Επανάσταση στην κίνηση των 24p

να ρωτησω και κατι αλλο
Στην τηλεοραση πρεπει να τα εχουμε απενεργοποιημενα τα αναλογα συστηματα
δηλαδη στην philips που εχω τα HD natural motion και 100hz?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Γιαννη νομιζω οτι δεν ειναι απολυτο αυτο...
τριπλασιαζοντας για παραδειγμα το fps(υλικο 24->fps 72..) εχω πολυ λιγοτερη βιντειλα απο οτι αν το κανω 60fps..
μαλλον εξηγειται απ το οτι στην 1η περ. εχουμε συγχρονισμο καθε 3 καρε αρα 2/3 interpolated ενω στην δευτερη καθε 5 αρα 4/5 interpolated...
το προβλημα ειναι οτι δεν κλειδωνει ο proj. στα 72hz οποτε μαλλον ειναι ανουσιο αφου γλιτωνουμε το motion judder απο τα 24fps αλλα παραμενει το judder απο το pulldown(μη πολλαπλασια hz /fps)..

με powerstrip μπορουμε να κανουμε κατι για να κλειδωσουμε σε 72?(αν κ δεν νομιζω..)

Πολύ σωστά τα λες!!! Με powerstrip δεν έχω δοκιμάσει γιατί δεν δουλεύει με Nvidia σειρές 8,9 που έχω σε desktop και laptop...

Σαν κλείδωμα το πέτυχα τα 72Hz αναλογικά στην PX80 σε σύνδεση με το λάπτοπ, έδωσα και 72 καρέ στο σκριπτ, αλλά όπως καταλαβαίνεις με διπύρηνο στα 2,5GHz καρφώθηκα στα 100% και το μηχάνημα πήγε να με βαρέσει...

Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

να ρωτησω και κατι αλλο
Στην τηλεοραση πρεπει να τα εχουμε απενεργοποιημενα τα αναλογα συστηματα
δηλαδη στην philips που εχω τα HD natural motion και 100hz?

Ναι, γιατί αλλιώς θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος...-bye-

χαχαχα
μολις παω σπιτι θα αρχισω ξανα τα πειραματα
αν και νομιζω οτι στο pc mode της philips ειναι απενεργοποιημενα τα natural motion κλπ κλπ
το σκ πονεσε το κεφαλι μου απο τους χιλιαδες συνδιασμους που δοκιμαζα:stoned:

Γιάννη μήπως να δοκιμασεις στα 48?σε μένα υπάρχει σημαντική μείωση στη CPU σε σχέση με 72..το θέμα είναι αν μπορείς να κλειδωσεις κ στα 48 την px80..
Φαντάζομαι ότι θα είναι το ιδανικό..1/2 interpolated κ αποφυγή του pulldown..

Αν καταφέρω να κλειδωσω τον προτζ.στα 72hz..πως διαπιστώνω αν δεν κάνει καμία εσωτερική μετατροπή?(όπως μερικοί που κλειδώνουν μεν στα 24 αλλά μετατρέπουν εσωτερικά σε 60..)

Γιάννη μήπως να δοκιμασεις στα 48?σε μένα υπάρχει σημαντική μείωση στη CPU σε σχέση με 72..το θέμα είναι αν μπορείς να κλειδωσεις κ στα 48 την px80..
Φαντάζομαι ότι θα είναι το ιδανικό..1/2 interpolated κ αποφυγή του pulldown..

Νομίζω ότι έχεις δίκιο, αλλά, αν θυμάμαι καλά, είχα προσπαθήσει να το κάνω και δεν μου κλείδωνε στα 48Hz. Για τα 96 είμαι σίγουρος ότι δεν...

Αν καταφέρω να κλειδωσω τον προτζ.στα 72hz..πως διαπιστώνω αν δεν κάνει καμία εσωτερική μετατροπή?(όπως μερικοί που κλειδώνουν μεν στα 24 αλλά μετατρέπουν εσωτερικά σε 60..)

Δεν μπορείς!!

Μόνο οπτικά θα καταλάβεις τη διαφορά, δηλαδή, θα πρέπει να δεις καλύτερη κίνηση από ότι με τα 60. Με παλιότερους drivers της Nvidia το μηχάνημά μου κλείδωνε χωρίς powerstrip όπου ήθελα, ακόμα και στα 72Hz, όμως, η κίνηση που έπαιρνα ήταν μία η άλλη με τα 60Hz, οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι γίνεται εσωτερικά μετατροπή. Επίσης δεν καταλαβαίνω και κάτι άλλο....λένε πολλοί ότι οι συσκευές παίρνουν το 24άρι και το παίζουν άλλες στα 72Hz (Panasonic-Pioneer), άλλες στα 96, άλλες στα 120 (Sony). Τότε γιατί δεν κλειδώνουν και στους αντίστοιχους ρυθμούς ανανέωσης??:damnyou::damnyou:

Γιατί δεν έχει νόημα, μιας και τα BDs είναι ούτως ή άλλως γραμμένα στα 23.976Hz και το FI για την ώρα γίνεται στα μέσα προβολής.

Αν απαντάς στο δικό μου ποστ, Δημήτρη, δεν μιλάω για το F.I. αυτό καθαυτό, αλλά για τα κλειδώματα σε σχέση με τους ρυθμούς ανανέωσης του πάνελ.

Σε εσένα απαντάω Γιάννη.

Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχει νόημα για τους κατασκευαστές να υποστηρίξουν κλείδωμα σε υψηλά refresh, καθότι το F.I. γίνεται στα μέσα προβολής.

Αν υπήρχαν πηγές οι οποίες έκαναν F.I., θα είχε νόημα.

Τα HTPCs αποτελούν special case.

Σε εσένα απαντάω Γιάννη.

Αυτό που λέω είναι ότι δεν έχει νόημα για τους κατασκευαστές να υποστηρίξουν κλείδωμα σε υψηλά refresh, καθότι το F.I. γίνεται στα μέσα προβολής.

Αν υπήρχαν πηγές οι οποίες έκαναν F.I., θα είχε νόημα.

Τα HTPCs αποτελούν special case.

Μα δεν κάνουν όλες οι συσκευές F.I. Η, δε, παραπάνω τεχνική είναι φρέσκια (όχι σαν ιδέα, αλλά σαν υλοποίηση) και υιοθετημένη από τους κατασκευαστές εδώ και λίγους μήνες. Το υψηλό refresh rate σε ακέραιο πολλαπλάσιο των 24άρων μας γλυτώνει από το φλίκερ και το τζάντερ. Καμμιά τηλεόραση ή προβολέας δεν παίζει το 24άρι στα 24Hz. Ξέχνα για λίγο το F.I. και σκέψου απλώς την πολλαπλή επανάληψη των (ίδιων) καρέ. Ένα μόνιτορ που κλειδώνει και παίζει το υλικό στα 72Hz θα μας δίνει σίγουρα καλύτερη κίνηση από ένα άλλο που κλειδώνει και ανανεώνεται στα 24Hz.

Μα, ουσιαστικά κανένα σύγχρονο μόνιτορ / tv / προβολέας δεν ανανεώνεται στα 24Hz! Όλα τους εσωτερικά το πολλαπλασιάζουν - κάποια κάνουν και pulldown με τα γνωστά επακόλουθα.

Αλλά, ο πολλαπλασιασμός μπορεί να εξαλείφει το φλίκερ, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα για το judder, το οποίο αποτελεί εγγενές πρόβλημα των λίγων καρέ / δευτερόλεπτο.

Λοιπόν,κατάφερα κ κλείδωσε τον epson 700 στα 72hz..μένει να προσπαθήσω να διαπιστώσω αν μετατρέπει εσωτερικά στα 60hz(το πιθανότερο) ή όχι..
Ερώτηση..υλικό 23.976 interpolated σε 48fps σε μέσο προβολής που ανανεώνεται στα 72hz θα έχει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα(judder free,χωρις φλικερ κ.τ.λ) με το ίδιο υλικό αν γίνει interpolated σε 72fps??

Με το flicker καθαρίζεις σε κάθε περίπτωση, ακόμα και με απλό pulldown (χωρίς F.I.).

Τώρα, interpolated 48 fps vs. 72fps λογικά θα έχει διαφορά.. Αν θα είναι προς το καλύτερο δεν ξέρω - IMO το F.I. είναι πράμα του διαβόλου. :D

δεν μπορει κανενα παληκαρι να μας πει ποιο ειναι το καλυτερο script για ενα συστημα 2πυρινο μετριο?με μια tv κι αυτη μετρια αλλα που να μπορει να κλειδωνει σε 60,50,48 hertz?
ΘΕΛΩ ΒΙΝΤΕΙΛΑΑΑΑ

δεν μπορει κανενα παληκαρι να μας πει ποιο ειναι το καλυτερο script για ενα συστημα 2πυρινο μετριο?με μια tv κι αυτη μετρια αλλα που να μπορει να κλειδωνει σε 60,50,48 hertz?
ΘΕΛΩ ΒΙΝΤΕΙΛΑΑΑΑ

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Αν δεν αντέχει το σύστημα, βάλε pel=1 και mode=0

Γιάννη, δεν βλέπω μέτριο core 2 duo να σηκώνει pel=2 και mode=2. Το δικό μου phenom ΙΙ X3 @3.0GHz μόνο 720p και κάποια ελαφρά 1080p (καρτούν π.χ.) με pel=1 και mode=0.

Περιμένω πως και πως τους νέους Phenom II X6 95W

Γιάννη, δεν βλέπω μέτριο core 2 duo να σηκώνει pel=2 και mode=2. Το δικό μου phenom ΙΙ X3 @3.0GHz μόνο 720p και κάποια ελαφρά 1080p (καρτούν π.χ.) με pel=1 και mode=0.

Εξαρτάται, τι εννοούμε ''μέτριο''. Έχεις δίκιο, πάντως, ότι έπρεπε να εξηγηθώ εκτενέστερα ως προς το hardware. Εξηγούμαι λοιπόν:

Το παραπάνω σκριπτ παίζει απρόσκοπτα σε C2Duo 2,5Ghz τριετίας:

1. Κάθε αρχείο SD
2. 720άρια μόνο με H.A. μέσω CUDA (χωρίς H.A. μπορεί να παίξει με τη CPU οριακά pel=1 και mode=0)
3. 1080 αρχεία, ούτε για αστείο (εκτός αν δουλέψετε 30 καρέ και όχι 60)

Χθες, έκανα πάλι αρκετές δοκιμές στην PX80 συνδέοντάς την αναλογικά με D-sub. Έχω καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

Τα pel=2 και mode=2 είναι άκρως απαραίτητα για τη μείωση των τεχνουργημάτων. Το αποτέλεσμα που προσφέρει η χρήση τους σε σχέση με κάθε άλλη ρύθμιση είναι άκρως ικανοποιητικό. Τα ''νερά'' περιορίζονται σε σημαντικό βαθμό. Παρενέργειες: Η CPU γονατίζει!!!

Πάμε λίγο στα κλειδώματα....

Έπαιξα με πολλές τιμές καρέ καθώς και με τα Hz της τηλεόρασης. Έβαλα 30 καρέ, 36, 48, 50, 60, 72, 75 κλειδώνοντας την Tv στα 60,72, 60, 50, 60, 72 και 75 Hz, αντίστοιχα. Το καλύτερο αποτέλεσμα από πλευράς κίνησης (εξαιρείται η βιντείλα) το πήρα με 60 καρέ στα 60Hz. Κάθε άλλος συνδυασμός είχε αρκετό judder, ενώ στην θεωρία δεν θα έπρεπε να έχει π.χ. 36 στα 72Hz ή 72 στα 72Hz.

Το αποτέλεσμα με χρήση 30 καρέ, ήταν στα μάτια μου ικανοποιητικότατο. Το judder περιορίζεται κατά 80% τουλάχιστον και το μόνο που μένει σαν κακή παρενέργεια είναι ένα ανεπαίσθητο ''λοξυγγάκι'' κατά το πανάρισμα. I can live with that....Η εικόνα παίρνει τα ''πάνω'' της από πολλές πλευρές και η σύγκριση με την απλή αναπαραγωγή είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Οπότε τα πράγματα είναι απλά, πλέον:

60 καρέ στα 60Hz για όλες τις σειρές
30 καρέ στα 60Hz για όλες τις ταινίες.

:fahne90::fahne90:

εδώ είναι οι φενομ ...και μας περιμένουν ...αυτό...

http://www.skroutz.gr/s/85470/Asus-M4A78-HTPC-RC.html

και αυτό...
http://www.skroutz.gr/s/267737/AMD-Phenom-II-X6-1055T.html

θεωρώ οτι είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός για htpc...αν βρεθεί και κανένα μικρό κουτάκι...ή έστω μια ιδιοκατασκευούλα με plexiglass..σούπερ..

έχει και την ατι 3200 πάνω ....και remote control...