EOS-5D mark III

Αν και φεύγουμε Εκτός θέματος, σε ποιο τελωνειο και για τι σε σκίζουν;

Τυπικα αν θες να εισαι σιγουρος οταν φευγεις απο την χωρα και πας σε χωρα εκτος ΕΕ αν θες να εισαι εξασφαλισμενος πρεπαι να δηλωσεις στα ταξιδιωτικα σου εγγραφα τα s/n των μηχανων & των φακων. Εαν οχι,κατα την εισοδο στην χωρα εισαι ερμαιο στα χερια του καθε καραγκιοζη που θα αποφασιση να σου κανει 'ελεγχο' .

Τωρα εαν εσυ οντας Ελλην πολιτης πας USA και ελθεις με την μηχανη, με το κουτι και τα σχετικα και εισαι τυχερος στο ελεγχο και περασεις by τοτε κανενα προβλημα, εαν ομως σε σταματισουν και σου ανοιξουν τις βαλιτσες τοτε ειναι στην κριση του καθε ελεκτη να βαλει τους σχετικους δασμους που αυτος νομιζει!!!!

ΕΑΝ ΟΜΩΣ εισαι αμερικανος πολιτης (αμερικανικο διαβατηριο) στον ελεγχο κατα την εισοδο και να την δουν δεν θα σου πουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα (αρκει μεσα να μην εχεις τιποτα ναρκωτικα) γιατι ειναι για προσωπικη χρηση.
Για τις πτησεις που λεει ο Kosh ο ελεγχος γινεται στις πυλες εισοδου των χωρων της ΕΕ. Πολυ πιθανον να μην την γλιτωσεις. Παλια υπηρχε η φημη οτι γενικα τα πραγματα περνουσαν&ηταν πιο ευκολα-χαλαρα στο Μοναχο.

Οπως καταλαβενεις ολα ειναι σχετικα εαν εισαι τυχερος την περνας και ουτε γατα ουτε ζημια εαν αποφασισει ο υπαλληλος να κανει το 'καθηκον κατα τα προβλεπομενα απο τους κωδικες της υπηρεσιας του' την εκανες....

Πολυ πιθανον ομως να περασει by
...

Last edited:
Στις πολλες δεκαδες φορες που απο χωρα μη ΕΕ εχω ερθει Ελλαδα μεσω αλλης ευρωπαϊκης πολης, δεν μου εχει γινει πουθενα κανενας ελεγχος οντας "transit"
Ουτε όποτε ειχα μονο βαλιτσα καμπινας, ουτε εχοντας δωσει αποσκευες κατα το τσεκ-ιν.

Την μια και μοναδικη φορα που εκανα την κουταμαρα και ηρθα απευθειας απο Νεα Υορκη Αθηνα (το 2007) ας μην πω τι μου εσκισαν εδω στο τελωνειο...

Στις πολλες δεκαδες φορες που απο χωρα μη ΕΕ εχω ερθει Ελλαδα μεσω αλλης ευρωπαϊκης πολης, δεν μου εχει γινει πουθενα κανενας ελεγχος οντας "transit"
Ουτε όποτε ειχα μονο βαλιτσα καμπινας, ουτε εχοντας δωσει αποσκευες κατα το τσεκ-ιν.

Την μια και μοναδικη φορα που εκανα την κουταμαρα και ηρθα απευθειας απο Νεα Υορκη Αθηνα (το 2007) ας μην πω τι μου εσκισαν εδω στο τελωνειο...

Δεν υπαρχει πλεον απευθειας πτηση Αμερικα-Αθηνα οποτε αναγκαστικα ερχεσαι μεσω αλλης ευρωπαικης πολης και το διλλημα αυτο καταρριπτεται .

Βασιλη φοβαμαι πως δεν θα ειναι και τοσο καλη...
Τουλαχιστον με τον αμεσο ανταγωνιστη της απο τους κιτρινους, την D600, για την οποια παντου γραφουν διθυραμβικα σχολια...
Πχ,
http://www.dxomark.com/index.php/Ca...rand2)/Canon/(appareil3)/483|0/(brand3)/Canon
(Αυριο θα παω με φιλο να την αγορασει...)

Για να είναι καλή μια φωτογραφική μηχανή εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες και όχι μόνο από τον αισθητήρα που μετράει το dxomark.

Re: Απάντηση: EOS-5D mark III

Για να είναι καλή μια φωτογραφική μηχανή εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες και όχι μόνο από τον αισθητήρα που μετράει το dxomark.

κι αν κάποιος βρίσκεται ήδη στο σύστημα της canon (όχι μόνο με τον κιτ φακό, αλλά με κάτι παραπάνω) δεν έχει κανένα λόγο να μεταβεί στη nikon ή στην sony.

H βιντεοσκόπηση είναι άλλο θέμα.

Εγω διαβάζω για 1.5 στοπ καλύτερη σε ISO απο την mark II και καλό σύστημα εστίασης. Το λιγότερο επαγγελματικό σώμα, δε νομίζω οτι θα πειράξει κανέναν σε νορμαλ τιμή.

Βέβαια η mark III στο amazon.de έχει 2.959...

Αυτο ειναι κατι που δεν το εχω καταλαβει ποτε.

Γιατι στην Ελλαδα εχουμε την λιανικη τιμη ολων των υπολοιπων χωρων ΣΥΝ τον φπα ?

Οι αλλες χωρες στην τιμη τους επισης εχουν φπα.Αρα αγοραζουν σε χαμηλοτερες τιμες ή εδω εχουμε κατι διαφορετικο ?

Re: Απάντηση: EOS-5D mark III

Προφανως, αλλα ειναι μια ενδειξη.

Αυτο ειναι κατι που δεν το εχω καταλαβει ποτε.

Γιατι στην Ελλαδα εχουμε την λιανικη τιμη ολων των υπολοιπων χωρων ΣΥΝ τον φπα ?

Οι αλλες χωρες στην τιμη τους επισης εχουν φπα.Αρα αγοραζουν σε χαμηλοτερες τιμες ή εδω εχουμε κατι διαφορετικο ?

Ναθ. αυτό συμβαίνει στις CANON κι όχι στις ΝΙΚΟΝ. Π.χ. η ΝΙΚΟΝ d600 έχει στη Γερμανία ως κιτ 2150 μέχρι 2450 και στην Ελλάδα έχει 2300-2450. Σκέτο σώμα στη Γερμανία έχει 1780 μέχρι 2200 και στην Ελλάδα όλοι την πωλούν 1950 ενώ κάποιοι σε μετρητοίς πέφτουν στα 1800-1850. Γνωρίζω άτομο που την πήρε 1800 δεν είναι μούφα, κι είναι ιδιώτης, όχι επαγγελματίας. Κι όλα αυτά με ΦΠΑ υψηλότερο από την Ευρώπη.

Ως καμερα και αποδοση καλη θα ειναι η 6D . Πολυ καλυτερη απο οτι θα ζητα ο μεσος χρηστης.

Ως κατασκευη και specs θα ειναι πιο "β" συγκριτικα με την ΙΙΙ εννοειται. Οτι πληρωνεις παιρνεις.

Αλλα κυριως πληρωνουμε για αχρηστα specs.

Last edited:
Εχω την αισθηση οτι η 6D θα ειναι πολυ "β" σε σχεση με την D600, η οποια D600 σαν κατασκευη τουλαχιστον, ειναι πολυ - πολυ πισω απο την 7D.

Αν η 6d, ακολουθησει (ειμαι σιγουρος), την "λογικη" της νικον, δλδ ριχνω το κοστος και φαινεται αμεσα στην ποιοτητα, τοτε μαλλον η 6d θα ειναι πατατα.

Και μιας και στα χαρτια προς το παρον τουλαχιστον, απο τα χαρακτηριστικα/δυνατοτητες και μονον η 6d ειναι πισω απο την D600, η 6d, θα παει απατη...

Εγω την περιμενω παντως. Το ξερω οτι θα ειναι σε αισθηση σαν την 60D, αλλα στη φωτογραφια σε Low light καταστασεις θα ειναι πολυ καλυτερη απο την mark II. Αυτο μου αρκει.