ΕΠΕΙΓΟΝ !!! Υποχρεώσεις των δασκάλων

Noμίζω πώς το πόστ 54 είναι ιδιαιτέρως ουσιώδες και ίσως θα άξιζε να διαβαστεί αρκετές φορές γιατί περιγράφει μετά λόγου γνώσεως την Σημερινή Κατάσταση.
Και το πιό δυσάρεστο είναι η επισήμανση ´πώς οι Σύγχρονες Μέθοδοι γίνονται σημεία αναφοράς από κάποιους Καρεκλοκένταυρους πού έχουν να μπούν χρόνια σέ Τάξη´με αποτέλεσμα να επικρατεί η ´αποτελεσματική πεπατημένη´τών Απαρχαιωμένων.

Οπότε μιας και δεν είναι θέμα η ορθογραφία θα ηταν καλύτερο να αναφέρω το πως παίρνουν πτυχία οι φοιτητές την σήμερον ημέρα.... οκ
Εκτός και αν έχω εγώ μόνο φίλους που τους "τυχαίνουν" όλα τα περίεργα, μιας και εγώ δεν ήθελα να είμαι φοιτητής στο συγκεκριμένο σύστημα παιδίας της χώρας μας.

Το τι εμπειριες εχουμε απο την εμπειρια μας σε καμμια περιπτωση δεν αφορα δειγμα του εκπαιδευτικου συστηματος.
Και εγω προσωπικα γνωριζω παιδια απο ιδιωτικα σχολεια που δεν καταφεραν να αποδειξουν με την αποδοση τους την υπεροχη του ιδιωτικου σχολειου πολυ απλα γιατι αυτη δεν υφισταται παρα μονο στα φυλλαδια των επιχειρησεων.

Εγώ ποτέ δεν πήγα σε ελληνικό σχολείο, αλλά έχω καλύτερη ορθογραφία από πολλούς που πήγαν μια ζωή σε ελληνικά σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια.
Όταν βλέπω ανθρώπους που έχουν τελειώσει λύκειο και γράφουν «εισε», «εγο» «ειμε», παθαίνω κάτι. Εντάξει, το ομολογώ… τώρα χρησιμοποιώ word, αλλά τα περισσότερα τα γράφω σωστά.
Επίσης γνωρίζω πολλά μπουμπούκια που έχουν τελειώσει ιδιωτικά σχολεία τα οποία στο δημόσιο θα μένανε 3 φορές στην ίδια τάξη, λόγο απουσιών, αποβολών, και βέβαια απόδοσης. Πχ. Η γνωστή σε όλους μας Πετρουλα, που «τελείωσε» το λύκειο σε γνωστό ιδιωτικό λύκειο της Θεσσαλονίκης στο οποίο την βλέπανε μια στις τόσες. Επίσης έχω μια φίλη που έστειλε τον γιο της σε ιδιωτικό επειδή στο κρατικό δεν θα τελείωνε ποτέ.
Στην τάξη της μικρής μου είναι 27 παιδία. Πέρυσι έφυγε μια συμμαθήτρια και πήγε σε ιδιωτικό…. Εκεί είναι 35 παιδία στην τάξη.

ούτε εμείς έχουμε, αλλά όπως κατάλαβες, μας αποκάλεσες αγράμματους, όπως και το 90% των μελών του φόρουμ, αφού η πλειοψηφία μας δεν αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών.

Και χωρίς να υπάρχει λόγος.... απλώς έβαλες ένα θέμα off topic. Η καταγγελία που έκανε η Δήμητρα ήταν σοβαρή και αληθινή. Η δική σου άποψη για το 90% των αγγράμματων, άρα .... όλοι μας, δεν είναι κάπως προκλητική;

Δεν αποκάλεσα κανέναν αγράμματο και ούτε είπα πως έχω το αλάθητο εγώ (δηλαδή πως δεν κάνω ορθογραφικά λάθη) τουλάχιστον δεν γράφω τα ρήματα αντί ω με ο όπως έχω παρατηρήσει πως γίνονται τα περισσότερα λάθη όσων δεν έχουν μάθει καλή ορθογραφία.

Επίσης καλό θα ήταν να μην βάζετε λέξεις στο στόμα μου τις οποίες δεν έχω αναφέρει ποτέ.

Αναφέρεται πουθενά πως δεν έχουμε το δικαίωμα να λεμε την γνώμη μας ?

Γιά τίς σχολικές τσάντες-βαρίδια θά συμφωνήσω..
Όσο γιά τό κρύο στό προαύλιο..έ..άσε νά σκληραγωγηθούν καί λίγο τά καμάρια μας..
Γιά τίς προσφερόμενες υπηρεσίες τώρα, σέ πρωτοβάθμια καί δευτεροβάθμια..βράσε ρύζι (η ρίζι?)..

Θα παρακαλούσα να μην παρεκτρεπόμαστε τόσο έξω από το αντικείμενο του νήματος. Το οποίο σίγουρα δεν είναι κατά πόσο γνωρίζουμε ορθογραφία οι Έλληνες και δη οι μαθητεύσαντες στα δημόσια σχολεία.

Να αναφέρω κάπου εδώ , ότι ο διευθυντής του σχολείου είπε στα παιδιά την τρίτη , πως αν κάποιο κρυώνει η δεν αισθάνεται καλά , μπορεί να ανεβαίνει επάνω στην τάξη πριν την προσευχή .
Φυσικά και εξήγησα στον γιο μου , πως δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την επιλογή , παρά μόνο αν υπάρχει σοβαρός λόγος .

Σας ευχαριστώ για τις απόψεις σας και εύχομαι πάντα μέσα από διάλογο να λύνονται όλα τα προβλήματα .