EOS Rebel T3i για "απλές" ανάγκες;

Παιδιά καλημέρες!

Πείτε το λίγο καταναλωτισμό, λίγο βλακεία, αλλά πιο πολύ απ'όλα μεγαλομανία, αποφάσισα να αναβαθμίσω την D40 μου που εδώ και αρκετά χρονάκια με έχει συντροφεύσει στα ταξίδια μου ανά τον κόσμο.

Δεν την αλλάζω επειδή δεν με καλύπτει, απλά έχει μπει για τα καλά στο κεφάλι μου το μικρόβιο του βίντεο και του πόσα απίστευτα πράγματα μπορεί να κανει κανείς ακόμη και με μια μέτρια dSLR και νομίζω ότι θέλω να δοκιμάσω.

Είχα στην άκρη του μυαλού μου να παίξω σε κατηγορία Nikon 5200/ Canon T4 γι'αυτό περίμενα το πότε θα βρεθώ λίγο πιο "φραγκάτος"... αλλά ξαφνικά σήμερα πέτυχε το μάτι μου δύο απίθανες προσφορές για την T3i Rebel, είτε στα 430$ με θήκη και μνήμη, είτε στα...386$ (!!!) μαζί με φωτογραφικό εκτυπωτή και διάφορα άλλα καλούδια μέσω μιας προσφοράς του Adorάματος.

Θεωρείτε ότι θα με καλύψει σε ερασιτεχνικές (αλλά με μεγάλες βλέψεις) ανάγκες φωτογραφίας και βίντεο;

Παιδιά καλημέρες!

Πείτε το λίγο καταναλωτισμό, λίγο βλακεία, αλλά πιο πολύ απ'όλα μεγαλομανία, αποφάσισα να αναβαθμίσω την D40 μου που εδώ και αρκετά χρονάκια με έχει συντροφεύσει στα ταξίδια μου ανά τον κόσμο.

Δεν την αλλάζω επειδή δεν με καλύπτει, απλά έχει μπει για τα καλά στο κεφάλι μου το μικρόβιο του βίντεο και του πόσα απίστευτα πράγματα μπορεί να κανει κανείς ακόμη και με μια μέτρια dSLR και νομίζω ότι θέλω να δοκιμάσω.

Είχα στην άκρη του μυαλού μου να παίξω σε κατηγορία Nikon 5200/ Canon T4 γι'αυτό περίμενα το πότε θα βρεθώ λίγο πιο "φραγκάτος"... αλλά ξαφνικά σήμερα πέτυχε το μάτι μου δύο απίθανες προσφορές για την T3i Rebel, είτε στα 430$ με θήκη και μνήμη, είτε στα...386$ (!!!) μαζί με φωτογραφικό εκτυπωτή και διάφορα άλλα καλούδια μέσω μιας προσφοράς του Adorάματος.

Θεωρείτε ότι θα με καλύψει σε ερασιτεχνικές (αλλά με μεγάλες βλέψεις) ανάγκες φωτογραφίας και βίντεο;

αν την βρήκες σε αυτή την τιμή με τον canon 18-55 is (τον καινούριο) ναι να την πάρεις.

Πιστεύω πως ναι. Είναι καλή προσφορα. Η ουσιαστική διαφορα ( που θα καταλάβεις στην πράξη) με κάποια πιο ακριβή είναι το σώμα που στην ανώτερη κατηγορία θα είναι λίγο καλύτερο (ανθεκτικό, εργονομικό κλπ). Κατά τα άλλα, κάθε συγχρονη μηχανή προσφέρει ικανοποιητική ποιότητα εικόνας.
Σε δεύτερη φάση βρες κ κανέναν καλύτερο φακό κ ξεφορτώσου τον κιτ. Κοίτα κ τα used του B&H Photo βρίσκεις καμια φορά καλα πράγματα. Και τα γνωστά eBay κ KEH

386$ είναι εξαιρετική ευκαιρία. Εάν αρχίσεις να ανεβάζεις το μπάτζετ, προφανώς υπάρχουν καλύτερες, το θέμα είναι πόσο καλύτερες, όπως επίσης και πόσο καλύτερες χρειάζεσαι. Δεν είναι πάντως καλύτερη η 3200, τυπικά είναι σε κατώτερη κατηγορία σαν σώμα (απέναντι στις 1x00D της Canon) αν και νεώτερο ασφαλώς μοντέλο. Με ποιον φακό δίνουν την 600D?

Το 386$ το φοβάμαι λίγο γιατί είναι τιμή με rebate (δίνεις 800$ και στέλνεις ένα κουπόνι στην Canon με το οποίο σου επιστρέφουν τα 400$ μετά από κάποιον καιρό, συνήθως μήνα). Η πρακτική αυτή είναι συνήθης στην Αμερική, αλλά επειδή είναι μεγάλο το ποσό που θα στερηθώ έστω και για ένα μήνα με φοβίζει. Εξάλλου δε χρειάζομαι και τον printer που δίνει η προσφορά.

Το πακέτο του amazon (436$) δίνει τον EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS

Το 386$ το φοβάμαι λίγο γιατί είναι τιμή με rebate (δίνεις 800$ και στέλνεις ένα κουπόνι στην Canon με το οποίο σου επιστρέφουν τα 400$ μετά από κάποιον καιρό, συνήθως μήνα). Η πρακτική αυτή είναι συνήθης στην Αμερική, αλλά επειδή είναι μεγάλο το ποσό που θα στερηθώ έστω και για ένα μήνα με φοβίζει. Εξάλλου δε χρειάζομαι και τον printer που δίνει η προσφορά.

Το πακέτο του amazon (436$) δίνει τον EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS

o φακός του amazon είναι καλός φακός, καλύτερος από όσο περιμένεις. Αν δεν σου αρέσουν οι τηλε καταστάσεις, τότε με τη συγκεκριμένη μηχανή, τον 18-55 is και στη συνέχεια τον canon 40 2.8 stm θα εισαι άρχοντας (κι όχι μόνο των δαχτυλιδιών).

Παιδιά επανέρχομαι να σας πρήξω.

Το δίλημμα εστιάζεται στα εξής... τρία:

• Canon T3i Rebel με τον φακό που προανέφερα στα 436$
  • Nikon D3200 με τον 18-55mm f/3.5-5.6 AF-S DX VR στα 499$
  • Nikon D5100 με τον άνωθεν στα 429$

O λόγος που σκέφτομαι μήπως ήταν καλύτερη η 3200 είναι το autofocus στο video, που αν και δε θα χρησιμοποιείται πάντα, ίσως είναι καλό να υπάρχει.

Μια και η απόφαση ΠΡΕΠΕΙ να παρθεί μέσα στις επόμενες 12 ώρες, ακούω τις ετυμηγορίες σας. :ears::ears::ears:

Last edited:
Νικον 5100 εκτός αν ..

- πρώτη προτεραιότητα είναι το βίντεο οπότε Τ3ι και έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις Magic Lantern .

To ΑF στο video της 3200 δεν είναι πρακτικά χρήσιμο - πολύ αργό και θορυβώδες. Αν όντως το θέλεις το AF πας για Sony SLT

H 3200 είναι κατώτερης κατηγορίας σώμα σε σχέση με τις άλλες δυο, απορώ πως είναι τόσο ακριβότερη !!.
Και μόνο για την ανακλινόμενη οθόνη που δεν έχει μειονεκτεί σε χρηστικότητα στο video. Xώρια το μικρότερο viewfinder, κλπ .. ουτε ΑΕ bracketing δεν έχει νομίζω ..

Το βίντεο είναι προτεραιότητα με την έννοια ότι είναι ο λόγος που αλλάζω την D40 μου. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ως τώρα για να ξέρω τι ακριβώς χρειάζομαι κλπ.

Η 5100 ήταν ο έρωτας μου πριν 3-4 χρόνια, αλλά αυτό το πριν 3-4 χρόνια με τρομάζει λίγο τώρα...

Απάντηση: Re: EOS Rebel T3i για "απλές" ανάγκες;

Το βίντεο είναι προτεραιότητα με την έννοια ότι είναι ο λόγος που αλλάζω την D40 μου. Ωστόσο, είναι κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ως τώρα για να ξέρω τι ακριβώς χρειάζομαι κλπ.

Η 5100 ήταν ο έρωτας μου πριν 3-4 χρόνια, αλλά αυτό το πριν 3-4 χρόνια με τρομάζει λίγο τώρα...

EOS Rebel T3i για μενα λογω βιντεο και φωτος χωρις ιδιαιτερα μειονεκτηματα ! εκτος αν φωτογραφιζεις στα σκοταδια συνεχως οποτε η 5100 ειναι λιγο καλυτερη :ADFADF1:

Τελικά για T3i προσανατολίζομαι μετά από όσα γράφετε και όσα διαβάζω online...

...το καλό/κακό με τις καθυστερήσεις του να αποφασίσω είναι ότι έριξα παραπάνω ψάξιμο και βρήκα μια προσφορά του Adoramaτος με δύο φακούς τους EF-S 18-55mm IS II κσι EF 75-300mm f/4.0-5.6 III στα 499$, που νομίζω ότι είναι πιο συμφέρουσα προσφορά απ'το 432 για τον πρώτο μόνο.

Δεν ξέρω σε τι θα μου χρησιμεύσει ένας zoom φακός αλλά μια και η κύρια απασχόληση μου θα είναι ο...πειραματισμός, γιατί όχι.:2thumb22sup:

Εχω την συγκεκριμένη και την χρησιμοποιώ για video. Ο κιτ φακος είναι αξιοπρεπής αλλά για να πάρεις καλύτερη ποιότητα σε video θές primes. Προσωπικά την έχω καταβρεί με τη σειρά nikkor AI-S οι οποίοι είναι χειροκίνητοι και μπαίνουν στην κάμερά σου με αντάπτορα τον 10$. Η αίσθηση που σου δίνουν είναι ιδιαίτερα κινηματογραφική. Ειδικά ο 50mm f1.4 για πορτρέται είναι ταμάμ (γίνεται 80mm στην Τ3i). Μια λύση για all around φακό είναι ο Tamron 17-50 2.8 VC (έχει σταθεροποιηση) ο οποίος είναι εξαιρετικός για τα λεφτά του, ενώ κορυφαία λύση (αλλά πιο ακριβή) είναι ο sigma 18-35 f1.8 που ξυρίζει. Αυτά και ελπίζω να βοήθησα.

Τελικά έφυγε η παραγγελία για την T3i με τους δύο φακούς. Εντυπωσεις όμως θα έχω σε κάνα μήνα αφού δεν προλαβαίνω την αποστολή του Adoramaτος πριν γυρίσω στην ΕΛΛΑΔΑΡΑ μας :ADFADF1:

Ευχαριστώ όλους για την ώρα, αλλά θα επανέλθω με το καλό για ερωτήσεις όταν!

Με την επάνοδό μου στα κρύα, έπιασα στα χέρια μου το καινούριο μωρό μου. Εντυπώσεις (τελείως αρχικές μια και έφτασα μέχρι το...μπαλκόνι μου) εξαιρετικές. Ωραίο κράτημα, αρκετά εργονομικά κουμπιά/ρυθμίσεις, και... σαν πρωτάρης, ο ζουμ φακός με εντυπωσίασε.

Αύριο εκτός απροόπτου σκοπεύω να βολτάρω στο Chicago και να τεστάρω και τους δυο φακούς, και γιατί όχι, και λίγο βίντεο. (Όσο μου επιτρέψει δηλαδή η γκρίνια της συνοδού μου :D:D:D)

Η επιλογή σου υποστηρίζεται και από το Magic Lantern.
Πήγαινε προς τα κάτω και δες τι ακριβώς υποστηρίζεται:
http://www.magiclantern.fm/features.html

Σου δίνει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που μπορεί να σε βολέψουν: π.χ. να επηρεάσεις το bitrate που παιρνεις στο βίντεο και έτσι να έχεις καλύτερη εικόνα.
Έχω την Nikon d5100 και ενω εχει πολυ ομορφο βιντεο δεν εχει ελευθερια στις ρυθμισεις και εργονομία για βίντεο.

Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά εξαιρετικές. Εντύπωση μου'κανε καταρχήν το αυτόματό της, που βγάζει αποτελέσματα πολύ πιο εντυπωσιακά από την παλιά μου Nikon. Βεβαίως τονίζω το εντυπωσιακά, αφού χρωματικά και από άποψη φωτός δεν είναι σωστά, είναι όμως χάρμα οφθαλμών, ό,τι πρέπει δηλαδή για την αυτόματη ρύθμιση, όπου συνήθως μας ενδιαφέρει πιο πολύ το πλάνο παρά η φωτογραφία καθαυτή.

Στα χειροκίνητα θέλει διάβασμα, έκανα κάποιες δοκιμές με αρκετά καλά αποτελέσμτα.

Στο βίντεο όμως ρε παιδιά, απογοητεύτηκα. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα έπρεπε να περιμένω φυσικά, αφού είμαι άσχετος με το θέμα, όμως το βιντεάκι που τράβηξα (ένας πλανόδιος μουσικός που έπαιζε στο δρόμο, νύχτα αλλά με φωτισμό του δρόμου), το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ κακό, αντάξιο κάμερας κινητού. Οι ρυθμίσεις ήταν σε 1080p/30fps, αλλά υπήρχε θόρυβος και κακά περιγράμματα.

Θα κάνω και δοκιμές σε φως ημέρας να δω τι γίνεται, αλλά γενικότερα έχετε καμιά ιδέα για το τι πρέπει κανείς να προσέξει;

φωτεινο φακο χρειαζεσαι για τα νυχτερινα και 25π, οχι 30 (Αμερικανικη ειναι ?)
Φακοι κιτ και με διαφραγμα μεγαλυτερο του 1.8 για νυχτερινα ειναι ακαταλληλοι.