Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδάκη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδάκη

Όμολογώ οτι ίσως δεν έχω την απαραίτητη "εξειδίκευση" και "εκπαίδευση" που ίσως έχουν καποιο άλλοι, οπότε παραμένω μεχρι εκει...

Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να παραδέχεται την πολιτική και κοινωνική του άγνοια και αμάθεια τόσο ανοιχτά και ταυτόχρονα να είναι και περήφανος γι´αυτό.

Εγώ αντί "περαστικών" θα ευχηθώ και "εις ανώτερα".

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδάκη

Καλά, όταν τότε έβγαιναν οι φωτογραφίες με καμιά 200αριά ασφαλίτες να σπάνε μαγαζιά και να λεηλατούν (και μαζί τους κάποιοι που υδεμία σχέση έχουν με τον χώρο - κλεφτρόνια,ναρκομανείς) ήταν στημένες ενώ τώρα είναι αληθινές?
Και τώρα προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο, αλλά τους πήρανε χαμπάρι.
Βρήκαμε τον όρο μπαχαλάκηδες και τον χρησιμοποιούμε όπου και όπως μας συμφέρει.
Συμφωνώ ότι δεν ήταν εξέγερση, αλλά το επιχείρημα ότι δεν συνεχίστηκαν δεν μου λέει τίποτα.
Στο θέμα με το τι έγινε στην Γαλλία, μακάρι να γινόταν κι εδώ το ίδιο, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα, το τηλεκοντρόλ, ο καναπές και το πληκτρολόγιο είναι πολύτιμα για να τα χάσουν κάποιοι.

Ε καλά τώρα..Μην καθαγιάζουμε ακόμα και τις αμαρτίες..

Προφανέστατα στίς διάφορες ''συνιστώσες'' τού Χώρου υπάρχουν καί άτομα παντελώς απολίτικα ή απλώς θυμωμένα παιδιά αλλά και ομάδες μπαχαλάκηδων πού ειναι και οι πιό ''εκμεταλλεύσιμες'' από παρακρατικούς μηχανισμούς..
Ποτέ ο ''χώρος'' δεν ήταν ενιαίος
Για μένα αυτές οι ομάδες δεν εκφράζουν καμιάν ιδεολογία και τυχαία βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.
Ανετα θά μπορούσαν νάναι καί στά γήπεδα ή και σε χώρους τής ακροδεξιάς πού επίσης έχουν τούς δικούς τους μπαχαλάκηδες.
Παρακρατικοί πάντα υπήρξαν και θά υπάρχουν,αλλά σε κάποιες εποχές ανάλογα και μέ τίς κοινωνικές συνθήκες αυξάνονται..
Και μάλιστα επί Κυβερνήσεων ''σοσιαλιστικών'' κομμάτων φαίνεται πώς τά τελευταία χρόνια έχουν και μεγαλύτερο θράσος και ελευθερία κινήσεων γιατί συγκαλύπτονται απ´τά ΜΜΕ αλλά και γιατί οι ''οπαδοί'' τών ''σοσιαλιστών'' ενώ σκούζουν οταν αυτά τά διαπράττει η ''επάρατος'' ,στίς δικές τους περιόδους διακυβέρνησης είναι χειρότεροι και απ´τούς Καρατζαφέρηδες και χειροκροτούν τήν Καταστολή.

Επίσης γιά νά παραχθεί πολιτική ουσίας δέν αρκεί η σωστή κατά τά άλλα αποκάλυψη τής Κρατικής καταστολής,αλλά απαιτούνται πολλά περισσότερα.

Last edited:

Ε καλά τώρα..Μην καθαγιάζουμε ακόμα και τις αμαρτίες..

Προφανέστατα στίς διάφορες ''συνιστώσες'' τού Χώρου υπάρχουν καί άτομα παντελώς απολίτικα ή απλώς θυμωμένα παιδιά αλλά και ομάδες μπαχαλάκηδων πού ειναι και οι πιό ''εκμεταλλεύσιμες'' από παρακρατικούς μηχανισμούς..
Ποτέ ο ''χώρος'' δεν ήταν ενιαίος
Για μένα αυτές οι ομάδες δεν εκφράζουν καμιάν ιδεολογία και τυχαία βρίσκονται εκεί που βρίσκονται.
Ανετα θά μπορούσαν νάναι καί στά γήπεδα ή και σε χώρους τής ακροδεξιάς πού επίσης έχουν τούς δικούς τους μπαχαλάκηδες.
Παρακρατικοί πάντα υπήρξαν και θά υπάρχουν,αλλά σε κάποιες εποχές ανάλογα και μέ τίς κοινωνικές συνθήκες αυξάνονται..
Και μάλιστα επί Κυβερνήσεων ''σοσιαλιστικών'' κομμάτων φαίνεται πώς τά τελευταία χρόνια έχουν και μεγαλύτερο θράσος και ελευθερία κινήσεων γιατί συγκαλύπτονται απ´τά ΜΜΕ αλλά και γιατί οι ''οπαδοί'' τών ''σοσιαλιστών'' ενώ σκούζουν οταν αυτά τά διαπράττει η ''επάρατος'' ,στίς δικές τους περιόδους διακυβέρνησης είναι χειρότεροι και απ´τούς Καρατζαφέρηδες και χειροκροτούν τήν Καταστολή.

Επίσης γιά νά παραχθεί πολιτική ουσίας δέν αρκεί η σωστή κατά τά άλλα αποκάλυψη τής Κρατικής καταστολής,αλλά απαιτούνται πολλά περισσότερα.

Σπύρο τον τελευταίο καιρό σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεκαετίες βασικός πρωταγωνιστής δεν είναι οι "παρακρατικοί" αλλά καθαρά και ξάστερα οι "κρατικοί".
Κάποτε λέγαμε ότι το παρακράτος είναι το μακρύ χέρι του Κράτους. Πλέον δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Το ίδιο το Κράτος δρα ως παρακράτος χωρίς καμμία πρόφαση.
Τώρα όποιος αρέσκεται στο να ταυτίζει τις ομάδες, που σωστά περιγράφεις, με την αναρχική ιδεολογία και συνολικά με τη δράση των αναρχικών ομάδων, είναι πραγματικά αδαής όπως έγραψα παραπάνω, ακόμα και αν ανήκει στον χώρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδ

Σπύρο τον τελευταίο καιρό σε αντίθεση με τις προηγούμενες δεκαετίες βασικός πρωταγωνιστής δεν είναι οι "παρακρατικοί" αλλά καθαρά και ξάστερα οι "κρατικοί".
Κάποτε λέγαμε ότι το παρακράτος είναι το μακρύ χέρι του Κράτους. Πλέον δεν υπάρχει λόγος για αυτό. Το ίδιο το Κράτος δρα ως παρακράτος χωρίς καμμία πρόφαση.
Τώρα όποιος αρέσκεται στο να ταυτίζει τις ομάδες, που σωστά περιγράφεις, με την αναρχική ιδεολογία και συνολικά με τη δράση των αναρχικών ομάδων, είναι πραγματικά αδαής όπως έγραψα παραπάνω, ακόμα και αν ανήκει στον χώρο.

Γιάννη το σχόλιό μου δέν είχε ως σκοπό νά προσβάλλει ,παρά τίς οσες διαφωνίες και άν έχω,αυτούς πού πιστεύουν στό Αναρχικό κίνημα,πού άλλως τε έχει αναδείξει και παγκοσμίως ρομαντικές μορφές και οχι μόνον..
Πιό πολύ τόπα στον Μήτσο,γιατί οπως ακριβώς σχολιάζουμε και κάνουμε κριτική στίς αμαρτίες τής Αριστεράς,άλλο τόσο πρέπει νάμαστε ανοικτοί και στήν κριτική ή καί σε αμαρτίες άλλων χώρων..
Μέ την τελευταία σου παράγραφο συμφωνώ,φυσικά,απολύτως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδ

Γιάννη το σχόλιό μου δέν είχε ως σκοπό νά προσβάλλει ,παρά τίς οσες διαφωνίες και άν έχω,αυτούς πού πιστεύουν στό Αναρχικό κίνημα,πού άλλως τε έχει αναδείξει και παγκοσμίως ρομαντικές μορφές και οχι μόνον..
Πιό πολύ τόπα στον Μήτσο,γιατί οπως ακριβώς σχολιάζουμε και κάνουμε κριτική στίς αμαρτίες τής Αριστεράς,άλλο τόσο πρέπει νάμαστε ανοικτοί και στήν κριτική ή καί σε αμαρτίες άλλων χώρων..

Μα δεν αρνήθηκα την κριτική Σπύρο. Διαφώνησα ως το πότε τελικά οι "κουκουλοφόροι" είναι παρακρατικοί και πότε δεν είναι.

Κάποτε τα παλικάρια, έλυναν τις διαφορές τους μόνα τους, τώρα μπορούν μόνο με τα κουμπούρια και παρέα με άλλους. Αμ αυτά δεν είναι παλικάρια...

Τα περί άσκησης βίας τα έχω ακούσει πολλές φορές από φίλη κομουνίστρια. Είναι προφανές ότι ο χώρος γεννάει βία. Όπως και ο ακροδεξιός χώρος. Το να βαφτίζουμε κάποια μορφή βίας ως "αναγκαία", "ξέσπασμα", "αγανάκτηση" είναι χαρακτηριστικό συμπεριφοράς φασιστικών καθεστώτων.

Αύριο μεθαύριο αν σας την πέσουν 5-6 χρυσαυγίτες με την δικαιολογία ότι λόγω των απόψεων σας και των πράξεων σας δεν έχουν δουλειά, μην διαμαρτυρηθείτε. Απλά υπομείνετε το "δίκαιο" ξύλο που θα τρώτε.

Μετά μαζέψτε 5-6 "δικούς" σας και κάντε το ίδιο σε κάποιον δικό τους. Να κάνουμε ομάδες ματσουκώματος και να βαράμε όλοι όποιον δεν γουστάρουμε. Σίγουρα θα πάμε μπροστά έτσι.

Άλλοι θα βαράνε συνδικαλιστές, άλλοι πολιτικούς, άλλοι δημόσιους υπάλληλους, άλλοι ελεύθερους επαγγελματίες, άλλοι αστυνομικούς, άλλοι αναρχικούς...Δικαιολογίες όπως αυτές για τον Χατζηδάκη υπάρχουν άπειρες..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χα

Ναι ρε συ, δεν προσβλήθηκα, απλά διευκρίνησα...:a0210:

Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδάκη

Κάποτε τα παλικάρια, έλυναν τις διαφορές τους μόνα τους, τώρα μπορούν μόνο με τα κουμπούρια και παρέα με άλλους. Αμ αυτά δεν είναι παλικάρια...

Τα περί άσκησης βίας τα έχω ακούσει πολλές φορές από φίλη κομουνίστρια. Είναι προφανές ότι ο χώρος γεννάει βία. Όπως και ο ακροδεξιός χώρος. Το να βαφτίζουμε κάποια μορφή βίας ως "αναγκαία", "ξέσπασμα", "αγανάκτηση" είναι χαρακτηριστικό συμπεριφοράς φασιστικών καθεστώτων.

Αύριο μεθαύριο αν σας την πέσουν 5-6 χρυσαυγίτες με την δικαιολογία ότι λόγω των απόψεων σας και των πράξεων σας δεν έχουν δουλειά, μην διαμαρτυρηθείτε. Απλά υπομείνετε το "δίκαιο" ξύλο που θα τρώτε.

Μετά μαζέψτε 5-6 "δικούς" σας και κάντε το ίδιο σε κάποιον δικό τους. Να κάνουμε ομάδες ματσουκώματος και να βαράμε όλοι όποιον δεν γουστάρουμε. Σίγουρα θα πάμε μπροστά έτσι.

Άλλοι θα βαράνε συνδικαλιστές, άλλοι πολιτικούς, άλλοι δημόσιους υπάλληλους, άλλοι ελεύθερους επαγγελματίες, άλλοι αστυνομικούς, άλλοι αναρχικούς...Δικαιολογίες όπως αυτές για τον Χατζηδάκη υπάρχουν άπειρες..

Νομίζω οτι αγαπητέ χρησιμοποιείς επιχειρήματα τού 1950 και μπερδεύεις και ιδεολογίες..
Δικαίωμά σου μέν,αλλά σε αυτό υπάρχει και αντίλογος..
Μεγαλύτερη βία απ´το νά δημιουργείς πεινασμένους,απολυμένους και εξαθλιωμένους δεν υπάρχει..Και το Κράτος μέ τήν Κυβέρνηση τού Ανθύπατου τό πράττει ξεδιάντροπα.
Επίσης η Αθήνα τουλάχιστον, μοιάζει σήμερα μέ οχυρωμένη πόλη πλέον μέ ελικόπτερα νά πετούν γιά νά ασκούν ψυχολογική βία και αστυνομικούς και ασφαλίτες παντού ακόμα και μακριά απ´τις πορείες..
Εχω υπάρξει αυτόπτης μάρτυς προπηλακισμών και βιαιοτήτων απέναντι σέ οδηγούς μηχανών ,μακριά απ´τις πορείες πού μέ έχουν κάνει νά βγώ απ´τά ρούχα μου..

Η Βία γεννά βία,η πείνα γεννά βία και μάλιστα αν συνεχιστούν έτσι τά πράγματα θά εκπλαγείς απ´αυτά που θα δείς..
Και αυτά δέν θά τά κάνουν οι ''κομμουνιστές'' και οι αναρχικοί,αλλά οι γείτονές μας ..

Γιά τον ξυλοδαρμό Χατζηδάκη έγραψα τήν διαφωνία μου..
Στηρίζω τά κάθε λογής γιαουρτώματα πού γελοιοποιούν και κάνουν πραγματικά νούμερο αυτόν πού τρώει τον κεσέ.Και είναι πανέμορφο νά κυκλοφορεί στό διαδίκτυο η γιαουρτωμένη φάτσα του..

Και σε ολους έχει μείνει ανεξίτηλη η γελοία φιγούρα τού Παναγόπουλου τού εργατοπατέρα τού pasok μέ τά πουκάμισα ορθάνοικτα και τίς τριπλοκοιλιές νά σκούζει κάνοντας τόν δαρμένο,τήν ώρα ακριβώς πού ψέκαζαν μέ χημικά τον Μανώλη Γλέζο..

Εφτανε εκείνη η εικόνα γιά νά δείξει τό ποιον τού ανδρός.

Καί μάλλον έχεις λανθασμένη αντίληψη γιά τήν Αριστερά..
Η Αριστερά (και ας διαφωνούν κάποιοι καλοί φίλοι)στηρίζει θεσμούς και επιθυμεί θεσμούς.Οπως και επιθυμεί κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία και φυσικά νά περάσουν τά μέσα παραγωγής σέ αυτούς πού τό αξίζουν δηλαδή στούς ανθρώπους τής εργασίας καί τού μόχθου.

Last edited:
Ομολογώ ότι απολαμβάνω τον επιλεκτικό πασιφισμό ορισμένων...έχει πλάκα δεν λέω.

ΥΓ. Ο κομμουνισμός γράφεται με δυο "μ". Το έχουν κάνει οι κομμουνιστές για να δείχνουν πιο άγριοι...:flipout:

Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδάκη

Ομολογώ ότι απολαμβάνω τον επιλεκτικό πασιφισμό ορισμένων...έχει πλάκα δεν λέω.

ΥΓ. Ο κομμουνισμός γράφεται με δυο "μ". Το έχουν κάνει οι κομμουνιστές για να δείχνουν πιο άγριοι...:flipout:

Κοίτα:Aν η λέξη γραφόταν κομ-μουνισμός θά τούς κατηγορούσαν και γιά ερωτύλους βιαστές..:flipout::flipout::flipout:

Μην ξεχνάς οτι τίς Λαμπράκισσες (τά κορίτσια τής Νεολαίας ΕΔΑ)πού μετά την δολοφονία τού Λαμπράκη ,κατέβαιναν στίς πορείες μέ μαύρα ρούχα σέ ένδειξη πένθους ,τίς κατηγορούσαν οι τότε καθεστωτικές εφημερίδες ότι φορούσαν προκλητικά μαύρα καλσόν γιά νά εκμαυλίζουν τά ''αθώα παιδιά'' .
Γεγονός.:a0210:

Εμένα πάλι μου αρέσει που στην εποχή του εικονικού "εχθρού", του "άπιαστου" και γενικότερα σε εποχή που η απομάκρυνση των ανθρώπων συντελεί στην μη κοινωνικότητα τους, στην πλήρη απομόνωση τους και εν τέλει στις καταθλιπτικές τάσεις του, μου αρέσει να βλέπω "ρομαντικούς" που αποζητούν το κάτι διαφορετικό, το τόσο ξένο πια σήμερα την επιστροφή στον άνθρωπο, στο γίγνεσθαι, στον αλτρουισμό, κλπ κλπ....

Χαίρομαι που ανήκω και εγώ σε αυτούς και που μου δίνει την χαρά αυτό το συναίσθημα να τα βγάζω πέρα, στις δύσκολες εποχές....

Re: Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδάκη

Κοίτα:Aν η λέξη γραφόταν κομ-μουνισμός θά τούς κατηγορούσαν και γιά ερωτύλους βιαστές..:flipout::flipout::flipout:

Μην ξεχνάς οτι τίς Λαμπράκισσες (τά κορίτσια τής Νεολαίας ΕΔΑ)πού μετά την δολοφονία τού Λαμπράκη ,κατέβαιναν στίς πορείες μέ μαύρα ρούχα σέ ένδειξη πένθους ,τίς κατηγορούσαν οι τότε καθεστωτικές εφημερίδες ότι φορούσαν προκλητικά μαύρα καλσόν γιά νά εκμαυλίζουν τά ''αθώα παιδιά'' .
Γεγονός.:a0210:

Καλά ρε Σπύρο και από τις sexy Λαμπράκισσες, πώς φτάσανε στις αξύριστες γάμπες της ΚΝΕ;;; :flipout:

Εμένα πάλι μου αρέσει που στην εποχή του εικονικού "εχθρού", του "άπιαστου" και γενικότερα σε εποχή που η απομάκρυνση των ανθρώπων συντελεί στην μη κοινωνικότητα τους, στην πλήρη απομόνωση τους και εν τέλει στις καταθλιπτικές τάσεις του, μου αρέσει να βλέπω "ρομαντικούς" που αποζητούν το κάτι διαφορετικό, το τόσο ξένο πια σήμερα την επιστροφή στον άνθρωπο, στο γίγνεσθαι, στον αλτρουισμό, κλπ κλπ....

Χαίρομαι που ανήκω και εγώ σε αυτούς και που μου δίνει την χαρά αυτό το συναίσθημα να τα βγάζω πέρα, στις δύσκολες εποχές....

Κοίτα, έχουμε κανονίσει όλοι οι "ουτοπιστές" του forum κάτι ιδιαίτερα μαθήματα "Τέχνης του εφικτού" για να μην αισθανόμαστε "εκτός", να σου κρατήσω μια θέση; :flipout:

Κοίτα, έχουμε κανονίσει όλοι οι "ουτοπιστές" του forum κάτι ιδιαίτερα μαθήματα "Τέχνης του εφικτού" για να μην αισθανόμαστε "εκτός", να σου κρατήσω μια θέση; :flipout:

Εννοείται ρε....ρωτάς κιόλας??Αφού είμαστε On the same side...

Καλά ρε Σπύρο και από τις sexy Λαμπράκισσες, πώς φτάσανε στις αξύριστες γάμπες της ΚΝΕ;;; :flipout:

Η απαντηση δημοσια μαλλον δεν γινεται να δοθει

Η απαντηση δημοσια μαλλον δεν γινεται να δοθει

Δέχομαι και πμ διότι δεν μπορώ να βασανίζομαι από αναπάντητα ερωτήματα. Ξέρεις κάτι;

Αυτό δέν το γνωρίζω..
Αλλως τε ''αναθεωρητής'' ήμουν..Και εκεί η αισθητική είχε νόημα..:a0210::a0210:
Μην κοιτάς πού τώρα πιά οσα συμβαίνουν σε όλη τήν Αριστερά μάς έχουν κάνει ανέστιους..:flipout::flipout:

Πρώτη φορά βλέπω άνθρωπο να παραδέχεται την πολιτική και κοινωνική του άγνοια και αμάθεια τόσο ανοιχτά και ταυτόχρονα να είναι και περήφανος γι´αυτό.

Εγώ αντί "περαστικών" θα ευχηθώ και "εις ανώτερα".

Ευχαριστώ για τις ευχές. Προτιμώ να παραμείνω πολιτικά αμαθής κατα τα λεγομενά σας παρά να καταντήσω σαν τα δίποδα που προανέφερα.

Προτιμώ επίσης να παραμείνω πολιτικά αμαθής μιας και όλοι μας έχουν δει πως έχουν καταντήσει την δύσμοιρη αυτή χώροι οι πολιτικά συνειδητοποιημένοι...

Ποιοί είναι οι πολιτικά συνειδητοποιημένοι??
Οσοι βλέπουν Mega??
Oσοι βλέπουν τον διπλανό τους νά πεθαίνει τής πείνας και χαίρονται ή στήν καλυτερη διπλοκλειδώνουν τό σπίτι τους??
Οι Κυβερνήσεις πού εναλλάσσονται??
Μήπως αυτοί πού βλέπουν τίς δυνάμεις τής ''Τάξης'' νά χτυπάνε ανελέητα και αδιακρίτως και χειροκροτούν γιατί επιθυμούν ''Ησυχία Θανάτου''??
Γιατί αυτοί έως τώρα ειναι η ''συνειδητοποιημένη'' πλειοψηφία....................