Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Ακόμα δεν ξέρουμε τι γίνεται με τον ήχο. DTS-MA και True-HD Κανείς;

Το DTS-MA περνάει κανονικά, έκανα ολονύχτιες δοκιμές με το μεγαλύτερο m2ts του AVATAR. Επειδή βαριόμουνα να στήσω τον MPC-HC χρησιμοποίησα τον WMP και το MPC-MPEG Source (MpegSplitter.ax) και όχι τον Haali.
Δούλεψα με το σκριπτάκι του φίλου tegonik στο post 85 και έβαλα SetMTMode(5,8) γιατί έχω για επεξεργαστή τον Q6700. Δυστυχώς ο εν λόγω επεξεργαστής αποδείχθηκε πολύ ασθενικός και η κίνηση ήταν για κλάματα ωστώσο στον ενισχυτή άναψε το DTS-MA μέσω κάρτας 5750 passive.
Σε ματρόσκες που δοκίμασα μόνο όμως με απλό DTS ή DD μόνο στα 720ρ είχα καλό αποτέλεσμα, στα 1080ρ είχα πολλά σκαλώματα και CPU usage 95%-100%.
Τελικά καταλήξαμε σε κάποιον αξιοπρεπή επεξεργαστή που να μπορεί να φέρει σε πέρας τα m2ts ή τουλάχιστον τα 1080p mkv;

Last edited:
Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Τελικά καταλήξαμε σε κάποιον αξιοπρεπή επεξεργαστή που να μπορεί να φέρει σε πέρας τα m2ts ή τουλάχιστον τα 1080p mkv;

AMD PHENOM II X6 1090T 3.2GHZ SIX-CORE BLACK EDITION.... overclocked;;; βέβαια με τα 125 Watt το HTPC θα πρέπει να πάει σε άλλο δωμάτιο... Μου αρέσει που βρήκατε την καλύτερη περίοδο να κάνετε τις δοκιμές... το δροσερό καλοκαιράκι μας...

Οσοι έχουν πρόβλημα με την CPU να κάνουνε την παρακάτω ρυθμιση
searchparam=1, plevel=1
και στις δυο γραμμές του script.
όσο μειώνουμε την τιμή στο searchparam και αυξάνουμε το plevel τόσο λιγότερο ισχύς χρειάζεται..

εγώ με ρυθμιση searchparam=2, plevel=1 και επεξεργαστη Ι3 (Που νομίζω ότι είναι λιγότερο ισχυρός απο quad core) παίζω τις πιο δύσκολες ματρόσκες 1080p που έχω με 80-90% και παίζουν μια χαρά.
Εάν κάνω την ρύθμιση searchparam=3, plevel=0 η οποία βελτιώνει ελαφρώς την κίνηση στις 'βαριές' ματροσκες..... βγαίνει χεράκι απο τον επεγεργαστή με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο...

Last edited:
Οσοι έχουν πρόβλημα με την CPU να κάνουνε την παρακάτω ρυθμιση
searchparam=1, plevel=1
και στις δυο γραμμές του script.
όσο μειώνουμε την τιμή στο searchparam και αυξάνουμε το plevel τόσο λιγότερο ισχύς χρειάζεται..

εγώ με ρυθμιση searchparam=2, plevel=1 και επεξεργαστη Ι3 (Που νομίζω ότι είναι λιγότερο ισχυρός απο quad core) παίζω τις πιο δύσκολες ματρόσκες 1080p που έχω με 80-90% και παίζουν μια χαρά.
Εάν κάνω την ρύθμιση searchparam=3, plevel=0 η οποία βελτιώνει ελαφρώς την κίνηση στις 'βαριές' ματροσκες..... βγαίνει χεράκι απο τον επεγεργαστή με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο...

Τί είπαμε ότι κάνει το searchparam?

Έχω μπερδευτεί με το ποιό script είναι το καλύτερο.
Έχω την εντύπωση πως αν κάνεις τα frames ακριβώς x2, μειώνονται τα τεχνουργήματα. Επιδή όμως η TV δεν μπορεί να πάει στα 48hz, πρέπει να βάζω και το reclock για να πηγαίνει 50fps.
To πρόβλημα εδώ είναι ότι και το reclock τρώει cpu...

Το δεύτερο σκριπτ.

Βγάλε το ρικλόκ, δεν χρειάζεται..δώσε στο num=30 ή 25 και κλείδωσε στα 60 ή 50Hz αντίστοιχα.

Έχω μπερδευτεί με το ποιό script είναι το καλύτερο.
Έχω την εντύπωση πως αν κάνεις τα frames ακριβώς x2, μειώνονται τα τεχνουργήματα. Επιδή όμως η TV δεν μπορεί να πάει στα 48hz, πρέπει να βάζω και το reclock για να πηγαίνει 50fps.
To πρόβλημα εδώ είναι ότι και το reclock τρώει cpu...

Εδώ τώρα τί κάνουμε; Βάζουμε απλώς num=25ή30 ή είναι προτιμώτερο το num=24(48?)+reclock;

Απάντησες πριν καν ρωτήσω, ευχαριστώ...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Το δεύτερο σκριπτ.

Βγάλε το ρικλόκ, δεν χρειάζεται..δώσε στο num=30 ή 25 και κλείδωσε στα 60 ή 50Hz αντίστοιχα.

Εμένα που δεν με πειράζει η βιντειλα, θέλω να έχω το num=50 ή 60. Με τα τεχνουργήματα τι γίνεται όμως; Υπάρχει περίπτωση να μειωθούν;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Εμένα που δεν με πειράζει η βιντειλα, θέλω να έχω το num=50 ή 60. Με τα τεχνουργήματα τι γίνεται όμως; Υπάρχει περίπτωση να μειωθούν;

Now for changing it for your liking, the lower the searchparam number, the less the artifacts but less smooth, anything higher than 2 gives nice smoothness. Also the plevel=0 can be changed up to plevel=2 for minimal artifacts but less smooth movement. If you think you still have enough cpu power, change pel=1 to pel=2 for better motion accuracy, it reduces some artefacts with no affect on smoothness (this eats cpu like the effing cookie monster!).

Το καταφερα και εγω επιτελους :drummer:
Ειναι τρομερο ειδικα με το num=30 που ειναι smooth αλλα κραταει και την ''κινηματογραφικοτητα''

Σε τί αρχεία, με τί επεξεργαστή και ποιά κάρτα γραφικών το κατάφερες; Λειτουργικό;

Δοκίμασα το script του Γιάννη βάζοντα num=30, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.
Μήπως τελικά έχει να κάνει με το setup του καθενός;
Τι εννοώ.
Ο cpu δεν έπεσε τόσο δραματικά. Λίγο θα έλεγα.
Το judder βελτιώθηκε αλλά με τίποτα 80%. Θα έλεγα 20% το πολύ.
Από την άλλη αυξήθηκαν πάρα πολύ τα artifacts.
Επίσης κάποια σημεία στην εικόνα με μία ελαφρά κίνηση της κάμερας, φαίνονται να τρεμοπαίζουν.
Φυσικά η κινηματογραφική αίσθηση αυξήθηκε, αλλά είναι σαν μην έχω ενεργοποιημένο το πρόγραμμα.
Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, απλά ένα copy-paste είναι.
Από την άλλη εγώ παραμένω σε αυτό το script γιατί το θεωρώ καλύτερο για τα γούστα μου.

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=1, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, plevel=2, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=0, plevel=2, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=FramerateNumerator(last)*2, den=FramerateDenominator(last)*1, mode=2)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Δοκίμασα το script του Γιάννη βάζοντα num=30, αλλά δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.
Μήπως τελικά έχει να κάνει με το setup του καθενός;
Τι εννοώ.
Ο cpu δεν έπεσε τόσο δραματικά. Λίγο θα έλεγα.
Το judder βελτιώθηκε αλλά με τίποτα 80%. Θα έλεγα 20% το πολύ.
Από την άλλη αυξήθηκαν πάρα πολύ τα artifacts.
Επίσης κάποια σημεία στην εικόνα με μία ελαφρά κίνηση της κάμερας, φαίνονται να τρεμοπαίζουν.
Φυσικά η κινηματογραφική αίσθηση αυξήθηκε, αλλά είναι σαν μην έχω ενεργοποιημένο το πρόγραμμα.
Δεν ξέρω αν κάνω κάτι λάθος, απλά ένα copy-paste είναι.

Το set up του καθενός δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο. Για παράδειγμα ο Νίκος (Tegonik) έχει τελείως διαφορετικό set up από μένα. Δεν πέφτει δραματικά η cpu. H cpu πέφτει ελαφρώς όταν αλλάζεις τις τιμές στο searchparam και το plevel καθώς και τα τεχνουργήματα.

Αυτό που γράφεις μου κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση: ''Το judder βελτιώθηκε αλλά με τίποτα 80%. Θα έλεγα 20% το πολύ.''

Νομίζω η βελτίωση στην κίνηση είναι συγκλονιστική χωρίς να προσφέρει τόσο βίντεο αίσθηση.

Προφανώς, όμως, σου αρέσει περισσότερο η εικόνα που προσφέρουν οι αρχικές ρυθμίσεις...that's fine with me!!-bye--bye-

Το buffer back/ahead που το έχετε; 0-24;

Set up εννοούσα περισσότερο τον προβολέα-τηλεόραση.

Έχει καλύτερη κίνηση, απλά κάνει σπασίματα σε κάποια σημεία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως είναι τα artifacts. Τα περιγράμματα των αντικειμένων "κινούνται" συνεχώς.

εκανα κ εγω την προσπαθεια αλλα μου κρασαρει ο mpc-hc...
καποιες αποριες μηπως καταλαβω τι φταιει
α)εχετε το coreavc για decoding?(εγω προσπαθησα με το ffdshow για decoding)
β)εχετε το haali renderer στα options του Mpc ή τον evr?
γ)για splitter χρησιμοποιειται τον ενσωματωμενο του mpc ή το haali media spiltter
εκανα copy paste to script που αναφερει ο @tegonik 3-4 σελιδ. πριν...

Το buffer back/ahead που το έχετε; 0-24;

Set up εννοούσα περισσότερο τον προβολέα-τηλεόραση.

Έχει καλύτερη κίνηση, απλά κάνει σπασίματα σε κάποια σημεία.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως είναι τα artifacts. Τα περιγράμματα των αντικειμένων "κινούνται" συνεχώς.

Ναι στα 0/24

Δοκίμασες και τις δύο τιμές?? ( num=25 με κλείδωμα στα 50 Hz και num=30 με κλείδωμα στα 60Hz). Παίξε λίγο και με τις τιμές του searchparam και του plevel.

εκανα κ εγω την προσπαθεια αλλα μου κρασαρει ο mpc-hc... Κοίτα ποστ 90
καποιες αποριες μηπως καταλαβω τι φταιει
α)εχετε το coreavc για decoding?(εγω προσπαθησα με το ffdshow για decoding) όχι, μόνο ffdshow
β)εχετε το haali renderer στα options του Mpc ή τον evr? EVR
γ)για splitter χρησιμοποιειται τον ενσωματωμενο του mpc ή το haali media spiltter τον ενσωματωμένο
εκανα copy paste to script που αναφερει ο @tegonik 3-4 σελιδ. πριν...

-bye--bye-

Ναι στα 0/24

Δοκίμασες και τις δύο τιμές?? ( num=25 με κλείδωμα στα 50 Hz και num=30 με κλείδωμα στα 60Hz). Παίξε λίγο και με τις τιμές του searchparam και του plevel.

Με 25 το σπάσιμο γίνεται χειρότερο.
Το πρόβλημα είναι να διώξω τα artifacts. Αν το καταφέρω θα κρατήσω αυτό το script. Προτιμώ να μην έχω τόσο καλή κίνηση από το να χάσω την κινηματογραφική αίσθηση. Δεν μπορώ όμως να έχω τόσα πολλά artifacts.
Ουφ, ξανά δοκιμές.

Γιαννη δυστυχως δεν ειναι αυτο γιατι τα εχω ηδη βαλει αυτα..
στο ffdshow στα codecs tab στο h264 εχεις ffmpeg ή libavcodec?(αν δεν νομιζω να φταιει αυτο..)
στο ιδιο tab ,το raw video το εχεις disabled?
επισης,στο φακελο του avisynth με τα Plugins δεν εχω τα ffavisynth.dll και ffavisynth.avsi.....εσεις τα εχετε?
μηπως κατα την εγκατασταση του ffdshow παλιοτερα δεν ειχα αποεπιλεξει την επιλογη για το avisynth...

Last edited: