Πολυ ευχαρίστως, όταν επιστρέψω στην Αθήνσ (αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Κρήτη). Υπολογίζω, όπως ήδη έγρσψα, μετά από ένα-ενάμιση μήνα.
Μιχάλης![]()
που στην κρητη;
υπαρχουν και κρητικοι στην παρεα.
Πολυ ευχαρίστως, όταν επιστρέψω στην Αθήνσ (αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στην Κρήτη). Υπολογίζω, όπως ήδη έγρσψα, μετά από ένα-ενάμιση μήνα.
Μιχάλης![]()
Κατ' αρχήν να διευκρινίσω προς άρση παρεξηγήσεων, ότι δεν είμαι μηχανικός ψηφιακών audio συστημάτων, ούτε προγραμματιστής. Απλά εφαρμοστής, όσο μπορώ καλύτερα των υφσταμένων τεχνολογικών επιτευγμάτων. Παράλληλα φροντίζω να μελετώ τη θεωρία και να ενημερώνομαι, γιατί αλλοιώς δεν γίνεται. Στο ερώτημα σου τώρα:............. το jitter
τελικά είναι ακουστό;
Ρωτάω γιατί σε δύο περιπτώσεις, DAC MAGIC από USB & SONY HDMI, (είσοδος-έξοδος), το jitter έφτασε τα 3.000 ps, (περίπου), και οι διάφοροι ειδικοί είπαν ότι δεν τρέχει τίποτα!
Τι ισχύει τελικά;![]()
Παχεία Άμμος, Ιεράπετρα!που στην κρητη;:music-smiley-005:
υπαρχουν και κρητικοι στην παρεα.
3000 ps (picoseconds)???
Πράγματι, το νούμερο φαίνεται μεγάλο. Μου φαίνεται περίεργο. Για το DacMagic ο κατασκευαστής δίνει Jitter <130 picoseconds. Μήπως κάνεις λάθος;
Απ' ότι βλέπω, δεν σ' ενδιαφέρει υλικό με αρχεία υψηλής ανάλυσης (24 Bits κλπ). Πάντως εξίσου σημαντικό είναι και το software player που χρησιμοποιείς. Τι να το κάνουμε το κορυφαίο DAC, αν το χρησιμοποιούμενο προγραμμα αναπαραγωγής δεν είναι bit transparent, ή αλλοιώς bit accurate; (Να μην παρεμβαίνει δηλαδή και να μην αλλοιώνει με κανένα τρόπο τη ροή των bits του αναπαραγόμενου αρχείου). Τα iTunes δεν είναι και πολύ κατάλληλα. Δοκίμασε το Videolan (VLC) με υλικό υψηλής ανάλυσης και παρατήρησε για τυχόν διαφορές. Η Amara για περιβάλλον Mac που έχω δεί να προβάλλεται, ότι και αν κάνει, όσο κορυφαία κι' αν είναι, μου φαίνεται απίστευτα ακριβή για software player!
Και τρως στον Αιολο????Παχεία Άμμος, Ιεράπετρα!
Το είδα το άρθρο. Δύο σημεία μου φάνηκαν άξια προσοχής:Eίναι το γνωστό, στην audiophile κοινότητα, test του DAC MAGIC που έγινε από το STEREOPHILE, αν δεν κάνω λάθος! Και έκτοτε άρχισε να ξυνίζει η συνταγή DAC>>>USB. :smile:
Λέει εδώ: jitter από USB με το DAC MAGIC= 3.000 - 3.500 ps !!!!!
Nαι !!! δεν κάνω λάθος!!! Δείτε το: http://www.stereophile.com/digitalprocessors/cambridge_audio_azur_dacmagic_da_converter/index3.html :smile:
Για το Sony με HDMI, ποιό εννούσες;....
Δεν τρώγω στον Αίολο, -που έχει κλείσει και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση- αλλά στο σπίτι μου!Και τρως στον Αιολο????
Αν πας απο Ιεραπετρα μερια, πανε και στο Ναπολεοντα να φας τους καλυτερους ανθους της περιοχης.
Αν σου αρεσει το κυμινο, στην Επισκοπη εχει και χορταστικα σουβλακια!!!
Το Mac mini το είχα δουλέψει πέρυσι δανεικό, μόνο και μόνο για να εξοικειωθώ με τους Mac. Δε μπορώ να πω ότι ξέρω και πολλά γι' αυτούς, ούτε για τις ρυθμίσεις τους.Μ'ενδιαφέρουν τα 24/96. Απλά έχω πολύ λίγα - από την HDtracks.com - σε σχέση με τα ripαρισμένα CD μου. Σχετικά με το iTunes, στο mac τουλάχιστον, απο ότι λένε, είναι bit perfect.
"In ALL resolution, the Wavelab captured file is bit identical with the source file. The result proves Mac iTunes 8.1.1.10 is bit transparent on playback."
"The PC iTunes playback CD resolution file (16bit/44.1kHz) perfectly, our CAS 5 – CD Ripping article is still remain valid. However playback 24bit/96kHz & 24bit/192kHz files are not bit transparent to the source file. This is a shocking bad thing!"
Από εδώ: http://www.designwsound.com/dwsblog/?page_id=1607
Για το Amarra... συμφωνώ απολύτως.
Δεν τρώγω στον Αίολο, -που έχει κλείσει και λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση- αλλά στο σπίτι μου!Η καταγωγή μου είναι από εδώ και μοιράζω τις δραστηριότητες μου μεταξύ Κρήτης, καλοκαίρι-φθινόπωρο, και Αθήνας τον υπόλοιπο χρόνο.
Αλλά προσοχή! Ήδη είμαστε off-topic. Οπότε p.m, ή συνεχίζουμε τη συζήτηση (περί φαγητών:helloαπό αλλού!
Χαιρετώ όλους τους φίλους του AVClub...
σορυ για το off topic
αλλα τα π.μ. σου ειναι απενεργοποιημενα.
αν σε βγαλη ο δρομος απο ηρακλειο θα χαρουμε να σε γνωρισουμε απο κοντα. /QUOTE]
Απενεργοποιημένα;Θα το κοιτάξω. Δεν το είχα αντιληφθεί. Ευχαριστώ που μ' ενημέρωσες...![]()
Χαίρομαι κι' εγώ να γνωρίζω καινούργιους φίλους.![]()
Απενεργοποιημένα;Θα το κοιτάξω. Δεν το είχα αντιληφθεί. Ευχαριστώ που μ' ενημέρωσες...![]()
Χαίρομαι κι' εγώ να γνωρίζω καινούργιους φίλους.![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.