Επέκταση Εγγύησης για τις τηλεοράσεις

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Ξέρει κανείς αν γίνονται επεκτάσεις εγγύησης στις τηλεοράσεις, από ποια καταστήματα, με τι κόστος και για πόσα χρόνια?
Στο μόνο κατάστημα που τυχαία το είδα αυτό, ήταν στον Κωτσόβολο όταν είχα πάει να παραγγείλω την LG LD750.

Οι άλλοι το κάνουν? Mediamarkt, Saturn, Ηλεκτρονική, κλπ...?

Κατά τη γνώμη μου-δηλαδή την τσέπη μου,κυρίως-όχι.Δεν αρκούν,πάντα.
Έχουν υπάρξει μοντέλα,διαφόρων κατασκευαστών,που βγάζουν βλάβες (κι όχι απλές δυσλειτουργίες) σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη ισχύος της εγγύησης.Μάλιστα,κάπου εδώ,στο forum,αυτό έχει αναφερθεί-συζητηθεί ως "time bomb".Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι τυχαίο.Μπορεί.Το ρισκάρεις όμως ?? Ειδικά αν έχεις κάνει ακριβή αγορά.... Με 2 χρόνια κάλυψη αντιπροσωπείας και επιπρόσθετα άλλα 3,για παράδειγμα,λογικά είσαι καλυμμένος πλήρως.Γύρω στα 5 χρόνια είναι,άλλωστε,το προσδόκιμο ζωής μιας σημερινής tv.
Θέμα προς συζήτηση,ωστόσο,είναι τόσο η ποιότητα της 3χρονης έξτρα εγγύησης-service,όσο και το πόσο αυτή κοστίζει (VFM)....

Mediamarkt, Saturn, Ηλεκτρονική ολοι κανουν απλα με επυβαρυνση δεν θυμαμαι ποσο στο περιπου νομιζω 150Ε

Απάντηση: Re: Επέκταση Εγγύησης για τις τηλεοράσεις

ο κωτσοβολος για τις πλασμα ζητουσε περι τα 600

:speechless-smiley-0 Για πόσα χρόνια επέκταση και,κυρίως,για ποιά τηλεόραση φίλε dionysis11 ??

Το κόστος της επέκτασης εγγύησης, διαφοροποιείται αναλόγως του μεγέθους, της τιμής και της τεχνολογίας της συσκευής (για κάποιον λόγο, στον Κωτσόβολο θεωρούν ότι οι Plasma είναι πιο ζημιάρες, μέχρι που έχουν βάλει τους πωλητές τους να λένε στους υποψήφιους αγοραστές ότι ξεθωριάζουν πάνω στο εξάμηνο).

Όσοι ενδιαφέρεστε για επεκτάσεις εγγυήσεων, πριν τις πληρώσετε, διαβάστε προσεκτικά τους όρους. Θα εκπλαγείτε από το σε πόσες περιπτώσεις αναιρείται η εγγύηση...

659,90 για ολες τις πλασμα μεχρι 3000 - το ειδα τωρα στην pj550 lg που κανει 529 νομιζω ειναι επεκταση ακομη 3 χρονων με πληρη καλυψη στη μεταφορα της τηλεορασης απο αυτους
Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να δωσει τοσα σε τηλεορασεις κατω των 1500-2000

Aπίστευτα ασύμφορο.Με το ποσόν αυτό θα πρέπει να καλύπτουν ακόμα και ..... βαρύ burn-in (προερχόμενο από microsoft flight simulator π.χ.) :flipout:

Το public δινει επεκταση 3 χρονια και κανει 90 ευρω για συσκευες αξιας μεχρι 1000 ευρω αν θυμαμαι καλα και 180 ευρω για παραπανω.

Και ποιος μας βεβαιώνει ότι μετά από 2 χρονιά θα υπάρχει το κατάστημα που αγόρασες την εχτρα εγγυηση ?

Το public δινει επεκταση 3 χρονια και κανει 90 ευρω για συσκευες αξιας μεχρι 1000 ευρω αν θυμαμαι καλα και 180 ευρω για παραπανω.

Πολύ λογικότερη τιμή,και χωρίς διαχωρισμό σε τεχνολογία plasma ή lcd.
Ενδιαφέρον θα είχε η γνώμη μελών,που έχουν ήδη επιλέξει τέτοιες υπηρεσίες,ως προς τα "παράθυρα-ψιλά γράμματα" που τυχόν υπήρξαν στις συμβάσεις που υπέγραψαν.

Κατά τη γνώμη μου-δηλαδή την τσέπη μου,κυρίως-όχι.Δεν αρκούν,πάντα.
Έχουν υπάρξει μοντέλα,διαφόρων κατασκευαστών,που βγάζουν βλάβες (κι όχι απλές δυσλειτουργίες) σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη ισχύος της εγγύησης.Μάλιστα,κάπου εδώ,στο forum,αυτό έχει αναφερθεί-συζητηθεί ως "time bomb".Κάποιοι ισχυρίζονται πως είναι τυχαίο.Μπορεί.Το ρισκάρεις όμως ?? Ειδικά αν έχεις κάνει ακριβή αγορά.... Με 2 χρόνια κάλυψη αντιπροσωπείας και επιπρόσθετα άλλα 3,για παράδειγμα,λογικά είσαι καλυμμένος πλήρως.Γύρω στα 5 χρόνια είναι,άλλωστε,το προσδόκιμο ζωής μιας σημερινής tv.
Θέμα προς συζήτηση,ωστόσο,είναι τόσο η ποιότητα της 3χρονης έξτρα εγγύησης-service,όσο και το πόσο αυτή κοστίζει (VFM)....
Έπεσες 100% σε αυτά που είχα υπόψιν μου!!!

Και ποιος μας βεβαιώνει ότι μετά από 2 χρονιά θα υπάρχει το κατάστημα που αγόρασες την εχτρα εγγυηση ?
Σε αυτό, αν δεν κάνω λάθος, είσαι καλυμμένος καθώς η επέκταση "μεταβιβάζεται" στην αντιπροσωπεία.

Απ' ότι βλέπω από τις πολλές απαντήσεις, υπάρχουν πολλές παράμετροι για συζήτηση! :2thumb22sup:
Εγώ, γενικά μιλάω για τηλεόραση 46-47" LCD με κόστος 800+/- ευρώ.

Οι επεκτάσεις γενικά γίνονται μόνο κατά την αγορά ή έχουμε δυνατότητα πχ μέσα στο δίμηνο να την κάνουμε?

Φίλε glaros, η τιμή από το Puplic είναι σίγουρη, ή κάπου το έχεις ακούσει?

Last edited:
εγω που θελω να παρω την panasonic 50s20 που κανει 889.9 μου ζητανε για επεκταση 150 η 120..παει αναλογως την τιμη της τηλεορασης..

εγω που θελω να παρω την panasonic 50s20 που κανει 889.9 μου ζητανε για επεκταση 150 η 120..παει αναλογως την τιμη της τηλεορασης..

Σε ποιό κατάστημα και με τι καλύψεις-υπηρεσίες ??

Εγώ "τώρα" βλέπω θετικά την επέκταση καθώς με αυτά που διαβάζω να ζητάνε ένα κάρο λεφτά για επισκευή, δεν συμφέρει.
Έχουν βρει το κόλπο οι περισσότερες μεγάλες εταιρίες παρακαλώ, και το κάνουν συνεχώς!
Εμείς τα κορόιδα πέφτουμε στην παγίδα για να μην μείνουμε χωρίς τηλεόραση και ξανακάνουμε νέα αγορά με το ζεστό μας το χρήμα και αυτοί τα κονομάνε.

Εμένα μου έτυχε την προηγούμενη εβδομάδα να μου χαλάσει το Laptop μετά από 2 χρόνια και 2 μήνες.
Εγγύηση είχα επίσημα 2 χρόνια. Γιατί να μην είχα κάνει επέκταση? Ποιος ξέρει τώρα τι κόστος θα μου βγάλουν...

Έπεσες 100% σε αυτά που είχα υπόψιν μου!!!

Σε αυτό, αν δεν κάνω λάθος, είσαι καλυμμένος καθώς η επέκταση "μεταβιβάζεται" στην αντιπροσωπεία.

Απ' ότι βλέπω από τις πολλές απαντήσεις, υπάρχουν πολλές παράμετροι για συζήτηση! :2thumb22sup:
Εγώ, γενικά μιλάω για τηλεόραση 46-47" LCD με κόστος 800+/- ευρώ.

Οι επεκτάσεις γενικά γίνονται μόνο κατά την αγορά ή έχουμε δυνατότητα πχ μέσα στο δίμηνο να την κάνουμε?

Φίλε glaros, η τιμή από το Puplic είναι σίγουρη, ή κάπου το έχεις ακούσει?

Φιλε Σακη το πακετο του public λεγεται safety net και το πηρα ο ιδιος τελος Ιουνιου οταν αγορασα καινουργια tv. Δεν ξερω αν ισχυει ακομα, μπορεις να τους παρεις ενα τηλ. Και ναι, πρεπει να το παρεις μονο με την αγορα.
Οι οροι παροχης υπηρεσιας ειναι γενικα λογικοι, το μονο που μου εκανε εντυπωση ειναι οτι, δεν σε καλυπτει σε περιπτωση αποπειρας αναβαθμισης λογισμικου (firmware) απο μη εξουσιοδοτημενο τεχνικο(!) Δηλ αν θελω να κανω ενα απλο update πρεπει να φωναξω ειδικο? Τεσπα οτι και να συμβει, δεν νομιζω κανενας να εχει κριση ειλικρινειας οταν τους εξηγει την βλαβη... απλα ..χαλασε

Επισης κατι που μου αρεσε ειναι οτι, σε περιπτωση βλαβης εσυ δεν ασχολεισαι καθολου με την αντιπροσωπεια της tv παρα μονο με το public. Τους παιρνεις τηλ, ερχονται την παιρνουν, και σου αφηνουν προσωρινη αντικαταστατρια μεχρι να φτιαχτει. Τουλαχιστον στα χαρτια...

Προσωπικά για τηλεόραση ούτε 1 ευρώ δεν θα έδινα για επέκταση εγγύησης ακόμα και την Kuro.

Δεν νομίζω να συζητάμε για ζημιές 100-200 ευρώ. Η επέκταση της εγγύησης έχει νόημα για χοντρές ζημιές.

Μήπως έχετε σκεφτεί τι αξία θα έχει η τηλεόρασή σας μετά την λήξη της εγγύησης;

Ναι,αλλά αν σου βγάλει χοντρή ζημιά η mercedes,και δεν διαθέτεις χρήμα για επισκευή ή αγορά καινούριας,πρέπει να υποβαθμιστείς-αγοράσεις opel astra π.χ.
ΥΓ. Και αν η mercedes δεν βγάζει βλάβη στα δύο χρόνια,δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα ακριβά μοντέλα των εταιρειών π.χ. kuro,c8000, vt20 κλπ.Ούτε,επίσης,μου αρέσει από την KURO να "πέσω" στη G20. -bye-