Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Απάντηση: Re: Επανάσταση στην κίνηση των 24p

Για μετατροπή των video σε 60fps http://www.spirton.com/?p=64 Γινεται με τη χρήση του avisynth αλλά οχι σε real time...μπορεις να τα βάλεις όλα στο full (pel=2 mode=2 mflowfps αντι για mblockfps κλπ) ώστε να γίνει καλύτερη η εικόνα-κίνηση απλά περιμένεις περισότερη ώρα να γίνει το αρχείο...σε δοκιμή σε 1280x720mkv το αποτέλεσμα ηταν τέλειο (παιζει και σε vlc) ...σε 1920x1080x60 που δοκίμασα σε quadcore δεν πηγαινε και τόσο καλα...

Αν έχεις κάνει τη μετατροπή, δώσε, αν θέλεις, μερικές παραπάνω πληροφορίες. Π.χ. το set up σου, το αρχείο μετατροπής, πόση ώρα διήρκεσε το reencoding, τι διαφορές υπάρχουν με το real time processing κ.λ.π.

Σε core2duo 7400 vista 2gb ram 3870ati ...1280x720 sample(μικρό αρχείο Mkv) και όχι ολόκληρη ταινία για δοκιμαστικούς λόγους. Το αρχείο που παράγεται δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικό αλλά καθορίζεται από τον encoder ανάλογα την ποιότητα...ο χρόνος με τις παρακάτω ρυθμίσεις ήταν περίπου 6fps
SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=32, blksizev=32, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=32, blksizev=32, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, search=3)
MFlowFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Με αυτές τις ρυθμίσεις και quad σε real time παγώνει se 720p...αμα χαμηλώσεις ρυθμίσεις σίγουρα το encoding γινεται γρηγορότερα...

Πιστέυω για κάποιον που έχει πιο αργό pc και δεν μπορεί να δεί καλή κίνηση real time αξίζει η αναμονή...ίδιο script με τις δύο μεθόδους δίνει το ίδιο τελικό αποτέλεσμα...ο οδηγός λέει μόνο για Mkv αρχεία αλλά πιστεύω ότι με αλλαγή στην κατάληξη γίνεται η δουλεια..

Για την realtime μέθοδο πιστεύω καλλιτερα αποτελέσματα δίνει το bsplayer...
και ένα κόλπο για να κερδίζω λίγο σε υπολογιστική ισχή...βάζω (σε tv) ανάλυση 1080i 50hz αντί max 1080p 60hz...οπότε βάζω 50fps στο avisynth και γλίτώνω λίγο από cpu και δεν έχει μεγάλη διαφορά η κίνηση...με quad core Βλέπονται 1920x822 σε 50fps...1080P μονο 30fps

Για την αναπαραγωγή σε Mpc-hc μπορείς να παίξεις και με τους Renderers. Πιο γρήγορος είναι ο Overlay αλλά δεν έχει εσωτερικούς υποτιτλους. O VMR-9 δεν τα καταφέρνει σε 60 fps. Σε μένα με CoreAvc καλύτερα αποδίδει ο Haali.
Παιζει ρόλλο και η GPU. Η δικιά μου είναι αρχαία ΑΤΙ 3650.

Για πιο έυκολη αναπαραγωγή νομίζω υπαρχει στο MeGui profile ειδικό. Σου βγάζει 10-15% μεγαλύτερο bitrate αλλά παίζει πιο στρωτα (δεν χρησιμοποιεί Cabac αλλα Cavlc).

βρε παιδια, ακολουθωντας τα βηματα του οδηγου, και τελος προσπαθωντας να παιξω, εχω συνεχεια μυνηματα που μαλλον αφορουν το multithread. για παραδειγμα, με το script που εχω τωρα μου λεει (επανω στην οθονη καθως παιζει η ταινια) ''script error there is no fuction named setMTMode (ffdshow filter_avisynth_script line 2''
αν αλλαξω script αλλαζει το μυνημα λιγακι οσον αφορα το line νομιζω, αλλα και παλι αναφερεται στο multithreating.

εχω βαλει ηδη τα αρχεια στο system 32 για το multithreating.
επειδη ειναι η πρωτη μου προσπαθεια για F.I. δεν παρατηρησα διαφορά στην κινηση. μηπως επειδη λογω του παραπανω σφαλματος δεν ενεργοποιειται καθολου το script ;

(εχω cpu ι7 920 και οταν επαιζα πηγαινε μεχρι το 17% με την ταινια hulk 1080p mkv)

Αν γινοσασταν και λιγο πιο κατανοητοί φιλοι μας θα ημασταν ευτυχισμένοι...
Αναφερεστε σε πολυ ειδικους ορους που εμεις δεν καταλαβενουμε....
Πρωτα πρωτα αυτα που λετε ισχυουν αν ενεργοποιησουμε και το hardware acceleration της καρτας γραφικων η οχι?
Κανενα παλικαρι δεν μπορει να βγαλει εναν οδηγο για το script και να λεει αν εχετε pc απο pentium 4 εως dual core στα τοσα hz ειναι αυτο το script απο τοσο εως τοσο...αυτο και ουτο καθ εξης..?
please help us...

για ριξε μια ματια εδω..
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=63051

με αυτο τρωω ενα crash στον mpc, που ειναι ολο δικο μου.:bigcry:

πιστευω οτι το μπερδεμα γινεται σε αυτο το σημειο, οπου ειναι λιγο δυσνοητο.

''3. Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε την τελευταία έκδοση του avisynth

http://sourceforge.net/projects/avisynth2/files/

4. Για να σετάρουμε το avisynth κατεβάζουμε το multi-threading plug-in

http://www.mediafire.com/?nnbngfccnj2

Μόλις το εγκαταστήσουμε, κάνουμε copy-paste το avisynth.dll που προκύπτει αντικαθιστώντας το αρχικό στο c:\windows\system32 καθώς και στο Avisynth\plugins φάκελλο που βρίσκουμε στα προγράμματα της έναρξης (start menu).''

ποιο avisynth.dll προκυπτει και απο που ; το multi-threating plugin δεν κανει καμια εγκατασταση για να προκυψει κατι.

αν αναφερεται ομως στο avisynth, και κανω copy το δικο του dll στο system32, τοτε το dll απο το multi-threating τι το κανω ;

Last edited:
Φίλε warewolf73,

έχεις απόλυτο δίκιο!!

Μόλις το ''αποσυμπιέσουμε'' είναι η σωστή έκφραση και όχι ''εγκαταστήσουμε''. Το διορθώνω και στον οδηγό...:a0210:

Αν γινοσασταν και λιγο πιο κατανοητοί φιλοι μας θα ημασταν ευτυχισμένοι...
Αναφερεστε σε πολυ ειδικους ορους που εμεις δεν καταλαβενουμε....
Πρωτα πρωτα αυτα που λετε ισχυουν αν ενεργοποιησουμε και το hardware acceleration της καρτας γραφικων η οχι?
Κανενα παλικαρι δεν μπορει να βγαλει εναν οδηγο για το script και να λεει αν εχετε pc απο pentium 4 εως dual core στα τοσα hz ειναι αυτο το script απο τοσο εως τοσο...αυτο και ουτο καθ εξης..?
please help us...

Στον οδηγό τα έχω γράψει αναλυτικά. Το πρόγραμμα είναι έτσι και αλλιώς βαρύ. Δεν είναι δυνατόν να γίνει ένας οδηγός για κάθε αρχείο και κάθε επεξεργαστή. Στο σκριπτ πειράζουμε το num αν δεν το σηκώνει ο επεξεργαστής μας από 60 σε 30. To H.A. ενεργοποιείται αν έχεις κάρτα Nvidia. Δες λίγο τον οδηγό...

Σε core2duo 7400 vista 2gb ram 3870ati ...1280x720 sample(μικρό αρχείο Mkv) και όχι ολόκληρη ταινία για δοκιμαστικούς λόγους. Το αρχείο που παράγεται δεν είναι πολύ μεγαλύτερο από το αρχικό αλλά καθορίζεται από τον encoder ανάλογα την ποιότητα...ο χρόνος με τις παρακάτω ρυθμίσεις ήταν περίπου 6fps
SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(5,4)
ffdShow_source()
SetMTMode(2)
super=MSuper(pel=2, hpad=0, vpad=0)
backward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=true, blksize=32, blksizev=32, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
forward_1=MAnalyse(super, chroma=false, isb=false, blksize=32, blksizev=32, searchparam=3, plevel=0, search=3, badrange=(-24))
backward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, backward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, search=3)
forward_2 = MRecalculate(super, chroma=false, forward_1, blksize=16, blksizev=16, searchparam=3, search=3)
MFlowFps(super, backward_2, forward_2, num=60, den=1)
SetMTMode(1)
GetMTMode(false) > 0 ? distributor() : last

Με αυτές τις ρυθμίσεις και quad σε real time παγώνει se 720p...αμα χαμηλώσεις ρυθμίσεις σίγουρα το encoding γινεται γρηγορότερα...

Sorry αδερφέ, αλλά, δεν κατάλαβα.......έκανες reencode το αρχείο?? Τι θα πει ''με τις παρακάτω ρυθμίσεις ήταν περίπου 6fps''?? Πόση ώρα είναι το αρχείο και πόση ώρα έκανες να το μετατρέψεις??

Με quad core πειράζεις το SetMTMode(5,4) και το κάνεις SetMTMode(5,8).

αν μου επιτρεπεται να κανω ακομη 2 επισημανσεις:

1) ''κάνουμε copy-paste το avisynth.dll που προκύπτει αντικαθιστώντας το αρχικό στο c:\windows\system32''

εμενα προσωπικα, δεν μου εκανε αντικατασταση (προφανως δεν υπηρχε πριν) παρα μονο τοποθετηθηκε εκει.

2) κατα την εγκατασταση του media player, χρειαστηκε να εγκαταστησω το τελευταιο directx runtime (ιουλιος 2010) μετα απο μυνημα του mpc. προφανως η εκδοση που κατεβαινει απο το link πιο πανω το χρειαζεται.

αφου λοιπον τελειωσαμε με ολα αυτα να επαναλαβω οτι ακομη και τωρα, χρησιμοποιωντας το σκριπτ που δωθηκε στο λινκ πιο πανω, ο mpc συνεχιζει να βγαζει μυνημα '' script error: there is no fuction named 'setMTMode' (ffdshow_filter_avisynth_script. line 2)

Η line 2 του σκριπ που χρησιμοποιω λεει: SetMTMode(5,8)

περιττο να σας πω, οτι καθε φορα που προσπαθω να εγκαταστησω τον οδηγο απο την αρχη, επαναφερω με image τα windows 7 σε προγενεστερη κατασταση. (αλλιως, αντε να θυμομουν που πανε και τι αντικαθιστουν ολα τα παραπανω dll)

δεν τα παραταω ομως. θελω και εγω κινηση f.i. αν καποιος μπορει να καταλαβει γιατι μου πεταει συνεχεια αυτο το σφαλμα και πως διορθωνεται, ας βοηθησει.

Φίλε μου,

σίγουρα κάποιο λάθος έχει γίνει κατά την εγκατάσταση. Έχουν αναφέρει ένας δυο φίλοι ακόμα το ίδιο πρόβλημα. Το παραπάνω μήνυμα το λάμβανα και 'γω κατά την πρώτη εγκατάσταση διότι κάποιο βήμα είχα ''στραβώσει''. Ο άλλος λόγος για να σου βγάλει τέτοιο μήνυμα είναι να έχεις δώσει τιμές στις παραμέτρους που το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει, αλλά, στην περίπτωσή σου είναι αδύνατον αφού κάνεις copy-paste το σκριπτ. Keep trying!!!:a0210::a0210:

Ευχαριστω Γιάννης Χατζηγεωργίου
Απλα δεν καταλαβα οτι πρεπει να χησιμοποιησω και αυτο με το hardware acceleration.
Γι αυτο μου εβγαζε error...

δεν τα παραταω ομως. θελω και εγω κινηση f.i. αν καποιος μπορει να καταλαβει γιατι μου πεταει συνεχεια αυτο το σφαλμα και πως διορθωνεται, ας βοηθησει.

Με quad core πειράζεις το SetMTMode(5,4) και το κάνεις SetMTMode(5,8).

Δοκίμασε και αυτό...

Για την αναπαραγωγή σε Mpc-hc μπορείς να παίξεις και με τους Renderers. Πιο γρήγορος είναι ο Overlay αλλά δεν έχει εσωτερικούς υποτιτλους. O VMR-9 δεν τα καταφέρνει σε 60 fps. Σε μένα με CoreAvc καλύτερα αποδίδει ο Haali.
Παιζει ρόλλο και η GPU. Η δικιά μου είναι αρχαία ΑΤΙ 3650.

Για πιο έυκολη αναπαραγωγή νομίζω υπαρχει στο MeGui profile ειδικό. Σου βγάζει 10-15% μεγαλύτερο bitrate αλλά παίζει πιο στρωτα (δεν χρησιμοποιεί Cabac αλλα Cavlc).

:SFGSFGSF:Έβαλα Haali σε MPC όπως είπες και με quadcore @3.2 4870 win7 πάει τέλεια με pel=1 1920χ1080...με γλίτωσες από την αγορά corei7 ή tv με 200hz...αλλά γιατί λές για την κάρτα γραφικών? παίζει ρόλο?

Για τα 6fps που είπα...επειδή δε θυμάμαι σε πόσο χρόνο έγινε η μετατροπή αλλά ότι έκανε τη μετατροπή με ρυθμό 6fps το θυμάμαι...24fps=4X6fps 4πλάσιος χρόνος από όσο διαρκεί η ταινία περίπου...αλλά με λίγο πιο ελαφρύ skript (πχ mblockfps αντί Mflowfps ) μπορεί ο χρόνος επεξεργασίας να μειωθεί πάρα πολύ...

:SFGSFGSF:Έβαλα Haali σε MPC όπως είπες και με quadcore @3.2 4870 win7 πάει τέλεια με pel=1 1920χ1080...με γλίτωσες από την αγορά corei7 ή tv με 200hz...αλλά γιατί λές για την κάρτα γραφικών? παίζει ρόλο?

Αν έχεις Nvidia δουλεύει H.A. με την Cuda και γλυτώνεις ακόμα πιο πολύ cpu.