Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Μα δεν χρειάζεται να έχει offshore εταιρεία κάποιος για να διατηρεί αυτοκίνητο στην εταιρεία, μπορεί να έχει καλλιστα και ελληνική εταιρεία, αρκει η φυση της δουλειάς να δικαιολογεί αυτοκίνητο. Στην περιπτωση αυτή και εφόσον αφήνει τα κέρδη στην εταιρεία (συχνά για μικρότερη φορολόγηση) μπορεί ο ίδιος να δηλώνει 8000 ευρώ και να έχει Cayenne γιατι η εταιρεία του είναι πλούσια (και αλλωστε, όσο πιο πολλά φορτώνει στην εταιρεία σαν έξοδα, τοσο λιγότερο κέρδος εμφανίζει η εταιρεία και τόσο μικρότερο φόρο πληρώνει). Τα τεκμήρια νομίζω μπορούν να πιάσουν μόνο τα φυσικά πρόσωπα, εκτός κι αν τωρα εφαρμοστούν αλλιώς...

+1000 γι αυτο!

Επιπλεον ειδα καπου σημερα οτι οι ακυρωσεις παραγγελιων στα μεγαλου κυβισμου (μαζι και τα τζιπ...αντε suv...) αριθμουν περι τις 2500 μεσα στις πρωτες αυτες μερες της κουβεντας περι τεκμηριων...:BDGBGDB55:

Last edited:
Το πρόβληαμ με τέτοια γελοία νομοσχέδια, εγκειται στο οτι γενικότερα οι νόμοι, είναι σαν τον ιστό της αράχνης.Πιάνονται μόνο τα μικρά έντομα.

Με λίγα λόγια, οι πραγματικοί λαμογοφοροφυγάδες θα εξακολουθήσουν να διαφεύγουν.Τη νύφη θα την πληρώσουν οι μικροί που έχουν κάνει αιματηρές οικονομίες για να πάρουν ενα αυτ/το, χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να έχουν το τεκμαρτό εισόδημα που υποστηρίζουν οτι πρέπει να έχει ο ιδιοκτήτης για να το συντηρεί.
Ηθελα να ήξερα πόθεν προκύπτει, οτι ενα 2λιτρο π.χ. αυτ/το χρειάζεται 22000 το χρόνο για συντήρηση.
Ποιός κρετίνος νους, τα σκέφτεται αυτά τα σοφά ήθελα να 'ξερα ?

Εγώ δεν θυμάμαι να υπήρχε αμάξι όχι 2500 κυβικά, ούτε 2000 κυβικά δεν υπήρχαν...Τα 1600 κυβικά ήταν πολυτέλεια !

Εντάξει όχι και 1600 , αλλά έτσι ήταν. Με δίλιτρο ήσουν άρχοντας διότι έπρεπε να δήλωνες 7 εκ. δρχ.
Μου έλεγαν στην αντιπροσωπεία , ότι δεν έπαιρναν δίλιτρο ακόμα και γιατροί , όχι γιατί δεν είχαν τα χρήματα , αλλά γιατί πολύ απλά δεν έκαναν δήλωση ούτε 7 εκ. δρχ. και φυσικά ούτε είχαν σκοπό να χαλάσουν την τακτική αυτή για ένα αυτοκίνητο.
μετά την κατάργηση , ξαναλέω, ξεσάλωσαν τα μεγάλα κυβικά.

Συγνώμη φίλε μου, αλλά ας δούμε το εξής: Ένα τέτοιο αυτοκίνητο αν διανύει 15.000 χλμ. το χρόνο θέλει για βενζίνη 2000 ευρώ, τέλη κυκλοφορίας 400 ευρώ, ασφάλεια 500 ευρώ, σέρβις 200 ευρώ (είναι καινούριο βλέπεις). Άρα ζητά χωρίς καμιά αβαρία, χωρίς να προσθέσεις κάτι πάνω στο αυτοκίνητο, περισσότερα από 2000 ευρώ με τάσεις προς το 2500. Άρα το εισόδημα κατεβαίνει στις 20.000 ευρώ, δηλ. 1.500 ευρώ το μήνα. Δηλ. θέλεις να πιστέψω ότι υπάρχουν πολλοί (κυρίως οικογένειες) που μπορούν να βγάλουν το μήνα με λιγότερα από 1.500 ευρώ και να μπορούν ή να θέλουν να συντηρούν ένα αυτοκίνητο 2000 κ.ε.; Αμφιβάλω….Μόνο οι λογαριασμοί που πληρώνει ένα άτομο ή μια οικογένεια είναι περισσότερο από 250 ευρώ το μήνα.

Προσωπικά με εισόδημα 2,5 φορές περισσότερο και 4 παιδιά νιώθω ότι δεν μπορώ.

Εαν πρόκειται για οικογένειες, να συμφωνήσω μαζί σου.
Υπάρχει ομως και πολύς κόσμος που είναι μόνος του και τα καταφέρνει μια χαρά, χωρίς να έχει 22000 εισόδημα.
Αλλοι μένουν με γονείς ή σε σπίτια που ανήκουν στην οικογένεια και δεν πληρώνουν ενοίκια, κλπ.Αρα μια χαρά μπορούν να συντηρούν το 2λιτρο.

Και βλέπεις το πρόβλημα του νομοσχεδίου.Δεν ξεχωρίζει την οικογένεια, απο τον εργένη, κλπ.Ολοι στο ιδιο τσουβάλι, επειδή έτσι το..."σκέφτηκαν" κάποιοι.

Και θα φύγουμε τώρα απο τα πολλά τζιπ και θα πάμε να κυκλοφορούμε σαπάκια 10ετίας.

Βέβαια μπορούμε να γίνουμε Κινα και να το γυρίσουμε στο ποδήλατο.

Εαν πρόκειται για οικογένειες, να συμφωνήσω μαζί σου.
Υπάρχει ομως και πολύς κόσμος που είναι μόνος του και τα καταφέρνει μια χαρά, χωρίς να έχει 22000 εισόδημα.
Αλλοι μένουν με γονείς ή σε σπίτια που ανήκουν στην οικογένεια και δεν πληρώνουν ενοίκια, κλπ.Αρα μια χαρά μπορούν να συντηρούν το 2λιτρο.

Και βλέπεις το πρόβλημα του νομοσχεδίου.Δεν ξεχωρίζει την οικογένεια, απο τον εργένη, κλπ.Ολοι στο ιδιο τσουβάλι, επειδή έτσι το..."σκέφτηκαν" κάποιοι.

Και θα φύγουμε τώρα απο τα πολλά τζιπ και θα πάμε να κυκλοφορούμε σαπάκια 10ετίας.

Βέβαια μπορούμε να γίνουμε Κινα και να το γυρίσουμε στο ποδήλατο.

Όχι φίλε μου δεν θα πάμε στα σαπάκια 10ετίας. θα πληρώσεις το φόρο σου και θα συνεχίσεις. Ή θα αλλάξεις αυτοκίνητο και θα πάρεις 1600 ή 1800 κ.ε. που αν είσαι εργαζόμενος τότε δεν θα έχεις πρόβλημα με τεκμήριο.

Φυσικά αν το πρόβλημά σου είναι ότι δεν θέλεις να εμφανίζεις καθόλου εισοδήματα από αυτά που κερδίζεις ή είσαι άνεργος και κυκλοφορείς με 2000+ κ.ε. ή φοιτητής, και ο πατέρας σου δεν θέλει να σου πληρώσει το τεκμήριο, έ τότε ας γυρίσεις στο σαπάκι..... για σένα έγιναν τα τεκμήρια και στην περίπτωση αυτή θα είναι δίκαια. Γιατί δεν είναι δυνατόν να σκορπά κάποιος άνεργος δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε λούσα και καταναλωτικά είδη και μετά να σκούζει για το 2000άρο της εφορίας. Έτσι δεν είναι ;;;;

και επειδή ως γνωστόν ο έλληνας θέλει τα γκαζάκια του και δεν του πάει να ξαναγυρίσει στα 100 αλογάκια, θα ανθίσουν πάλι τα 1800άρια που έχουν επιδόσεις αλλά ξεφεύγουν από την κλίμακα(12 φορ. ίπποι) π.χ. το VAG

διότι είπαμε: τα λεφτά υπάρχουν πάντα για την αγορά, στην δήλωση υπάρχει το κόλλημα -bye-

και επειδή ως γνωστόν ο έλληνας θέλει τα γκαζάκια του και δεν του πάει να ξαναγυρίσει στα 100 αλογάκια, θα ανθίσουν πάλι τα 1800άρια που έχουν επιδόσεις αλλά ξεφεύγουν από την κλίμακα(12 φορ. ίπποι) π.χ. το VAG

διότι είπαμε: τα λεφτά υπάρχουν πάντα για την αγορά, στην δήλωση υπάρχει το κόλλημα -bye-

Αυτό ξαναπέστο !!!!!! :a0210: :grinning-smiley-043

Κ φυσικά τα τουρμπάτα μικρά 1400 & 1600 δεν βγήκαν στην αγορά πριν λίγα χρόνια για εμάς, και καλά, αλλά για άλλες αγορές που είχαν τέτοια "προβλήματα" !

Αυτό ξαναπέστο !!!!!! :a0210: :grinning-smiley-043

Κ φυσικά τα τουρμπάτα μικρά 1400 & 1600 δεν βγήκαν στην αγορά πριν λίγα χρόνια για εμάς, και καλά, αλλά για άλλες αγορές που είχαν τέτοια "προβλήματα" !

Και τα VTEC μην τα ξεχνάμε...:violent-smiley-030:

α ναι σωστά, υπάρχουν και τα τουρμάτα 1400 άρια πλέον ...

ο έλληνας θα πονέσει αν το τεκμήριο πάει βάσει ιπποδύναμης...εκεί θα πέσει μεγάλο κλάμα....

η τελευταία πρόταση μπορεί και να διαγραφεί από την διαχείριση για να μην μπουν και ιδέες σε μερικούς μερικούς....

Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

α ναι σωστά, υπάρχουν και τα τουρμάτα 1400 άρια πλέον ...

ο έλληνας θα πονέσει αν το τεκμήριο πάει βάσει ιπποδύναμης...εκεί θα πέσει μεγάλο κλάμα....

η τελευταία πρόταση μπορεί και να διαγραφεί από την διαχείριση για να μην μπουν και ιδέες σε μερικούς μερικούς....

Οχι Τάσο μου να μην διαγραφεί !

Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε την δυνατότητα να πούμε τα αυτονόητα μονο και μόνο για να διατηρήσουμε το political correctness !!!

Και για να συνεχίσω το συλλογισμό, αυτό θα έπρεπε να επεκταθεί ΚΑΙ στον συντελεστή ΕΦΚ που εφαρμόζεται στα ΙΧ επιβατικά !

Γιατί τα 1400 κ.ε. και 170 άλογα του VAG παραδείγματος χάριν να έχουν συντελεστή ΕΦΚ λιγότερο απο ένα οποιοδήποτε 1600άρι με 120 άλογα ή να έχουν τον ίδιο συντελεστή ΕΦΚ με τα 1400άρια των 85 ίππων ?

Φίλιππος

Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας, γίνεται χαμός στην Jeep, με τις προκαταβολές.

Και μετα απο ενα μηνα θα κλαινε τα λεφτα τους , προσωπικα οδηγησα περυσι ενα Compass και ειναι οτι χειροτερο απο αποψη ποιοτητας εχω δει ποτε. Ακομη και ενα φθηνο SUV οπως το ΚΙΑ Sportage εχει 2 κλασεις καλυτερη ποιοτητα κατασκευης...

Γιατί μέσα από την 530i (αν δεν έχει μαυρίσει τα τζάμια), μπορώ να δω τι συμβαίνει πιο μπροστά στο δρόμο.
Γιατί ο πεζός έχει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει αν τον χτυπήσει μία 530i.
Γιατί αν με ακουμπήσει η 530i, δεν θα μου κάνει βαθούλωμα.
Και, τέλος, γιατί δεν έχεις καν δίκιο: Σύμφωνα με τους 4 τροχούς, η 530i καίει 10.9/5.8/7.7 ενώ το X3 2.0i 12.6/6.9/9.0.

Ωραια ολα αυτα αλλα εγω θα προτιμουσα την X3.:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

"Τζιπ" (πιο σωστα SUV) ειναι το Cayenne , τζιπ ειναι και το Daihatsu Terios...μην τα βαζουμε ολα στο ιδιο καλαθι.

Ποτε δεν καταλαβα γιατι πρεπει να ειμαστε εναντια σε εναν που εχει πχ. BMW X3 2.0 lt επειδη οδηγει "τζιπ" ενω μια ΒΜW 530i που καιει παραπανω και ειναι και πιο ογκωδης πρεπει να ειναι αποδεκτη...

ολα τα τζιποειδη ενοουσα... ακομη και τα τεριος...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΖΙΠ! ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ "ΕΚΤΟΣ ΔΡΟΜΟΥ" ΟΥΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΑΣΤΕ 5 ΜΗΝΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΙ!
Κανενα 4χ4 δεν "κοβει" το τιμονι του οπως ενα αμαξι, ακομη και αν ειναι μεγαλο μεγαλο... Υπαρχει ενα θεμα με τον "κυκλο στροφης"... αρα δημιουργει προβλημα στις πολεις... ειδικα στην αθηνα...

Πωπω!.. αυτοι εκει "πανω" με τα τεκμηρια ειναι τελειοι!...
Εδω και καιρο εψαχνα 4πορτο πισωκινητο αλλα δεν ηθελα να τα σκασω στην lexus ή bmw (η merc μου πεφτει πολυ γκλαμουρ) για καινουριο και απο γερμανια τα πολλα κυβικα στα φορολογουν οποτε το ειχα παγωσει... και μολις σημερα βλεπω 4 αυτοκινητα 335 στην χρυση ευκαιρια...!
Αντε να αρχισει ο νομος να δουμε και τις νεες 4πορτες Μ3, να πεσουν και οι τιμες τους μπας και δουμε καμια ασπρη μερα στα μεταχειρισμενα και στην Ελλαδα!!!
:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Οχι Τάσο μου να μην διαγραφεί !

Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε την δυνατότητα να πούμε τα αυτονόητα μονο και μόνο για να διατηρήσουμε το political correctness !!!

Και για να συνεχίσω το συλλογισμό, αυτό θα έπρεπε να επεκταθεί ΚΑΙ στον συντελεστή ΕΦΚ που εφαρμόζεται στα ΙΧ επιβατικά !

Γιατί τα 1400 κ.ε. και 170 άλογα του VAG παραδείγματος χάριν να έχουν συντελεστή ΕΦΚ λιγότερο απο ένα οποιοδήποτε 1600άρι με 120 άλογα ή να έχουν τον ίδιο συντελεστή ΕΦΚ με τα 1400άρια των 85 ίππων ?

Φίλιππος
Φίλιππε δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αν ένα αμάξι βγάζει 100 άλογα από 1000 κυβικά ή 170 από 1400 ή 120 από 160 κυβικά...δλδ με το rx8 τι πρέπει να πούμε που είναι 1300 κυβικά κ βγάζει στην μικρή έκδοση 192 ίππους ;;;;:BDGBGDB55:

Το σωστό είναι φορολογία ανάλογα με την ρύπανση ! Εκεί μάλιστα ! Έχεις σωστό αμάξι 2500 κυβικά αλλά καίει όσο ένα 2000 κ ένα 2500 κυβικά που καίει σαν 3000 κυβικά.....ποιό είναι το σωστό ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επαναφορά του τεκμηρίου διαβίωσης στα ΙΧ

Φίλιππε δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο αν ένα αμάξι βγάζει 100 άλογα από 1000 κυβικά ή 170 από 1400 ή 120 από 160 κυβικά...δλδ με το rx8 τι πρέπει να πούμε που είναι 1300 κυβικά κ βγάζει στην μικρή έκδοση 192 ίππους ;;;;:BDGBGDB55:

Το σωστό είναι φορολογία ανάλογα με την ρύπανση ! Εκεί μάλιστα ! Έχεις σωστό αμάξι 2500 κυβικά αλλά καίει όσο ένα 2000 κ ένα 2500 κυβικά που καίει σαν 3000 κυβικά.....ποιό είναι το σωστό ;

Εγώ Μιχάλη μου ΔΕΝ διαφωνώ στο ρυπογόνο σκέλος ...

Απλά λέω οτι σαν έννοιες είναι αλληλένδετες, μιας και "Free lunch ? There is no such thing !". Πρεπει να δώσεις κάτι για να πάρεις κάτι ... και για να πάρεις αυξημένη ιπποδύναμη (αν θεωρήσεις οτι θερμοδυναμικά είσαι στο όριο) θα πρέπει να κάψεις περισσότερο μίγμα. Και όσο τέλεια και αν είναι η καύση, πάλι θα έχεις αύξηση του CO2 !!!
Το πολύ πολύ να μην έχεις παραγωγή CO ή/και σκέτου C.
(Θεωρία καύσης υδρογονανθράκων με περίσσεια / έλλειμα αέρα)

Αν δεις τους πίνακες θα δείς και οτι επιβεβαιώνονται τα παραπάνω.
Οσο δε για τους Wankel κινητήρες, τα 1300κε είναι επειδή ανάγονται σε αντίστοιχο σύστημα χωρητικότητας παλινδρομικών κινητήρων. Περιστροφικά η χωρητικότητα ειναι 2600κε !!!!

Αν θέλεις μπορούμε να ανοίξουμε ένα νέο νήμα να το συζητήσουμε εκεί, γιατι εδώ θα έιμαστε :offtopic:

To πιο δίκαιο είναι να ληφθεί υπόψη και η τιμή του αυτοκίνητου κατά την αγορά.
Δηλαδή μια φόρμουλα με ρύπανση και τιμή αγοράς (ίσως τη βασική σε κάθε μοντέλο - όχι τα extra που μπορεί να βάλει κανείς).
Εδώ θα κλάψουν μανούλες...και τα rx8 θα κλάψουν...