Απάντηση: Re: Επεισόδια στην πορεία - Χτύπησαν τον Χατζηδάκη
Κάποτε τα παλικάρια, έλυναν τις διαφορές τους μόνα τους, τώρα μπορούν μόνο με τα κουμπούρια και παρέα με άλλους. Αμ αυτά δεν είναι παλικάρια...
Τα περί άσκησης βίας τα έχω ακούσει πολλές φορές από φίλη κομουνίστρια. Είναι προφανές ότι ο χώρος γεννάει βία. Όπως και ο ακροδεξιός χώρος. Το να βαφτίζουμε κάποια μορφή βίας ως "αναγκαία", "ξέσπασμα", "αγανάκτηση" είναι χαρακτηριστικό συμπεριφοράς φασιστικών καθεστώτων.
Αύριο μεθαύριο αν σας την πέσουν 5-6 χρυσαυγίτες με την δικαιολογία ότι λόγω των απόψεων σας και των πράξεων σας δεν έχουν δουλειά, μην διαμαρτυρηθείτε. Απλά υπομείνετε το "δίκαιο" ξύλο που θα τρώτε.
Μετά μαζέψτε 5-6 "δικούς" σας και κάντε το ίδιο σε κάποιον δικό τους. Να κάνουμε ομάδες ματσουκώματος και να βαράμε όλοι όποιον δεν γουστάρουμε. Σίγουρα θα πάμε μπροστά έτσι.
Άλλοι θα βαράνε συνδικαλιστές, άλλοι πολιτικούς, άλλοι δημόσιους υπάλληλους, άλλοι ελεύθερους επαγγελματίες, άλλοι αστυνομικούς, άλλοι αναρχικούς...Δικαιολογίες όπως αυτές για τον Χατζηδάκη υπάρχουν άπειρες..
Νομίζω οτι αγαπητέ χρησιμοποιείς επιχειρήματα τού 1950 και μπερδεύεις και ιδεολογίες..
Δικαίωμά σου μέν,αλλά σε αυτό υπάρχει και αντίλογος..
Μεγαλύτερη βία απ´το νά δημιουργείς πεινασμένους,απολυμένους και εξαθλιωμένους δεν υπάρχει..Και το Κράτος μέ τήν Κυβέρνηση τού Ανθύπατου τό πράττει ξεδιάντροπα.
Επίσης η Αθήνα τουλάχιστον, μοιάζει σήμερα μέ οχυρωμένη πόλη πλέον μέ ελικόπτερα νά πετούν γιά νά ασκούν ψυχολογική βία και αστυνομικούς και ασφαλίτες παντού ακόμα και μακριά απ´τις πορείες..
Εχω υπάρξει αυτόπτης μάρτυς προπηλακισμών και βιαιοτήτων απέναντι σέ οδηγούς μηχανών ,μακριά απ´τις πορείες πού μέ έχουν κάνει νά βγώ απ´τά ρούχα μου..
Η Βία γεννά βία,η πείνα γεννά βία και μάλιστα αν συνεχιστούν έτσι τά πράγματα θά εκπλαγείς απ´αυτά που θα δείς..
Και αυτά δέν θά τά κάνουν οι ''κομμουνιστές'' και οι αναρχικοί,αλλά οι γείτονές μας ..
Γιά τον ξυλοδαρμό Χατζηδάκη έγραψα τήν διαφωνία μου..
Στηρίζω τά κάθε λογής γιαουρτώματα πού γελοιοποιούν και κάνουν πραγματικά νούμερο αυτόν πού τρώει τον κεσέ.Και είναι πανέμορφο νά κυκλοφορεί στό διαδίκτυο η γιαουρτωμένη φάτσα του..
Και σε ολους έχει μείνει ανεξίτηλη η γελοία φιγούρα τού Παναγόπουλου τού εργατοπατέρα τού pasok μέ τά πουκάμισα ορθάνοικτα και τίς τριπλοκοιλιές νά σκούζει κάνοντας τόν δαρμένο,τήν ώρα ακριβώς πού ψέκαζαν μέ χημικά τον Μανώλη Γλέζο..
Εφτανε εκείνη η εικόνα γιά νά δείξει τό ποιον τού ανδρός.
Καί μάλλον έχεις λανθασμένη αντίληψη γιά τήν Αριστερά..
Η Αριστερά (και ας διαφωνούν κάποιοι καλοί φίλοι)στηρίζει θεσμούς και επιθυμεί θεσμούς.Οπως και επιθυμεί κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία και φυσικά νά περάσουν τά μέσα παραγωγής σέ αυτούς πού τό αξίζουν δηλαδή στούς ανθρώπους τής εργασίας καί τού μόχθου.