ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Chris85…. Τα πράγματα είναι ολοφάνερα και πίστεψε με, τα ψάξαμε πολύ…. Το σχολείο μας είναι από το 1950 και είναι 100% παράνομο, με πολλές έλλειψης, ακόμα και βασικές.
Το κάθε έργο που γίνετε πρέπει να συζητείτε στην σχολική επιτροπή η οποία πρέπει να γίνετε μια φορά το μήνα…. Δεν γίνετε ποτέ, μόνο όταν ήδη έχουν γίνει έργα τα οποία δεν είναι καθόλου αναγκαία σε σχέση με πιο σοβαρά ζητήματα, ακόμα και για την ασφάλεια των παιδιών…
λοιπόν… το καταστατικό λέει ότι όταν είναι να γίνει ένα έργο στο σχολείο, πρέπει να βγει ανακοινώσει στην είσοδο του σχολείου και στο πλησιέστερο καφενείο, το οποίο βέβαια δεν γίνετε ποτέ.
Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 πρόσφορες από διάφορους ενδιαφερόμενους και οι πρόσφορες να ανοίγονται παρουσία τον αντιπρόσωπων του συλλόγου…. Τίποτε απ όλα αυτά δεν έχει γίνει.
Τα έργα πρέπει μετά να ελεγχθούνε κατά την παράδοση από τους ίδιος…. Πώς να γίνει αυτό αφού πολλά από αυτά τα έργα δεν γίνανε ποτέ???
Ψιλοδούλευες μάλλον δεν θεωρείται το πόσο τον 5.800+510 για υλικά… όταν ζητήσαμε με ψεύτικο όνομα από τον ίδιο εργολάβο να μας κάνει πρόσφορα για να μας βάψει 200 τετραγωνικά κάγκελα και με τιμολόγιο, μας ζήτησε 1250 μαζί με τα υλικά…. Μας το έστειλε και επίσημα με fax.
Ο συγκεκριμένος εργολάβος από το Σεπτέμβρη έως τώρα έχει πάρει 15 χιλιάδες από έργα που έχουν γίνει στο σχολείο μας.
Αυτό για τα συνεργία του δήμου ισχύει σε πληροφορώ…. Απλά, αν θέλαμε να βαφτούν σε συγκεκριμένο χρώμα θα έπρεπε να επιβαρυνθούμε με τα υλικά.. μας το είπαν γονείς καθηγητές της ίδιας περιοχής, και μετά φροντίσαμε να το μάθουμε από το ίδιο το δήμο.
Κι έπειτα, εμείς δεν κάναμε ούτε μηνύσει ούτε τίποτε…. Απλά δεν υπογράφει το χαρτί από το αντιπρόσωπο μας της σχολικής επιτροπής, και σημείωσε για ποιος λόγους δεν το έκανε…. Από εκεί και πέρα θα κινηθεί με το νόμο…..
Είναι ντροπή τα 300 παιδία μας να πηγαίνουν σε 8 τουαλέτες και 2 νεροχύτες για να πλένουν τα χέρια τους, του 1950 και να μας ενδιαφέρουν πιο πολύ τα κάγκελα, λέγοντας ότι οι τουαλέτες είναι μια χαρά. Με τα 6.310 εύρο, σίγουρα θα γινόντουσαν οι τουαλέτες καινούριες. Για να μην πω για τις λίμνες που γίνονται οι τάξης και για τις τρύπες στην αυλή που παίζουν και γεμίζουν νερά όταν βρέχει, και κατά την γνώμη του δεν είναι πρόβλημα.

Σ αυτα που μου λες τωρα δεν εχω να παραθεσω κατι, οντως για εργα ανω του ποσου των 3000ευρω απαιτειται να παρει η σχολικη επιτροπη προσφορες. Για τα αλλα που ειπες ομως(υλικα, καθαρισμος αποθηκων,κτλ) οχι.

Εγω δεν εχω λογο να σε αμφισβητησω και μπορει οντως να εχετε δικιο οτι δεν γιναν τα εργα με τη σωστη προτεραιοτητα. Αλλα απ αυτο το σημειο, μεχρι το να κλεβει λεφτα καποιος ειναι σημαντικη αποσταση. Και επειδη ξερω απο κοντινο μου προσωπο τι αγχος εχει η σχολικη επιτροπη και ποσους ελεγχους περναει, μου φανηκε καπως ''ηλιθιο'' (και συγνωμη για την εκφραση) να προσπαθησει καποιος να κλεψει λεφτα απο κει. Τωρα τι να πω, σ ολα υπαρχουν εξαιρεσεις και ισως ο συγκεκριμενος διευθυντης να ειναι ''ελαφροχερης''. Απλα σου εγραψα τους προβληματισμους μου για να ''προφυλαξω'' εσενα, καθως οι διευθυντες συνηυως ενεργουν εν γνώσει των προυσταμενων τους(κατι που σημαινει οτι εχουν ανα πασα στιγμη και νομικες συμβουλες για οτι χρειαστουν, οποτε μαλλον θα ειναι καλυμμενος ο συγκεκριμενος).

Παντως εγω θα προτεινα αν δεν το χετε κανει ηδη, να καθισετε να συζητησετε και με λιγη καλη πιστη μεταξυ ολων των πλευρων θα επιτευχθει το καλυτερο για τα παιδια. (εκτος φυσικα αν ειστε 1000% βεβαιοι οτι προκειται για καταχρηση και οικειοποίηση δημοσιου χρηματος, οποτε καλα θα κανετε να του κανετε αγωγη).

:BXVZCBXZ6:

Αυτό δεν είναι επιχείρημα. Κι εγώ ξέρω ορθογραφία. Και φοίτησα μόνο σε δημόσιο...

Είναι και παρα είναι όταν 9/10 παιδιά στα δημόσια σχολεία δεν γνωρίζουν ορθογραφία. Ενώ στα ιδιωτικά το ποσοστό 9/10 είναι για αυτά που γνωρίζουν.
Δεν αναφέρομαι στις εξαιρέσεις αλλά στον κανόνα.
Όπως και να το κάνουμε τα δημόσια σχολεία είναι πιο χύμα.

Άραγε για αυτό δεν λέμε όταν θέλουμε να πειράξουμε κάποιον πως: "δάσκαλος 3 μήνες διακοπές οι καλύτεροι δημόσιοι υπάλληλοι"

Είναι και παρα είναι όταν 9/10 παιδιά στα δημόσια σχολεία δεν γνωρίζουν ορθογραφία. Ενώ στα ιδιωτικά το ποσοστό 9/10 είναι για αυτά που γνωρίζουν.
"

θα ήθελα την πηγή για το παραπάνω. Αν ισχύει, είναι πολύ σοβαρό θέμα και λογικά θα πρέπει να παραιτηθούμε όλοι μας.

Θέλω να το δω... πραγματικά.

Η πηγή είμαι απλά εγώ.

Όταν έβλεπα ακόμα και στην 3η Λυκείου ότι οι συμμαθητές μου δεν ξέρουν να γράφουν ορθογραφία τι να πω ? Ότι τα επόμενα 10 χρόνια διορθώθηκαν όλα ?

Εγώ έμαθα όσο έμαθα στο ιδιωτικό σχολείο. Κανείς καθηγητής δεν ασχολήθηκε με την ορθογραφία μου από όταν πήγα 4η δημοτικού και μετά στο δημόσιο σχολείο.

Όταν βλέπω συναδέλφους ακόμα και σήμερα που δεν ξέρουν ορθογραφία και τους ρωτάω και μου λένε ότι πήγαν σε δημόσιο σχολείο τι να υποθέσω δηλαδή ?

Η πηγή είμαι απλά εγώ.

Όταν έβλεπα ακόμα και στην 3η Λυκείου ότι οι συμμαθητές μου δεν ξέρουν να γράφουν ορθογραφία τι να πω ? Ότι τα επόμενα 10 χρόνια διορθώθηκαν όλα ?

Εγώ έμαθα όσο έμαθα στο ιδιωτικό σχολείο. Κανείς καθηγητής δεν ασχολήθηκε με την ορθογραφία μου από όταν πήγα 4η δημοτικού και μετά στο δημόσιο σχολείο.

Όταν βλέπω συναδέλφους ακόμα και σήμερα που δεν ξέρουν ορθογραφία και τους ρωτάω και μου λένε ότι πήγαν σε δημόσιο σχολείο τι να υποθέσω δηλαδή ?

μα καλά, είναι επίπεδο συζήτησης αυτό; Δηλ. θέλεις να πεις ότι κάθε χρόνο 650.000 παιδιά (το 90% όσων πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία) παραμένουν αγράμματα ενώ εγγράμματα είναι μόλις 140.000 παιδιά το χρόνο (δηλ. το 10% των δημόσιων σχολείων και το 90% των ιδιωτικών);

Είπαμε να υπερβάλλουμε, αλλά αν αυτό είναι θέση, συγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να συζητήσω.

:AFADF0::AFADF0::AFADF0:
:argue::argue::argue::argue::argue:

Το δημοκρατικό κράτος μας, αποδυναμώνει συνεχώς τα δημόσια σχολεία αφήνοντάς τα στο έλεος του θεού, μειώνοντας τις δαπάνες για την παιδεία αλλά και για την υγεία.
Ένα πάγιο αίτημα που είναι η αύξηση των δαπανών για την παιδεία απο το 3% στο 5% του ΑΕΠ πέφτει στο κενό.
Πολλά σχολεία συγχωνεύονται με αποτέλεσμα να έχουμε τάξεις 25 παιδιών και σε περιπτώσεις παραπάνω.
Τα δημόσια νοσοκομεία επίσης αφήνονται στο έλεος του θεού.
Η επιλογή είναι ξεκάθαρη.
Δυο από τα βασικότερα αγαθά θα είναι πλέον εμπορεύσιμα.
Η οικονομική κρίση είναι μπροστά μας και μας χτυπά την πόρτα.
Έχετε αναρωτηθεί αν στο μέλλον θα μπορούν όλοι να εξαγοράσουν τη μόρφωση των παιδιών τους;
Πόσοι άραγε θα μπορέσουν να πληρώσουν το αντίτιμο για να κρατηθούν στη ζωή σε περίπτωση που να χτυπήσω ξύλο κάτι σοβαρό συμβεί στην υγεία τους;

Η υποβάθμιση των κρατικών σχολείων σημαίνει όξυνση των ανισοτήτων σημαίνει οτι θα μπορούν να μορφώνονται τα παιδιά των πλουσίων και όχι των φτωχών.
Γονείς που ανήκουν στη γενιά των 700 δεν θα μπορέσουν να μορφώσουν τα παιδιά τους.
Είναι προς το συμφέρον μας να στηρίξουμε τα δημόσια σχολεία και να πιέσουμε να γίνουν καλύτερα.

μα καλά, είναι επίπεδο συζήτησης αυτό; Δηλ. θέλεις να πεις ότι κάθε χρόνο 650.000 παιδιά (το 90% όσων πηγαίνουν σε δημόσια σχολεία) παραμένουν αγράμματα ενώ εγγράμματα είναι μόλις 140.000 παιδιά το χρόνο (δηλ. το 10% των δημόσιων σχολείων και το 90% των ιδιωτικών);

Είπαμε να υπερβάλλουμε, αλλά αν αυτό είναι θέση, συγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να συζητήσω.

:AFADF0::AFADF0::AFADF0:
:argue::argue::argue::argue::argue:

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αρπάζεσαι ? Ειλικρινά !!

Σου είπα ότι αυτό είχε γίνει σε εμένα και πουθενά μέχρι τώρα δεν έχω βρει γνωστό μου που να ξέρει καλά ορθογραφία. Οι περισσότεροι γενικώς δεν ξέρουν ούτε τα βασικά. Ειδικά από τεχνικά λύκεια γίνεται πανικώς με αυτό το θέμα. Μακάρι να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θα ήθελα να μπορούσαμε να το μετρήσουμε αλλά τι να πω, δεν νομίζω να υπάρχει μεγάλη διαφορά όταν βλέπω πως κάθε χρόνο στις Πανελλαδικές εξετάσεις γράφουν όλο και χειρότερα τα παιδιά.
Μπορεί να συμβαίνει στα Δ. Προάστια όπου μένω εγώ και μεγάλωσα εδώ. Χωρίς να θέλω να θίξω το επίπεδο των παιδιών των Δ. Προαστίων.

Εγώ θα έλεγα ένα γκάλοπ στο forum ώστε να απαντούσαμε σε λίγη ορθογραφία χωρίς ψάξιμο στο internet και λεξικά θα ηταν αντιπροσωπευτικό ειδικά από μας τους μεγαλύτερους. Αν και πιστεύω πως πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό δυστυχώς.

Πάντως δεν είναι λόγος αυτός να αρπάζεσαι. Δεν σε πρόσβαλα ούτε είπα πως είσαι κανείς υπεύθυνος για αυτό. Καταρχας ο 1ος υπεύθυνος πάντα είναι ο κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του και μετά όλοι οι άλλοι.

και για να έχετε ένα παράδειγμα για να δείτε ότι δεν λέω μπαρούφες.

Στο ιδιωτικό σχολείο δημοτικό Σταμαδιάνου στο Αιγάλεω όταν φοιτούσα μέχρι και την 3η δημοτικού όταν έκανα ένα (μόνο ένα) λάθος στην ορθογραφία έπρεπε την επόμενη ημέρα να φέρω 50-100 φορές γραμμένη την ορθογραφία γραμμένη σε τετράδιο. Έτσι όπως καταλαβαίνετε την μάθαινα, μπορεί να ηταν βάναυσο για ένα παιδάκι τόσο μικρό αλλά την μάθαινα.

Από την 4η δημοτικού έως και που τελείωσα το Λύκειο σε δημόσια σχολία ποτέ δάσκαλος ή καθηγητής δεν μου ζήτησε τίποτα σε λάθος ορθογραφία.

Δηλαδή αυτό δεν είναι επιχείρημα ?
και δεν γινόταν μόνο σε εμένα όπως φαντάζεστε αυτό αλλά και στους συμμαθητές μου, δεν είχαν κάτι με εμένα συγκεκριμένα, απλά αυτό γινόταν.

Όταν βλέπω πως παιδιά όπου δεν πήγαν σε ιδιωτικό σχολείο και κάνουν τραγικά λάθη στην ορθογραφία τι να υποθέσω εγώ ? ότι τους μαθαίνουν ορθογραφία στα δημοτικά σχολεία ?

Απάντηση: Re: ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

έπρεπε την επόμενη ημέρα να φέρω 50-100 φορές γραμμένη την ορθογραφία γραμμένη σε τετράδιο. Έτσι όπως καταλαβαίνετε την μάθαινα, μπορεί να ηταν βάναυσο για ένα παιδάκι τόσο μικρό αλλά την μάθαινα.

Και δέκα φορές φτάνουν , τόσες ζητάει η Δασκάλα (του δημόσιου σχολείου) από τον 6χρονο γιο μου και έχει αποτέλεσμα .

Έχουμε πει από την αρχή του θέματος πως υπάρχουν καλοί και κακοί Δάσκαλοι .

Δεν αντιλέγω απλά είπα τη γνώμη μου. Αυτό έλειπε να απολογηθώ κιολας επειδή παρεξηγείται ο καθένας με ότι γράφω. Για όνομα πια.

Φιλικά

Άγγελος

Απάντηση: Re: ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Ειδικά από τεχνικά λύκεια γίνεται πανικός με αυτό το θέμα. Μακάρι να έχουν αλλάξει τα πράγματα. Θα ήθελα να μπορούσαμε να το μετρήσουμε αλλά τι να πω, δεν νομίζω να υπάρχει μεγάλη διαφορά όταν βλέπω πως κάθε χρόνο στις Πανελλαδικές εξετάσεις γράφουν όλο και χειρότερα τα παιδιά.

Καταρχήν νομίζω ότι το θέμα της ορθογραφίας είναι λίγο εκτός.

Αλλά συγνώμη τι σχέση έχουν τα Τεχνικά Λύκεια (ΕΠΑΛ λέγονται τώρα) με την ορθογραφία; Στο Λύκειο θα μάθουν ορθογραφία τα παιδιά;

Στις Πανελλήνιες εξετάσεις τα τελευταία χρόνια γράφουν όλο και μεγαλύτερους βαθμούς, όχι γιατί είναι καλύτεροι μαθητές, αλλά γιατί μετά την εξυπνάδα της βάσης του 10 και το κράξιμο που έφαγαν από τοπικές κοινωνίες κλπ βάζουν όλο και πιο γελοία θέματα για να μην μένουν πολλές θέσεις κενές. Αλλά αυτό καμία σχέση δεν έχει με την ορθογραφία επίσης.-bye-

Αυτό είναι το θέμα !!
Το αν ακόμα και ένα παιδί δεν μάθει κάτι όταν πρέπει δεν πρόκειται να το μάθει ποτέ μετά με το σύστημα παιδείας που έχουμε.

Ειδικά από τεχνικά λύκεια γίνεται πανικώς με αυτό το θέμα.

50-100 φορές την παραπάνω πρόταση παρακαλώ!!! (χωρίς copy paste...)

Πέρα απο πλάκα τώρα η ορθογραφία είναι ένα τεράστιο θέμα που δεν μπορεί να εξαντληθεί εύκολα και δεν μπορεί επίσης να καθορίσει τη διαφορά των δημοσίων με τα ιδιωτικά σχολεία.

Το να επικροτούμε αυταρχικές μεθόδους εκπαίδευσης επειδή "έπιασαν" στον εαυτό μας (ανεξάρτητα αν για πολλαπλάσιους άλλους μπορεί να λειτούργησαν απο αρνητικά έως το να απορρίψουν οποιαδήποτε σχολική διαδικασία μάθησης έκτοτε) είναι κλασσική μέθοδος η οποία σύμφωνα με τις περισσότερες μελέτες για την εξέλιξη του γνωστικού επιπέδου του μέσου μαθητή ανα την υφήλιο έχει τις πιό χαμηλές επιδόσεις. Βέβαια στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας την άλλη άποψη προωθούν συνήθως καρεκλοκένταυροι που έχουν να μπουν χρόνια σε τάξη προπαγανδίζοντάς την μάλιστα με τα ίδια αντεγραμμένα .ppt αρχεία και ξύλινη γλώσσα, κάτι που κάνει τις παλιές μεθόδους να φαντάζουν πιό "αποτελεσματικές".

Προσωπικά διορθώνω τα πιό κραυγαλέα ορθογραφικά λάθη στα διαγωνίσματα φυσικής / χημείας χωρίς να τα υπολογίζω στην βαθμολογία. Ακόμη κι έτσι, σε πολλές περιπτώσεις έχω αντιδράσεις απο τα παιδιά... Ας μην ξεχνάμε πάντως οτι ακόμη και στο φόρουμ κάποια τυχόν παρατήρηση για (πολλά) ορθογραφικά λάθη εκλαμβάνεται στις περισσότερες περιπτώσεις σαν προσβλητική.

Τώρα όσον αφορά τη σχέση δημόσιου / ιδιωτικού σχολείου η διαφορά δεν είναι στο επίπεδο των σπουδών. Η βασική διαφορά είναι στο ότι το ιδιωτικό σχολείο είναι επιχείρηση (βεβαίως βεβαίως) η οποία προσφέρει συγκεκριμένες υπηρεσίες στους πελάτες της. Υπάρχουν επιχειρήσεις λοιπόν που προσφέρουν στα παιδιά ένα απολυτήριο λυκείου με υπνοπαιδεία, απολυτήριο που δύσκολα θα έπαιρναν σε κάποιο δημόσιο λύκειο. Όπως υπάρχουν και επιχειρήσεις που είναι γνωστές για την μεγάλη ποσότητα των εργασιών για το σπίτι, κάτι που αποτρέπει τις πολλές εξόδους για τον μαθητή. Το θέμα είναι οτι ο πελάτης παίρνει αυτό που διαλέγει.
Στα δημόσια σχολεία ο μαθητής μπορεί να πέσει οπουδήποτε. Είναι ζήτημα τύχης. Μπορεί να πέσει σε κάποιον ή κάποιους εξαιρετικούς καθηγητές κάποια χρονιά (οι οποίοι πιθανόν θα φύγουν με μετάθεση) ή σε κάποια κουρασμένα παλληκάρια που περιφέρουν το θλιβερό σαρκίον τους στις αίθουσες περιμένοντας να συνταξιοδοτηθούν. Συνήθως βέβαια η κατάσταση είναι κάτι ενδιάμεσο. Το θέμα είναι οτι δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής.

Last edited:
Το παραπάνω που το κάνεις και bold είναι θέμα κεκτημένης ταχύτητας στην πληκτρολόγηση. Πολύ έξυπνο.......

Οπότε μιας και δεν είναι θέμα η ορθογραφία θα ηταν καλύτερο να αναφέρω το πως παίρνουν πτυχία οι φοιτητές την σήμερον ημέρα.... οκ
Εκτός και αν έχω εγώ μόνο φίλους που τους "τυχαίνουν" όλα τα περίεργα, μιας και εγώ δεν ήθελα να είμαι φοιτητής στο συγκεκριμένο σύστημα παιδίας της χώρας μας.

Τέλος πάντων αποχωρώ από το post γιατί δεν έχω όρεξη για τσακωμούς.
Όχι τίποτα άλλο απλά θα παρεξηγηθούν τα όσα γράφω πάλι.

Καλό βράδυ παιδιά.

:grinning-smiley-043

Η πηγή είμαι απλά εγώ.

Να υποθεσεις οτι θες απλα μην το θετεις σαν αξιωμα γιατι ειναι προσωπικη αποψη.
Κι εγω που τελειωσα δημοσιο σχολειο λοιπον και θεωρω εαυτον πολυ καλο στην ορθογραφια τι να υποθεσω???
Οτι τσαμπα τα λεφτα εδινες τοσα χρονια στο ιδιωτικο γιατι δεν εμαθες τιποτις παραπανω στο θεμα της ορθογραφιας απο μενα τον τσαμπατζη???
Πηγες δεν ειμαστε εμεις Αγγελε αλλα οι στατιστικες μελετες που πρεπει να εκφερονται σαν επιχειρηματα αν υπαρχουν.
Ολα τα υπολοιπα ειναι εκ του πονηρου (οχι απο εσενα ) και χρησιμοποιουνται απο πολιτικες που εξυπηρετουν ιδιωτικα συμφεροντα .

Τέλος πάντων αποχωρώ από το post γιατί δεν έχω όρεξη για τσακωμούς.
Όχι τίποτα άλλο απλά θα παρεξηγηθούν τα όσα γράφω πάλι.

Καλό βράδυ παιδιά.

:grinning-smiley-043

ούτε εμείς έχουμε, αλλά όπως κατάλαβες, μας αποκάλεσες αγράμματους, όπως και το 90% των μελών του φόρουμ, αφού η πλειοψηφία μας δεν αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Και χωρίς να υπάρχει λόγος.... απλώς έβαλες ένα θέμα off topic. Η καταγγελία που έκανε η Δήμητρα ήταν σοβαρή και αληθινή. Η δική σου άποψη για το 90% των αγγράμματων, άρα .... όλοι μας, δεν είναι κάπως προκλητική;

αιλαται ραι πεδοια ας μει χαλαμμαι της καρδιαις μας βραδοιατηκα!