Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Μα τα τεκμήρια τους αφορούν όλους.
Στο απλό παράδειγμα που έθεσα παραπάνω, δλδ ιχ 1800 κ. εκ, αγορές μέσω πιστωτικών 5.000 ευρώ (πολλοί τις χρησιμοποιούν και για σουπερμάρκετ, μην τις συνδιάζουμε με "καταναλωτισμό" απαραίτητα), διαμερισματάκι κληρονομιά από τους γονείς στη θάλασσα και ιδιωτικό νηπιαγωγείο για το παιδί, πρωταγωνιστής θα μπορούσε να είναι και ο κάθε μισθωτός του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Νομίζεις δεν πλήττεται?

Ωραία και έγω σου λέω ότι τα επίσημα στοιχεία λένε ότι

Έχουμε φτάσει στο αίσχος του οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επίσημα να δηλώνουν κατα μέσο όρο μεγαλύτερο εισόδημα από όλους τους κλάδους φορολογουμένων

Τι προτείνεις εσύ;;

Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Δηλαδή,για να καταλάβω.Τα μέχρι τώρα τεκμήρια,χρησιμοποιούνται για την πάταξη της φοροδιαφυγής των μεγαλοεπιχειρηματιών;

Αυτοί,δεν φορολογήθηκαν ποτέ,ούτε θα φορολογηθούν.

Η φορολογική πολιτική δεν καθωρίζεται απ' αυτά.Είναι κάτι πολύ γενικότερο και μέσα σ' αυτή την γενικότερη πολιτική,εντάσσεται κι η "λογική" των τεκμηρίων.Εχετε ακούσει για την "μονόπλευρη λιτότητα",που λέγανε παλιότερα;

Το αυτό:

Έχουμε φτάσει στο αίσχος του οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επίσημα να δηλώνουν κατα μέσο όρο μεγαλύτερο εισόδημα από όλους τους κλάδους φορολογουμένων

Τι προτείνεις;;;;

Γιατι δεν κανουν ενα δημοψηφισμα για το αν θελουμε να φορολογηθει κανονικα η εκκλησια... Ετσι, και τα λεφτα τους θα παρουν και δεν θα εχουν το πολιτικο κοστος αφου θα το θελει η πλειοψηφια του κοσμου...

Ειδικα αν πουν αναλυτικα οτι, αν φορολογησουμε την εκκλησια θα βγαλουμε τοσα δις, οποτε θα ελαφρυνθουν οι πολιτες τοσο τοις εκατο για μια ζωη...
ΟΥΥΥΥ εκει να δεις... για 90% υπερ το βλεπω να βγαινει!

Γιατι δεν κανουν ενα δημοψηφισμα για το αν θελουμε να φορολογηθει κανονικα η εκκλησια... Ετσι, και τα λεφτα τους θα παρουν και δεν θα εχουν το πολιτικο κοστος αφου θα το θελει η πλειοψηφια του κοσμου...

Ειδικα αν πουν αναλυτικα οτι, αν φορολογησουμε την εκκλησια θα βγαλουμε τοσα δις, οποτε θα ελαφρυνθουν οι πολιτες τοσο τοις εκατο για μια ζωη...

μα απ'οτι ακουσα χθες,η εκκλησια φορολογειται,το προβλημα ειναι με το αγιον ορος,οι μοναχοι δεν θελουν να πληρωσουν για το κτηματολογιο!

μα απ'οτι ακουσα χθες,η εκκλησια φορολογειται,το προβλημα ειναι με το αγιον ορος,οι μοναχοι δεν θελουν να πληρωσουν για το κτηματολογιο!

Το Άγιο Όρος είναι αυτόνομη πολιτεία, δεν υπάγεται άμεσα στην ελληνική πολιτεία σε όλα τα θέματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Το Άγιο Όρος είναι αυτόνομη πολιτεία, δεν υπάγεται άμεσα στην ελληνική πολιτεία σε όλα τα θέματα.

ο διοικητης τους ελεγαν χθες,οτι συμφωνει στο να πληρωσουν κανονικα,οι μοναχοι αντιδρουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Προφανώς εξαιρούνται κι οι μπίζνες με οικόπεδα-bye-

Τι προτείνεις εσύ;;

Εγώ θα πρότεινα πριν προχωρήσει σε άλλα εμπνευσμενα μετρα (ο οποιοσδήποτε), να φερει πισω και να κανει σουμα οσα ξοδευτηκαν για τα...

Ολυμπιακα ακινητα που σαπιζουν
C4I Που δεν δουλευει
Δημοσια οικοπεδα που πωληθηκαν για ενα κομματι ψωμι
Ομολογα
Ολυμπιακη
Οσε (και τελευταια και Δεη)
Ερευνες Μελετες που εμειναν στα χαρτια
Χρεη Παε απο τοτε που ιδρυθηκαν αυτες
Εξοπλισμοι νοσοκομειων που σαπιζουν επισης
Εξοπλισμοι Εθνικης Αμυνας (αυτο ας το αφησει τελευταιο)
Ολων των ειδων Προστιμα για χωματερες κτλ λογω ανικανοτητάς τους
Κτηματολογιο φάση Α'
Ότι μαζεψε (έστω) απο το λαθρεμποριο καυσίμων εως τωρα
Παραχωρησεις μεγαλων εργων (αεροδρομια, δρομους, γεφυρες, λιμανια, δαση, ποταμια και σε λιγο οικοπεδα στη σεληνη) σε ιδιωτες για ενα κομματι ψωμι (επισης)

Αυτα μου ερχονται προχειρα... οποιος θελει συμπληρώνει... ο server νομιζω αντεχει....

Επίσης να μου πει τι κερδισαμε εως τωρα ως κρατος απο τις μειωσεις σε καθημερινες σπαταλες του ευρυτερου Δημοσίου τομέα (που και ο ιδιος ομολογει) οτι υπαρχουν.

Μετα , να ερθει να συζητησουμε και να του πω πως και τι ειμαι διατεθειμενος να πληρώσω ως φορο. Γιατι να μην ξεχναμε οτι ο καθε ενας υπουργος είναι υπαλληλος μου και τον έχω βαλει εκει ως μισθωτό για να διαχειριζεται αυτα που θα του λεω εγώ και οχι να κανει οτι του κατεβει στο κεφαλι, χωρις να με ρωτησει.

Είναι αυτο που λεμε, σηκωθηκαν τα ποδια να χτυπησουν το κεφαλι... Εχουμε χασει το μετρο μου φαινεται, και δεν ξερουμε ποιος ειναι το αφεντικο και ποιος ο υπαλληλος εδω περα...

Εμένα αυτό που με ενοχλεί σε όλα αυτά τα σχέδια νόμου που τεκμαρτά υπολογίζουν εισοδήματα, είναι ότι το πράγμα οδηγεί σε μια αυτοματοποίηση της φορολογικής διαδικασίας που μόνο σωστή δεν είναι. Εγώ αυτό που θα ήθελα είναι συνεχείς και εξωνυχιστικούς ελέγχους, όχι τόσο στα βιβλία όσο στην αγορά. Αν κόβουν δηλαδή αποδείξεις. Αν ο άλλος κόβει παραστατικό πολύ δύσκολα θα κλέψει μετά. Και εκεί έχουμε και εμείς ευθύνη γιατί αποδεχόμαστε να πληρώσουμε κάποιον επαγγελματία χωρίς αποδειξη.

συνεχείς και εξωνυχιστικούς ελέγχους,

Φώτη, η αστυνόμευση (κοινως ο βουρδουλας) ποτέ δεν έκανε καλό και πάντα οδήγησε σε λάθη, παντα υπέρ των ισχυρών (γιατι απο αυτους θα ασκηθει) και κατα των αδυνατων.

Το ίδιο συμβαινει και εδώ, προσωποποιώντας καταστασεις, (το λενε και προβοκατσια) πέρνεις μετρα επί δικαίων και αδίκων, που φυσικά πονάνε μόνο τους δικαιους.

Μα δεν θα "χρεώσω" το τεκμήριο (πχ εγώ, γενικά οι ελ. επαγγ.).
Θα χρεώσω τον επιπλέον φόρο που θα προκύψει από αυτό, από κάπου πρέπει να τον βγάλω.

Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Εμένα αυτό που με ενοχλεί σε όλα αυτά τα σχέδια νόμου που τεκμαρτά υπολογίζουν εισοδήματα, είναι ότι το πράγμα οδηγεί σε μια αυτοματοποίηση της φορολογικής διαδικασίας που μόνο σωστή δεν είναι. Εγώ αυτό που θα ήθελα είναι συνεχείς και εξωνυχιστικούς ελέγχους, όχι τόσο στα βιβλία όσο στην αγορά. Αν κόβουν δηλαδή αποδείξεις. Αν ο άλλος κόβει παραστατικό πολύ δύσκολα θα κλέψει μετά. Και εκεί έχουμε και εμείς ευθύνη γιατί αποδεχόμαστε να πληρώσουμε κάποιον επαγγελματία χωρίς αποδειξη.

Και ποιοί θα τους κάνους τους ελέγχους βρε Φώτη;
Αυτά τα καλόπαιδα που τους κάνουν μέχρι σήμερα και δέχονται τα πάντα φτάνει να τα ταΐσεις;
Μόνο με ελεγκτές ρομπότ θα δούμε προκοπή...

Αν ο άλλος κόβει παραστατικό πολύ δύσκολα θα κλέψει μετά. Και εκεί έχουμε και εμείς ευθύνη γιατί αποδεχόμαστε να πληρώσουμε κάποιον επαγγελματία χωρίς αποδειξη.

Έρχεται δηλαδή Φώτη ο πλακάς και σου ζητάει ενάμιση χιλιάρικο για να σου φτιάξει τον μπάνιο. Και σου τον σύστησαν για καλό. "Φιλική" τιμή δίχως απόδειξη εννοείται. Παράδειγμα (και λίγα λέω, εμένα ο πρώτος μου ζήτησε 1800. Το χρέωνε "καλλιτεχνίες" γαρ). Για πες μου τι κάνεις. Φταις εσύ που δεν σου φτάνει η "φιλική" τιμή που σου κάνει, αλλά θέλεις και έξτρα γδύσιμο από πάνω?

Πρωτογενώς τον έλεγχο αφείλουμε να τον κάνουμε εμείς οι καταναλωτές. Αλλά αυτό σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Για να σου απαντήσω Σωκράτη, τον έλεγχο οφείλουν να τον κάνουν οι υψηλότερα αμοιβόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι σε αυτοί τη χώρα, δηλαδή οι υπάλληλοι του ΥΠΕΘΟ και Οικονομικών. Και το να ελέγξεις αν ο άλλος κόβει απόδειξη δεν χρειάζεται να είσαι και ΠΕ για να το καταφέρεις. Ας βγουν όλοι στους δρόμους. Γιατί το γεγονός ότι όλοι έχουν πιάσει και από ένα γραφείο και οι έλεγχοι γίνονται παρουσιά συνεργείου TV και υπουργού, έχει οδηγήσει και αυτό στην αποθράσυνση πολλών εμπόρων.

Τώρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μόνο εμείς που τους πληρώνουμε μπορούμε να επιβάλουμε το μέτρο της απόδειξης. Και δεν θα το κάνουμε όσο δεν μας συμφέρει. Αν όντως είχα καμιά έκπτωση της προκοπής θα μάζευα μια χαρα τις αποδείξεις. Τώρα όμως χωρίς επί της ουσίας αντίκρυσμα, για πιο λόγο να κάνω εγώ τη δουλειά του ελεγκτή και μάλιστα τσάμπα;

Έρχεται δηλαδή Φώτη ο πλακάς και σου ζητάει ενάμιση χιλιάρικο για να σου φτιάξει τον μπάνιο. Και σου τον σύστησαν για καλό. "Φιλική" τιμή δίχως απόδειξη εννοείται. Παράδειγμα (και λίγα λέω, εμένα ο πρώτος μου ζήτησε 1800. Το χρέωνε "καλλιτεχνίες" γαρ). Για πες μου τι κάνεις. Φταις εσύ που δεν σου φτάνει η "φιλική" τιμή που σου κάνει, αλλά θέλεις και έξτρα γδύσιμο από πάνω?

α) Τον αφήνεις να βάλει τα πλακάκια και όταν σου ζητήσει λεφτά δεν του δίνεις μια χωρίς απόδειξη. Και μετά αστον να πάει να σε καταγγείλει αυτός. (αυτό έκανα εγώ όταν επιδιόρθωσα το σπίτι μετά τους σεισμούς του '99 και έπιασε μια χαρά).

β) Του λες εξ αρχής ότι αν είναι να μην δώσει απόδειξη, φωνάζεις τον αλβανό ή τον πολωνό και σου κάνουν την καλλιτεχνία για 1000 ευρώ λιγότερα. Αν είναι να παρανομήσεις και εσύ, να το κάνεις αλλά με μεγαλύτερο κέρδος.

Ε, την κουρτίνα β επέλεξα, και ήταν και καλύτερος τελικά. Αλλά καθώς είχε "νταβατζή" (ομοεθνή του), δεν ήταν και τα μισά όπως λες.

Μην το ψάχνεις Τάσο, θράσσος θέλει. Και συνεννόηση. Και αν αυτοί που είναι και ανταγωνιστές συνεννοούνται μια φορά μεταξύ τους εμείς που είμαστε συναγωνιστές οφείλουμε να συννενοηθούμε 100 φορές. Ας μην έβρισκαν κανένα να του βάλουν πλακάκια με αμοιβή πάνω από 500 και θα σου έλεγα που θα έπεφταν οι τιμές. Αλλά -γνώμη μου- βρίσκουν και τα κάνουν.

Πρόταση για το θέμα εκλλησία είναι να μπουν αυτοματοι πωλητές που θαεκδίδουν αποδειξεις στα παγκάρια και όπου αλλού ο ο κάθε πιστός εισφέει χρήματα και να τα εκπίπτει από τη φορλογητέο του. Επίσης ισολογισμό λογοδοσία και έλεγχο από ορκωτούς και επίβλεψη από τρίτο φορέα.