EOS-5D mark III

για εμας που εχουμε την mark ΙΙ η 6D ειναι καλη ευκαιρια για αναβαθμιση σε λογικο κοστος
ακομα και αν ειναι καλυτερη η D600 δεν συμφερει καποιον που εχει επενδυσει σε φακους canon να αλλαξει στρατοπεδο

Εγω παντως με την ΙΙ ουτε καν το σκεφτομαι να αναβαθμιστω στην 6D.

Νοημα -κι αυτο το συζηταμε...-θαχε να παω στην ΙΙΙ ή σε επερχομενη περισσοτερων μεγαπιξελ καμερα (ή που να τραβαει κανα θεικο και "σωστο" βιντεο...απαλλαγμενο απο μουαρε και λοιπες ασθενειες.)

Εγω παντως με την ΙΙ ουτε καν το σκεφτομαι να αναβαθμιστω στην 6D.

Νοημα -κι αυτο το συζηταμε...-θαχε να παω στην ΙΙΙ ή σε επερχομενη περισσοτερων μεγαπιξελ καμερα (ή που να τραβαει κανα θεικο και "σωστο" βιντεο...απαλλαγμενο απο μουαρε και λοιπες ασθενειες.)

αυτο που λες ειναι ακομα καλυτερο,το ιδανικο
εγω εννοουσα οτι ακομα εχει σχετικα υψηλη μεταπολιτικη αξια η mark II ,οποτε αν θελει καποιος απλα να εχει καινουργια μηχανη χωρις να ξοδεψει πολλα η 6D ειναι καλη λυση

δεν νομιζω να ειναι εμπαθεια,εξαλλου δεν ειπε κανεις οτι θα ειναι πατατα
απλα κατωτερη απο την mark III ,και αυτο το λεει η canon οχι εμεις

Απάντηση: Re: EOS-5D mark III

Εχω την αισθηση οτι η 6D θα ειναι πολυ "β" σε σχεση με την D600, η οποια D600 σαν κατασκευη τουλαχιστον, ειναι πολυ - πολυ πισω απο την 7D.

Αν η 6d, ακολουθησει (ειμαι σιγουρος), την "λογικη" της νικον, δλδ ριχνω το κοστος και φαινεται αμεσα στην ποιοτητα, τοτε μαλλον η 6d θα ειναι πατατα.

Και μιας και στα χαρτια προς το παρον τουλαχιστον, απο τα χαρακτηριστικα/δυνατοτητες και μονον η 6d ειναι πισω απο την D600, η 6d, θα παει απατη...

Εντάξει να μη σου αρέσει, αλλά τόση εμπάθεια δε καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί,
θα προτιμούσα να μην προτρέχουμε να βγάλουμε κάτι άχρηστο, από τη στιγμή κιόλας που
η μηχανή βρίσκεται στα χαρτιά.

Άσε πρώτα να βγει στην παραγωγή και αν είναι πατάτα την θάβουμε όλοι μαζί…..

Θεωρητικα (μιας και δεν την εχω) αν ειχα μια μαρκΙΙ, δεν θα πηγαινα στην 6D... Πιστευω πως ειναι πολυ πισω...
Υπομονη, και βουρ για την μαρκ ΙΙΙ

Re: Απάντηση: EOS-5D mark III

Δηλαδή αισθάνεσαι ότι σε περιορίζει η ΙΙ στα σκοτεινά;

Σε πολυ σκοτεινα ναι. Δηλαδη σε επιπεδα ISO5000, f/1.8, 1/50, δεν ειναι ο θορυβος που με προβληματιζει οσο το οτι παιδευεσαι να εστιασεις και μεχρι να το κανεις χαθηκε η στιγμη. Φυσικα μιλαμε για σχεδον σκοταδι.

Ο θορυβος με πειραξε στη βαφτιση της δευτερης κορης, που εγινε στην Καρδιτσα και δεν κουβαλησα φωτα γιατι δεν χωρουσαν (3 γυναικες με τα πραγματα τους σε ενα Golf) και εκει εβγαλα τη βαφτιση με ψηλα ISO. Ηταν μικρη και σκοτεινη η εκκλησια, εγω φυσικα ειμαι καλυμμενος, αλλα θορυβος υπαρχει.

Κατα τα αλλα ειναι σουπερ, αλλα αν η 6 ειναι καλυτερη ακριβως σε αυτα τα δυο σημεια, εμενα μου κανει. Αν βρεθει και κατω απο 1500 (χωρις το ΦΠΑ) ειναι μαλλον καλα.

Re: Απάντηση: Re: EOS-5D mark III

Εντάξει να μη σου αρέσει, αλλά τόση εμπάθεια δε καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί,
θα προτιμούσα να μην προτρέχουμε να βγάλουμε κάτι άχρηστο, από τη στιγμή κιόλας που
η μηχανή βρίσκεται στα χαρτιά.

Άσε πρώτα να βγει στην παραγωγή και αν είναι πατάτα την θάβουμε όλοι μαζί…..

Ζητω συγγνωμη αν φανηκα εμπαθης, δεν το ηθελα. :slapface:

Απλα οδηγηθηκα απο το ... συναισθημα μου, (σαν κανονακιας), κανοντας τους παρακατω συνειρμους:

1. Διαβασμα στο ιντερνετ, παντου εκθειαζουν την D600, πουθενα δεν εχω βρει να κολακευουν την 6d (πολυ θα το ηθελα). Σε θεωρητικο επιπεδο, δεν την εχουν πιασει ακομα χερια.
2. Συγκριση διπλα-διπλα D600 με 7d (σαν κατασκευες, "πιασιμο" στο χερι, εργονομια, πλαστικα), βρηκα την D600 πολυ πισω απο την 7d.
Αν η d600 ειναι κατωτερη απο την 7d (στα παραπανω τα της εντος παρενθεση), που θα ειναι η 6D...

Με βαση τα παραπανω κανοντας την σχετικη (αυθαίρετη) εξισωση, μου βγαινει να πω οτι η 6d θα ειναι πατατα. ΜΑΚΑΡΙ να κανω λαθος, και καποια στιγμη να μπορεσω να αποκτησω μια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: EOS-5D mark III

Ζητω συγγνωμη αν φανηκα εμπαθης, δεν το ηθελα. :slapface:

Απλα οδηγηθηκα απο το ... συναισθημα μου, (σαν κανονακιας), κανοντας τους παρακατω συνειρμους:

1. Διαβασμα στο ιντερνετ, παντου εκθειαζουν την D600, πουθενα δεν εχω βρει να κολακευουν την 6d (πολυ θα το ηθελα). Σε θεωρητικο επιπεδο, δεν την εχουν πιασει ακομα χερια.
2. Συγκριση διπλα-διπλα D600 με 7d (σαν κατασκευες, "πιασιμο" στο χερι, εργονομια, πλαστικα), βρηκα την D600 πολυ πισω απο την 7d.
Αν η d600 ειναι κατωτερη απο την 7d (στα παραπανω τα της εντος παρενθεση), που θα ειναι η 6D...

Με βαση τα παραπανω κανοντας την σχετικη (αυθαίρετη) εξισωση, μου βγαινει να πω οτι η 6d θα ειναι πατατα. ΜΑΚΑΡΙ να κανω λαθος, και καποια στιγμη να μπορεσω να αποκτησω μια.

Ποιοτικά θέλω να πιστεύω ότι θα είναι στην κατηγορία της 7d.
Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει στην 6d είναι η απουσία δεύτερης κάρτας.
Όπως επίσης δεν μου αρέσει στην 5d Mkiii που δεν είναι συμβατή με κάρτες UHS-1.

Ποιοτικα αν ειναι στην κατηγορια της 7d θα σκισει.

Δεν το βλεπω ομως.

Μια FF στα επιπεδα κατασκευης μιας 650D θα ειναι πιστευω.

Η νικον κατεβασε ποιοτητα κατασκευης στην d600 προκειμενου να πουλησει ff κατω απο τα 2χιλιαρικα. Το ιδιο εκανε και η κανον. Ξερουμε (πανω-κατω) την τιμη, αλλα οχι την ποιοτητα. Δεν θα ειναι ουτε κατα διάνοια επιπεδου 7d... (εκτιμω)...
Ουτε φλας δεν εβαλαν οι τσιγκουνηδες...

Ρε παιδιά, πέρα απο το θέμα που έθιξε ο vasada για τον χαμηλό φωτισμό, δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξει κανείς την ΙΙ.
Μια χαρά μηχανή είναι και θα είναι για πολύ ακόμη.
Η Νικον απ την άλλη έβαλε full frame αισθητήρα στην d7000 και την βάπτισε D600, δεν έριξε καμμιά ποιότητα κατασκευής.
Μην χάνουμε όμως την ουσία για το παραμικρό μπλιμπλίκι..
Και μην ξεχνάμε το κυρίως θέμα, την φωτογραφία.
Δείτε τι κάνει ο Παύλος με μια Olympus 410 ( ; ) και μάλιστα ούτε κάν σε raw, μόνο σε jpeg.....

Προσωπική άποψη, ότι τα 24 μέγα είναι οροφή για όλους τους κανονικούς ανθρώπους, ερασιτέχνες φωτογράφους κλπ. Τα 39 μέγα της Pentax 645 τα 36 μέγα της d800 και τα 46, ή 60 της επερχόμενης 1ds MKVI πιστεύω ότι αναπροσαρμόζουν την έννοια τραβώ φωτογραφίες. Και σίγουρα, ακόμα κι αν έχεις τη δυνατότητα για Low light photography η αλλαγή της τεχνικής σε ωθεί σε υψηλότερες ταχύτητες άρα η βελτίωση στα σκοτάδια πάει περίπατο.

Αυτά για την οροφή ή κορυφή.

Η canon 5d MKII ήταν (και είναι για μένα) μια εξαιρετική μηχανή. Μπορεί να μην είναι adorable για κάποιον που δεν ασχολείται με το video αλλά είναι εξαιρετική μηχανή. Η canon 7d είναι εξαιρετική μηχανή κι adorable. Κάθε φορά που παίζω μαζί της (έχω πρόσβαση στο στρατόπεδο των επαγγελματικών canon μέσω των φωτορεπόρτερς του Αθηναικού-Μακεδονικού Πρακτορείου) δύσκολα την αφήνω από τα χέρια μου. Κι όχι για να παίζω, αλλά για να τραβώ το κάθε τί. Αυτή είναι η άποψή μου γι αυτές που κυκλοφορούν. Θα μπορούσα να ζήσω με κάποια από τις δυο μηχανές? Και με τις δυο ανυπερθέτως.... θα κοιτούσα προς άλλες προσφορές της canon? Ίσως...

Και έτσι ερχόμαστε στην 6d. Προσωπικά αναμένω να είναι το ίδιο καλή με την canon 5d MKII σε όλα εκτός από το AF που λογικά θα είναι καλύτερο, αλλά όχι στο επίπεδο των 5d MKIII/7d. Μπορεί να είναι και στο ίδιο επίπεδο και μακάρι. Και η καθυστέρηση της canon να αρχίσει να παραδίδει μηχανές, νομίζω ότι οφείλεται στην προσπάθειά της να μην πάθει αυτά που έπαθε η ΝΙΚΟΝ. Δηλ. θα προσπαθήσει να βγάλει μια μηχανή που δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Άποψή μου. Αν τώρα έχει και το AF των δυο κορυφαίων μηχανών της ακόμα καλύτερα.

Για τη διαφορά τιμής..Αν η canon 6d κάνει στο βίντεο ό,τι και η canon 5d MKIII τότε εγώ θα αγόραζα την 6d. Κι αν είχα πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες (η canon 5d MKII/MKIII δεν είναι εντελώς αδιάβροχες και άσπαστες) ή αν ήθελα ακόμα καλύτερο AF , τότε θα διάλεγα για backup μια canon 1ds MKII, αυτή που είχε ο Μανώλης Coupe και μας έδινε τα εξαιρετικά βροχερά και βρεμμένα τοπία του. Ή μήπως δεν θα μου έκανε;;; Δυο χιλιάδες η 6d χίλια μτχ. η 1ds MKII (έστω και με 100.000 λήψεις) φθάνουμε λίγο κάτω από το κόστος της canon 5d MKIII. Μόνο πρόβλημα το βάρος κι ο όγκος. Αν όμως κάποιος έχει πρόβλημα με τον όγκο, τότε θα πρέπει να πάει σε άλλες λύσεις κι όχι σε FF.

Re: Απάντηση: EOS-5D mark III

Ρε παιδιά, πέρα απο το θέμα που έθιξε ο vasada για τον χαμηλό φωτισμό, δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξει κανείς την ΙΙ.
Μια χαρά μηχανή είναι και θα είναι για πολύ ακόμη.
Η Νικον απ την άλλη έβαλε full frame αισθητήρα στην d7000 και την βάπτισε D600, δεν έριξε καμμιά ποιότητα κατασκευής.
Μην χάνουμε όμως την ουσία για το παραμικρό μπλιμπλίκι..
Και μην ξεχνάμε το κυρίως θέμα, την φωτογραφία.
Δείτε τι κάνει ο Παύλος με μια Olympus 410 ( ; ) και μάλιστα ούτε κάν σε raw, μόνο σε jpeg.....

Βασίλη καλημέρα,

όλοι μιλούν για χειρότερη ποιότητα κατασκευής της d600 ή έστω αίσθησης, διότι όλοι την συγκρίνουν με τη d700. Προσωπικά μόνο η αλλαγή του επιλογέα στα αριστερά με χαλά... κι αυτό σε θεωρητικό επίπεδο.