Έπεσε ελικόπτερο Apache!!

Εαν κατι δεν παει καλα στην συντηρηση αυτο ειναι ενα πολυ μεγαλο θεμα και με πολλες διαστασεις.
Αστοχια υλικου?καθυστερησεις?...χμμ...αμα αρχισουμε δεν θα σταματησουμε..!

Τα μόνα ελικόπτερα με σύστημα εκτίναξης είναι τα KA-50 Hokum και το Eurocopter. Το πρώτο (ρωσικής κατασκευής) εκτινάσει τον χειριστή από το πλάι ενώ στο Ευρωπαϊκό εκτινάσσεται ολόκληρη η καμπίνα με δύο αλεξίπτωτα.

Οι χειριστές εκτελούσαν πτήση με παραμέτρους NoE (Nap of Earth) που πρακτικά σημαίνει πτήση σε ιδιαίτερα χαμηλό ύψος και αυξομοίωσή του ανάλογα με τη μορφολογία του εδάφους ώστε να υπάρχει πάντα σταθερή απόσταση από αυτό. Και για να μιλάμε πιο πρακτικά, 50-100 πόδια πάνω από το έδαφος συνεχώς, και με ταχύτητες που παίζουν από 50 έως 100 κόμβους. Πιο πιθανό σενάριο κρίνω το να βρήκε ο ρότορας σε πλαγιά κατά τη βύθιση του σκάφους στην χαράδρα. Σε αυτή την περίπτωση η πτώση είναι αναπόφευκτη και τα περιθώρια αντίδρασης ελάχιστα. Δεν θεωρώ ότι δεν υπάρχει συντήρηση στα Apache. Και σε καμία περίπτωση δεν θα λάβω κάν υπόψην μου τον κάθε τυχάρπαστο Βερύκιο για να βγάλω τα συμπεράσματά μου. Πρέπει να καταλάβουμε κάποια στιγμή ότι κάποια επαγγέλματα είναι πιο επικίνδυνα από τα άλλα. Υπάρχουν ολόκληρες μοίρες τις Π.Α. που έχουν ξεκληριστεί -στην κυριολεξία δεν έμεινε ούτε ένας- από ατυχήματα τη δεκαετία του 60. Γι αυτό και μόνο γι αυτό, ναι είναι ήρωες. Γιατί πέρα από το να κάνουν αυτό που πραγματικά γουστάρουν χωρίς ίχνος συμβιβασμού, ξέρουν ότι παίζουν και τη ζωή τους κάθε φορά που πετάνε. Αν το να κοιτάς το θάνατο κατάματα κάθε μέρα δεν είναι ηρωικό, τότε τί άλλο είναι;

Κριμα για τους νεους ανθρωπους ......

600 βληματα ουρανιου σκασανε στην πτωση .....και η πολιτεια δεν ενημερωνει κανεναν κατοικο της περιοχης ....
ετσι και αλλιως χ@σμενους μας εχουν.

γιατ πετουσε οπλισμενο αυτο το πραγμα ;

600 εννοει τα φυσιγγια του πυροβολου(πολυβολο)
Οπως καποια αεροσκαφη ειναι μονιμα οπλυσμενα για τους γνωστους λογους ετσι και τα απατσι, οχι ολα, ειναι οπλισμενα για ευνοητους λογους,(επιφυλακη)κτλ

καταλαβαίνω τι εννοεί..το ουράνιο που κολλάει;

έζησα το ΑΗ-64D και ολο το σχετικό team δυο χωρών για καποια χρόνια και κατι αποκομισα

Απάντηση: Re: Έπεσε ελικόπτερο Apache!!

καταλαβαίνω τι εννοεί..το ουράνιο που κολλάει;

έζησα το ΑΗ-64D και ολο το σχετικό team δυο χωρών για καποια χρόνια και κατι αποκομισα

Προφανώς τα βλήματα του πυροβόλου Bushmaster. Στο παρελθόν έβαλαν βλήματα με κέλυφος απο DU (depleted uranium -απεμπλουτισμένο ουράνιο), αλλά απο κάποια στιγμή και μετά αντικαταστάθηκαν απο βολφράμιο.

καλα βρε παιδες ρωτατε που κολαει το Ουρανιο στα βληματα του Απατσι ;;;;;;

ο αλλος ειρωνευεται * ως συνηθως*....
σιγα μην ειχε και ατομικες βομπες ......

καλα δεν εχετε ακουσει ποτε για απεμπλουτισμένο ουράνιο σε βληματα αεροσκαφων και πυροβολων η αντιαρματικων ;;;;

ανειχε τετοια βληματα τοτε υπαρχει κινδυνος μολυνσης απο τα βληματα που εκραγησαν ! αυτο λεω ..

καλα βρε παιδες ρωτατε που κολαει το Ουρανιο στα βληματα του Απατσι ;;;;;;

ο αλλος ειρωνευεται * ως συνηθως*....
σιγα μην ειχε και ατομικες βομπες ......

καλα δεν εχετε ακουσει ποτε για απεμπλουτισμένο ουράνιο σε βληματα αεροσκαφων και πυροβολων η αντιαρματικων ;;;;

ανειχε τετοια βληματα τοτε υπαρχει κινδυνος μολυνσης απο τα βληματα που εκραγησαν ! αυτο λεω ..

Aκριβώς Βαγγέλη, το πυροβόλο του Apache καθως και τα CIWS Vulcan Phalanx του Πολεμικού Ναυτικού που χρησιμοποιούνται για αντιπυραυλική προστασία έβαλαν τέτοια βλήματα. Στο Ναυτικό έχουν αντικατασταθεί εδώ και χρόνια απο το βολφράμιο.

Καταρχην να πω κυριε Μπελλο οτι συμφωνο μαζι σας!
Ο φιλος το αμφισβητησε <<καπως περιεργα>>και επειδη καποια θεματα στην κατηγορια τελευταια ξεκινανε καλα και καταληγουν ασχημα,θελησα να κανω τον "πυροσβεστη",ατυχως μαλλον.
Αλλωστε γι αυτο εβαλα και τελειες στο δεν κολλαει.
Ισως επρεπε να το διευκρινισω!
Ειμαι 35 και δωξα το θεο στα 20 τουλαχιστον χρονια που εχω ασχοληθει,κυριος με την πολ.αερ. εμαθα για τα ρημαδια τα πυρομαχικα με το ρημαδι το Ουρανιο κ.τ.λ
Οντως ετσι που ειπωθηκε ηταν καπως βρε παιδι μου πως να το πω.."παρατραβηγμενο"?Δεν σκασανε 600 βομβες...σφαιρες ητανε.Μπορει και οχι δεν λεω!
Αλωστε αναφερεται οτι πηγαν στην περιοχη συνεργεια απολυμανσης.
Οχι δεν τα μετρησα αλλα ξερω οτι το Μ230 Ghain Gyn ΑΤΚ στο Apache φορτωνεται με 1200 φυσιγγια.
Αφου ανεφεραν οτι ειχε 600 εγω τι επρεπε να πω?
οτι τα ειχε ολα?
Μπορει να κανω και λαθος, αι και?τι εγινε?πρεπει να αρχισουμε τις ειρωνειες δηλ. ο ενας στον αλλον?
Τωρα οσων αφορα αυτα τα ρημαδια τα φυσιγγια Μ789DU (ΑΠΕΠ.ΟΥΡ.)δεν ειμαι σιγουρος αυτην τη στιγμη εαν τα φορανε ακομα στο πυροβολο του Apache.(θα το μαθουμε) Αυτα! ΦΙΛΙΚΑ-bye- :grinning-smiley-043
Βαζω και μια φοτο της κεφαλης DU του φυσιγγιου.