Chris85
AVClub Addicted Member
- 26 February 2009
- 2,609
Chris85…. Τα πράγματα είναι ολοφάνερα και πίστεψε με, τα ψάξαμε πολύ…. Το σχολείο μας είναι από το 1950 και είναι 100% παράνομο, με πολλές έλλειψης, ακόμα και βασικές.
Το κάθε έργο που γίνετε πρέπει να συζητείτε στην σχολική επιτροπή η οποία πρέπει να γίνετε μια φορά το μήνα…. Δεν γίνετε ποτέ, μόνο όταν ήδη έχουν γίνει έργα τα οποία δεν είναι καθόλου αναγκαία σε σχέση με πιο σοβαρά ζητήματα, ακόμα και για την ασφάλεια των παιδιών…
λοιπόν… το καταστατικό λέει ότι όταν είναι να γίνει ένα έργο στο σχολείο, πρέπει να βγει ανακοινώσει στην είσοδο του σχολείου και στο πλησιέστερο καφενείο, το οποίο βέβαια δεν γίνετε ποτέ.
Πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 πρόσφορες από διάφορους ενδιαφερόμενους και οι πρόσφορες να ανοίγονται παρουσία τον αντιπρόσωπων του συλλόγου…. Τίποτε απ όλα αυτά δεν έχει γίνει.
Τα έργα πρέπει μετά να ελεγχθούνε κατά την παράδοση από τους ίδιος…. Πώς να γίνει αυτό αφού πολλά από αυτά τα έργα δεν γίνανε ποτέ???
Ψιλοδούλευες μάλλον δεν θεωρείται το πόσο τον 5.800+510 για υλικά… όταν ζητήσαμε με ψεύτικο όνομα από τον ίδιο εργολάβο να μας κάνει πρόσφορα για να μας βάψει 200 τετραγωνικά κάγκελα και με τιμολόγιο, μας ζήτησε 1250 μαζί με τα υλικά…. Μας το έστειλε και επίσημα με fax.
Ο συγκεκριμένος εργολάβος από το Σεπτέμβρη έως τώρα έχει πάρει 15 χιλιάδες από έργα που έχουν γίνει στο σχολείο μας.
Αυτό για τα συνεργία του δήμου ισχύει σε πληροφορώ…. Απλά, αν θέλαμε να βαφτούν σε συγκεκριμένο χρώμα θα έπρεπε να επιβαρυνθούμε με τα υλικά.. μας το είπαν γονείς καθηγητές της ίδιας περιοχής, και μετά φροντίσαμε να το μάθουμε από το ίδιο το δήμο.
Κι έπειτα, εμείς δεν κάναμε ούτε μηνύσει ούτε τίποτε…. Απλά δεν υπογράφει το χαρτί από το αντιπρόσωπο μας της σχολικής επιτροπής, και σημείωσε για ποιος λόγους δεν το έκανε…. Από εκεί και πέρα θα κινηθεί με το νόμο…..
Είναι ντροπή τα 300 παιδία μας να πηγαίνουν σε 8 τουαλέτες και 2 νεροχύτες για να πλένουν τα χέρια τους, του 1950 και να μας ενδιαφέρουν πιο πολύ τα κάγκελα, λέγοντας ότι οι τουαλέτες είναι μια χαρά. Με τα 6.310 εύρο, σίγουρα θα γινόντουσαν οι τουαλέτες καινούριες. Για να μην πω για τις λίμνες που γίνονται οι τάξης και για τις τρύπες στην αυλή που παίζουν και γεμίζουν νερά όταν βρέχει, και κατά την γνώμη του δεν είναι πρόβλημα.
Σ αυτα που μου λες τωρα δεν εχω να παραθεσω κατι, οντως για εργα ανω του ποσου των 3000ευρω απαιτειται να παρει η σχολικη επιτροπη προσφορες. Για τα αλλα που ειπες ομως(υλικα, καθαρισμος αποθηκων,κτλ) οχι.
Εγω δεν εχω λογο να σε αμφισβητησω και μπορει οντως να εχετε δικιο οτι δεν γιναν τα εργα με τη σωστη προτεραιοτητα. Αλλα απ αυτο το σημειο, μεχρι το να κλεβει λεφτα καποιος ειναι σημαντικη αποσταση. Και επειδη ξερω απο κοντινο μου προσωπο τι αγχος εχει η σχολικη επιτροπη και ποσους ελεγχους περναει, μου φανηκε καπως ''ηλιθιο'' (και συγνωμη για την εκφραση) να προσπαθησει καποιος να κλεψει λεφτα απο κει. Τωρα τι να πω, σ ολα υπαρχουν εξαιρεσεις και ισως ο συγκεκριμενος διευθυντης να ειναι ''ελαφροχερης''. Απλα σου εγραψα τους προβληματισμους μου για να ''προφυλαξω'' εσενα, καθως οι διευθυντες συνηυως ενεργουν εν γνώσει των προυσταμενων τους(κατι που σημαινει οτι εχουν ανα πασα στιγμη και νομικες συμβουλες για οτι χρειαστουν, οποτε μαλλον θα ειναι καλυμμενος ο συγκεκριμενος).
Παντως εγω θα προτεινα αν δεν το χετε κανει ηδη, να καθισετε να συζητησετε και με λιγη καλη πιστη μεταξυ ολων των πλευρων θα επιτευχθει το καλυτερο για τα παιδια. (εκτος φυσικα αν ειστε 1000% βεβαιοι οτι προκειται για καταχρηση και οικειοποίηση δημοσιου χρηματος, οποτε καλα θα κανετε να του κανετε αγωγη).