Επανάσταση στην κίνηση των 24p

μικρό είναι και το κόστος που προτείνω....απλώς είναι πολύ πολύ πιο δυνατό...μέσω hybrid crossfire...βάζοντας και μια καρτούλα πάνω ...κάνεις παπάδες..

έχει βγεί και το αντίστοιχο με βόρεια γέφυρα...ελληνιστί...northbridge...με το 785g και την ati 4200 ...που τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα...και με το καλό overclocking της άσους....αρχίζει και απογειώνεται...

libair, ο 1055t που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή είναι 125W και δεν τους σηκώνει το motherboard μου. Αναμένω τους 95W, για να αναβαθμίσω μόνο CPU.

tegonik με κούφανες! Δεν το περίμενα ότι οι ταπεινοί i3 παίζουν στα ίσα τους μεγάλους Phenom II X4. Έχεις παρατηρήσει διαφορά στην απόδοση του script με το hyperthreading on/off; Γιατί ακούγεται ότι κάνει μεγάλη διαφορά.

libair, ο 1055t που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή είναι 125W και δεν τους σηκώνει το motherboard μου. Αναμένω τους 95W, για να αναβαθμίσω μόνο CPU.

tegonik με κούφανες! Δεν το περίμενα ότι οι ταπεινοί i3 παίζουν στα ίσα τους μεγάλους Phenom II X4. Έχεις παρατηρήσει διαφορά στην απόδοση του script με το hyperthreading on/off; Γιατί ακούγεται ότι κάνει μεγάλη διαφορά.

καλά τώρα γίνεσαι λίγο υπερβολικός...το value for money ιδίως για τους τελευταίους εξαπύρηνους ....δεν παραβλέπεται έυκολα...και ταπεινός ο ι3 σε σχέση με τι?με την τιμή....?????????

Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Το αποτέλεσμα με χρήση 30 καρέ, ήταν στα μάτια μου ικανοποιητικότατο. Το judder περιορίζεται κατά 80% τουλάχιστον και το μόνο που μένει σαν κακή παρενέργεια είναι ένα ανεπαίσθητο ''λοξυγγάκι'' κατά το πανάρισμα. I can live with that....Η εικόνα παίρνει τα ''πάνω'' της από πολλές πλευρές και η σύγκριση με την απλή αναπαραγωγή είναι σαν να κλέβεις εκκλησία.

Οπότε τα πράγματα είναι απλά, πλέον:

60 καρέ στα 60Hz για όλες τις σειρές
30 καρέ στα 60Hz για όλες τις ταινίες.

:fahne90::fahne90:

Κι εγω βάζοντας 60Hz στην ΑΤΙ και στο script 30 έχω τα καλύτερα αποτελέσματα στην τηλεόραση και στον προβολέα.
Κάνει αυτά τα λοξυγγάκια, αλλά κι εγώ ζω άνετα με αυτά.

Κι εγω βάζοντας 60Hz στην ΑΤΙ και στο script 30 έχω τα καλύτερα αποτελέσματα στην τηλεόραση και στον προβολέα.
Κάνει αυτά τα λοξυγγάκια, αλλά κι εγώ ζω άνετα με αυτά.

Σωτήρη, το μόνο που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια hardwarική αναβάθμιση για τα 1080 και είμαστε καβάλα στ' άλογο!!!:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=8, blksizev=8, searchparam=0, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1, mode=2)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Αν δεν αντέχει το σύστημα, βάλε pel=1 και mode=0

μου βγαζει error line 5 γιατι?
χρησιμοποιω αυτο

SetMtmode(5,0)
global idx1 = 10
global source=ffdshow_source()
source=changefps(source,source,true)
# assume progressive PAL 25 fps or NTSC Film 23.976 source
idx1 = idx1 + 1
backward_vec = source.MVAnalyse(blksize=16, isb = true, chroma=false, pel=1, searchparam=1, idx=idx1)
# we use explicit idx for more fast processing
forward_vec = source.MVAnalyse(blksize=16, isb = false, chroma=false, pel=1, searchparam=1, idx=idx1)
source.MVFlowFps(backward_vec, forward_vec, num=2*FramerateNumerator(source), den=FramerateDenominator(source), mask=0, idx=idx1)
distributor()

δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το συστημα στα 720p παει περιπου 70%

Last edited:
Επισης οταν παιζει με ηχο ac3 παιζει με διακοπες.Και στην εικονα και στον ηχο...γιατι?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

μου βγαζει error line 5 γιατι?
χρησιμοποιω αυτο

SetMtmode(5,0)
global idx1 = 10
global source=ffdshow_source()
source=changefps(source,source,true)
idx1 = idx1 + 1
backward_vec = source.MVAnalyse(blksize=16, isb = true, chroma=false, pel=1, searchparam=1, idx=idx1)
# we use explicit idx for more fast processing
forward_vec = source.MVAnalyse(blksize=16, isb = false, chroma=false, pel=1, searchparam=1, idx=idx1)
source.MVFlowFps(backward_vec, forward_vec, num=2*FramerateNumerator(source), den=FramerateDenominator(source), mask=0, idx=idx1)
distributor()

δεν ειμαι πολυ ευχαριστημενος και το συστημα στα 720p παει περιπου 70%

Δεν καταλαβαίνει αυτή τη σειρά:

Δοκίμασε να κάνεις copy-paste το σκριπτ του ποστ 336.

μαλλον δεν διαβασες τι γραφω στο post 350
Μου βγαζει error

Επαναλαμβάνω:

Σου βγάζει error γιατί δεν καταλαβαίνει το player αυτή τη σειρά:

Προφανώς υπάρχει κάποιο λάθος στο σκριπτ.

Δοκίμασε να κάνεις copy-paste το σκριπτ του ποστ 336.

Σου λεω οτι μου βγαζει error αυτο που μου λες το post 336 στην line 5
Αυτο που εχω τωρα δεν μου βγαζει error αλλα πιστευω οτι μπορει να παει λιγο καλυτερα με καμμια αλλαγη

Σουλούπωσα λίγο το scriptάκι για να είναι πιο εύκολο να αλλάζεις τα επιμέρους στοιχεία και συνάμα αφαίρεσα τις περιττές κλήσεις στην SetMTMode που σίγουρα επιβαρύναν χωρίς λόγο την συνολική απόδοση και χρησιμοποιησα μόνο μία.

Υπόψην πως στον Media Player Classic Home Cinema θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο και να επιλέξετε τον Haali Renderer για πραγματικά ομαλή κίνηση γιατί με το VRM9 τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα με ΑΤΙ 5870 μου έκανε σπασίματα πολλά.

Code:
# Desired framerate
framerateSetting=60
# Motion Resolution 4, 8, 16, or 32 lower is better quality, higher is faster
horizontalMotionResolution=32
verticalMotionResolution=32
# Quality settings
plevelSetting=1
searchparamSetting=1
pelSetting=1
modeSetting=0
# CPU Settings and threads
numOfThreadsSetting=8
# Maximum Memory
SetMemoryMax(1280)

SetMTMode(2,numOfThreadsSetting)
ffdShow_source()
super=MSuper(pel=pelSetting, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=horizontalMotionResolution, blksizev=horizontalMotionResolution, searchparam=searchparamSetting, plevel=plevelSetting, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=horizontalMotionResolution, blksizev=horizontalMotionResolution, searchparam=searchparamSetting, plevel=plevelSetting, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=verticalMotionResolution, blksizev=verticalMotionResolution, searchparam=searchparamSetting, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=verticalMotionResolution, blksizev=verticalMotionResolution, searchparam=searchparamSetting, search=3)
MBlockFps(super, backward_2, forward_2, num=framerateSetting, den=1, mode=modeSetting)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Με το παραπάνω, έτρεξα το Avatar Bluray στα 60fps με 20-30% cpu load σε i7 920 με τέλεια και άψογη κίνηση και πολύ βιντείλα. Το συγκεκριμένο BluRay είναι ό,τι πιο απαιτητικό υπάρχει κατά την γνώμη μου γιατί το Bitrate του φτάνει μέχρι και 40Mbps. Είναι το καλύτερο στρες τεστ.

Last edited:
παιδια για να καταλαβω, ολη η διαδικασια αφορα αυτους που δεν εχουν τα 24p στο μεσο προβολης?

Για μετατροπή των video σε 60fps http://www.spirton.com/?p=64 Γινεται με τη χρήση του avisynth αλλά οχι σε real time...μπορεις να τα βάλεις όλα στο full (pel=2 mode=2 mflowfps αντι για mblockfps κλπ) ώστε να γίνει καλύτερη η εικόνα-κίνηση απλά περιμένεις περισότερη ώρα να γίνει το αρχείο...σε δοκιμή σε 1280x720mkv το αποτέλεσμα ηταν τέλειο (παιζει και σε vlc) ...σε 1920x1080x60 που δοκίμασα σε quadcore δεν πηγαινε και τόσο καλα...

Για την realtime μέθοδο πιστεύω καλλιτερα αποτελέσματα δίνει το bsplayer...
και ένα κόλπο για να κερδίζω λίγο σε υπολογιστική ισχή...βάζω (σε tv) ανάλυση 1080i 50hz αντί max 1080p 60hz...οπότε βάζω 50fps στο avisynth και γλίτώνω λίγο από cpu και δεν έχει μεγάλη διαφορά η κίνηση...με quad core Βλέπονται 1920x822 σε 50fps...1080P μονο 30fps