ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

kosmous

Supreme Member
17 June 2006
4,480
Καλημέρα σας , μόλις επέστρεψα από το σχολείο όπου είχα πάει τον γιο μου και μάλιστα μετά από διαξιφισμό με τους Δασκάλους , οι οποίοι ήταν στο γραφείο (με την γλυκιά ζεστούλα) και τα παιδιά από τις 08:00 μέχρι 08:10 που χτυπάει το κουδούνι , στους 0 βαθμούς .

Φυσικά έκανα λόγω μόνο για τα πρωτάκια και τα δεύτερα , τα οποία ζήτησα αν γίνεται να μπαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους τις ημέρες με πολύ κρύο .

Οι απάντηση ας μην σχολιαστεί γιατί αρκετά συγχύστηκα ήδη .

Και σας ερωτώ : Αν έχουν δίκιο αυτοί , είναι επιτρεπτό να μένουν μόνο δύο Δάσκαλοι έξω (εναλλάξ κάθε μέρα)όσο μαζεύονται τα παιδιά , Η είναι υποχρέωση όλων να περιμένουν έξω από την ώρα που ανοίγουν οι πύλες ?

Έξω είναι υποχρεωμένοι αν είναι μόνο οι δάσκαλοι υπηρεσίας, αλλά αυτό που λες είναι απαράδεχτο από πλευρά του διευθυντή… οι δάσκαλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε αν ο διευθυντής λέει ότι δεν θα μπούνε. Κάτι παρόμοιο έγινε στο δικός μας το δημοτικό που ζητήσαμε α πηγαίνουν τα παιδία τα τσάντες- βαρίδια μέσα στην τάξη τους πριν χτυπήσει το κουδούνι, για να μην υπάρξει κίνδυνος να πέσει κάποιο όταν ανεβαίνουν τρέχοντας και ομαδικά τις σκάλες…. Η απάντηση ήταν όχι, μέχρι που έπεσε το ένα και έσπασε το πόδι του… τώρα αφήνουν μέχρι και τους γονείς να ανεβάσουν τις τσάντες…

Μα ο διευθυντής δεν πρόλαβε να μιλήσει , ένας άλλος πετάχτηκε , τον στήριξε και κάποιος συνάδελφος και μετά ο διευθυντής τους υποστήριξε με την σειρά του , ή γιατί έχει ίδια μυαλά , ή για να μην τους προσβάλλει μπροστά μου (το οποίο και θα φανεί αύριο) .

Έπεσες στην περίπτωση.

Φυσικά και δεν ισχύει παντού κάτι τέτοιο.

Αυτό που σου είπαν (που δεν το ξέρω, αλλά μπορώ να το φανταστώ) ζήτησέ τους να σου το δώσουν γραπτώς και υπογεγραμμένο (κατα προτίμηση απο τον διευθυντή) και μετά κάτσε πίσω και παρατήρα τις αντιδράσεις...

"Η υποχώρησις των ασπαλάκων."

Για να καταλάβω στο σχολείο αυτό απαγορεύεται να μπουν τα παιδιά στους διαδρόμους όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές; (βροχή, χιόνι, κρύο).

Στις αίθουσες δεν επιτρέπεται να μένουν στα διαλείμματα τα παιδιά για λόγους υγείας. Καλό είναι να αερίζεται η αίθουσα, αλλά και γιατί υπάρχουν κίνδυνοι ατυχημάτων.

Στο σχολείο μου αντιμετωπίζουμε τα παιδιά ανθρώπινα σαν να είναι δικά μας (όσο είναι αυτό δυνατό).
Όταν κάνει κρύο τα βάζουμε μέσα, φωνάζουμε να φοράνε τα μπουφάν τους, προσέχουμε να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο.

Ανάλογα με το χώρο υπάρχουν εφημερεύοντες δάσκαλοι που πρέπει να είναι παρόντες στον προαύλιο χώρο.

Τέλος θα έλεγα οτι για την καλύτερη πρόοδο των παιδιών στο σχολείο, είναι απαραίτητη η συνεργασία των γονέων με τους δασκάλους, οι εντάσεις είναι σε βάρος των παιδιών.

Για να καταλάβω στο σχολείο αυτό απαγορεύεται να μπουν τα παιδιά στους διαδρόμους όταν οι καιρικές συνθήκες είναι κακές; (βροχή, χιόνι, κρύο).

Για να καταλάβεις φίλε Θωμά , εχθές με -2 βαθμούς , τα παιδιά περίμεναν στο προαύλιο να μαζευτούν να κάνουν προσευχή , όλο το σχολείο μαζί .
Το ίδιο και σήμερα .

Για να καταλάβεις φίλε Θωμά , εχθές με -2 βαθμούς , τα παιδιά περίμεναν στο προαύλιο να μαζευτούν να κάνουν προσευχή , όλο το σχολείο μαζί .
Το ίδιο και σήμερα .

Τι να πω;
Δεν ξέρω.
Εγώ θα έλεγα, με τόσο κρύο δεν θα χαλούσε ο κόσμος αν δεν έκαναν μια μέρα προσευχή, ή ας την έκαναν μέσα στην τάξη αν δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει στον διάδρομο.
Εμείς που είμαστε σε μικρό σχολείο μπαίνουμε στο διάδρομο και απαγορεύουμε τα παιδιά να παίζουν έξω στο κρύο τουλάχιστον τις πρωινές ώρες.

Σε κάθε περίπτωση όμως μια ήρεμη συζήτηση θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα.-bye-

Ήρεμα μίλησα , απλά υπήρξε αντίθετη άποψη προς την δική μου .
Εύχομαι και αύριο να μπορέσω να κρατηθώ .

Το αν θα μείνουν έξω για προσευχή είναι αποκλειστικά θέμα διευθυντή .
Αλλά γιατί τόσος υπερβάλλων ζήλος;
Μήπως ο (ή η) διευθυντής είναι του τρίπτυχου Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια ;:rolleyes:

Μπα και εγώ που πήγαινα σε σχολείο που ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό του τριπτύχου Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια (σε βαθμό που ο διευθυντής είχε αντιδικίες με την δασκάλα της μουσικής για τα τραγούδια που έλεγαν τα παιδιά στη γιορτή του Πολυτεχνείου...) ποτέ δεν μας άφηναν έξω να κρυώσουμε. Προσευχή μέσα στην τάξη, τι τόσο κακό. Μάλιστα θυμάμαι πως γκρινιάζαμε γιατί θέλαμε να βγούμε έξω να παίξουμε και δεν μας άφηναν. Έλεος δηλαδή...

Έξω είναι υποχρεωμένοι αν είναι μόνο οι δάσκαλοι υπηρεσίας, αλλά αυτό που λες είναι απαράδεχτο από πλευρά του διευθυντή… οι δάσκαλοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτε αν ο διευθυντής λέει ότι δεν θα μπούνε. Κάτι παρόμοιο έγινε στο δικός μας το δημοτικό που ζητήσαμε α πηγαίνουν τα παιδία τα τσάντες- βαρίδια μέσα στην τάξη τους πριν χτυπήσει το κουδούνι, για να μην υπάρξει κίνδυνος να πέσει κάποιο όταν ανεβαίνουν τρέχοντας και ομαδικά τις σκάλες…. Η απάντηση ήταν όχι, μέχρι που έπεσε το ένα και έσπασε το πόδι του… τώρα αφήνουν μέχρι και τους γονείς να ανεβάσουν τις τσάντες…

Συμφωνω κατι πρεπει να γινει μ αυτες τις τσαντες. Ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να τις σηκωνουν τα παιδακια. Οι διανοιες του Υ. Παιδειας που ν ασχολιθουν με τετοια "ψιλα" θεματα...

Το να περιμένουν τα παιδιά στο προαύλιο μέσα στο κρύο για την προσευχή είναι ένα θέμα. Να το συζητήσουμε...

Δεν κατάλαβα γιατί είναι ΕΠΕΙΓΟΝ!!! (με τρία θαυμαστικά) κάτι που ισχύει ανέκαθεν και εγώ και όλοι οι άλλοι το γνωρίζουμε πολύ καλά αφού το βιώσαμε στη σχολική ζωή μας.

Εκτός αν αδιαφορούμε τόσες δεκαετίες που συνέβαινε και συμβαίνει, αλλά επειδή κρύωσε το δικό μας παιδί πρέπει να το συζητήσουμε τώρα αμέσως και να αλλάξουμε τα καθήκοντα των δασκάλων τώρα.

ΥΣΤ. Αλήθεια ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που είναι ο εντεταλμένος για να μιλήσει γι αυτά τα πράγματα με τον διευθυντή, τί σου απάντησε όταν έθεσες το θέμα προς συζήτηση;

Το να περιμένουν τα παιδιά στο προαύλιο μέσα στο κρύο για την προσευχή είναι ένα θέμα. Να το συζητήσουμε...

Δεν κατάλαβα γιατί είναι ΕΠΕΙΓΟΝ!!! (με τρία θαυμαστικά) κάτι που ισχύει ανέκαθεν και εγώ και όλοι οι άλλοι το γνωρίζουμε πολύ καλά αφού το βιώσαμε στη σχολική ζωή μας.

Εκτός αν αδιαφορούμε τόσες δεκαετίες που συνέβαινε και συμβαίνει, αλλά επειδή κρύωσε το δικό μας παιδί πρέπει να το συζητήσουμε τώρα αμέσως και να αλλάξουμε τα καθήκοντα των δασκάλων τώρα.

ΥΣΤ. Αλήθεια ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που είναι ο εντεταλμένος για να μιλήσει γι αυτά τα πράγματα με τον διευθυντή, τί σου απάντησε όταν έθεσες το θέμα προς συζήτηση;
+1

Εγώ πάντως ακόμα θυμάμαι την υψηλού επιπέδου μόρφωση του δασκάλου μας στην ΣΤ δημοτικού που μας έλεγε οτι η Γη γυρίζει με χιλιάδες στροφές ανα δευτερόλεπτο και για αυτό νομίζουμε πως είναι ακίνητη και πως τα πουλιά δεν τα χτυπάει το ρεύμα στα σύρματα της ΔΕΗ γιατί έχουν μια "ειδική μεμβράνη" στα πόδια τους που δεν επιτρέπει να περνάει το ρεύμα.

Αυτούς βάλανε να μας μορφώσουν......

Παντως, αν κατι δεν ειναι σωστο ειναι καλυτερα να λυθει εστω και με αφορμη τα παιδια μας παρα να μεινει το ιδιο.
Ειναι βεβαιο οτι η ευαισθησια μας σε θεματα σχολειου ειναι διαφορετικη οταν βρισκονται εκει τα παιδια μας (αν και θα επρεπε τα πραγματα να ειναι διαφορετικα).
Τωρα ως προς το επίπεδο των δασκαλων αυτο ειναι ενα αλλο θεμα και το μονο που μπορω να πω ειναι οτι υπηρξαν στην μαθητικη μου ζωη ανθρωποι που με σημαδεψαν θετικα -πιστυεω- οπως και ανθρωποι παντελως ασχετοι...

Απάντηση: Re: ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Δεν κατάλαβα γιατί είναι ΕΠΕΙΓΟΝ!!!

Επείγον διότι σήμερα είχα σκοπό να τους τα ξαναπώ , αλλά πρώτα ήθελα να διαβάσω και άλλες απόψεις (όσο το δυνατόν περισσότερες), μην τυχόν και εγώ είμαι ο παράλογος και τσάμπα κάνω θέμα .
Φυσικά με την απεργία δεν στάθηκε δυνατό .

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων που μίλησα μαζί του , μου είπε πως και αυτός τους το έχει επισημάνει αλλά δεν έδωσαν σημασία .
Του ζήτησα λοιπόν σήμερα να τους ζητήσει εγγράφως (μήπως και στο πιο επίσημο συγκινηθούν), να βάζουν τα παιδιά μέσα σε περίπτωση που η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα χαμηλή και να κοινοποιήσει την ίδια επιστολή και στον προϊστάμενο .

Προσευχή πάντα κάνουν τα παιδία, είτε έξω, είτε μέσα στις τάξεις, άρα δεν είναι αυτό το θέμα, απλά ότι μάλλον είναι αδιαφορία.
Τελικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.. και για εμάς τους γονείς αλλά και για τους δάσκαλους… κι εμείς οι γονείς μερικές φορές είμαστε ακραίοι, και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε στους δάσκαλους πώς να κάνουν το μάθημα και πόσες εργασίες να τους βάζει…
Τις προάλλες, μια μανά έκανε μήνυση στο διευθυντή και τους 4 δάσκαλους υπηρεσίας επειδή το παιδί της στο διάλειμμα στραμπούλισε το πόδι του… Δεν κατάλαβα δηλαδή, αυτοί οι 4 δάσκαλοι είναι υποχρεωμένοι να προσέχουν τα παιδία, όχι ώμος να τα κρατάνε από το χέρι να μην πάθουν τίποτε…. Μα, αυτό δεν το κάνουμε ούτε εμείς στα σπίτια μας, πως μπορούν να το κάνουν 4 δάσκαλοι για 300 παιδία?
Πάντως σίγουρα χρειάζεται συζήτηση, και βέβαια με το σύλλογο, όχι ότι οι διευθυντές ακούν και πολύ…. Εμάς μας κατηγόρησαν ότι θέλουμε να διαλύσουμε το σχολείο επειδή είπαμε να πηγαίνουν τα παιδία τις τσάντες μέσα πριν χτυπήσει το κουδούνι. Και βέβαια, χρειάσθηκε να γίνει το ατύχημα για να καταλάβουν ότι αυτά που λέγαμε ήταν σωστά.
Τα νέα για τις τσάντες βαρίδια είναι ευχάριστα….. σε μερικά χρόνια λένε, τα παιδία δεν θα έχουν βιβλία αλλά CD για τα μαθήματα…. Ήδη στο σχολείο μας ένας δάσκαλος της ΣΤ’ τάξη, διδάσκει μόνο με το laptop του, και τα παιδία είναι κατενθουσιασμένα.

Απάντηση: Re: ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Και αν τώρα που δεν έχουν τσάντες, σπάσει κάποιο άλλο παιδί το πόδι του ανεβαίνοντας, ποιος φταίει; Οι Δάσκαλοι που δεν τα προσέχουν όταν ανεβαίνουν;

Νομίζω ότι στα σχολεία, πάντα θα συμβαίνουν μικροατυχήματα, για τον έναν η τον άλλο λόγο. Ότι μέτρα και να ισχύσουν είναι αδύνατον 2-3 δάσκαλοι (τόσοι έχουν εφημερία συνήθως) να ελέγξουν 200 παιδιά. Επίσης αν ρωτήσουμε 100 γονείς για κάποιο θέμα θα ακουστούν 100 γνώμες σαν Έλληνες που είμαστε, άρα ποια είναι η σωστότερη και ποια θα εφαρμοστεί.

Μόνο ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, όταν υπάρχει κάποιο θέμα, μπορεί να προτείνει ΜΙΑ εναλλακτική λύση η οποία θα συζητηθεί από τον σύλλογο των δασκάλων για το αν μπορεί να εφαρμοστεί ή όχι. Φυσικά η άποψη του διευθυντή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Τώρα δεν θα πάμε το θέμα στα ατυχήματα , κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ασφάλεια στο παιχνίδι , ή όταν ένα παιδί κατεβαίνει τις σκάλες .

Πάντα και παντού μπορεί να συμβεί κάτι και κανένας δεν μπορεί να το σταματήσει και φυσικά και να κατηγορηθεί .
Άλλωστε πιστεύω πως τα παιδιά τα μεγαλώνει ο Θεός .

Αν τώρα αυτό το κάτι συμβεί , τη στιγμή που δύο παιδιά κατεβάζουν το θρανίο από τις σκάλες , ε τότε ΝΑΙ , υπάρχουν ευθύνες .