paИ-baL;1056813814 said:ενα εκατοστο διαφορα σε υψος και πλατος...
κραταω την D90 ετσι...
για δες και την κάτοψη, και μετά νοητά πρόσθεσε κι έναν φακό... :cool4:
paИ-baL;1056813814 said:ενα εκατοστο διαφορα σε υψος και πλατος...
κραταω την D90 ετσι...
ειναι αρκετη η διαφορα .... και στο βαρος.
Πχ η gh3 + 35-100 (αντιστοιχο 70-200 σε 35mm) ζυγιζει 800γρ, ενω μια canon 5d + 70-200 τουλαχιστον 2 κιλα!
Χα! Αυτό φίλε μου δεν είναι πρόβλημα για τη Σίγμα, αλλά για τα συστήματα αυτά των mirrorless, οι ασυμβατότητες δηλαδή και η έλλειψη γκάμας.
Προσωπικά δεν θα μου καθόταν καθόλου άσχημα μια τέτοια μηχανούλα... για να της φοράω μόνο τους σταθερούς φακούς μου.... λόγω κροπ φάκτορ βέβαια θα πήγαινα μάλλον σε σόνυ, το 2x καθιστά πρακτικά άχρηστο ή ανώφελο ο,τιδήποτε παλιό από τα 35μμ και κάτω. Ακόμη και ένας 20ρης (που οι περισσότεροι είναι αργοί, το πολύ να βρεις μέχρι φ.2,8) γίνεται 40ρης...
Όπως είπα όμως, αυτά είναι για εμένα και όποιον θα μπορούσε να δουλεύει μόνο με σταθερούς.... δεν είναι πολλοί, νομίζω. Χώρια, τρεις σταθερούς να κουβαλάς, το έπιασες το βάρος ενός ζουμ.
Μεμονωμενες καταστασεις (πχ εργαστηριακες) δεν ειναι παντα αντιπροσωπευτικες του συνολου... ειδικα της πραγματικοτητας...
.
Μια που μιλάμε για στοπ και φωτεινότητες που χάνονται, να πω ότι με την Ε-Μ5 χαλαρά τραβάω με χρόνους 1/8 - 1/15 χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα (αρκεί να μην κινείται το θέμα μου εννοείται...)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.