Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Τι να πεις...εγώ ήδη μετάνιωσα που έκοψα ένα δελτίο 100 ευρώ (ως ελεύθερος επαγγελματίας που είμαι) και είναι το μοναδικό με άλλο εργοδότη από τον βασικό και προφανώς θα φορολογηθώ διαφορετικά από ότι να μην το είχα κόψει.
Πάντως αν εξαιρέσουμε μερικούς κακομοίρηδες που πήραν 1.8 και 2λιτρα αυτοκίνητα οι υπόλοιποι πάλι θα βρούνε τρόπο να φοροδιαφεύγουν όπως πάντα. Και φυσικά το RX8 Θα διπλασιάσει τις πωλήσεις του.
Εξουθενωτική φορολόγηση των χαμηλών εισοδημάτων και ασυλία στα μεγάλα. Θα μου πείτε έτσι ήταν πάντα, αλλά δεν παύει να είναι άδικο.
Να δω τι θα ψηφίσει ο μέσος Έλληνας ψηφοφόρος στις επόμενες εκλογές (λες και δεν το ξέρουμε ήδη...)

Πάντως παιδιά εγώ με 40.000-45.000 εισόδημα (δηλωμένο και φορολογημένο) και 4 μεγάλα παιδιά, δυσκολεύομαι να αποκτήσω και να συντηρήσω ένα αυτοκίνητο που αξίζει πάνω από 35.000 ευρώ.

Απορώ πώς μπορούν να το κάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και βιοτέχνες με 10.000 ευρώ δήλωση. Μάλλον έχουν και άλλα εισόδηματα, έτσι δεν είναι;

Να θέσω κι ένα ερώτημα ακόμα:
Μπαμπάς κυκλοφορεί Cayenne V10 του 2007, μαμά κυκλοφορεί Mercedes Coupe Compressor (όχι το φετινό μοντέλο), υιός ένα SUBARU IMREZA WRX (έχοντας καταστρέψει ένα ακόμη) και κόρη ένα Peugeot 206 CC. Εργάζεται μόνο ο πατέρας, με φορολογική δήλωση 11.000 ευρώ. Επάγγελμα ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Όταν ζήτησε μεταγραφή από τη σχολή μας για οικονομικούς λόγους (άπορος δήλωσε) ή να μπει η κόρη του στην Εστία (συνολικά 16 δωμάτια σε όλη την πόλη), το αίτημά του απορρίφθηκε λόγω της προκλητικότητας των αυτοκινήτων του. Ήλθε με δικηγόρο (εξ Αθηνών τηλεπερσόνα) και μας τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί.

Αλήθεια κι αυτός θα κλαίγεται;;; Μήπως γι αυτά τα άτομα, το μέτρο είναι σωστό;

Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Η επιβολή φορολογίας 90% μου φαίνεται υπερβολική για όποιο ποσό. Το 40% φορολόγηση σε όλο ποσό είναι λογικό, αλλά να δηλώνονται τα εισοδήματα και να φορολογούνται.

Για ταυς μισθούς των στελεχών του Δημοσίου διαφωνώ. Σίγουρα τα 20.000 μηνιαίως είναι πολλά χρήματα και θα πρέπει να μειωθούν, αλλά όχι στο επίπεδο των 80.000 ευρώ το χρόνο, διότι αυτό καταντά γελοίο. Φαντάζεστε συνάντηση ενός πωλητή μιας εταιρείας με τον πρόεδρο της ΔΕΗ π.χ. και ο πωλητής να κερδίζει περισσότερα από τον διοικητή της ΔΕΗ? Φυσικά και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του.

Σε μια "ελεύθερη" και καπιταλιστική κοινωνία, το φυσιολογικό είναι ο ελεύθερος επαγγελματίας να παίρνει περισσότερα.

Γνωρίζετε εσείς κάποια μακιγιέζ, η οποία να εργάζεται για λιγότερο από 150 ευρώ για να βάψει νύφη ή βραδυνή έξοδο επίσημη; Έχω ξαδέρφη, που χρεώνει 400-500 τη νύφη (μαζί με τις πρόβες) και έχει το λιγότερο 6 το μήνα. Αυτό το Σεπτέμβριο (που τα οικονομικά είναι πολύ ζόρικα) έχει 12 νύφες με γάμους σε Μύκονο (2), Σύρο (1), κρήτη (1), Ρόδο (1).

Ρε συ Βλάση, έλεος.
Μιλάς για μια περίπτωση γνωστής σου που χ@ζεται στο τάληρο.
Ξέρεις πόσες κοπέλες τελειώνουν σχολές αισθητικής και ψάχνουν δουλειά?
Πόσες τις εκμεταλεύονται χωρίς ένσημα, με μισό μισθό?
Πόσες δουλεύουν σε κομμωήρια με την προϋπόθεση να πληρωθούν ΜΟΝΟ αν έχι δουλειά το κομμωτήριο?
Ώρες ώρες πιστεύω ότι ζεις σε άλλη χώρα.

να μιλήσουμε για τη λαχαναγορά; για τα ψιλικατζήδικα; για τα περίπτερα; Πώς είναι δυνατόν περιπτεράς να δηλώνει 8000 ευρώ εισόδημα και να ζητά 200.000 ευρώ αέρα; Δηλ. αυτός που θα το πάρει, θα δώσει στον περιπτερά τα κέρδη για τα επόμενα 25 χρόνια;
Επαναλαμβάνω ότι ζούμε σε μια "ελεύθερη" και καπιταλιστική κοινωνία

Μα Βλάση το θέμα είναι οτι μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά! Σαφώς και τα μέτρα θα ήταν "ευεργετικά" σε τέτοιους τύπους, αλλά γιατί να πληρώσω εγώ το μερίδιο της κλοπής των τελευταίων ετών που αναλογεί σε ΑΥΤΟΝ?

Και λέγοντας "εγώ", εννοώ τη γυναίκα μου που είναι ελεύθερος επαγγελματίας (εγώ είμαι μισθωτός) και ενώ μέχρι σήμερα είναι τερας νομιμοφροσύνης (κοινώς βλάκας!) μετά το άκουσμα των νέων μέτρων μου ξεκαθάρισε οτι είναι πρόθυμει να ξεκινήσει να μαγειρεύει τα νούμερα στη δήλωσή της! (εγώ της είπα να ξεκινήσει να μαγειρεύει κανα πιάτο φαϊ να τρώμε στο σπίτι...)

Και πίστεψέ με, είναι σε επαγγελματικό χώρο που το "δωράκι" πάει σύννεφο, και μια φορά που κάποιος προσφέρθηκε να της δώσει "δωράκι", πήγε κατευθείαν στο αφεντικό της και του το ανέφερε!!! (μπορεί να μου έχει κοστίσει 1-2 σπίτια μέχρι σήμερα η "νομιμοφροσύνη" της!!!)

Εγώ ξέρω ότι ο πεθερός μου που -ευτυχώς!- υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης τον Ιούνιο, είχε ένα μαγαζάκι με κατεψυγμένα. Να ήταν 25 τετραγωνικά?
Κάποτε, δεν μπορεί να πει, δούλεψε καλά. Επί Τσερνομπίλ. Έπειτα, όλο κανένα λαχανικό, τπτ κιμά Νοτίου Αφρικής, κανέναν παστό μπακαλιάρο, θα τα πουλούσε. Τα τελευταία 5 χρόνια όλο και πιο δύσκολα. Άνοιξε υπεραγορά κατεψυγμένων πιο δίπλα, πλέον ο κόσμος συνήθισε και στα σ/μ. Μετά βίας το κρατούσε για να συμπληρώσει ο άνθρωπος τα συντάξιμα. Α, και κάθε 3 και λίγο περαίωση. Γιατί εάν ερχόταν ο έλεγχος, όλο και κανένα κόμα θα του έβρισκε, καμία οξεία που του ξέφυγε. Ναι, ήθελε να κοιμάται ήσυχος.

Βέβαια για το κράτος παρέμενε ελεύθερος επαγγελματίας. Και έπρεπε να ματώνει, επειδή προφανώς και το κράτος θεωρεί πως η χώρα βρίθει στις καλοπληρωμένες αισθητικούδες.

Α. Και σπούδασε 3 παιδιά. Τα δύο μακρυά από την (επαρχιακή) πόλη του. Και τα πάντρεψε, και τα τρία. Θα έπρεπε να είναι και αυτό τεκμήριο.

θα μου επιστρεψεις συνδιαχειριστα μου να σβησω την τελευταια σου παραγραφο δεν θελει και πολυ να το διαβασει ο κ Αλογοσκουφης το Thread και να του μπουν ιδεες!!!!!!!!!

Πλάκα-πλάκα, σωστό. Τόσο που έχουν πάει οι γάμοι! Εκτός εάν είναι πολιτικοί άνευ γλεντιού. Αλλά μετά εάν φορολογηθούν οι ανοικτοί θρησκευτικοί, θα ξεσηκωθούν οι παπάδες. Δεν βγάζει άκρη κανείς!

συμφωνω απολυτα με τα μέτρα αρκει να παταξουν αμεσα την αισχρο φοροδιαφυγη οπως την παρουσιαζει πιο πανω ο Βλασης
6 αυτοκινητα αξιας 250.000 ευρω κ ειχε το θρασος να ερθει με δικηγορο να το παιξει απορος

αρε Ελλαδαρα 2 πραγματα θα σε κανουν χωρα

Αμερικανοι Αστυνομικοι και Καναδοι εφοριακοι οχι για πολυ σε μια 5 ετια δεν θα εχει τι να τα κανει τα λεφτα ο Αλογοσκουφης

και ας πιασουμε λιγο αλλων χωρων τα κολπα

οι πιστωτικες καρτες ειναι καραμπινατο τεκμηριο και απο τα πιο αποτελεσματικα
συνδεση online ταμειακης με εφορια

δηλαδη κυριε χρεωνεις τις πιστωτικες σου με 30.000 ευρω εξοφλημενα κ δηλωνεις εισοδημα 10.000? παρε μια μπουφλα 30.000 κ 10.000=40.000 και ελα με το κηδεμονα σου

τι? σπιτι πισινα οικιακοι βοηθος και τα παιδια ατο American College? sorry man αλλα με 20.000 εισοδημα ουτε για τα γκαζακια του παιδιου δεν φτανουν παρε μια μπουφλα 300.000 ευρω κ ελα ξανα το Σεπτεβρη....

αλλα στην Ελλαδαρα ζουμε παιδια στην Ελλαδαρα που προχτες ραδιοφωνικος αστερας ειπε

παιδια θα φορολογησουν πισινες,ιδιωτικα σχολεια και γενικα θα μας ψαξουν αν λεμε αληθεια ...Την βαψαμε ειπε......αλλα δεν του πεταξανε 2 κιλα ντοματες στο φευγα.....

μια βολτα στην Μυκονο τον Αυγουστο ,στις ξαπλωστρες των 100 ευρω την ημερα κ ο Αλογοσκουφης κλεινει για πλακα το εξωτερικο μας χρεος

Καλα, το χρεος μπορει να κλεισει μεσα σε χρονο ντε-τε απλα φορολογοντας την επιχειρηση εκκλησια με τις θυγατρικες της...
Αλλα ποιος εχει τα... αχεμ... κοτσια...

Καλές οι θεωρίες, αλλά μην ξεχνάμε πως το κράτος ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ τα τεράστια τέλη ταξινόμησης των μεγάλων αυτοκινήτων ΟΛΑ αυτά τα χρόνια που οι πωλήσεις τους εκτινάχθηκαν. Τώρα που η κρίση χτυπάει την πόρτα και πέσαν οι πωλήσεις μάλλον συμφέρει πιό πολύ το τεκμήριο.

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα : ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΤΗΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. Δόξα τω θεώ, νομικά τερτίπια υπάρχουν πολλά. Και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.

Τεκμήριο παλαιότητας στα αυτόκινητα;
Καλοοοοοο!!!Πολύ έξυπνο!
Το ότι έχει κάποιος ένα αυτοκινητο 10-15 χρόνια το πιθανότερο είναι να μή μπορεί να το αλλάξει, αυτό δέν το καταλαβαίνουν οι φωστήρες;
Πρέπει δηλαδή να πάρει καινούριο; Τον ρωτούν άν μπορεί;

Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Πάντως παιδιά εγώ με 40.000-45.000 εισόδημα (δηλωμένο και φορολογημένο) και 4 μεγάλα παιδιά, δυσκολεύομαι να αποκτήσω και να συντηρήσω ένα αυτοκίνητο που αξίζει πάνω από 35.000 ευρώ.

Απορώ πώς μπορούν να το κάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και βιοτέχνες με 10.000 ευρώ δήλωση. Μάλλον έχουν και άλλα εισόδηματα, έτσι δεν είναι;

Να θέσω κι ένα ερώτημα ακόμα:
Μπαμπάς κυκλοφορεί Cayenne V10 του 2007, μαμά κυκλοφορεί Mercedes Coupe Compressor (όχι το φετινό μοντέλο), υιός ένα SUBARU IMREZA WRX (έχοντας καταστρέψει ένα ακόμη) και κόρη ένα Peugeot 206 CC. Εργάζεται μόνο ο πατέρας, με φορολογική δήλωση 11.000 ευρώ. Επάγγελμα ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Όταν ζήτησε μεταγραφή από τη σχολή μας για οικονομικούς λόγους (άπορος δήλωσε) ή να μπει η κόρη του στην Εστία (συνολικά 16 δωμάτια σε όλη την πόλη), το αίτημά του απορρίφθηκε λόγω της προκλητικότητας των αυτοκινήτων του. Ήλθε με δικηγόρο (εξ Αθηνών τηλεπερσόνα) και μας τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί.

Αλήθεια κι αυτός θα κλαίγεται;;; Μήπως γι αυτά τα άτομα, το μέτρο είναι σωστό;
Βλάση το ρωτάς ότι έχει άλλα εισοδήματα ;;;; Εννοείται ότι ο τύπος αυτός φοροδιαφεύγει με τα χίλια !!!!
Για κάτι τέτοιους τύπους γίνονται όλα αυτά τώρα κ την πληρώνουμε όλοι τώρα ! Το παίζει έξυπνος κατάλαβες ; Μπορεί όμως να γίνει κάτι, διαφορετικό από αυτό που πάνε να κάνουν τώρα, κάτι έξυπνο όπως με τις πιστωτικές κάρτες για παράδειγμα κ να 'τσιμπάνε' τους "έξυπνους" αυτούς ;;; ΜΑΚΑΡΙ !
Να αναγκαστεί ο έξυπνος αυτός τυπάκος, να τα πουλήσει όλα τα αμάξια του κ να χρωστά άλλα 20 χρόνια φόρους ! Έτσι αυτός κ κάτι άλλοι σαν αυτόν θα βάλουν μυαλό ! :argue:

Εγώ έχω ένα αυτοκίνητο 1800, οικογενειακό. 2ο δεν έχουμε. Κάνει 12-13 χιλιάδες χιλιόμετρα ετησίως. Μας πηγαίνει στη δουλειά μας στο κέντρο, και κατεβάζουμε τα παιδιά μας στα σχολεία τους. Α, και 4-5 φορές το χρόνο επισκεπτόμαστε την ιδιαίτερη πατρίδα της συζύγου. Εάν υπήρχαν σοβαρές αστικές συγκοινωνίες, και μπορούσε να κάτσει ο 3χρονος γιος μου και όχι να το έχω το μικρό όρθιο δίπλα στους γέρους που άλλη δουλειά δεν έχουν 8 το πρωί από το να κατεβαίνουν ομοθυμαδόν στο κέντρο (αφού καταναλώσουν το πρωΐνό τους σκόρδο εννοείται), ειλικρινώς θα τις προτιμούσα.
Το αυτοκίνητο έχει κινητήρα 125 ίππων. Απλώς κινούν αξιοπρεπώς το αμάξωμα, δεν μιλάμε για επιδόσεις σε αμάξι ενάμιση τόνου (μην ξεχνάμε σήμερα δεν υπάρχει αυτοκίνητο οικογενειακό κάτω από 1100 κιλά). Δίχως φανφάρες. Ζάντες προτίμησα τις μικρότερες 15ρες με λάστιχα 195, και όχι 16ρες με 205 ως κάνει η συντριπτική πλειοψηφία ακόμη και για το 1400ρι τους (μόστρα γαρ). Δεν έχει καν μεταλλικό χρώμα το αυτοκίνητο.

Μπορεί να μου πει κανείς τον λόγο για τον οποίο το παραπάνω όχημα το οποίο είναι φαντάζομαι ξεκάθαρο πως καλύπτει βιοτικές, βασικότατες, και όχι πολυτελείς ανάγκες, αποτελεί τεκμήριο? Όσο για τα έξοδα που συνεπάγεται ένα όχημα, η ίδια η κυβέρνηση τα ορίζει!
Τα υποχρεωτικά και αυξημένα 50% τελευταίως διόδια
Τα υποχρεωτικά ασφάλιστρα
Τα τέλη κυκλοφορίας που αναμένεται να αυξηθούν και άλλο
Τον φόρο στα καύσιμα
Τα τέλη ταξινόμισης.

Γιατί δεν βάζει τεκμήριο η κυβέρνηση και στην ύπαρξη συστήματος θέρμανσης? Τόσο που έχει πάει το πετρέλαιο και το αέριο πλέον, δεν μπορεί, θα τα έχει ο Έλληνας για να ζεσταίνεται.

Η καθιέρωση τεκμηρίων για πράγματα που εξυπηρετούν βασικές βιοτικές ανάγκες, δεν δύναται να υπαχθεί σε καμία λογική -πλην της φορομπηχτικής.

Δεν με ενδιαφέρει εάν ο άλλος έχει 6 οχήματα. Να βρει έναν ορθολογικότερο τρόπο να τον πιάσει ο φωστήρας υπουργός. Ορθολογικότερο του τσουβαλιάσματος.

Κατι μου λεει πως αυτος με τα 4 αυτοκινητα και την κορη στην εστια, δε θα δυσκολευτει να στησει μια off-shore με το μεγαλο-δικηγορο σε Δt και να χρεωσει τα αυτοκινητα εκει...

Παντως με τοση φοροδιαφυγη (και αφου αυτη θεωρείται 'μαγκια' και αντικειμενο συμψηφισμου), πώς προτείνετε να μαντρωθει???

Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Η κατασταση με τα αυτοκινητα ειναι γελοια... ακομη θυμαμαι την κυριουλα με την νυχτικια να λεει στον ΑΛΤΕΡ πως της πηραν το αμαξι επειδη λεει δεν ειχε πληρωσει μονο 3 δωσεις... τι αμαξι...? Μια bmw 320...
Και να λεει ο δημοσιογραφος, ποσο κλεφτες ειναι οι τραπεζες, τι τραβαει ο κοσμακης με τις κατασχεσεις κλπ κλπ... και το σπιτι της κυριουλας να ειναι μια τρογλη στα χαμοσπιτα στα καμινια... Φυσικα η επιλογη ενος citroen, fiat, skoda, opel, κλπ... ουτε για πλακα... Παλιοτραπεζες τι τραβαει ο κοσμακης με τα τρελα σας!!!...

Ακομη μια ερωτηση... αυτος με το 2.000cc αμαξι... που δηλωνει 10.500 εισοδημα που τα βρηκε τα λεφτα να το παρει?... Πως τα μαζεψε ωστε να σκασει περιπου 20.000ευρω (minimum) ως 30-35000 για ενα 2000cc αμαξι...?
Σιγουρα δε φοροδιαφευγει...?
Ακομη και με δοσεις να τα πηρε... με 850ευρω το μηνα πως τα βγαζει περα με δωσεις 300-400ευρω μονο για το "ακριβο" αυτοκινητο?
Δεν ειμαι υπερ της υπερβολικης φορολογιας, αλλα με τοσους κλεφτες επιτελους καπως πρεπει να τους κοψουν και την φορα... ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ!

-Ιστορια σε σχολειο... διπλα σε ωρομισθιους και αναπληρωτες, που συνεχως κλαιγονται και μιλανε για ακριβεια, φορολογια και κλεψια του κρατους... Πανω σε μια κουβεντα που ολοι εβριζαν ρωτησα ποσοι "κοβουν μπλοκακι" για τα ειδιαιτερα τους... και δεν ακουσα κανεναν να απανταει... Φυσικα επεσαν να με φανε... αλλα χωριστικαν στη μεση και ετσι εφυγα χωρις "ξυλο"! :damnyou:
Υπαρχουν καθηγητες με 10-15 "εξτρα" μαθητες και βγαζουν δευτερο μισθο που δεν δηλωνουν πουθενα...

Οσο δε σταματαει το κλεψιμο, δε θα σταματησει η υπερβολικη φορολογια...
Ειδατε κανενας να εχει ορεξει να δηλωσει τα παντα...? οχι!...

Για το θεμα παντως... εγω πραγματικα αδιαφορω για αυτο το μετρο... δε με αγγιζει γιατι ουτε πηγα και αγορασα την 325 για να την "πω" στον γειτονα που εχει την 320 αλλα ουτε και δουλευω 1 δουλεια με 800ευρω και 2 μαυρες για να τα βγαλω περα μεσ'την κλεψια και το αγχος για μια mercedes cabrio...

Όπως δημοσιεύεται σε σχετική έρευνα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, κάθε ημέρα του 2007 πωλούνταν 25 αυτοκίνητα μάρκας Mercedes, 24 ΒΜW, 17 Audi, 9 Chrysler, 2 Porsche, 2 Land Rover, 2 Lexus και 1 Jaguar!

Και φετος εχει φτασει ανεξαρτητου κατηγοριας τιμης η σειρα 3 της bmw μεσα στην πρωτη δεκαδα πωλησεων στην ελλαδα με τιμες απο 35.000ευρω... Δηλαδη μπορει και να μιλαμε για διπλασιασμο πωλησεων!
Για κατσε ρε μεγαλε... ποιος δε κλεβει...? Που τα βρισκουν? Γιατι να μη του βγαλουν οτι για την 320 (2.000cc) βγαζεις 20.000 το χρονο...! αφου μονο οι δοσεις θα ειναι κανα 5-6.000ευρω... οταν δηλωνει 10.000... ασφαλειες-σηματα, βενζινες τι τρωει? αυτος, η γυναικα του... τα παιδια του... ενοικιο (γιατι εδω στο ελλαδα πρωτα παιρνουμαι bmw και μετα σπιτι)...

Να τους τσακισουν! Αδιαφορω πληρως!

Χαιρομαι κιολας γιατι θα πεσουν καινουρια μεταχειρισμενα στην αγορα ωστε να παρω πολυ πιο φθηνα, αμαξι αρκετων κυβικων (οχι τζιπ βεβαια) που σκεφτομουν εδω και λιγο καιρο... Γιατι εγω ειμαι απο τις ηλιθιες κατηγοριες που δε κλεβω και μπορω να δικαιολογησω ενα τετοιο αυτοκινητο...

Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι παιρνει η μπαλα και αλλα θεματα που στο τελος θα γινουμε Σουηδια στους φορους και Αλβανια στις παροχες... Ειναι σαν την χιονοστιβαδα...

+1
Παρότι ειμαι σίγουρος οτι στο τέλος δεν θα γινει τιποτα.. Θα μεινουν τα μετρα και λιγο και στην πρώτη ευκαιρία (π.χ εκλογές) θα εχουμε αναδίπλωση ή δημιουργια νεων παραθυρακιων για να ξεφεύγουν οι εχοντες

Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Καλα, το χρεος μπορει να κλεισει μεσα σε χρονο ντε-τε απλα φορολογοντας την επιχειρηση εκκλησια με τις θυγατρικες της...
Αλλα ποιος εχει τα... αχεμ... κοτσια...

Μα .. αυτοί δεν κυβερνάνε.. μαζι με το ΣΕΒ και τους εφοπλιστές ;

Υπ' οψη πως η φοροδιαφυγη ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, ειναι αντικοινωνικη συμπεριφορα...

Σώπα βρε, οι άνθρωποι αντίσταση κάνουν κατά της κοινωνικής αδικίας.

Σου λέει, αφου το κράτος (τι να είναι αυτό ε;; ) δε μπορεί να εξασφαλίσει πλουτο για όλους ε τότε ας το κλέψουμε να πλουτίσουμε εμείς. Και θα τα μοιράσουμε εμείς στο κοσμάκι να φάει ψωμάκι με τα ψωνια μας και της αγορές μας.

Είναι αντιστασιακοί σου λέω, αγάλματα στις πλατείες και ίσως και κάποιες ελαφρύνσεις να πρέπει να σκεφτούμε να τους φτιάξουμε.