειναι αστεια ?

TA1050
ιδου ο δικος μου!

8 ημιαγωγοι ισχυως, 2χ4700μF/100V, 2x64Vac-3A ανα καναλι.
Για 195ευρα ειναι οκ. Δεν θα μπορουσα να τον φτιαχω με τοσα λεφτα!!!!
Στα μπασα τον εχω αν και παιζει οκ και σε πληρες φασμα.
Ακουγετε πιο αναλυτικος και ταχυς απο τον RB-991.

Attachments

• IMG_4870.jpg
    IMG_4870.jpg
    107.3 KB · Views: 66
Κι εγώ έτσι έχω ακούσει, ότι τα γκάζια (ρεύματα) δεν περισσεύουν, ακόμη κι αν δεν ακούς σε μεγάλες εντάσεις.

Η Behringer είναι μια εταιρεία η οποία έχει κάνει θραύση στην αγορά του επαγγελματικού ήχου στην Ελλάδα λόγω των απίστευτα χαμηλών τιμών που προσφέρει σε σχέση με την πολύ καλή ποιότητα και τα παρεχόμενα προϊόντα.

Απλώς δεν περίμενα ότι κάποια στιγμή θα διάβάζα σχόλια που θεωρούν πως ένας επαγγελματικός ενισχυτής μπέρρυ, αφήνει πίσω τους NAD, όχι μόνο στα γκάζια αλλά και στον ήχο. Γιαυτό εξάλλου και μου κίνησε το ενδιαφέρον να κάνω μια δοκιμή.

Πιστεύω λοιπόν ότι μια δοκιμή είναι το καλύτερο, δεδομένου μάλιστα και του μεγάλου χώρου που βρίσκονται τα ηχεία μου. Οπότε όταν βρεθεί εύκαιρος ένας EP-1500 από κάποιον γνωστό προμηθευτή, θα επιδιώξω να τον ακούσω.

ΥΓ. Για επαγγελματική χρήση πάντως, δεν πρέπει ναναι κι ότι καταλληλότερο, αφού εδώ σε σπίτια μπαίνουν 2-3. Πόσο μάλλον να έχεις να βγάλεις κανένα live. Θα πρέπει να έχεις καμιά 10αριά!

Re: Απάντηση: Εντυπωσεις για τον beghringer 1500

Κι εγώ έτσι έχω ακούσει, ότι τα γκάζια (ρεύματα) δεν περισσεύουν, ακόμη κι αν δεν ακούς σε μεγάλες εντάσεις.

Η Behringer είναι μια εταιρεία η οποία έχει κάνει θραύση στην αγορά του επαγγελματικού ήχου στην Ελλάδα λόγω των απίστευτα χαμηλών τιμών που προσφέρει σε σχέση με την πολύ καλή ποιότητα και τα παρεχόμενα προϊόντα.

Απλώς δεν περίμενα ότι κάποια στιγμή θα διάβάζα σχόλια που θεωρούν πως ένας επαγγελματικός ενισχυτής μπέρρυ, αφήνει πίσω τους NAD, όχι μόνο στα γκάζια αλλά και στον ήχο. Γιαυτό εξάλλου και μου κίνησε το ενδιαφέρον να κάνω μια δοκιμή.

Πιστεύω λοιπόν ότι μια δοκιμή είναι το καλύτερο, δεδομένου μάλιστα και του μεγάλου χώρου που βρίσκονται τα ηχεία μου. Οπότε όταν βρεθεί εύκαιρος ένας EP-1500 από κάποιον γνωστό προμηθευτή, θα επιδιώξω να τον ακούσω.

ΥΓ. Για επαγγελματική χρήση πάντως, δεν πρέπει ναναι κι ότι καταλληλότερο, αφού εδώ σε σπίτια μπαίνουν 2-3. Πόσο μάλλον να έχεις να βγάλεις κανένα live. Θα πρέπει να έχεις καμιά 10αριά!

πολλοι οτι ο 1500 εχει καλυτερο ηχο απο τον 2500.

οι επαγγελματιες δεν τους προτιμουν γιατι εχουν ενα λαμπατο ηχο που δεν τους κανη.

θελουν δυναμικο ακουσμα.

γκαζια εχουν πολλα παντως.

... παντως αυτη η περιφημη δυνατοτητα οδηγησης του μπερυ μου φαινεται λιγο μουφα: σε μετριο - μικρο χωρο τα Zanadu σαν δορυφοροι (200 κυκλοι και πανω), μολις ανεβεναν λιγο οι σταθμες αναβανε τα λαμπακια.
Ευτυχως ο φιλος μου ο Βαγγελης τα εδωσε (σοφη αποφαση) και μπορω πλεον να τα κραζω αμφοτερα τα μηχανακια :grinning-smiley-043.

... παντως αυτη η περιφημη δυνατοτητα οδηγησης του μπερυ μου φαινεται λιγο μουφα: σε μετριο - μικρο χωρο τα Zanadu σαν δορυφοροι (200 κυκλοι και πανω), μολις ανεβεναν λιγο οι σταθμες αναβανε τα λαμπακια.
Ευτυχως ο φιλος μου ο Βαγγελης τα εδωσε (σοφη αποφαση) και μπορω πλεον να τα κραζω αμφοτερα τα μηχανακια :grinning-smiley-043.

το εννοεις αναβαν κοκκινο;

γιατι αν εννοεις εχω την εντυπωση οτι μετραη το σημα εισοδου και οχι τα

αποθεματα ισχυος του ενισχυτη.

Πρπεπει να ηταν clip indicator ή κατι τετοιο. Παει καιρος βλεπεις και δε θυμαμαι καλα. Παντως και το ηχειο εκεινο, δεν παλευοτανε το ρημαδι. Ρουφαγε τους τελικους με το καλαμακι σα φραπε ....

Ετσι ρουφανε και τον TA1050 τα MG12.
Το σαμπ ομως των 99-100dB ουτε μεχρι την μεση δεν το εχω παει.
Στο παρα τεταρτο το πολυ!!:guitarist:

αν υπηρξε ΠΟΤΕ ενας ενισχυτης που να οδηγήσει τα ηχεια αυτα, ήταν ο μπερυ

αν υπηρξε ΠΟΤΕ ενας ενισχυτης που να οδηγήσει τα ηχεια αυτα, ήταν ο μπερυ

Χωρις την παραμικρη διαθεση για αντιπαραθεση Μητσο μου, δεν νομιζω ....
Παντως για τα λεφτα του πολυ καλος σιγουρα, αν και τωρα τα "ψηφιακα" tripath, ICE κλπ θα αλλαξουν δραματικα τους κανονες του παιχνιδιου και στο οικονομικο πεδιο...

Παραδεχομαι παντως οτι ποτε δεν το ακουσα να παιζει και δεν ξερω αν υπαρχει περιπτωση να το κανει καποιος να παιξει. Τελος παντων δεν θελω να συνεχισω την κουβεντα καθως εδω στο κλαμπ,ειμαστε γιαφκα των μπερυ και των ΑΣ και δεν θελω να σας (μας) στεναχωρισω...

τζιμακο ενταξη οι ψηφιακοι ειναι καλυτεροι αλλα πολυ ακριβοτεροι.

και εγω σε hypex το γυρισα αλλα μιλαμε για τελειως αλλο κοστος.

οταν καναμε δοκιμες ο hypex 400 εχαναν σαφως σε οδηγηση απο δυο μπερυ

και κερδιζαν σε ποιοτητα ηχου.

κοστος 600 ευρω οι μπερυ 1200 ο hypex.

και σε ποιοτητα μην νομιζης οτι ειχαν τεραστιες διαφορες.

εχασαν αξιοπρεπεστατα.