Απάντηση: Re: Επαναπροσδιορισμος εξοπλισμου.
H OM-D με τον Leica 25αρη/1.4 με μονό σημείο εστιάσης εστιαζει πριν προλάβεις να πατησεις το κουμπί του κλείστρου :BDGBGDB55: και με ακρίβεια :grandpa: γιατί η μηχανή εστιάζει πάντα στο επίπεδο του αισθητήρα - δεν υπαρχει front - back focus ! Μόνο ένας λευκός τοίχος ή ανάλογη επιφάνεια με απουσία διαφοράς contrast
μπορει υπό προυποθέσεις να προκαλεσει πρόβλημα αλλά είναι κάτι σπάνιο.
Μάλιστα η εστίαση προηγειται απο το ηχητικό μπιπ και απο την οπτικη επιβεβαιωση.
Το γέλιο πέφτει όταν μειώνεται το φώς και γίνεται σκοτάδι - η ταχύτητα μειώνεται ελάχιστα και βλεπεις απο το EVF τα παντα σαν να έχεις διόπτρα νυχτός στις ειδικές δυνάμεις.
Η GH3 όπως λέει και ο Γιάννης μπορει να ειναι και καλυτερη στην εστίαση (είχα και την GH2 παλιά) μιας και ειναι νεώτερο ελαφρως μοντέλο και η Panasonic ήταν γνώστης του CDAF απ´όταν η Olympus άλλαζε πάνες (όχι μσζί με τον Βλάσση

).
Αλλά και με τον 12-50 είμαι σιγουρος χωρίς να τις έχω βάλει διπλα-διπλα ότι ειναι ταχυτερη σε S-AF απο τις περισσοτερες εισαγωγικες DSLR αλλά και απο πολλές ακριβές - υπαρχουν βιντεο αρκετα αν ψαχθει κανεις και εχω διαβασει εμπειριες πολλών που ειχαν παράλληλα DSLR - OM-D (εως οτου πουλησαν την ακριβή τους DSLR).
To μάτι στο προσωπο αν εχεις ανοιχτό το face recognition το βρισκει μονη της και μαλιστα επιλεγεις δεξι - αριστερο ή το πιο κοντινο.
Απο την άλλη Ωμή/Μηχανική αίσθηση μιας DSLR δεν θα έλεγα ότι έχει η OM-D - μάλλον έχει βελούδινη, απαλή και ήσυχη αισθηση κλείστρου σε ένα πολύ στιβαρό και μικρό αλλά ανθεκτικό σε σκόνη και νερό σώμα που σε προκαλεί να δοκιμάσεις να ξεγελάσεις την ενσωματωμένη (5)ξονική σταθεροποιηση και να βγάλεις κουνημένη φωτο με ότι φακό του φορέσεις.
Στην Νεξ 6 θα έχεις σε σχεση με την ΟΜ-D πιο αργή εστιαση, πιο ρηχό βάθος πεδίου, ελαφρώς καλυτερο ISO, fοcus peaking, απουσία σταθεροποιησης, απουσια αδιαβροχοποιησης , μικρότερη γκάμα φακών και 1 χρόνο εγγύηση.