Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Παιδιά, αν μπορείτε για δοκιμάστε τον παρακάτω player και πείτε τη γνώμη σας,

http://mirillis.com/en/products/splashpro.html

Η έκδοση Pro κυκλοφόρησε μόλις χθες, και περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό Motion², δηλαδή FI μέχρι 60fps (έχει επιλογή με slider X2 - 60fps). Η γνώμη μου είναι ότι τα καταφέρνει αρκετά καλά για πρώτη έκδοση, δεν λείπουν βέβαια τα artifacts σε διάφορες περιπτώσεις, ειδικά σε σημεία με έντονη κίνηση (αντικείμενα με φόντο τον ουρανό πχ), όπως αναφέρεται και στο φόρουμ του μάλλον σε αυτά τα σημεία δεν κάνει καν interpolation για να αποφευχθούν ακόμα περισσότερα artifacts. Σε σχέση με τα script του avisynth η χρήση της cpu είναι αρκετά πιο λογική, αν και δεν κάνει όλη την επεξεργασία στην GPU αλλά μάλλον σε συνδυασμό CPU/GPU. Πάντως με τον E8400 δεν έχει πρόβλημα αναπαραγωγής αρχείων 1080p. Η ενεργοποίηση του Motion² δεν γίνεται από τα settings, αλλά από το κουμπάκι Playback Options, δίπλα στο Stop (για να μην ψάχνετε άδικα!). Όσοι τον δοκιμάσουν και έχουν κάρτα γραφικών της ATI απενεργοποιείστε το "enable dynamic contrast" στο CCC διότι προκαλεί flickering. Ως κατάληξη πιστεύω ότι ενώ δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτή τη στιγμή ο Splash δουλεύει στο 100% και χωρίς διάφορα προβλήματα, φαίνεται αρκετά υποσχόμενος. Στο site έχει για κατέβασμα την πλήρη έκδοση σε trial 30 ημερών.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• splash1.jpg
    splash1.jpg
    41.5 KB · Views: 218
  • splash2.jpg
    splash2.jpg
    41.8 KB · Views: 214
  • aticcc.jpg
    aticcc.jpg
    65.6 KB · Views: 214
  • cpu1.jpg
    cpu1.jpg
    110.8 KB · Views: 209
Last edited:
Δοκίμασα το πρόγραμμα το πρωί.
Δεν έγραψα τίποτα, γιατί ούτε καλή κίνηση είχε, συν ότι πρόσθετε και artifacts στην εικόνα.
Προτιμώ τον ffdshow για F.I., απλά ακόμα ψάχνω το κατάλληλο script :flipout:

Στο pc που τον δοκίμασα έχω την 3650.
Πιθανόν εσύ που το δοκίμασες με καλύτερη κάρτα γραφικών ίσως υπάρχει διαφορά.
π.χ. αυτην την επιλογή που λες δεν την έχει η δική μου κάρτα. Καθώς και δεν υπάρχει και η επιλογή "enable smooth video playback"

θα το τσεκάρω με το HTPC που εκεί έχω την 5770

Last edited:
δοκιμαζω διαφορα σκριπτ κ θα γραψω εντυπωσεις συντομα...
το judder που ολοι αναφερομαστε γενικοτερα ειναι κατα κυριο λογο εμφανες στα παναρισματα??
σε νορμαλ σκηνες(χωρις ταχυτητα-κινηση) το καταλαβαινετε?

Γιατι βρε παιδια,στα πλαισια των δοκιμων χθες βραδυ,επαιζα για 3-4 λεπτα υλικο 23.976 κ ο προβολεας ηταν κλειδωμενος στα 50 αντι για τα 60 που το εχω τοσο καιρο κ δεν παρατηρησα τιποτα το ενοχλητικο:afro:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Δεν θα με χαλουσε να πω την αληθεια... :D
Για πειτε καμοια γνωμη.. Τι θα μπορουσα ν' αλλαξω στην παρουσα φαση? :confused:
Καλυτερα να περιμενεις τους mainstream 6-core της Intel για να μπορεις να παιξεις τα παντα χωρις κανενα προβλημα

Αλλα εαν επιμενεις μπορεις να βρεις εναν used Q9550 να τον κανεις Overclock και θα εισαι πολυ καλα(Αν και δεν ξερω τι εχεις τωρα πανω)

Δοκίμασα το πρόγραμμα το πρωί.
Δεν έγραψα τίποτα, γιατί ούτε καλή κίνηση είχε, συν ότι πρόσθετε και artifacts στην εικόνα.
Προτιμώ τον ffdshow για F.I., απλά ακόμα ψάχνω το κατάλληλο script :flipout:

Στο pc που τον δοκίμασα έχω την 3650.
Πιθανόν εσύ που το δοκίμασες με καλύτερη κάρτα γραφικών ίσως υπάρχει διαφορά.
π.χ. αυτην την επιλογή που λες δεν την έχει η δική μου κάρτα. Καθώς και δεν υπάρχει και η επιλογή "enable smooth video playback"

θα το τσεκάρω με το HTPC που εκεί έχω την 5770
Μηπως δεν εχεις τους τελευταιους catalyst?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Καλυτερα να περιμενεις τους mainstream 6-core της Intel για να μπορεις να παιξεις τα παντα χωρις κανενα προβλημα

Αλλα εαν επιμενεις μπορεις να βρεις εναν used Q9550 να τον κανεις Overclock και θα εισαι πολυ καλα(Αν και δεν ξερω τι εχεις τωρα πανω)

Ευχαριστω για την απαντηση!
Αυτη τη στιγμη εχω ενα AMD 2core, 4800, 2.50Ghz καθως και την Ati Radeon HD 4550 σε περιβαλον windows 7-32bit. Απο καρτα ειναι προτιμοτερο να παω σε Nvidia?

Ειστε ολοι σας πολυ καλοι με το αντικειμενο και μπραβο σας που μας δινετε τα φωτα σας.

Το προβλημα ομως με καποιους σαν εμενα που ειμαι ψιλοασχετος με ρυθμισεις , θα ηταν καλλιτερα εαν μας δινατε τα φωτα σας βημα-βημα.Δηλ.κανουμε αυτο κανουμε εκεινο.Ετσι θα βοηθουσατε καλλιτερα.Με την ευκαιρια θα ηθελα να μου δινατε τις συμβουλες σας σε μενα που ειμαι κολλιμενος με W.M.C και η τηλεοραση μου ειναι Παννυ 42U20

Eυχαριστω για ολα και καλως σας βρηκα. Βαγγελης

Ευχαριστω για την απαντηση!
Αυτη τη στιγμη εχω ενα AMD 2core, 4800, 2.50Ghz καθως και την Ati Radeon HD 4550 σε περιβαλον windows 7-32bit. Απο καρτα ειναι προτιμοτερο να παω σε Nvidia?

Όχι δεν είναι προτιμότερο....

Όσον αφορά τον επεξεργαστή, κοίτα τους καινούριους 6-πύρινους AMD....

Όχι δεν είναι προτιμότερο....
Όσον αφορά τον επεξεργαστή, κοίτα τους καινούριους 6-πύρινους AMD....

ΟΚ! Ευχαριστω!-bye-

καλημερα!!!
δοκιμασα και γω τα scripts....πραγματικα εχει διαφορα αλλα ξανα γυρισα σε DXVA KAI 24P.....μου φαινεται πολυ αφυσικο το ολο περιβαλλον οσον αφορα στην αναπαραγωγη ταινιων....

Δυστυχως κι εγω ξαναγύρισα στα προηγούμενα.
Δεν κατάφερα να βρω ένα script που να με καλύπτει.
Όσα έχουν την κίνηση που θέλω έχουν και artifacts και όσα δεν έχουν artifacts έχουν την ψευτικη κίνηση.
Το θέμα είναι ότι η αρχή έγινε...

Ερωτηση ισως αφελης,επειδη δεν μπορω να διαβασω ολο το νημα,το κολπακι αυτο αφορα τα pc monitor? γιατι στην τηλεοραση που ειναι 24p δεν υπαρχουν σπασιματα.

Με 24 p αρχικο γυρισμα δεν μπορει να γινει κατι σημαντικα καλυτερο διοτι τα ψευτικα καρε που παρεμβαλλονται πετυχαινουν το στοχο τους οσο η μεταβαση
στο επομενο καθ'εξης καρε ειναι ομαλη και με μικρη διαφορα απο το προηγουμενο.Σε ενα γρηγορα κινουμενο αντικειμενο ομως στο πρωτο καρε
ειναι στην αριστερη πλευρα και στο επομενο ειναι τερμα δεξια(τραβηγμενο παραδειγμα) , επισης κατα το μονταζ που αλλαζει τελειως το πλανο περνωντας
απο γρηγορη κινηση σε ακινησια και το αντιθετο .Ετσι βλεπουμε καλη κινηση
χωρις τεχνουργηματα σε ομαλο σταθερο παναρισμα ,αλλα τεχνουργηματα που ειναι ευκολα αντιληπτα οταν εχουμε ενα αυτοκινητο που κινειται σε ενα ακινητο δασος πχ λογω και της αυξημενης ευκρινειας των περισσοτερων γρηγορων καρε.Η κινηματογραφικοτητα που επικαλουνται οι σινεφιλ ανα τον κοσμο ειναι στην ουσια μια θολουρα και ασαφεια που μειωνει την υψηλη ευκρινεια .Δωστε μας 60p real τωρα(120p σε 3d).

Αυτο ειναι το juder αν δεν κανω λαθος ετσι λεγεται, το νημα μιλαει για κινηση 24p απο τον τιτλο κρινοντας και μονο

Μα προβλημα στην κινηση δεν εχουν μονο τα 24p σε ολα παρατηρειται juder ακομα και στο προγραμμα της τηλεορασης και ας ειναι 100hz

κανενας χρηστιανος να μας βγαλει εναν Ελληνικο οδηγο δεν υπαρχει?
Το avisynth μου βγαζει συνεχεια σφαλμα στην πρωτη γραμμη....