Εγω παντως με την ΙΙ ουτε καν το σκεφτομαι να αναβαθμιστω στην 6D.
Νοημα -κι αυτο το συζηταμε...-θαχε να παω στην ΙΙΙ ή σε επερχομενη περισσοτερων μεγαπιξελ καμερα (ή που να τραβαει κανα θεικο και "σωστο" βιντεο...απαλλαγμενο απο μουαρε και λοιπες ασθενειες.)
Εχω την αισθηση οτι η 6D θα ειναι πολυ "β" σε σχεση με την D600, η οποια D600 σαν κατασκευη τουλαχιστον, ειναι πολυ - πολυ πισω απο την 7D.
Αν η 6d, ακολουθησει (ειμαι σιγουρος), την "λογικη" της νικον, δλδ ριχνω το κοστος και φαινεται αμεσα στην ποιοτητα, τοτε μαλλον η 6d θα ειναι πατατα.
Και μιας και στα χαρτια προς το παρον τουλαχιστον, απο τα χαρακτηριστικα/δυνατοτητες και μονον η 6d ειναι πισω απο την D600, η 6d, θα παει απατη...
Δηλαδή αισθάνεσαι ότι σε περιορίζει η ΙΙ στα σκοτεινά;
Εντάξει να μη σου αρέσει, αλλά τόση εμπάθεια δε καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί,
θα προτιμούσα να μην προτρέχουμε να βγάλουμε κάτι άχρηστο, από τη στιγμή κιόλας που
η μηχανή βρίσκεται στα χαρτιά.
Άσε πρώτα να βγει στην παραγωγή και αν είναι πατάτα την θάβουμε όλοι μαζί…..
Ζητω συγγνωμη αν φανηκα εμπαθης, δεν το ηθελα. :slapface:
Απλα οδηγηθηκα απο το ... συναισθημα μου, (σαν κανονακιας), κανοντας τους παρακατω συνειρμους:
1. Διαβασμα στο ιντερνετ, παντου εκθειαζουν την D600, πουθενα δεν εχω βρει να κολακευουν την 6d (πολυ θα το ηθελα). Σε θεωρητικο επιπεδο, δεν την εχουν πιασει ακομα χερια.
2. Συγκριση διπλα-διπλα D600 με 7d (σαν κατασκευες, "πιασιμο" στο χερι, εργονομια, πλαστικα), βρηκα την D600 πολυ πισω απο την 7d.
Αν η d600 ειναι κατωτερη απο την 7d (στα παραπανω τα της εντος παρενθεση), που θα ειναι η 6D...
Με βαση τα παραπανω κανοντας την σχετικη (αυθαίρετη) εξισωση, μου βγαινει να πω οτι η 6d θα ειναι πατατα. ΜΑΚΑΡΙ να κανω λαθος, και καποια στιγμη να μπορεσω να αποκτησω μια.
Ρε παιδιά, πέρα απο το θέμα που έθιξε ο vasada για τον χαμηλό φωτισμό, δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξει κανείς την ΙΙ.
Μια χαρά μηχανή είναι και θα είναι για πολύ ακόμη.
Η Νικον απ την άλλη έβαλε full frame αισθητήρα στην d7000 και την βάπτισε D600, δεν έριξε καμμιά ποιότητα κατασκευής.
Μην χάνουμε όμως την ουσία για το παραμικρό μπλιμπλίκι..
Και μην ξεχνάμε το κυρίως θέμα, την φωτογραφία.
Δείτε τι κάνει ο Παύλος με μια Olympus 410 ( ; ) και μάλιστα ούτε κάν σε raw, μόνο σε jpeg.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.