Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

μία άλλη σκέψη είναι να κάνουμε copy μόνο το κείμενο παρουσίασης και να μπαίνει μόνο αυτό στο index που θα είναι σε περίοπτη θέση.
το υπόλοιπο νήμα μπορεί να παραμένει ως έχει.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει. Αφού η συζήτηση που έγινε με αφορμή το νήμα θα μείνει αυτούσια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Θα μπορούσε και ένα λινκ κάτω από την παρουσίαση να οδηγεί όσουν θέλουν στο ορίτζιναλ νήμα.
Το πως θα μπεί μια παρουσίαση στο index καλύτερα να το αποφασίζει αυτός που έκανε την παρουσίαση και όχι ο διαχειριστής.

Θεωρώ πώς τα κείμενα ´παύουν´να ανήκουν στον ´συγγραφέα´τους απο την στιγμή πού κατατίθενται στην Μουσική Κατηγορια.

Και οι παρουσιάσεις παραμένουν ´ζωντανές´μαζι με τους διαλόγους τους πού πολύ συχνά ειναι πλούσιοι ή άλλες φορές ´δείχνουν´τήν Ιστορία τής Μουσικής Κατηγορίας αλλά και τη εξέλιξή της...

Σάν απλό μέλος τής Μουσικής Κατηγορίας δέν θα επιθυμούσα να αλλάξει το στύλ και οι παρουσιάσεις να ξεκοπούν απο τίς συζητήσεις..

Αλλως τε προσωπικά έχω απολαυσει πολλές φορές παλιά κειμενα μαζι με τις συζητήσεις που επακολούθησαν,οπως και πιστεύω πώς νεότερα μέλη που ανατρέχουν σε αυτά μπορούν να προσθέσουν ενδιαφέροντα πράγματα ή γνώμες..

Στις περιπτώσεις βεβαια εκείνες πού υπάρχουν καποια μονολεκτικά σχόλια πιθανώς μετα απο κάποιο καιρό να αφαιρούνται απο την διαχείριση..

Αλλα ξεχωριστά παρουσιάσεις απο τις συζητήσεις τους ισως κάνουν πιο δύσκαμπτη τήν κατάσταση....
Υ.Γ
Προσωπικά θα ηθελα να ολοκληρωθεί και το index τών πλήν κλασσικής παρουσιάσεων για να έχω πιό ολοκληρωμένη γνώμη,αλλά επι τού παρόντος αυτές ειναι οι σκέψεις μου..

Last edited:
Kανενα ποστ που να αφορα στο θεμα, εστω και εμμεσως, δεν ειναι εντελως αχρηστο. Ακομα και μια λεξη μπορει να βοηθησει καποιον. Βεβαια, αντι για τα "+1", "δισκαρα", "μαπα" κτλ, θα μπορουσε να τρεχει ενα poll πανω απο καθε παρουσιαση, το οποιο θα αφορα στο κυριως θεμα, οπως γινεται με τις ταινιες.

Δε νομιζω πως χρειαζεται ειδικη κατηγορια για τα σχολια. Το index θα αρκει.

Re: Απάντηση: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

Θεωρώ πώς τα κείμενα ´παύουν´να ανήκουν στον ´συγγραφέα´τους απο την στιγμή πού κατατίθενται στην Μουσική Κατηγορια.

Φυσικά συμφωνώ και χαίρομαι που το διαβάζω από κάποιον που κάνει πολύ συχνά παρουσιάσεις.

Αυτό το αδύναμο ποστ μου φαίνεται λίγο αδύναμο επιχείρημα παίδες.
Οκ τά ουάου, πσσσσσσσσσσς και + 50.000 θεωρούνται αδύναμα από όλους νομίζω
Αλλά ένα για παράδειγμα «Είχα πολύ καιρό να κολλήσω με δισκογραφική δουλειά», εγώ δεν το θεωρώ (τόσο) αδύναμο ποστ , ενώ για κάποιους άλλους ενδεχομένως να είναι.

Οπότε προκύπτει θέμα. Μην φάμε τα μουστάκια μας τώρα που πετάμε

Για μένα η Βέλτιστη λύση συνοψίζεται στα εξής.

-Προσπαθούμε να είμαστε όλοι πιο μεστοί και περιγραφικοί όπως είπε ο Λύμπε. Αν κάποια στιγμή μας ξεφύγει και κανένα ουάου, το παραβλέπουμε και προχωράμε ακάθεκτοι.

-Ο διαχωρισμός index και υποκατηγοριών μου φαίνεται ότι είναι η σωστότερη λύση.

-Ακόμα όμως και εκεί θεωρώ ότι ο συντάκτης θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνω κιόλας για να μην υπάρχει μπλέξιμο να θεωρείται εξ αρχής δεδομένο ότι μια παρουσίαση θα μπει στο index χωρίς τα σχόλια και μόνο αν το ζητήσει ο συντάκτης, οι διαχειριστές να πράξουν διαφορετικά.

-Στις υποκατηγορίες τα πράγματα μένουν ως έχουν, με την αμεσότητα, το χιούμορ και το κλασικό χάος που μας διακρίνει, και που όλοι έχουμε κατά καιρούς απολαύσει

–Προσέχουμε λίγο πιο πολύ όλοι ώστε να κάνουμε το χώρο που αγαπάμε ακόμα πιο όμορφο και προς θεού όχι διαγραφές μυνημάτων

Ουσιαστικά εγώ όλα τα θέματα εδώ (και τις παρουσιάσεις) τις βλέπω σα συζητήσεις. Σα συζητήσεις που θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν και σε πραγματικό χρόνο έξω, εκτός δικτύου.

Όπως έξω θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε παρευρισκόμενος να πεί κάτι, ίσως κι άσχετο και να οδηγήσει τη συζήτηση αλλού έτσι γίνεται και εδώ.
Συζητήσεις είναι και μια συζήτηση είναι πάντα απρόβλεπτο που θα οδηγηθεί, αυτή είναι η ομορφιά της. Την "καλή συζήτηση" δε μπορούμε να την επιλέξουμε, απλά συμβαίνει.

Αν αφαιρέσουμε κάτι νομίζω ότι θα χάσουμε τελικά.

Θα μπορούσε όμως να υπάρχει ένα index που να είναι πιο "αποστειρωμένο" για κάποιον που θα ενδιαφέρεται μόνο για το έργο της παρουσίασης και μόνο για αυτό.

-Ακόμα όμως και εκεί θεωρώ ότι ο συντάκτης θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Προτείνω κιόλας για να μην υπάρχει μπλέξιμο να θεωρείται εξ αρχής δεδομένο ότι μια παρουσίαση θα μπει στο index χωρίς τα σχόλια και μόνο αν το ζητήσει ο συντάκτης, οι διαχειριστές να πράξουν διαφορετικά.

Αυτό είναι πανεύκολο!
Απλά στο index, αντί για link σ' ολόκληρο το thread, να δίνουμε link προς "single post".

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ο Μπάιρα κι ο Ηλίας έχουν δίκιο.
Το μόνο που θα επιμείνω, είναι στην περίπτωση που γεννάται ένα πραγματικά δυνατό θέμα, να το ανεξαρτητοποιούμε. Θα μετρήσει.

Απάντηση: Re: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, ο Μπάιρα κι ο Ηλίας έχουν δίκιο.
Το μόνο που θα επιμείνω, είναι στην περίπτωση που γεννάται ένα πραγματικά δυνατό θέμα, να το ανεξαρτητοποιούμε. Θα μετρήσει.

Και εγώ σαν απλό μέλος έγραψα κυριε παλιέ διαχειριστά..:grandpa::flipout:
Βάλε με και μένα διπλα στον Ηλια στον Μπάϊρα και στον Κούνελο..:grinning-smiley-043

και εγω ειμαι υπερ αυτης της αποψης.επειδη τις περισσοτερες παρουσιασεις τις διαβασα απο το ευρετηριο πολλες φορες η συζητηση ξεφευγε παρολο που ηταν συνηθως απολαυστικη.
η μονη διαφοροποιηση κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να ειναι στις παρουσιασεις της κλασσικης.εκει εκτος απο την κυρια παρουσιαση καλο θα ηταν στο ιντεξ να μενουν και οι συζητησεις περι διαφορετικων ερμηνειων,ετσι ωστε να φαινεται ολη η δισκογραφια σε ενα εργο...

...τώρα που πετάμε

Αυτό να το τονίσουμε παρακαλώ,
πετάμε κυριολεκτικά.

Το γράφω για εσάς που παίζεται μπάλα κυρίως, για εσάς που κάνετε παιχνίδι και ίσως να μην έχετε αίσθηση για τη γνώμη της εξέδρας. Ο αγώνας στο πρωτο δεκάλεπτο είναι άλλωστε....:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

...
Παίδες, δεν μιλώ για δικτατορία. Καθένας να γράφει ή να ρωτάει. Μετά από κάποιες μέρες όμως νομίζω καλό είναι να μένει η παρουσίαση. ...

Σε αυτό συμφωνώ Κώστα,
είναι πρόσθετος κόπος όμως
γιά όποιον το αναλάβει.
Θα μπορέσει να ανταποκριθεί?
Μόνο που το πολιτίκαλυ κορέκτ ριφρές
θα πρέπει να είναι διαρκές

Γίναμε αυτό που είμαστε σήμερα ως Κατηγορία, αναμφισβήτητα εξαιτίας της ποιότητας των συμμετεχόντων στα περι της Μουσικής. Όμως εξίσου το οφείλουμε και στις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύχθηκαν συν τω χρόνω μεταξύ μας. Και οι σχέσεις αυτές επειδή πέρασαν απο σαράντα κύματα στην πορεία , γι αυτό νομίζω είναι και ισχυρές πλέον.
Όλα αυτά έγιναν εφικτά μόνον γιατί υπήρχε διαρκής ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Αποδοχή ,απόρριψη , αναθεώρηση ή διεύρυνση απόψεων, κατα βάσιν βγαλμένων μέσα απο ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. Και όλα αυτά έφεραν και την επιθυμία προσωπικής γνωριμίας.

Είχα την ευθύνη της ταξινόμησης (ενός μέρους) του υλικού για την οργάνωση των παρουσιάσεων στο index. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές ευλόγησα τα γένια μας ξαναδιαβάζοντας παλιές παρουσιάσεις. Το καθήκον μου υποτίθεται ήταν η καταγραφή μερικών στοιχείων απο το πρώτο ποστ. Σας διαβεβαιώνω πως της περισσότερες φορές διάβασα όλα τα ποστ μέχρι τέλους! Έχουν ειπωθεί πράγματα και θάματα με αφορμή μια παρουσίαση και κάποιος που ενδιαφέρεται, θα βρεί θησαυρούς που περιμένουν να τους αξιολογήσει.

Σε συζητήσεις που έχω κάνει κατα καιρούς με φίλους της κατηγορίας, επιβεβαιώνεται πως η ανοιχτή φύση του φόρουμ σε συνδυασμό με την δυνατότητα να προσθέσεις μια δική σου γνώμη ή μια φαινομενικά αφελή ερώτηση δίπλα σε γραπτά πραγματικά σημαντικά, η δυνατότητα του να πάρεις μια απάντηση ή καθοδήγηση ή διεκρίνιση απο τον γράφοντα, παρακίνησε κόσμο στο να μην «συμμετέχει» μόνο τυπικά, αλλά να ψάξει παραπέρα και πιο ουσιαστικά πράγματα που δεν ήταν ας πουμε στο άμεσο πεδίο ενδιαφερόντων του, με την στενή έννοια. Θυμόσαστε π.χ. ίσως η παλιότεροι την συζήτηση που έγινε για τον χωρισμό των παρουσιάσεων ανα κατηγορίες όπου πολλοί υποστηρίξαμε τότε να μην υπάρξει κανένας διαχωρισμός, πράγμα που αποδείχτηκε σωστό, απο την μύηση ανθρώπων σε μουσικές που μέχρι την στιγμή εκείνη τους ήταν αδιάφορες ή ακόμη και ταμπού.
Χώρια που αυτή η αμεσότητα στην επικοινωνία λειτούργησε και ενθαρρυντικά στο να γράψουν και κάποιοι απο εμάς για κάποια πράγματα που αγαπούν, γραπτά ίσως όχι στο ύψος άλλων γραπτών εκλεκτων φίλων εδώ, πλην όμως με την όποια δική τους αξία. Και τα δικά μας αυτά γραπτά δώσαν το θάρρος και σε άλλους φίλους να πράξουν το ίδιο και πάει λέγοντας. Αυτό που έχουμε-έχετε καταφέρει είναι λοιπόν πολύ σπουδαίο και αυτό το κλίμα πρέπει να το διαδώσουμε και στα νέα μέλη που μπαίνουν στην κατηγορία. Ενθάρρυνση για συμμετοχή. Αυτό πρέπει όχι μόνο να διαφυλαχθεί αλλά και να επαυξηθεί.

Τώρα, για να τοποθετηθώ και σε κάποιες απόψεις που διάβασα:
Παρουσίασα π.χ. το Tuning Point του Mayall ( όπου ειρήσθω εν παρόδω γίνεται αναφορά στην άλλη δισκάρα του, USA Union και στον Howlin’ Wolf, χωρίς να νοιώθω πως «έχασε» κάτι η παρουσίαση). Το σχόλια όχι απλώς τα καλοδέχομαι, αλλά και τα επιζητώ. ΟΜΩΣ: Πιστεύετε οτι θα άνοιγα αδελφό νήμα στις συζητήσεις μόνο για αυτόν το λόγο; Εγώ λέω όχι. Πρώτον γιατί θα ήταν σαν αξιολογώ εκ προοιμίου ο ιδιος το γραπτό μου οτι είναι άξιο σχολισμού και δεύτερο γιατί μπορεί ένα άδειο νήμα, υποτίθεται προς συζήτηση, απλά να «υποχρεώσει» κάποιο φίλο (γιατί τέτοιοι ευτυχώς υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα) απο ευγένεια και μόνο να γράψει δυό αράδες έτσι για την τιμή των όπλων καθιστώντας το ουσιαστικά άχρηστο. Ούτε το πρώτο επιθυμώ, ούτε το δεύτερο. Μένει λοιπόν η αρχική παρουσίαση ως έχει; Πάει το USA Union, πάει και ο Wolf… Ούτε αυτό το θέλω.
Ή ας πούμε, κάποιες φορές ο αντίλογος πάνω σε μιά εκτέλεση κλασικής, με οδήγησε να πάρω τελικά μια διαφορετική απο την απολύτως κορυφαία που πρότεινε ο γράφων

Όμως το πιό «δραστικό» που διάβασα είναι αυτό με το κόψε-ράψε των θεμάτων, των ποστ κλπ. Θα μπορούσα να επικαλεστώ το φόρτο και την ευθύνη του ανθρώπου που θα αναλάβει να τα διεκπεραιώσει όλα αυτά, αλλά θα κάνω κάτι άλλο.
Με μεγάλη ανυσηχία θα σας επισημάνω, με πόση ευκολία φαίνεται να υιοθετούμε την τροποποιήση και τη διαγραφή μηνυμάτων απο κάποιον –εστω- εντεταλμένο τέλος πάντων, ακόμη και αν γίνεται προς χάριν της ευταξίας και λοιπά. Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτήν την πρακτική. Τροποποίηση και διαγραφή υβριστικών, προσβλητικών κλπ ναι, αλλά το να καθιερώσουμε και να θεσμοθετήσουμε τη γομολάστιχα ως τρόπο λειτουργίας μιας υποκατηγορίας του φορουμ, προσωπικά δεν είμαι έτοιμος να το δεχτώ.
Ασε που απο οποια πλευρά να το δει κανείς είναι λάθος. Ποιος θα ήθελε να σχολιάσει ποστάροντας κάπου, όταν θα ήξερε πως σε πέντε μέρες –λέμε τώρα- στο σχόλιο του θα πέσει στεγνό καθάρισμα; Εκτός απο επικίνδυνο, μήπως το βλέπετε τουλάχιστον και άκομψο;

Επειδή πρέπει να καταλήξω, θα προτείνω η δοκιμασμένη συνταγή να παραμείνει ως έχει και όποιες παραπέρα σκέψεις να αφορούν προσθήκες στην υπάρχουσα δομή και όχι ριζική ανακατάταξη της δομής: Ήτοι «Μουσικό περιδικό»- η νέα υποκατηγορία στη Μουσική. Χώρος παρουσιάσεων άνευ σχολιασμού. Χώρος ποικίλης θεματολογίας που θα αποφασισθεί κλπ. κλπ. Τα θέματα της που αφορούν τις παρουσιάσεις να ανεβαίνουν στο index των παρουσιάσεων κανονικά και όλα καλά.
Τα υπόλοιπα ως έχουν.

Παιδιά , επ' αφορμή της τελειοποίησης του index , διάβασα σήμερα ένα θέμα που ξεκινούσε με την παρουσίαση δύο δίσκων , της Nico και του John Cale , και μετά από καμμιά 5οαριά ποστ , έχουμε φύγει στους Kraftwerk ( και μάλιστα σχετικά αναλυτικά ) . Πως θα τα σβήσουμε αυτά ή θα τα αλλάξουμε και θα τα πούμε αλλού ; Νομίζω ότι μέσα στις παρουσιάσεις πολλές φορέ υπάρχουν διαμάντια για άσχετους , με το θέμα , καλλιτέχνες .

Δημήτρη είχαμε κάνει μια τέτοια κοινή διαπίστωση με τον Skakinen στο τραπέζι της hi-end. Και είπαμε να κάνουμε την αρχή της τακτοποίησης με τις παρουσιάσεις ως έχουν και μετά βλέπουμε... είχα κάνει μάλιστα και την τολμηρή πρόταση να φτάσουμε και στις Συζητήσεις, αλλά αυτό θα έχει ποοοολλή δουλειά..

... Νομίζω ότι μέσα στις παρουσιάσεις πολλές φορέ υπάρχουν διαμάντια...

Έτσι είναι.

Σε αντίθεση με τα περιοδικά στις προ ίντερνετ εποχές, έδω υπάρχει η δυνατότητα της αφμίδρομης επικοινωνίας των αναγνωστών με αυτόν που παρουσιάζει το έργο. Έτσι γεννιούνται συζητήσεις ανεκτίμητης αξίας που είναι επικίνδυνο να βάλεις χέρι.

Απάντηση: Re: Επανεξέταση του ρόλου των Παρουσιάσεων. Τι λέτε;

Έτσι είναι.

Σε αντίθεση με τα περιοδικά στις προ ίντερνετ εποχές, έδω υπάρχει η δυνατότητα της αφμίδρομης επικοινωνίας των αναγνωστών με αυτόν που παρουσιάζει το έργο. Έτσι γεννιούνται συζητήσεις ανεκτίμητης αξίας που είναι επικίνδυνο να βάλεις χέρι.

Και πού ξέρεις??
Oπως μπήκαν καινούρια μέλη και τά ανέσυραν και προσέθεσαν νέα στοιχεία σε αυτά γιατί να μην συμβεί αυτό και στην συνέχεια??
Τα θέματα παίρνουν την πορεία τους στον χρόνο και επί τής ουσίας ολοι τά προσεγγίζουν μέ σεβασμό ...
Στην Κλασσική ας πούμε Brucknerian,Κωστας Ζαγγ.αλλά και άλλοι φίλοι τά εμπλούτισαν δεόντως..