Επάγγελμα: Σιτιστής Λαρισαίων φοιτητών

Re: Απάντηση: Επάγγελμα: Σιτιστής Λαρισαίων φοιτητών

ένα ακόμα παράδειγμα έτσι για να έχουμε γενικότερα μια άποψη του τι παίζει πέραν των φοιτητών..

γνωστή μου, γιατρός στο επάγγελμα παντρεμένη επίσης με γιατρό στην Αθήνα τηλεφωνεί μια τετάρτη στην μάνα της η οποία ζει στην βόρειο Ελλάδα να της πει το εξής..

-μάνα, το σάββατο έχω καλέσει 25 άτομα στο σπίτι για την γιορτή μου και θέλω να μου ετοιμάσεις τα πάντα επειδή εγώ δεν έχω καθόλου χρόνο !!!!!
- μα παιδί μου σήμερα είναι τετάρτη βράδυ, πότε θα προλάβω εγώ να ετοιμάσω τόσο φαγητό, να το πακετάρω και να το στείλω έτσι ώστε να το έχεις σπίτι σου στην ώρα του?
- ..... (καμία απάντηση απο την κόρη)
-επίσης ξέρεις πολύ καλά οτι αυτήν την εβδομάδα, κρατάω κάθε μέρα μέχρι τις δώδεκα το βράδυ το μωρό της αδερφής σου, πότε θα τα κάνω όλα αυτά ???
- μάνα έχεις δίκιο και σε καταλαβαίνω αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός οτι εγώ τους έχω καλέσει και τα θέλω έτοιμα μέχρι το σάββατο. κανόνισε το
- ... (η μάνα έχει φρικάρει και δεν μπορεί να μιλήσει)
- α μάνα, τώρα που το θυμήθηκα, στείλε μου και μερικά καλά τραπεζομάντιλα να στρώσω στα τραπέζια !!!!!!!!!!!

όπως καταλαβαίνετε η -καημένη- μάνα καθόταν για δυο μέρες μετά τις δώδεκα το βράδυ και ετοίμαζε φαγητό για 25 άτομα έτσι ώστε να τα στείλει στην κανακάρισσα της ........

φταίνε οι γονείς.- τέλος !!!!!!!!!

Γιατρός, παντρεμένη με γιατρό, ένα catering δε μπορούσαν να μισθώσουν; Τόση τσιγκουνιά;

Καλά, τη γαϊδουριά την αφήνω ασχολίαστη...

Εννοειται οτι φταινε οι γονεις.

Δεν ειναι ευκολο για ολους να εκπαιδευσουν το παιδι σωστα, ωστε να μη φτασει η μερα που το παιδι θα επρεπε να αυτοσυντηρειται και να μην μπορει.

Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει και από υπερβολικα καλη προθεση όχι από αδιαφορια.

Αυτό είναι και το πιο πιθανο για παιδια αυτης της κοινωνικης ταξης.

Kι εγω φαγητο της μαμας επαιρνα, από Κορινθο στην Πατρα, ετοιμο αλλα όχι μαγειρεμενο το εβαζα στην καταψυξη και το εβαζα στο φουρνο.

Στο στρατο δε, γενικά το φαγητο το βρηκα μετριο, αλλα έχω φαει και κάποια απιστευτα. Όπως ψαρι φιλετο με πατατες φουρνου μια ανοιξιατικη Παρασκευη βραδυ στο Ναυπλιο και επίσης, φασολαδα και φακες σε ασκηση (μαγειρεμενα σε κινητο μαγειριο) σε καποιο βουνο του Εβρου.

Γιατρός, παντρεμένη με γιατρό, ένα catering δε μπορούσαν να μισθώσουν; Τόση τσιγκουνιά;

μπορεί να ήταν γαστρεντερολόγοι και να ήταν ολίγον ...σφικτοί
:flipout::flipout:

Catering ?
Φυσικα και οχι, πρεπει να πει η οικοδεσποινα οτι τα μαγειρεψε η ιδια...

Quote απο post Send
Τώρα για τον στρατό που ειπώθηκε, δεν υπάρχει σύγκριση με τη φοιτητική λέσχη. Ειδικά στο κέντρο (στη σειρά μου μπήκαν κάπου 2000 άτομα) το φαγητό ήταν πολύ κάτω του μετρίου (και γενικώς δεν με θεωρώ δύσκολο), και ειδικώς εάν έκανες συχνά αγγαρείες στα μαγειρεία και έβλεπες τις γενικότερες συνθήκες υγιεινής (εντάξει, ποντίκια δεν είχαμε, τουλάχιστον δεν είδα) και τις πρώτες ύλες, δεν έτρωγες και με πολύ όρεξη. Εγώ θυμάμαι έκανα υγεινή διατροφή, απείχα από τα περισσότερα φαγητά (ειδικώς κάτι φακές που κανονικά τρελαίνομαι ήταν για πετροπόλεμο, κάτι κρεατακια κονσέρβας κλπ ούτε που τα άγγιζα) και έτρωγα καθημερινώς 4-5 μήλα που άφηναν οι συστρατιώτες μου (ωραιότατα στάρκιν, τόσο τους έκοβε). Μέσα σε 2 1/2 μήνες έχασα 8 κιλά (ήταν και το τρέξιμο βέβαια), αλλά δεν βαριέσαι, καλό μου έκανε. τελος quote απο Send

ΣΤΟ 11 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΙΧΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΡΑΒΙΔΑΚΙ ΝΟ 4. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΑΑ. ΕΚΑΤΣΑ ΛΟΓΩ ΤΙΜΩΡΙΑΣ 28 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑ 8 ΚΙΛΑ!

Last edited by a moderator:
Μητέρα φίλου μου είχε επισκευθεί τη λέσχη, να ελέγξει την ποιότητα των εδεσμάτων. Αυτόν τον φίλο μου δεν θυμάμαι να τον είδα ποτέ στη λέσχη (εκτός εάν με ακολούθησε μία φορά, δεν θυμάμαι). Μπορεί και να του το είχαν απαγορεύσει. :flipout:

Θυμάμαι η πεθερά μου, όταν σπούδαζε η γυναίκα μου στην Αθήνα, της έστελνε καμιά φορά (μια φορά το μήνα, κάπου εκεί μάλλον) δέμα με το ΚΤΕΛ, τπτ πίτες, καρυδόπιτες, καταΐφια που έφτιαχνε, τέτοια πράγματα. Ε, ήταν μακρυά κιόλας, Γιάννενα-Αθήνα... Όμως άλλο πράγμα το να θέλουν να δείξουν αγάπη και ενδιαφέρον οι μητέρες προς τα "ξενιτεμένα" τέκνα τους και άλλο το καθημερινό delivery που περιγράφηκε παραπάνω. Βέβαια εάν πιάσεις καμία και τη ρωτήσεις, μπορεί να σου δώσει και λογικά επιχειρήματα. Ότι δεν της βγαίνει πολύ παραπάνω από οικονομικής άποψης, ότι στη πόλη δεν βρίσκεις τομάτες και αυγά απ' το χωριό κλπ.

Τώρα για τον στρατό που ειπώθηκε, δεν υπάρχει σύγκριση με τη φοιτητική λέσχη. Ειδικά στο κέντρο (στη σειρά μου μπήκαν κάπου 2000 άτομα) το φαγητό ήταν πολύ κάτω του μετρίου (και γενικώς δεν με θεωρώ δύσκολο), και ειδικώς εάν έκανες συχνά αγγαρείες στα μαγειρεία και έβλεπες τις γενικότερες συνθήκες υγιεινής (εντάξει, ποντίκια δεν είχαμε, τουλάχιστον δεν είδα) και τις πρώτες ύλες, δεν έτρωγες και με πολύ όρεξη. Εγώ θυμάμαι έκανα υγεινή διατροφή, απείχα από τα περισσότερα φαγητά (ειδικώς κάτι φακές που κανονικά τρελαίνομαι ήταν για πετροπόλεμο, κάτι κρεατακια κονσέρβας κλπ ούτε που τα άγγιζα) και έτρωγα καθημερινώς 4-5 μήλα που άφηναν οι συστρατιώτες μου (ωραιότατα στάρκιν, τόσο τους έκοβε). Μέσα σε 2 1/2 μήνες έχασα 8 κιλά (ήταν και το τρέξιμο βέβαια), αλλά δεν βαριέσαι, καλό μου έκανε.

ΣτρΤΘ ησουν?

ΣΤΟ 11 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΙΧΑΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ ΗΤΑΝ ΚΑΡΑΒΙΔΑΚΙ ΝΟ 4. ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΜΕ ΑΥΓΑ ΑΑΑ. ΕΚΑΤΣΑ ΛΟΓΩ ΤΙΜΩΡΙΑΣ 28 ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑ 8 ΚΙΛΑ!

αεροπορια ή πεζικο και ποια χρονια πηγες?

Τρίπολη, άριστο κολλέγιο!!!!!!!!!!! καί που να βλέπες στο Γουδί τι γινότανε!!!!!!!!!!!! καί το πιό ωραίο ήτανε στην Πλάτη Ορεστιάδας όπου γιά περίπου 7 μήνες όλα τα φαγητά ήτανε "μπλουμ". Τελικά φτιάχτηκε ένας πρόχειρος φούρνος καί τρώγαμε καί κανένα παστίτσιο (χωρίς κυμά) με γλυκιά μπεσαμέλ μιας καί ο μάγειρας ήταν "στόκος"