Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

1. Δεν ειναι τυχαίο οτι ο πίνακας με τα τεκμήρια για Ι.Χ παρόλο που αυτά ειχαν καταργηθεί εξακολούθουσε να υπάρχει στο βιβλιαράκι που μας ερχεται με την δήλωση της κάθε χρονιάς. Αρα το παραθυράκι ήταν εκεί.

2. Με το κράτος δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Αρα είτε αντέχουμε την κατάσταση είτε θα αναγκαστούμε να γίνουμε οικονομικοί μετανάστες σε αλλο κράτος που σέβεται λίγο περισσότερο τους πολίτες του και θα μας μένουν στην πάντα λίγα απο τα λεφτά που θα βγάζουμε.

3. Απο την στιγμή που η Ελλάδα ως κράτος ζεί και λειτουργεί επι σειρά ετών χρεωμένη, το χρέος αυτό πρέπει κάπου να μοιραστεί. Και σε ποιους θα το μοιράζουν ??? σε μάς ακριβώς.

4. Κάθε επένδυση-εκσυγχρονισμός σημαίνει για τη χώρα δανεισμός, δηλαδή χρέος αρα περισσότεροι φόροι προς εμας.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ - ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ!!!! (τρομάρας μας).....

Last edited:
Ποιος είπε ότι είχε καταργηθεί?

Είχε καταργηθεί για τη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Δηλαδή όταν όλα τα αυτοκίνητα του φορολογούμενου (γιατί μπορεί να ήταν περισσότερα από 1) είχαν συνολικώς εργοστασιακή αξία κάτω των 50.000 ευρώ και ήταν όλα κάτω από 2000 κ.εκ.

Κατά τα λοιπά τα τεκμήρια εξακολουθούσαν να ισχύουν.

2. Με το κράτος δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Αρα είτε αντέχουμε την κατάσταση είτε θα αναγκαστούμε να γίνουμε οικονομικοί μετανάστες σε αλλο κράτος που σέβεται λίγο περισσότερο τους πολίτες του και θα μας μένουν στην πάντα λίγα απο τα λεφτά που θα βγάζουμε.

Εάν αγαπητέ η κατάσταση φτάσει στο σημείο να αναγκαστεί ο Έλληνας να φύγει από τη χώρα του, πάει να πει πως το ίδιο το Σύνταγμα θα έχει αποτύχει. Το τελευταίο δεν υπάρχει για να διαφυλάσσει ιδεατές αξίες μόνο. Να φύγουν οι πολιτικοί μας στο εξωτερικό, ακούς εκεί να φύγω εγώ!

Το μέτρο δε με αφορά καθόλου, όπως και τους περισσότερους απο εσάς(υποθέτω).
Τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοια κυβέρνηση μας αξίζει.
Απο την άλλη εάν θέλεις να πουλήσεις μούρη με τα πολλά κυβικά, να την πληρώσεις (ανώτατο όριο ταχύτητας στην Ελλάδα είναι 120χλμ/ω και η μέγιστη απόσταση 1500χλμ).
Ένα 1600αρι είναι αρκετό για το μέσο Έλληνα.
Αν δεν σου ικανοποιεί τη κοινωνική καταξίωση, δεν αφορά ούτε εμένα αλλα ούτε και το κράτος.
Τέλος ας μου εξηγήσει κάποιος, πώς και γιατί με ετήσιο εισόδημα 15000ευρώ παίρνουν αυτοκίνητο 35000 ευρώ.

Απάντηση: Re: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Τέλος ας μου εξηγήσει κάποιος, πώς και γιατί με ετήσιο εισόδημα 15000ευρώ παίρνουν αυτοκίνητο 35000 ευρώ.

Για το πως, μπες μέσα σε μια οποιαδήποτε τράπεζα και θα σου λυθεί η απορία αμέσως...
Για το γιατί, απλά επειδή ο γείτονας έχει καλύτερο...

Για το πως, μπες μέσα σε μια οποιαδήποτε τράπεζα και θα σου λυθεί η απορία αμέσως...
Για το γιατί, απλά επειδή ο γείτονας έχει καλύτερο...

+1

To κρατος μας φορολογει και θα μας φορολογει, και θελει να παταξει την φοροδιαφυγη.

Ποσα χρωσταει το κρατος (και πολλοι υπομηχανισμοι του, πχ δημοι) στα ταμεια ? Στο ΙΚΑ λχ.

Το χειροτερο ειναι οτι κανεις απο δαυτους δεν εχει τσιπα

Να ρωτήσω ένα δύο πράγματα πρακτικά;

- Το τεκμήριο διαβίωσης ισχύει και για αυτοκίνητα που βρίσκονται σε ακινησία με τις πινακίδες στην εφορία;

- Οι 11 φορολογησιμοι ίπποι πόσο τεκμαρτό εισόδημα προσδίδουν;

- Ισχύει και πάλι το 20% πάνω από το δηλωθέν εισόδημα που "χαρίζεται" από το τεκμήριο;

Να πω και την άποψή μου. Νομίζω πως τα τεκμήρια διαβίωσης συχνά έχουν μια Α λογική, αρκεί να εφαρμόζονται σωστά. Διαφωνώ με όσους θεωρούν ότι πρέπει να φορολογείται διαφορετικά η Lotus από το Hyundai μιας και το τεκμήριο είναι διαβίωσης και όχι αγοράς. Την ίδια βενζίνη θα καίει η Lotus και το Hyundai με μικρές αποκλίσεις αν έχουν τα ίδια κυβικά. Εξαίρεση οι κινητήρες Βανκχελ. Και οι στρογγυλοποιήσεις έχουν έρθει προς τα κάτω δηλαδή το hyundai και όχι τη Lotus. Αυτός με τη Lotus θα την φάει από τα ασφάλιστρα και τα έξοδα στα συνεργεία. Μην του φορτώσουμε και άλλο τεκμήριο. Και επιτέλους δεν είναι ανάγκη να αγοράζουμε αυτοκίνητα 1800 και 2500 κυβικών για να κινούμαστε στην πόλη.

Μέχρι και πριν 10 μήνες έμενα μόνιμα στην Ανάβυσσο, επειδή εκεί είχαμε τη δυνατότητα με τη σύζυγό μου να μένουμε σε ΔΙΚΟ ΜΑΣ σπίτι, χωρίς να πληρώνουμε ενοίκια.

Γιάυτό το λόγο, κι επειδή εργαζόμαστε και οι δύο, μας είναι απαραίτητα 2 αυτοκίνητα. Εκτοτε, κι επειδή το κόστος συντήρησης 2 αυτοκινήτων και η βενζίνη, αυξήθηκαν πολύ, αποφασίσαμε οτι μας έρχεται φθηνότερα να νοικιάσουμε το σπίτι στην Ανάβυσσο, να παίρνουμε ενα εισόδημα απο αυτό, και να αγοράσουμε ενα διαμέρισμα κοντά στην πεθερά μου ωστε να μας βοηθήσει και με το επερχόμενο νέο μας μέλος.

Να μη σας πολυλογώ, για συγκεκριμένους λόγους έχουμε 2 αυτοκίνητα στην οικογένεια. Τι σημαίνει αυτό για τεκμήρια κλπ? Το τι θα ισχυσει σαφώς και κανείς δε μπορεί να μου πει με σιιγουριά. Το θέμα είναι, τι ίσχυε παλιότερα για την κατοχή 2 αυτοκινήτων? (φυσικά δεν είναι πολλών κυβικών, το ενα 1600 και το αλλο 1400 κ. εκ)

Το θέμα είναι, τι ίσχυε παλιότερα για την κατοχή 2 αυτοκινήτων? (φυσικά δεν είναι πολλών κυβικών, το ενα 1600 και το αλλο 1400 κ. εκ)

Αν το ένα π.χ. το 1600άρι είναι 100% στο όνομά σου πρέπει το δηλωθέν εισόδημα σου να υπερβαίνει το τεκμήριο του. Αν και το άλλο είναι 100% στο όνομά σου , πάει αθροιστικά και έτσι το δηλωθέν εισόδημα πρέπει να υπερβαίνει το τεκμήριο και των δύο.
Αν είναι 50% στο όνομά σου, τότε το τεκμήριο πέφτει στο μισό και πάει λέγοντας.

. Αυτός με τη Lotus θα την φάει από τα ασφάλιστρα και τα έξοδα στα συνεργεία. Μην του φορτώσουμε και άλλο τεκμήριο..

μα αυτή ακριβώς είναι η λογική, οτι για να έχεις λεφτά να συντηρήσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο (βενζίνη, ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας κλπ) σημαίνει οτι δεν βγάζεις μόνο 5.000 το χρόνο ...

ομοίως για να μπορείς να συντηρείς μονοκατοικία των 400 τετραγωνικών και εξοχικό με πισίνα και σκάφος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα βρούνε , δεν μπορείς να το κάνεις όταν είσαι δημόσιος υπάλληλος των 1.200 ευρώ μηνιαίως - εκτός και εαν δουλεύεις στον ΟΣΕ :grinning-smiley-043 ή σε καμιά πολεοδομία-εφορία κλπ κλπ κλπ :smash:

Last edited:
βέβαια εάν υπήρχε αποτελεσματικός έλεγχος, καθώς και υπεύθυνη στάση των πολιτών (ως απάντηση στην υπεύθυνη στάση της πολιτείας απέναντι τους) δεν θα χρειαζότανε όλα αυτά .........

αλλά ούτε έλεγχος υπάρχει , ούτε υπεύθυνη στάση της πολιτείας απέναντι στους πολίτες ...

οπότε .....

στις επόμενες εκλογές πάλι τα ίδια .....!!!

Last edited:
Μια και τα πολλά κυβικά είναι συνήθως από leasing ή offshore, η καλύτερη, αποτελεσματική, εφαρμόσιμη και προπάντων δίκαιη λύση, θα ήταν να δηλώνεται ετησίως ο κάτοχος κάθε οχήματος και σε αυτόν να επιβάλλεται το τεκμήριο (για τα πολλά κυβικά). Αυτό δεν λέμε, πως το επίπεδο διαβίωσης αντανακλάται στο αυτοκίνητο που οδηγεί κάποιος? Ε, να η λύση. Σημασία έχει ποιος το κατέχει, όχι ποιος είναι ο κύριος. Και εάν σε δεδομένο έλεγχο της τροχαίας δεν μπορείς να αποδείξεις σχέση με τον δηλωμένο κάτοχο (πχ ότι είσαι ο γιος του ή ανηψιός του, κάτι τελοσπάντων), τσουπ!

μα αυτή ακριβώς είναι η λογική, οτι για να έχεις λεφτά να συντηρήσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο (βενζίνη, ασφάλιστρα, τέλη κυκλοφορίας κλπ) σημαίνει οτι δεν βγάζεις μόνο 5.000 το χρόνο ...

ομοίως για να μπορείς να συντηρείς μονοκατοικία των 400 τετραγωνικών και εξοχικό με πισίνα και σκάφος και δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα βρούνε , δεν μπορείς να το κάνεις όταν είσαι δημόσιος υπάλληλος των 1.200 ευρώ μηνιαίως - εκτός και εαν δουλεύεις στον ΟΣΕ :grinning-smiley-043 ή σε καμιά πολεοδομία-εφορία κλπ κλπ κλπ :smash:

Δηλαδη, το να συντηρεις ενα αυτοκινητο πχ 2000 cc εχει τα ιδια εξοδα και στις 2 παρακατω περιπτωσεις?

Α/ Μικτη ασφαλεια, 600 χλμ την εβδομαδα, σερβις στην αντιπροσωπια.

Β/ Απλη (και την φτηνοτεροτερη ασφαλεια) 20 χλμ την εβδομαδα, σερβις στο συνεργειο της γειτονιας

Τελος παντων, ειναι τελειως παραλογο αυτο με τα τεκμηρια.

Δηλαδη, το να συντηρεις ενα αυτοκινητο πχ 2000 cc εχει τα ιδια εξοδα και στις 2 παρακατω περιπτωσεις?

Α/ Μικτη ασφαλεια, 600 χλμ την εβδομαδα, σερβις στην αντιπροσωπια.

Β/ Απλη (και την φτηνοτεροτερη ασφαλεια) 20 χλμ την εβδομαδα, σερβις στο συνεργειο της γειτονιας

Τελος παντων, ειναι τελειως παραλογο αυτο με τα τεκμηρια.

δηλαδή ο υδραυλικός που ήρθε προχθές στο σπίτι μου με Χ5 και δήλωση 4.200 ευρώ οικογενειακώς με δύο παιδιά εσένα σου φαίνεται λογικό ???? ανεξάρτητα που κάνει το σέρβις του ....

ούτε εγώ συμφωνώ με το μέτρο, δεν παύει όμως να έχει και κάποια λογική ....
όπως είπα και πριν με αποτελεσματικό έλεγχο και αμφίδρομη υπέυθυνη στάση πολιτείας - πολιτών δεν θα χρειαζότανε όλα αυτά ....

Το τεκμαιρόμενο γεγονός δεν είναι ότι βγάζεις χ χρήματα το χρόνο: είναι ότι βγάζεις χ χρήματα και τα ξοδεύεις μέχρι τελευταίας δεκάρας. Και μην το συνδέετε με γενικότερο τρόπο διαβίωσης, γιατί είναι ανεξάρτητο: Εάν μπουν και τα τεκμήρια από τοκοχρεωλυτικές δόσεις δανείων, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (κάτι καθόλου ασύνηθες που δεν συνεπάγεται καθόλου αυτονόητα υψηλό εισόδημα, συχνά δεν αντικατοπτρίζει παρά την κατάντια της εκπαίδευσης και τίποτε άλλο), και αγορές με πιστωτικές κάρτες, όλα αυτά αθροιζόμενα μπορούν να φτάσουν το τεκμαιρόμενο εισόδημα σε εξωφρενικά επίπεδα.

Το τεκμαιρόμενο γεγονός δεν είναι ότι βγάζεις χ χρήματα το χρόνο: είναι ότι βγάζεις χ χρήματα και τα ξοδεύεις μέχρι τελευταίας δεκάρας. Και μην το συνδέετε με γενικότερο τρόπο διαβίωσης, γιατί είναι ανεξάρτητο: Εάν μπουν και τα τεκμήρια από τοκοχρεωλυτικές δόσεις δανείων, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (κάτι καθόλου ασύνηθες που δεν συνεπάγεται καθόλου αυτονόητα υψηλό εισόδημα, συχνά δεν αντικατοπτρίζει παρά την κατάντια της εκπαίδευσης και τίποτε άλλο), και αγορές με πιστωτικές κάρτες, όλα αυτά αθροιζόμενα μπορούν να φτάσουν το τεκμαιρόμενο εισόδημα σε εξωφρενικά επίπεδα.

ε τότε θα ψάξουμε να βρούμε κάποιο αυτοκρατορικό χρυσόβουλλο , να μας χαρίσουν 5-6 χιλιάδες στρέμματα στο λαγονήσι να φαινόμαστε μεγαλογαιοκτήμονες

Νομιζω οτι εδω και πολλα χρονια υπαρχει μια αμφιδρομη σχεση κρατους -πολιτη,το μεν πρωτο επειδη θεωρει οτι το κλεβεις μη δηλωνοντας εισοδηματα εφευρισκει τροπους για να τα παρει καιεμεις οι πολιτες βρισκουμε τροπους να μην τα δωσουμε.Οταν θα ισχυσει το περιβοητο ποθεν εσχες και μαλιστα αναδρομικα με βαθος χρονου 10-15 χρονια για ορισμενες περιπτωσεις,τοτε ισως δουμε ασπρη μερα.Τωρα και δυο πλευρες εχουν δικιο,γιατι το κρατος ειναι παντελως ανικανο και γιατι ολους αυτους που λαδωθηκαν δεν τους τιμωρησε στην ουσια.Ολοι λιγο πολυ γνωριζουμε κραυγαλεες περιπτωσεις πλουτισμου που δεν δικαιολογουνται,αλλα το κρατος και οι μηχανισμοι του δεν τις βλεπουν.ΞΕκινησα να περιγραψω μια τετοια περιπτωση με εμπλοκη μαλιστα στα ΜΜΕ,αλλα γιατι να βαλω το διαχειριστη να σβηνει μηνυματα ?

Last edited:
Είναι ένα μεγάλο θέμα,πόσοι και ποιοί πληρώνουν φόρους στην χώρα μας.Ύπάρχουν σχετικά πρόσφατες μελέτες.Αν θυμάμαι καλά κάπου στο 85% των άμεσων φόρων,προέρχεται απο μισθωτούς,αγρότες και μικροέμπορους-βιοτέχνες.

Στο υπόλοιπο 15% συνεισφέρουν μεγαλοεπιχειρηματίες,βιομήχανοι, εφοπλιστές,μεγαλοδικηγόροι,
μεγαλογιατροί....:fahne90:

Τους έμμεσους άς τους αφήσουμε,γιατί θα μας πιάσει κατάθλιψη.Νομίζω κι εκεί,έχουμε τους υψηλότερους στην Ευρώπη.:fahne90: