Επάγγελμα: Σιτιστής Λαρισαίων φοιτητών

ΒΛΑΣΙΔΗΣ

AVClub Fanatic
19 June 2006
19,341
Θεσσαλονίκη
ή αλλιώς καθημερινά φαγάκι από τη μαμάκα στο μπούλη φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατεβαίνοντας με το τρένο στην Αθήνα γνώρισα έναν κύριο συνταξιούχο του Στρατού Ξηράς, ο οποίος ασχολείται με αυτό: Δηλ. καθημερινά παίρνει φρέσκο και ζεστό φαγητό από τις μαμάδες στη Λάρισα και το πηγαίνει το μεσημέρι στα καμάρια τους που σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη. Φοιτητές που είτε δεν έχουν καθόλου χρόνο για να διακόψουν από το διάβασμα, όπως μου είπε, φοιτητές που σιχαίνονται τη φοιτητική λέσχη και τα φοιτητικά εστιατόρια της πόλης, φοιτητές πουη δεν μπορούν να περπατήσουν από το hang over της προηγούμενης νύχτας και κινδυνεύουν, αν βγουν να περπατήσουν στο δρόμο.

Πρόκειται για full time job 6 μέρες τη βδομάδα. Κατά τις 11.00 περνά και παίρνει το φαγητό από την κάθε μαμά (στη Λάρισα), τα τακτοποιεί σε θερμοθαλάμους, ψυγεία, κλπ. που έχει προσαρμόσει στο αυτοκίνητο (υπηρεσίες ποιότητας!!!) και ξεκινά. Κάνει παράδοση στο κάθε παιδί, την ώρα πόυ έχει επιλέξει το κάθε παιδί (δεν επιτρέπεται να αργήσει πάνω από 10 λεπτά ούτε λόγω καιρού). Το φαγητό πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και στη θερμοκρασία που τρώει (το κάθε φαγητό) το παιδί. Δεν πρέπει να έχει χυθεί κλπ. Δεν πρέπει να αργεί, ούτε με χιόνια, βροχή, επειδή δεν βρίσκει να παρκάρει. Παραδίδει και ταυτόχρονα παίρνει το άδειο σκεύος. Φυσικά έχει στο αυτοκίνητο για κάθε παιδί και άλλο σετ φαγητού για την περίπτωση που το παιδί έχει ξεχάσει να επιστρέψει το σκεύος της προηγούμενης μέρας.

Επιστροφή στη Λάρισα, όπου μετά τις 17.30 (λήξη ώρας κοινής ησυχίας) παραδίδει στην κάθε μαμά το άδειο σκεύος και κάνει μια επισκόπηση του πώς υποδέχθηκε ο κανακάρης το φαγητό, κλπ.

Πάντως θα πρέπει να έχει αρκετές μαμάδες-πελάτισσες (20 και πλέον), διότι αλλιώς δεν βγαίνει. Σκεφθείτε από τις 11.00 μέχρι τις 19.00 καθημερινά, με κάθε καιρό, και σε μια πολύ ακριβή διαδρομή (βενζίνη 300 χλμ. πήγαινε έλα, + 50 χλμ. μέσα στη Θεσσαλονίκη και Λάρισα + 12 ευρώ διόδια). Υπολογίστε και την πιθανότητα κλήσεων από την τροχαία για ταχύτητα ή για την έλλειψη δελτίων αποστολής (έχει αρκετές όπως μου είπε).

Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλοι οι πελάτες στη Θεσσαλονίκη είναι αγόρια. κανένα κορίτσι, ούτε είχε ποτέ κάποια πελάτισσα. Οι μαμάδες είναι πιο πιεστικές και αγχωμένες σε σχέση με τα παιδιά τους. Η συμφωνημένη ώρα πρέπει να τηρείται απαρέγκλιτα, το ίδιο και η ποιότητα του φαγητού.

Ο ίδιος από την πλευρά του αρνείται να μεταφέρει χρήματα και ότιδήποτε άλλο πέραν του φαγητού, ενώ, λέει, ότι έχει προειδοποιήσει τους πάντες, ότι έτσι και τολμήσει κάποιος να στείλει ναρκωτικά, θα τους καρφώσει όλους στην Ασφάλεια.

Τέλος να σημειώσω ότι η οικονομική κρίση δεν τον έχει χτυπήσει καθόλου. Αντίθετα απολαμβάνει την πτώση της τιμής του πετρελαίου, και τη δυνατότητα να πηγαίνει ο ιδιος φαγητό και στο δικό του παιδί στη Θεσσαλονίκη.

:flipout::flipout::antlers::antlers:

ΥΣΤ. Δεν πρόκειται για πλάκα. Εχω και μάρτυρα τη γυναίκα μου.

pantos an to doume praktika...

pithanotata oi oikogeneies kanoun oikonomia me auto to tropo mia kai sigoura ta paidia pera tis lesxis poy mporei na yparxei tha etrogan kai exo..

.... kai trone kai igeiinotera....:grandpa:

(Tha mporouse na einai xeirotera...na anebainoyn na tous byzainoyn...:flipout: )

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΝΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΒΟΛΤΑΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ 15ΑΡΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ.....ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ ΚΙ ΑΣΤΗΝΕ ΚΙ ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΗΣ ΠΙΑΣΤΗΝΕ.

Re: Απάντηση: Επάγγελμα: Σιτιστής Λαρισαίων φοιτητών

pantos an to doume praktika...

pithanotata oi oikogeneies kanoun oikonomia me auto to tropo mia kai sigoura ta paidia pera tis lesxis poy mporei na yparxei tha etrogan kai exo..

.... kai trone kai igeiinotera....:grandpa:

(Tha mporouse na einai xeirotera...na anebainoyn na tous byzainoyn...:flipout: )

Παρότι ήμουν φοιτητής στην πόλη μου, και είχα μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι, έτρωγα συχνά-πυκνά στη λέσχη (μιλώ για τη λέσχη του ΑΠΘ, όχι του Μακεδονίας, εκεί ήταν ...χλίδα) κυρίως για την παρέα η και γιατί απλώς βόλευε. Καμία σχέση το φαγητό με του στρατού, μόνο ψάρι δεν θα έτρωγα στη λέσχη. Υπήρχαν βέβαια συμφοιτητές μου, φίλοι μου (περιέργως... όντως οι περισσότεροι που θυμάμαι ήταν από Λάρισα!) που η λέσχη τους κακόπεφτε.

Τελικά υπάρχουν επαγγέλματα που δεν τα πιάνει το μάτι σου.
Εγώ έχω έναν φίλο και παλιό μου γείτονα που βγάζει σκουλήκια για δολώματα για τους ψαράδες.
Νομίζω ότι τα καλλιεργεί αλλά δεν λέει τίποτα. Μάλλον σε δικό του χωράφι.
Αλλά το σίγουρο είναι ότι κερδίζει πάρα πολλά λεφτά.
Πρόσφατα αγόρασε σκάφος 210.000

Μάλιστα κύριοι. Σκουλήκια.

Τελικά υπάρχουν επαγγέλματα που δεν τα πιάνει το μάτι σου.
Εγώ έχω έναν φίλο και παλιό μου γείτονα που βγάζει σκουλήκια για δολώματα για τους ψαράδες.
Νομίζω ότι τα καλλιεργεί αλλά δεν λέει τίποτα. Μάλλον σε δικό του χωράφι.
Αλλά το σίγουρο είναι ότι κερδίζει πάρα πολλά λεφτά.
Πρόσφατα αγόρασε σκάφος 210.000

Μάλιστα κύριοι. Σκουλήκια.

Μιχαλη ο συγκεκριμενος χωρος εχει πολυ καλα λεφτα.Εχω φιλο που ξεκινησε βουτηχτης για οστρακα στο Θερμαικο,και επειτα το γυρισε στα σκουληκια.Απλως και εκει υπαρχουν κυκλωματα και πεφτει ξυλο και τσαπα

ο πατερας μου που ασχολειται με ψαρεμα και προμηθευεται απο καποιον σκουληκια..μου ειχε πει οτι βγαζει κοντα στα 200 ευρω την μερα με ενα οκταωρο δουλεια..(οχι οτι ειναι ευκολο! οκτω ωρες μεσα στην θαλασσα σκυφτος να βγαζεις σκουληκια!) δηλαδη με εναν πληρη μηνα ειναι κοντα στα 6 000!!

Παντως θεωρω οτι ειναι γελοιο να μην μπορουν να φτιαξουν ενα πιατο φαι να φανε και να περιμενουν ακομα και αυτο απο την μανα τους.Απορω ποτε θα μεγαλωσουν αν μεγαλωσουν ποτε .

Παντως θεωρω οτι ειναι γελοιο να μην μπορουν να φτιαξουν ενα πιατο φαι να φανε και να περιμενουν ακομα και αυτο απο την μανα τους.Απορω ποτε θα μεγαλωσουν αν μεγαλωσουν ποτε .

Εδω ρε συ καθημερινά ακούω για 20αρηδες που ζήτησαν (και πηραν) για δωράκι για τα χριστουγεννα ένα.... RX8, ή κοπέλες που νιώθουν άσχημα γιατί πήραν από τον οικογενειακό λογαριαμό 1500 ευρώ για τα ψωνια τους στην Ερμου... στο πιατο φαί θα κολλήσουν?