Επέκταση λήψης

Re: Απάντηση: Επέκταση λήψης

εχω 1.20 πιατο με 2 lnb Hotbird Astra πιατο (περιοχη Ελληνικου )
μπρω να κανω κατι αντιστοιχο?
πρεπει να παρω αλλο diseqc και αντιστοιχα lnb
μπρω να τα συντονισω μονος μου? (δεν εχω οργανα μετρησης)

αξιζει τιποτα απο τους αλλους δορυφορους (για HD)?

Φυσικα και μπορεις υπομονη και μερακι θελει, εαν το diseqc ειναι για μονο 2 lnb 2χ1 τοτε θα πρεπει να το αλαξεις με 4χ1 'η και 8χ1.

Για το θεμα της ρυθμισεις θα κανεις οτι εκαναν και τα παιδια παραπανω μια TV, ενα δεκτη και αφου βαλεις ενα καναλι απο τους δορυφορους που θελεις να σκοπευσεις θα μετακινεις σιγα το lnb δεξια-αριστερα μεχρι να δεις εικονα απο το καναλι που σκοπευεις (φυσικα ελευθερης μεταδοσης).

Μια και είχε ..δροσούλα σήμερα το πρωί, αποφασίσαμε με τον Κώστα (Ποτακίδη) να ρυθμίσουμε και να επεκτείνουμε τις δυνατότητες λήψης του κατόπτρου του. (no name 1.00X1.15)
Μη ξεχνάτε πως ο δυνατός αέρας πάντα έχει τον τρόπο του να απορυθμίζει έστω και ελαφρά τα πιάτα μας. Ετσι, που και που, θέλουν κάποιον έλεγχο και ρύθμιση, ειδικά όταν εμφανίζονται σπασίματα σε κανάλια που πριν δεν υπήρχαν. Απο την άλλη είναι κρίμα το κάτοπτρο να μένει με δύο lnb. Αφού μπορεί να δεχτεί περισσότερα

Ερώτηση πρός Αλέξη & Κώστα !-bye-

Επειδή έχω κι εγώ το ίδιο setup με τον Κώστα, και ψήνομαι για επέκταση παράκεντρη προς τις 28,2/5 Ε, μπορείτε να μου πείτε συμπεριφορά σε τέτοια απόσταση από τις 19,2 (έχω κεντρικό) , και αν τελικά αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσω.
Λόγω χρήσης πολλαπλών δεκτών δεν θέλω να καταφύγω στη λύση του κινητού κάτοπτρου, αλλά να δουλέψω με disecq 4:1 ή 8:1 κι εγώ !

Τα wavefrontier εχουν συμπεριφορα οπως ενα 90cm κεντραρισμενο, βεβαια στα ακρα υπαρχει μειωσει αλλα για δυνατους δορυφορους ειναι ιδανικη λυση.

Απάντηση: Re: Επέκταση λήψης

Ερώτηση πρός Αλέξη & Κώστα !-bye-

Επειδή έχω κι εγώ το ίδιο setup με τον Κώστα, και ψήνομαι για επέκταση παράκεντρη προς τις 28,2/5 Ε, μπορείτε να μου πείτε συμπεριφορά σε τέτοια απόσταση από τις 19,2 (έχω κεντρικό) , και αν τελικά αξίζει τον κόπο να το προσπαθήσω.
Λόγω χρήσης πολλαπλών δεκτών δεν θέλω να καταφύγω στη λύση του κινητού κάτοπτρου, αλλά να δουλέψω με disecq 4:1 ή 8:1 κι εγώ !
Λευτέρη, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσεις.
Σε πολλά κανάλια ο Humax 5400 έδειχνε σήμα 50-60%, δηλαδή πολύ καλό για τόσο παράκεντρη λήψη. Με FEC 2/3 η οριακή λήψη του 5400 είναι το 13%.
Το αποτέλεσμα ήταν συνολικά πολύ ικανοποιητικό.
Ενδεικτικά, ο DM800 κατέβασε όλα τα HD κανάλια του ΣΚΑΙ πλην μιας συχνότητας.

Απάντηση: Re: Επέκταση λήψης

Το wavefrontier το εχει δοκιμασει ποτε κανεις ?
Λενε οτι εχει 45 μοιρες ανοιγμα, αλλα ποσο δυναμη εχει το σημα του ?

Ρίξε μια ματιά στην αναφορά μου προ διετίας περίπου.
Στο setup που βλέπεις, έχουν αντικατασταθεί κάποια lnb.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=3767

Παιδιά πολύ καλή δουλειά !!!
Μια σημείωση μόνο ,σε πιάτο του μέτρου που είχα με κέντρο 19Ε ,έβγαινε ο hellasat(σκαι) στην ταράτσα στην οθόνη του πεδιομέτρου αλλά το σήμα δεν έφτανε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου λόγω απωλειών καλωδιου.Θεωρείτε πως με το σήμα που βγάλατε στον Ηumax δεν θα έχει προβλήματα μέχρι να πάει κάτω ?

Φιλικά
Νίκος

Θα μας ενδιεφερε πολυ να μαθουμε τη συμπεριφορα τους με τον dm800...
Εχω κι εγω καποια θεματα με τα δικα μου lnb -invacom 0.3db- αλλα δεν ειμαι σιγουρος.
Ειστε τυχεροι στη Θεσαλλονικη που με πιατο 1μ βγαζετε τοσους δορυφορους.
Και μια ερωτηση ... εχω 2 πιατα (1μ gibertini που ειναι στραμμενο στον Αστρα 28.2 και ενα gibertini 1.2m που ειναι στραμμενο Αστρα 19.2 και παρακεντρα Ηοtbird).
Θα μπορουσα να γλιτωσω το ενα πιατο του 1μετρου και να βαλω τριτο lnb σε αυτο του 1.2μ ?
Θα χασω σε ισχυ ετσι απο τον Αστρα 28.2 ?

Και τελος, ποσο εχει ενα απλο, αξιοπιστο πεδιομετρο ?

Γιαννη, κι εγω ινβακομ 0.3 ειχα σε 2.4 μ και ήμουν σουπερ ευχαριστημένος...μεχρι που πήρα τον 800 και αρχισα να ζορίζομαι στα dvb-s2 κανάλια (με 2.4μ στην Καστοριά επαναλαμβάνω!), μεχρι που πήρα το inverto 0.3 HD ready (το οποίο...HD ready το κορόιδευα κι εγω πριν) και ειδα το φως το αληθινόν!

Γιαννη, κι εγω ινβακομ 0.3 ειχα σε 2.4 μ και ήμουν σουπερ ευχαριστημένος...μεχρι που πήρα τον 800 και αρχισα να ζορίζομαι στα dvb-s2 κανάλια (με 2.4μ στην Καστοριά επαναλαμβάνω!), μεχρι που πήρα το inverto 0.3 HD ready (το οποίο...HD ready το κορόιδευα κι εγω πριν) και ειδα το φως το αληθινόν!

Σε ολες τις συχνοτητες ειδες θετικη διαφορα η μηπως μαζι με τις θετικες σε αλλες συχνοτητες εχασες?

Σε ολες τις συχνοτητες ειδες θετικη διαφορα η μηπως μαζι με τις θετικες σε αλλες συχνοτητες εχασες?
Ειδα πολύ θετική διαφορά σε όλα τα dvb-s2 κανάλια, ανεξαρτήτως συχνότητας, όπου το SNR ανέβηκε πάρα πολύ (σε db δεν το μετρούσε το image που ειχα)
Ταυτόχρονα δεν ειδα χειροτέρευση πουθενά στα υπόλοιπα, χωρίς όμως να δω και καποια βελτίωση σ εκείνα
Ξαναλέω ότι λόγω πιάτου κεντρικής εστίασης (και όχι όφφσετ) μιλάω για φλαντζάτα lnb που πολύ λίγες μαρκες βγαζουν, οι έχοντες όφφσετ πιάτα έχουν πολλές επιλογές και το ίδιο lnb σε offset εκδοχη μπορει να μην ειναι τοσο καλό ή να υπάρχουν αλλα πιο καλά
@Γιάννη...δεν ξερω αν ειναι αυτό το λνβ, το δικό μου ειναι πολύ λεπτό και μικροσκοπικό και στην διαφημιση στο αγγλικό μαγαζί ελεγε 0.2 αλλά πάνω γραφει 0.3 (το ιδιο και στον gabkon που πρώτος το αγόρασε). Επίσης πριν κανα χρόνο που ειχα πάρει ενα inverto 0.4...ήταν μεγαλη πατάτα και πολύ κατώτερο απο το invacom 0.3 που ειχα...οπότε να μην πάρω κανενα στο λαιμό μου, βρειτε καποιον που εχει δοκιμάσει σε οφφσετ πιάτο καποιο lnb και ειδσε σίγφουρα θετική διαφορά σ αυτά....

Last edited:
Re: Απάντηση: Επέκταση λήψης

εχω 1.20 πιατο με 2 lnb Hotbird Astra πιατο (περιοχη Ελληνικου )
μπρω να κανω κατι αντιστοιχο?
πρεπει να παρω αλλο diseqc και αντιστοιχα lnb
μπρω να τα συντονισω μονος μου? (δεν εχω οργανα μετρησης)

αξιζει τιποτα απο τους αλλους δορυφορους (για HD)?

Λίγα πράγματα για free.
Κάτι melodyzenHD, HDVision, LuxeHD, HD2/5 ανάξια λόγου. Ενα National Geographic στις 12.5w απαγορευτικό για σταθερά πιάτα...και αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και αύριο.

Με λίγα λόγια αν ψάχνεις μόνο για HD ημι-ελεύθερα, κάτσε στις 19.2 μοίρες. Αν ψάχνεις για συνδρομητικά, το sky digital στις 28ε ...αξίζει.

Τα wavefrontier εχουν συμπεριφορα οπως ενα 90cm κεντραρισμενο, βεβαια στα ακρα υπαρχει μειωσει αλλα για δυνατους δορυφορους ειναι ιδανικη λυση.
Φίλε Στέλιο, μιά μικρή διαφωνία. Είναι μέν 90ρι, αλλά με το διπλό ανακλαστήρα μαζεύει σήμα σάν 1,10. Με σωστό ζύγισμα, έχεις από 1W έως 42E πολύ καλά, και αρκετές συχνότητες από 28Ε, όχι όμως τόσες που να με κάνει να το προτείνω για 28!!!
Πάνωως μετά τον ερχομό των "δυνατών" δορυφόρων τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετά καλή επιλογή, άν βέβαια βγάλεις έξω το κόστος αγοράς πιάτου-NLB-DiseQc.
Υ.Γ.
Έχω ένα μοτεράκι με 1,1Μ πιάτο :bigcry:

T90 σημειο 0 = 1.10m Offset ? Το χεις μετρησει με πεδιομετρο αυτο Γιαννη ?
Απο τους Γερμανους κανενας δεν τολμαει πια να πει πως αντιστοιχει με μια αριστη 90ρα Offset.

Φίλε Στέλιο, μιά μικρή διαφωνία. Είναι μέν 90ρι, αλλά με το διπλό ανακλαστήρα μαζεύει σήμα σάν 1,10. Με σωστό ζύγισμα, έχεις από 1W έως 42E πολύ καλά, και αρκετές συχνότητες από 28Ε, όχι όμως τόσες που να με κάνει να το προτείνω για 28!!!
Πάνωως μετά τον ερχομό των "δυνατών" δορυφόρων τα τελευταία χρόνια, είναι αρκετά καλή επιλογή, άν βέβαια βγάλεις έξω το κόστος αγοράς πιάτου-NLB-DiseQc.
Υ.Γ.
Έχω ένα μοτεράκι με 1,1Μ πιάτο :bigcry:

Χωρις να θελω να διαφωνησω η αναφορα μου προερχοταν απο παλαιοτερες αναφορες και σε αλλα forum οπου ολοι μιλουσαν για αναφορες ληψης ως ενα κεντραρισμενο 90cm, για αυτο ανεφερα ως μια καλη λυση για τους δυνατους δορυφορους.

ΥΓ: Οσον αφορα το κοστος υπαρχει σε γνωστο καλο μαγαζι προσφορα για τον Ιουλιο Κάτοπτρο Wave Frontier T90,4 LNBs 0.2 db, Diseqc 1-4 στην τιμη 200 euro με την τοποθετηση με εχτρα κοστος το καλωδιο το οποιο το χρεωνει 1euro/m!:grinning-smiley-043

Χθες το απόγευμα έβαλα ένα ακόμα LNB HD σ ένα 80άρη πιάτο που στοχεύει τον ASTRA 19. Πριν είναι είχα LNB 0,6 και μου κατέβαζε οριακά και με σπασίματα κάποια κανάλια όπως το RTL & ZDF Η μπάρα στο δέκτη με κλήματα 0 – 10 ήταν κάποιοι στο 2 . Με την αλλαγή του LNB έφτασε στο 8 . Φυσικά δεν τίθεται θέμα οριακής λήψης πλέων ούτε σπασιμάτων στην εικόνα . Επίσης μετά από ένα εκ νέου σκανάρισμα μου σάρωσε τουλάχιστον 100 κανάλια επιπλέον που πριν αγνοούσε την ύπαρξη τους.
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για τα χαζά αυτά LNB αλλά εγώ βρήκα τη χαρά μου και πλέον έχω καλή λήψη και στη Χαλκιδική και μάλιστα με 80άρη ( αν είναι κιόλας ) πιάτο . Από βδομάδα θα επιχειρήσω να του ρίξω άλλα 2 πάνω.

Α δεν θυμάμαι αν το αναφέραμε κάπου , αυτά τα σκατουλάκια είχαν 10

Μιλάμε για LNB που είναι μόνο για offset πιάτα ή υπάρχουν κι αντίστοιχα για παραβολικά?