Επέκταση λήψης

Πάνο, μην ψήνεσαι.
Το γεγονός ότι βελτιώθηκε η λήψη του Κώστα στο μικρό πιάτο, οφείλεται στο ότι αντικατέστησε ένα lnb 0.6 με ένα 0.2db και ίσως να ρύθμισε καλύτερα την κάθετη πόλωση.
Είναι λογική η αύξηση του σήματος.
(και δεν υπάρχει αντίστοιχο lnb για παραβολικό κάτοπτρο)

Και τέλος για να λύσουμε το μυστήριο.
Ας μας πει κάποιος που αγόρασε οποιοδήποτε HD Ready lnb, αν εκτός απο την στάμπα στο κουτι ή στο lnb υπήρχε κάποια σημείωση ή συνημμένο έντυπο που να εξηγούσε αυτή την επαναστατική τεχνολογική υπεροχή.

Οπως μετέφερα σε προηγούμενο μήνυμα, οι όροι full hd & hd ready προορίζονται αποκλειστικά για οθόνες και δεν έχουν καμία σχέση με ψηφιακούς δέκτες επίγειας ή δορυφορικής λήψης, πόσο μάλλον σε εξαρτήματα τους τα οποία δεν επιδέχονται τέτοια πιστοποίηση.

Nομίζω ότι οι όροι που χρησιμοποιείς Αλέξη (hd & hd ready ) μόνο γέλιο προκαλούν .
Αυτό που μάλλον θέλουνε να δείξουν είναι η πιθανή βελτίωση σε σήματα
DVB-S2 τα οποία όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι HD.
Ένα inverto 0.3 twin που αγόρασα είχε την στάμπα συμβατότητας με dvb-s2
και κάπου ανάφερε νομίζω και το hd.
Τώρα για βελτίωση όπως υποσχόταν στα συγκεκριμένα σήματα , δεν το έψαξα να δω αν όντως ισχύει.

Εχουν ξεφτιλιστεί τελείως οι τιμές!
Το 1994 πλήρωσα για ένα Swedish Microwave 0.8db lnb 100 κολλαριστά χιλιαρικάκια (δραχμές) τουτέστιν...καπου 290+ ευρώ!
Για να βλέπετε πόσα γλιτώσατε όσοι δεν έχετε πολλά χρόνια σ αυτό το σπορ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επέκταση λήψης

εγώ τα βρήκα και με 7 !:fahne90:

Ε όχι. Αυτό είναι αισχροκέρδεια , σκέτη απάτη . Θα πάω να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω . Και είχα μια υποψία ότι είναι πανάκριβα . Λευτέρη τώρα μου χάλασες όλη τη βδομάδα . ¨όχι γιατί έδωσα κάποια ευρο παραπάνω αλλά γιατί τα LNB τελικά είναι φτηνά και εγώ φτηνό πράμα δεν βάζω στο πιάτο μου . Είμαι βλέπεις Χαϊεντάς:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επέκταση λήψης

Ε όχι. Αυτό είναι αισχροκέρδεια , σκέτη απάτη . Θα πάω να ζητήσω τα λεφτά μου πίσω . Και είχα μια υποψία ότι είναι πανάκριβα . Λευτέρη τώρα μου χάλασες όλη τη βδομάδα . ¨όχι γιατί έδωσα κάποια ευρο παραπάνω αλλά γιατί τα LNB τελικά είναι φτηνά και εγώ φτηνό πράμα δεν βάζω στο πιάτο μου . Είμαι βλέπεις Χαϊεντάς:flipout::flipout:

Μήπως θέλεις να σου πουλήσω το SMW 0.8db του 1994 στην εκπληκτική τιμή των 250 ευρώ....ώστε να βαλεις κάτι ακριβό στο πιάτο σου;

Υπαρχει ακομα λιγος κοσμος που αγοραζει τα SMW (μονο για μεγαλες παραβολικες εννοειται) γιατι τα θεωρουν απλως τα καλυτερα. Δεν εχουν αναγκη να διαφημιζουν 0.1dB και 70dB ενισχυση. Σ' αυτα μετρανε αλλοι παραμετροι οπως ποσο σταθερος ειναι ο τοπικος ταλαντωτης και το ποσο χαμηλος ειναι ο θορυβος φασης. Δεν ξερω εαν δικαιολογει την τοσο υψηλοτερη τιμη αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα τα συγκρινα με τα απλα που βρησκεις σε καθε γωνια.

Χρηστο τα lnb αυτά ειναι παλαιού τύπου, δηλαδή δεν ειναι universal και δουλεύουν μόνο σε συστήματα με μηχανικούς ή μαγνητικούς πολαρότορες που δυστυχώς έχουν καταργηθεί προ πολλού στην μπάντα Ku (και κυρίως καταργήθηκε η υποστηριξή τους απο τους ψηφιακούς δέκτες...γι αυτό και γελάω όταν μιλάνε σήμερα για high end δεκτες, γιατι τουλαχιστον στο hardware δεν υπάρχουν μετα το κλείσιμο και της Echostar).
H SMW universal LNB δεν έχει βγαλει απ όσο έχω ψάξει (ή έχει βγαλει και δεν το γνωρίζω;)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Επέκταση λήψης

Λίγα πράγματα για free.
Κάτι melodyzenHD, HDVision, LuxeHD, HD2/5 ανάξια λόγου. Ενα National Geographic στις 12.5w απαγορευτικό για σταθερά πιάτα...και αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχουν και αύριο.

Με λίγα λόγια αν ψάχνεις μόνο για HD ημι-ελεύθερα, κάτσε στις 19.2 μοίρες. Αν ψάχνεις για συνδρομητικά, το sky digital στις 28ε ...αξίζει.

ευχαριστω πολυ
ενδιαφερομουν για μουσικα αθλητικα και ταινιες (HD μονο)
οποτε μενω σε astra hotbird

Χρηστο τα lnb αυτά ειναι παλαιού τύπου, δηλαδή δεν ειναι universal και δουλεύουν μόνο σε συστήματα με μηχανικούς ή μαγνητικούς πολαρότορες που δυστυχώς έχουν καταργηθεί προ πολλού στην μπάντα Ku (και κυρίως καταργήθηκε η υποστηριξή τους απο τους ψηφιακούς δέκτες...γι αυτό και γελάω όταν μιλάνε σήμερα για high end δεκτες, γιατι τουλαχιστον στο hardware δεν υπάρχουν μετα το κλείσιμο και της Echostar).
H SMW universal LNB δεν έχει βγαλει απ όσο έχω ψάξει (ή έχει βγαλει και δεν το γνωρίζω;)

Αυτα εδω Φιλιππε σιγουρα χρειαζονται επιπλεον πολαροτορες ?
http://www.smw.se/QPLL.htm
http://www.smw.se/wdl.htm

Παντως οι γνωμες ποικιλλουν:

"My Inverto outclasses both my SMWs i have.

They are really old school LNBs, Luxor and Nokia sold these LNBs with their consumer dish packages in the 80's and early 90's when you used a polarizer to switch polarity."

πηγη: http://www.satellites.co.uk/satelli...ems/62008-smw-lnbs-still-considered-best.html

Δεν είναι universal ούτε αυτά, χρειάζονται πολαρότορα.
Και φυσικά υστερούν σε σχεση με τα σημερινά universal, αλλιώς δεν θα τα είχα καταργήσει. Το μόνο πρόβλημα ειναι η πόλωση που δεν μπορείς να την έχεις σωστή ανα δορυφόρο και αν κάπου χάνεις με την στο περιπου ρύθμιση οφείλεται σ αυτόν τον λόγο και όχι στον θόρυβο του lnb

Και ειδα Full Band, 14/18V, 0/22kHz. Πως καταλαβαινεις πως θελουν οπωσδιποτε πολαροτορα ?

Η αληθεια αυτη ειναι Φιλιππε. Δεν ειναι λιγες φορες που διαβαζω για μεγαλη βελτιωση οριακης ληψης αφου διορθωθει το skew.