EOS-1D X

Δεν ξερω Γιωργο... εχω μπερδευτει... δηλαδη στα χαμηλα iso, στα 100 που λες και εσυ, εκει οπου και οι κομπακτ θεωρουνται αξιοπρεπεις, εχει 3 ολοκληρα, αντε και δυο να πω εγω, στοπ διαφορα...? Και μετα στα ψηλα, παραδιδει τα οπλα? Τι να πω...

(παντως ξαναπιασα χθες μια 800 στα χερια μου και μου αρεσε πολυ...)

Μια 1D X κυκλοφορεί στο Monaco..

redb-vett-webb-monaco-2012-4.jpg

redb-vett-monaco-2012-1.jpg

maru-gloc-monaco-2012-2.jpg

toro-verg-monaco-2012-2.jpg

toro-verg-monaco-2012-31.jpg

maru-pic-monaco-2012-2.jpg

redb-webb-monaco-2012-3.jpg

Nαι, ενδιαφερον συγκριτικο.
Απλα και οι δυο μηχανες ειναι ισοδυναμες. Οποια και να παρεις λαθος δεν θα κανεις.
Εγω βλεπω μια απειροελαχιστη 'υπεροχη' της D4 (iso, ταχυτ εστιασης, για την 'ακριβεια εστιασης' που επικαλειτε ο αρθρογραφος δεν θα πω τιποτα, συγκρινουν τις μηχανες με δυο διαφορετικους φακους και αυτο απο μονο του λεει πολλα) αλλα στην ουσια ειναι αναξια λογου&σχολιασμου.
Το μονο αρνητικο που βλεπω ειναι το green cast της D4, η ΝΙΚΟΝ ισχυριζετε οτι αυτο των D4/D800 ειναι ακριβεστατο αλλα μετα απο γκρινιες μαθαινω οτι σε επομενη αναβαθμιση θα βαλει και την αναλογη επιλογη στο menu.
Εξαιρετικες επιλογες και οι δυο.
Απο κοστος κτησης πως ειναι οι τιμες αυτην την εποχη?
Λογικευτικαν εκει στην Canon ή......
ΑΝ οχι ,η D4 ειναι ξεκαθαρη επιλογη!

Εγω βλεπω μια απειροελαχιστη 'υπεροχη' της D4 (iso, ταχυτ εστιασης, για την 'ακριβεια εστιασης' που επικαλειτε ο αρθρογραφος δεν θα πω τιποτα, συγκρινουν τις μηχανες με δυο διαφορετικους φακους και αυτο απο μονο του λεει πολλα) αλλα στην ουσια ειναι αναξια λογου&σχολιασμου.
![/U]

Mα στο συγκριτικό αναφέρει ότι στην ταχύτητα εστίασης η d4 μένει πάρα πολύ πίσω σε σχέση με την 1dx (The Canon 1Dx ABSOLUTELY DESTROYED the Nikon D4 in the AF speed test. It was almost three times faster than the Nikon. Where the D4 was yielding an average of just under one image per second, the 1Dx was handily snapping three) μιλάει για τριπλάσια σχεδόν απόδοση υπέρ της canon . Εκεί που υπερτερεί σαφώς είναι στο dr και στην τιμή .

Βγήκε νέο firmware 1.1.1 το οποίο υποστηρίζεται η αυτόματη εστίαση με συνδυασμό φακών με μέγιστο διάφραγμα F8.
Επίσης σε λειτουργία AI Servo AF κατά την εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, τα σημεία AF στο σκόπευτρο της EOS-1D X μπορούν τώρα να φωτίζονται σε κόκκινο χρώμα.

http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_1d_x#DriversAndSoftware

Έβγαλε αποτελέσματα το dxomark. Αναμενόμενα μικρά στα χαμηλά iso όσον αφορά δυναμικό εύρος και βάθος χρώματος , αλλά απρόσμενα καλά στα ψηλά iso από 1600 και πάνω καλύτερα από κάθε τι που κυκλοφορεί.

http://www.dxomark.com/index.php/Ca...rand2)/Canon/(appareil3)/628|0/(brand3)/Nikon

Δε μιλαω για επαγγελματιες.... απλα μου κανουν εντυπωση τα νουμερα.!
Δηλ.ολοι οσοι αγοραζουν τετοιες μηχανες τις θελουν για επαγγελματικους λογους?

Πιστευω οτι δυσκολα βγαινουν φωτο με κινηση απο ερασιτεχνικες μηχανες και με φθηνους φακους...μερικες απο canon 5d mark|| με prime 50 1.2L ΚΑΙ 135 F2 http://www.flickr.com/photos/75571860@N06/ εκπληκτικη ευκρινεια και χρωματα.