Εντυπώσεις / Review από Laser Longthrow LG 810 PW μοντέλο παραγωγής 2021

Προτείνω να μείνεις ώς έχει κ έχει ο θεός... καλα να μαστε .... αφου ο JVC σου τώρα τα σπάει κ εισαι ικανοποιημένος κ αφου μπορείτε να βλεπετε απο κοινού με την γυναίκα χωρίς πρόβλημα.....και το κυριότερο?? Τα λεφτα στην τσέπη που λέμε!!!

Rainbow πάντως στα δικά μου μάτια δεν έχει ευτυχώς ο Lg όπως δεν έχει και ο κατά 19 χρόνια παλαιότερος DLP Optoma bulb full HD 80 λόγω ταχύτητας τροχού όπως είχα διαβάσει τότε...

Έχει τύχει πάντως σε χαμηλότερου κόστους DLP και οπτομα να δώ rainbow και στην αρχή δεν παλεύεται μια ....αλλα μετά κάπως συνηθίζεται...

Κοίτα για τον LG γράφω συγκρατημένα και συνετά....γιατί υπάρχουν και άπειρα τολμηρά statements από φιλαράκια στο μακρινο αμέρικα με δηλώσεις κ τοποθετησεις τύπου....

View attachment 251126View attachment 251127

....και ας συκρίνονται διαφρετικες τεχνολογιες προβολής...😁😄😇
Ολοι υπερβαλουμε για τις συσκευες μας καποτε αλλα αυτοι κανουν λες και περνουν πριμ απο την ελ τζι

Στα 5μ αν έχεις μάτι αετού θα δεις διαφορά μεταξύ ενός καλού JVC και ενός "4K" DLP.
Με ανθρώπινα μάτια, όχι. Σε focus charts μπορείς να δεις διαφορά ας πούμε μεταξύ ενός JVC NP5 και ενός NZ7 στις 120" @ 3.5μ.
Αλλά σε ταινία δεν το αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι/εγκέφαλος.

Θα θυσίαζα sharpness για καλύτερο μαύρο & contrast δίχως να το σκεφτώ στιγμή.
Θα θυσίαζα sharpness για καλύτερο μαύρο & contrast δίχως να το σκεφτώ στιγμή.

Εγω θα θυσιαζα και φωτεινωτητα ως ενα σημειο ....... για καλυτερο μαυρο !!!

Γιατι εχω προσεξει οτι οταν βλεπω ταινια και εχει πολυ σκοτεινες σκηνες τα ματια μου συνηθιζουν το σκοταδι και με ενοχλει ακομα και το λαμπακι του σκληρου δισκου και του βαζω χαρτοταινια πανω
να μην φαινεται ....... καθως και στο πολυμπριζο με το κοκινο φωτακι ......

• Like
Reactions: billpeppas
Ολοι υπερβαλουμε για τις συσκευες μας καποτε αλλα αυτοι κανουν λες και περνουν πριμ απο την ελ τζι

Xaxa..ισχύει!! 👍🙂

Κοίτα ότι πληρώνεις παίρνεις. Αμα θες the best of the best σε όλα τα χαρακτηριστικά…αυστηρα θα κοιτάξεις μόνο JVC και φυσικά laser tech. Οι λάμπες κ ασύμφορες είναι κ ψοφάνε σιγα σιγα σαν τεχνολογία.

• Like
Reactions: billpeppas
Xaxa..ισχύει!! 👍🙂

Κοίτα ότι πληρώνεις παίρνεις. Αμα θες the best of the best σε όλα τα χαρακτηριστικά…αυστηρα θα κοιτάξεις μόνο JVC και φυσικά laser tech. Οι λάμπες κ ασύμφορες είναι κ ψοφάνε σιγα σιγα σαν τεχνολογία.
οι λοαμπες ειναι ενα μικρο θεμα για μενα διοτι εχω αγορασει καινουργια καβαντζα αλλα και βλεπω ταινιες στο προβολεα μονο τους χειμερινους μηνες και οταν εχω ρεπο την αλλη μερα το βραδυ πριν που μπορω να ξενυχτησω ......

δηλαδη .....δεν παιζει καθε μερα αλλα ισως μια φορα την βδομαδα !!!

το κακο με την βορεια ευρωπη ειναι οτι νυχτωνει πολυ αργα και αναγκαζομαι να βλεπω ταινιες μετα τις 11 το βραδυ και φυσικα σχεδον χωρις ηχο γιατι ολοι κοιμουνται γυρω και πανω κατω μας .....

μονο το χειμωνα το φχαριστιεμαι διοτι νυχτωνει απο τις 4 30 το απογευμα ....

Εγώ για να μην χαλάω τις ώρες του LG ( τον οποίο κ χρησιμοποιώ για ps5 games and 4K προβολες υπερπαραγωγων σε ταινίες ) , παίζω youtube video και αρκετες φορές βλέπω ταινίες από τον παμπαλαιο πλην φανταστικο όμως εως κ σημερα οπτομα HD80. Έχω αγοράσει φοβουμενος για πιθανη καταργηση τους καμια 5αρια λάμπες πάμφθηνες από alliexpress οι οποίες κ παίζουν μια χαρα!!

Εγώ για να μην χαλάω τις ώρες του LG ( τον οποίο κ χρησιμοποιώ για ps5 games and 4K προβολες υπερπαραγωγων σε ταινίες ) , παίζω youtube video και αρκετες φορές βλέπω ταινίες από τον παμπαλαιο πλην φανταστικο όμως εως κ σημερα οπτομα HD80. Έχω αγοράσει φοβουμενος για πιθανη καταργηση τους καμια 5αρια λάμπες πάμφθηνες από alliexpress οι οποίες κ παίζουν μια χαρα!!
εκανες μια χαρα!!! !!!

• Like
Reactions: djmnv81
MixCollage-09-May-2025-06-08-PM-7754 (1).jpg

Είπα να κάνω ένα συγκριτικό τεστ , διαφορετικής τεχνολογίας κ χρονολογίας προβολακίων , μεταξύ του πανάρχαιου μου (2006 ) τεχνολογίας bulb , Full HD Optoma HD80 0.95" DMD Chip και του νεότερου σχετικά (2021) LG pseudo 4K laser , αφενός για να περασει η ώρα μου / μας και να το ποστάρω εδώ αλλα κ για να ρολαρει λιγο το thread αυτο με παρουσιασεις πλεον προβολικών σε επίπεδο τελικού χρήστη πλεον μιας κ λειπουν αυτου του ειδους οι παρουσιασεις μακραν απο εδώ...δυστυχώς.

Τα προβολικά μου δομιμάστηκαν σε συνθήκες σχεδόν πλήρους συσκότισης .

Ο LG με την ίριδα στο 0 , κοινώς την χαμηλότερη στάθμη φωτισμού laser γιατί στην 10 ρυθμιση πας οφθαλμίατρο σφαίρα....και ο Οπτομα στην οικονομική σκάλα λάμπας .

Και οι δύο με εργοστασιακές μαμα ρυθμίσεις προκειμένου για το τεστ. θα ακολουθήσει επόμενο ποστ με συγκριτικό με τις calibration ρυθμίσεις πλέον κ των δύο για να δούμε πως αλλάζουν τα πράγματα.

Απόσταση θέασης τα 3.80 μέτρα. Απόσταση προβολής τα 6.50 μέτρα. Οθόνη προβολής 135 ίντσες γιομάτες , gain 1 .

Ο LG έπαιξε στα 4Κ ενώ για ψυχολογικούς λόγους ετρεξα τα βιντεακια στον Οπτομα αντι της αναλυσης των 1080p , στα 1440p.

Υλικό αναπαραγωγής : Demo 4K απο youtube.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στις πάνω pic o LG

Στις κάτω ο οπτομα.

2.jpg1.jpg3.jpg4.jpg6.jpg

5.jpg

7.jpg

Η βασική θεση κ ο χωρος προβολής.

IMG_7820.png

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Αρχικά και οι δύο θελουν μέτρα απόστασης φουλ...longthrow γαρ...

Είναι φανερή επίσης η ανάγκη για χρήση ALR οθονης κυρίως για τον LG με το spoil φωτός να ειναι εντονος στους τοίχους παροτι εχει την ιριδα στο 0.

O Optoma σχεδόν 20 χρόνια μετά κ έχοντας γράψει άπειρα χιλιόμετρα και λάμπες , στεκεται αξιοπρεπεστατα στην εποχή 4Κ παροτι 1080p , λόγω του εξαιρετικού φακού του και του τεραστιου dmd chip του. Γι αυτο και κρατάει με περηφανια ακομα θεση στην ραφιέρα μου...

Παίζει άριστα μόνο σε συνθήκες πλήρους συσκότισης με αρκετά καλό μαυράκι και ανάλυση παρολα τα 1300 lumens του στα χαρτιά..

Στο preset "User" που του έχω τα calibration πια settings τα χρώματα είναι πιο κοντά στο 6500Κ

Εννοείται πως απουσιάζει το rainbow effect λόγω της μεγάλης ταχύτητασ του τροχού του. Rainbow effect είχα δει για πρώτη φορά στην ζωή μου με τον χαμηλότερησ αξίασ Optoma HD65 ανάλυσης 720p , ο οποίος όμως ήταν και 3D και πιο φωτεινός μακραν αυτού παίζοντασ στις 150 ίντσες θυμαμαι τότε άνετα.

Ο LG άξιζε την αναβάθμιση αγοράζοντας τον στα 2.5Κ πριν 3 χρόνια περίπου , για να μπω με το δεξί , στην νεα εποχή του pseudo 4K laser και χωρίς να σκάσω μια περιουσία με τους απαραίτητους κ εν γνώση μου συμβιβασμούς σε μαύρο και υψηλό Native Contrast like JVCs models .

To δυνατό του σημείο πωλησιακό κ μή , είναι πως αποτελεί ένα all around προβόλι , αφου κανει τα πάντα λίγο παραπάνω από απλα καλά , παίζοντας σε όποια συνθήκη φωτισμού χωρίς κανένα πρόβλημα , μερα νύχτα...σαν να εχεις 135 TV ένα πράμα . Επιπρόσθετα έχει απίστευτη ανάλυση και έντονη χρωματική παλέτα , με τίμιο μετά από calibration μαύρο και ικανοποιητικό HDR για προβόλι . Τα δε PS5 games , χαρμα οφθαλμών...απλα.

Τέλος και μετα απο τοσα χρόνια πιστεύω πως εαν έχεις τον χωρο , ενας προβολεας είναι μονοδρομος εαν θες πραγματικα την αισθηση Homecinema στο σαλόνι σου. Aκόμα κ ένας 1080p είναι ακόμα αρκετός!! Δεν θα τον άλλαζα με καμια Oled 100" LG . Η γενικότερη αίσθηση είναι παρόμοια με την αίσθηση που προσφέρουν οι λαμπάτοι ενισχυτές ένα πράμα..ζεστασιά..χρώμα...κτλ.

Εαν το μάτι συνηθίσει ίντσες πάνω από 100 , 120 , 135 , 150 δεν γυρνας με τιποτα πισω καθως θα θεωρεις πια τις Tv πως είναι pc monitors για να βλέπεις καμια είδηση και το Κωνσνου κ Ελένης..

Last edited:
Μου αρεσει που ρωτας κιολας ρε Βασιλλλ!!!

Φερτε εδω προβολια για τεστ , να τα ξετιναξω να αναθερμανθει λιγο το thread των προβολικων!!

Αφου δεν τα κανουν τα review οι εχοντες θα τα κανω εγω με τα ιδια μου τα ματια!! Οτι βλεπω θα γραφω..τιποτε παραπανω τιποτε παρακατω...ωμη στεγνη αληθεια!! 🤣

Δεν χρειάζομαι μια βδομαδα πάντως για να καταλαβω τι εστι JVC...αλλα παραυτα θα τον κρατουσα ναι!!🙏☺️

Εαν παίζει και σε συνθηκες μεσημερο απογευματος με ρολά ορθανοιχτα τον θελω σιγουρα ναι!!!🤣🫶

Αν ειναι μονο για βραδυ σε σκοτεινο δωματιο με μαυρους τοιχους μονο και alr οθονη αστον να παει στους χιλιους διαολους!!