Νίκος Σχ.
Supreme Member
ναι ενώ τώρα, γίνεται της διαφάνειας .
άστο βρε Νίκο, βρωμάει απο παντού.
το λέω και μόνος μου , μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ...
ναι ενώ τώρα, γίνεται της διαφάνειας .
άστο βρε Νίκο, βρωμάει απο παντού.
Η επιβολή φορολογίας 90% μου φαίνεται υπερβολική για όποιο ποσό. Το 40% φορολόγηση σε όλο ποσό είναι λογικό, αλλά να δηλώνονται τα εισοδήματα και να φορολογούνται.
Για ταυς μισθούς των στελεχών του Δημοσίου διαφωνώ. Σίγουρα τα 20.000 μηνιαίως είναι πολλά χρήματα και θα πρέπει να μειωθούν, αλλά όχι στο επίπεδο των 80.000 ευρώ το χρόνο, διότι αυτό καταντά γελοίο. Φαντάζεστε συνάντηση ενός πωλητή μιας εταιρείας με τον πρόεδρο της ΔΕΗ π.χ. και ο πωλητής να κερδίζει περισσότερα από τον διοικητή της ΔΕΗ? Φυσικά και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του.
Γνωρίζετε εσείς κάποια μακιγιέζ, η οποία να εργάζεται για λιγότερο από 150 ευρώ για να βάψει νύφη ή βραδυνή έξοδο επίσημη; Έχω ξαδέρφη, που χρεώνει 400-500 τη νύφη (μαζί με τις πρόβες) και έχει το λιγότερο 6 το μήνα. Αυτό το Σεπτέμβριο (που τα οικονομικά είναι πολύ ζόρικα) έχει 12 νύφες με γάμους σε Μύκονο (2), Σύρο (1), κρήτη (1), Ρόδο (1).
Επαναλαμβάνω ότι ζούμε σε μια "ελεύθερη" και καπιταλιστική κοινωνίανα μιλήσουμε για τη λαχαναγορά; για τα ψιλικατζήδικα; για τα περίπτερα; Πώς είναι δυνατόν περιπτεράς να δηλώνει 8000 ευρώ εισόδημα και να ζητά 200.000 ευρώ αέρα; Δηλ. αυτός που θα το πάρει, θα δώσει στον περιπτερά τα κέρδη για τα επόμενα 25 χρόνια;
Βλάση το ρωτάς ότι έχει άλλα εισοδήματα ;;;; Εννοείται ότι ο τύπος αυτός φοροδιαφεύγει με τα χίλια !!!!Πάντως παιδιά εγώ με 40.000-45.000 εισόδημα (δηλωμένο και φορολογημένο) και 4 μεγάλα παιδιά, δυσκολεύομαι να αποκτήσω και να συντηρήσω ένα αυτοκίνητο που αξίζει πάνω από 35.000 ευρώ.
Απορώ πώς μπορούν να το κάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και βιοτέχνες με 10.000 ευρώ δήλωση. Μάλλον έχουν και άλλα εισόδηματα, έτσι δεν είναι;
Να θέσω κι ένα ερώτημα ακόμα:
Μπαμπάς κυκλοφορεί Cayenne V10 του 2007, μαμά κυκλοφορεί Mercedes Coupe Compressor (όχι το φετινό μοντέλο), υιός ένα SUBARU IMREZA WRX (έχοντας καταστρέψει ένα ακόμη) και κόρη ένα Peugeot 206 CC. Εργάζεται μόνο ο πατέρας, με φορολογική δήλωση 11.000 ευρώ. Επάγγελμα ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.
Όταν ζήτησε μεταγραφή από τη σχολή μας για οικονομικούς λόγους (άπορος δήλωσε) ή να μπει η κόρη του στην Εστία (συνολικά 16 δωμάτια σε όλη την πόλη), το αίτημά του απορρίφθηκε λόγω της προκλητικότητας των αυτοκινήτων του. Ήλθε με δικηγόρο (εξ Αθηνών τηλεπερσόνα) και μας τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί.
Αλήθεια κι αυτός θα κλαίγεται;;; Μήπως γι αυτά τα άτομα, το μέτρο είναι σωστό;
Η κατασταση με τα αυτοκινητα ειναι γελοια... ακομη θυμαμαι την κυριουλα με την νυχτικια να λεει στον ΑΛΤΕΡ πως της πηραν το αμαξι επειδη λεει δεν ειχε πληρωσει μονο 3 δωσεις... τι αμαξι...? Μια bmw 320...
Και να λεει ο δημοσιογραφος, ποσο κλεφτες ειναι οι τραπεζες, τι τραβαει ο κοσμακης με τις κατασχεσεις κλπ κλπ... και το σπιτι της κυριουλας να ειναι μια τρογλη στα χαμοσπιτα στα καμινια... Φυσικα η επιλογη ενος citroen, fiat, skoda, opel, κλπ... ουτε για πλακα... Παλιοτραπεζες τι τραβαει ο κοσμακης με τα τρελα σας!!!...
Ακομη μια ερωτηση... αυτος με το 2.000cc αμαξι... που δηλωνει 10.500 εισοδημα που τα βρηκε τα λεφτα να το παρει?... Πως τα μαζεψε ωστε να σκασει περιπου 20.000ευρω (minimum) ως 30-35000 για ενα 2000cc αμαξι...?
Σιγουρα δε φοροδιαφευγει...?
Ακομη και με δοσεις να τα πηρε... με 850ευρω το μηνα πως τα βγαζει περα με δωσεις 300-400ευρω μονο για το "ακριβο" αυτοκινητο?
Δεν ειμαι υπερ της υπερβολικης φορολογιας, αλλα με τοσους κλεφτες επιτελους καπως πρεπει να τους κοψουν και την φορα... ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ!
-Ιστορια σε σχολειο... διπλα σε ωρομισθιους και αναπληρωτες, που συνεχως κλαιγονται και μιλανε για ακριβεια, φορολογια και κλεψια του κρατους... Πανω σε μια κουβεντα που ολοι εβριζαν ρωτησα ποσοι "κοβουν μπλοκακι" για τα ειδιαιτερα τους... και δεν ακουσα κανεναν να απανταει... Φυσικα επεσαν να με φανε... αλλα χωριστικαν στη μεση και ετσι εφυγα χωρις "ξυλο"! :damnyou:
Υπαρχουν καθηγητες με 10-15 "εξτρα" μαθητες και βγαζουν δευτερο μισθο που δεν δηλωνουν πουθενα...
Οσο δε σταματαει το κλεψιμο, δε θα σταματησει η υπερβολικη φορολογια...
Ειδατε κανενας να εχει ορεξει να δηλωσει τα παντα...? οχι!...
Για το θεμα παντως... εγω πραγματικα αδιαφορω για αυτο το μετρο... δε με αγγιζει γιατι ουτε πηγα και αγορασα την 325 για να την "πω" στον γειτονα που εχει την 320 αλλα ουτε και δουλευω 1 δουλεια με 800ευρω και 2 μαυρες για να τα βγαλω περα μεσ'την κλεψια και το αγχος για μια mercedes cabrio...
Όπως δημοσιεύεται σε σχετική έρευνα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, κάθε ημέρα του 2007 πωλούνταν 25 αυτοκίνητα μάρκας Mercedes, 24 ΒΜW, 17 Audi, 9 Chrysler, 2 Porsche, 2 Land Rover, 2 Lexus και 1 Jaguar!
Και φετος εχει φτασει ανεξαρτητου κατηγοριας τιμης η σειρα 3 της bmw μεσα στην πρωτη δεκαδα πωλησεων στην ελλαδα με τιμες απο 35.000ευρω... Δηλαδη μπορει και να μιλαμε για διπλασιασμο πωλησεων!
Για κατσε ρε μεγαλε... ποιος δε κλεβει...? Που τα βρισκουν? Γιατι να μη του βγαλουν οτι για την 320 (2.000cc) βγαζεις 20.000 το χρονο...! αφου μονο οι δοσεις θα ειναι κανα 5-6.000ευρω... οταν δηλωνει 10.000... ασφαλειες-σηματα, βενζινες τι τρωει? αυτος, η γυναικα του... τα παιδια του... ενοικιο (γιατι εδω στο ελλαδα πρωτα παιρνουμαι bmw και μετα σπιτι)...
Να τους τσακισουν! Αδιαφορω πληρως!
Χαιρομαι κιολας γιατι θα πεσουν καινουρια μεταχειρισμενα στην αγορα ωστε να παρω πολυ πιο φθηνα, αμαξι αρκετων κυβικων (οχι τζιπ βεβαια) που σκεφτομουν εδω και λιγο καιρο... Γιατι εγω ειμαι απο τις ηλιθιες κατηγοριες που δε κλεβω και μπορω να δικαιολογησω ενα τετοιο αυτοκινητο...
Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι παιρνει η μπαλα και αλλα θεματα που στο τελος θα γινουμε Σουηδια στους φορους και Αλβανια στις παροχες... Ειναι σαν την χιονοστιβαδα...
Καλα, το χρεος μπορει να κλεισει μεσα σε χρονο ντε-τε απλα φορολογοντας την επιχειρηση εκκλησια με τις θυγατρικες της...
Αλλα ποιος εχει τα... αχεμ... κοτσια...
Υπ' οψη πως η φοροδιαφυγη ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.