Επαγγελματικό Calibration

παντως παιδες αυριο θα πεταχτω μεχρι την αντιπροσωπεια της πιο στη βιεννη να ρωτησω να δω αν και τι προσφερουν ετσι για να παρουμε μια ιδεα... βεβαια πρεπει να πετυχω τον αγγλοφωνο φωστηρα αλλιως ζητω που καηκαμε......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επαγγελματικό Calibration

Αυτό νομίζω είναι το θέμα, η σχετικότητα στην διατύπωση αυτή. Ποιά είναι τα μέγιστα, πόση διαφορά έχουν σε σχέση με αυτό που βλέπει σε κάθε τβ, θα του αρέσει τελικά περισσότερο, και πόσα ευρώ στην τελική αξίζει; Και όταν αλλάξει πηγή ή "γράψει" το πάνελ περισσότερες ώρες;
Νομίζω εύλογες απορίες όταν διοργανώνονται powerbuys και ψάχνουμε στο σκρουτζ για 50-100 ευρώ διαφορά. -bye-

Δεν έχεις άδικο Κώστα, υπάρχει περίπτωση μια επαγγελματικά καλιμπραρισμένη τηλεόραση, να μην αρέσει στον κάτοχό της, η αναγωγή της εικόνας σε αριθμούς και διαγράμματα, ώστε να είναι σύμφωνη με τα πρότυπα, μπορεί να μην ικανοποιεί κάποιον που δεν είναι ψαγμένος και δεν ξέρει τι να προσέξει.

Κατά τη γνώμη μου οι περισσότεροι εδώ μέσα ξέρουν τι να προσέξουν και η διαφορά θα είναι αισθητή, ανάλογα βέβαια και με την τηλεόραση που έχουν, γι' αυτό λέω 'τα μέγιστα από τη συσκευή τους' π.χ. δεν μπορούν να φτάσουν όλες τα ίδια επίπεδα μαύρου, με το καλιμπράρισμα όμως θα μπορούν να αποδώσουν το καλύτερο μαύρο τους, ώστε να αναπαράγουν και τις υπόλοιπες διαβαθμίσεις του γκρι, χωρίς να χάνεται πληροφορία.

Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, υποθέτω ότι, με την αλλαγή πηγής ή κατά τη διάρκεια γήρανσης της συσκευής η διαφορά στις μετρήσεις (αριθμούς) και διαγράμματα θα υφίσταται, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι αισθητή στο μάτι, μην ξεχνάμε και το ψυχολογικό κομμάτι της υπόθεσης, όσοι έχουν το 'ψώνιο' (οι περισσότεροι από εμάς) θα θελαν να είναι σίγουροι ότι η τηλεόρασή τους είναι ρυθμισμένη σωστά και δυστυχώς αυτό είναι εφικτό μόνο με την αναγωγή της εικόνας σε αριθμούς και διαγράμματα, πράγμα για το οποίο χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός και εμπειρία..οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά....-bye-

Ρε παιδιά, ο παντελώς άσχετος εδώ, τι είναι αυτό το calibration? Συσκευή? Εγώ που έχω την Philips PFL379603d κάνει να το βάλω? Θα έχω πολύ καλύτερη εικόνα όταν βλέπω αναλογικά κανάλια (u know, ΕΡΤ1, ΝΕΤ, ANT1, MEGA κ.λπ.)?

Ρε παιδιά, ο παντελώς άσχετος εδώ, τι είναι αυτό το calibration? Συσκευή? Εγώ που έχω την Philips PFL379603d κάνει να το βάλω? Θα έχω πολύ καλύτερη εικόνα όταν βλέπω αναλογικά κανάλια (u know, ΕΡΤ1, ΝΕΤ, ANT1, MEGA κ.λπ.)?
Το calibration ειναι η ρυθμιση της tv απο επαγγελματια, ετσι ωστε αυτη να αποδιδει τα μεγιστα.

Μιας και θίγεται και το θέμα της απόδοσης σε κανάλια τηλεόρασης, θα ήθελα να προσθέσω ότι το calibration σε αυτή τη περίπτωση δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, διότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν εκπέμπουν όλοι την ίδια εικόνα. Η χρωματική συμπεριφορά μάλιστα αλλάζει ακόμα και αναλόγως την ώρα, μιλώντας για το ίδιο κανάλι.

Όταν όμως μιλάμε για μια σοβαρή πηγή σήματος, όπως ένα Blu Ray ή έστω και DVD player, οι διαφορές είναι συνήθως σημαντικές.

Why is calibrated picture yellow and warm? Detailed explanation!

One question I get a lot is regarding too warm and yellow/orange picture after calibration. People are confused by this and I am sure that they would rather jump back to the good old standard preset they were watching before. After all, this is how manufacturer had adjusted the picture so it should be good, right?

In this video I will explain why we perceive calibrated picture as yellowish and warmer than it should be. I use many examples and along the way touch standards, D65 point, white balance and calibration software I use - SpectraCal's CalMAN.

https://www.youtube.com/watch?v=-JEFu2M2tt8

source:[TV Calibration with Darko]